• 9.378.126 stemmen

Donnie Brasco (1997)

Misdaad / Drama | 127 minuten / 147 minuten (extended cut)

Genre: Misdaad / Drama

Speelduur: 127 minuten / 147 minuten (extended cut)

Geregisseerd door: Mike Newell

Met onder meer: Al Pacino, Johnny Depp en Michael Madsen

Gesproken taal: Japans, Engels en Italiaans

Releasedatum: 24 april 1997

Plot Donnie Brasco

"Based on a true story."

De op een waargebeurd verhaal gebaseerde film volgt FBI-agent Joe Pistone die de maffia van New York infiltreert. Onder de naam Donnie Brasco maakt hij diverse vrienden, en weet hij zich al gauw op te werken in de maffiafamilie van Sonny Black. Het undercoverwerk wordt Pistone echter langzaam te veel. Zijn huwelijk raakt op de klippen, en de maffia denkt dat er een mol aanwezig is.

Donnie Brasco / Joseph D. 'Joe' Pistone

Richard 'Richie' Gazzo

Dr. Berger

avatar van Remi

Remi

ok, bedankt ik zal wel ff kijken

Anatolia schreef:

Ja, dit vind ik een beetje muggenziften

Ik heb het over Pacino die zich niet lekker voelt op de set en niet over zijn karakter Lefty.

Ik zeg niet dat dit ook echt zo is; ik zeg alleen dat ik dat gevoel kreeg.

Dat gevoel kreeg ik helemaal niet, ik vond hem juist erg goed geacteerd

PartyMarty schreef:

Op verschillende plaatsen, voor een prikkie, 5 euro oid. Hij zit ook in een soort box, 4 films op 2 DVD's. Samen met Falcone, Bella Mafia en nog één. Misschien dat je die wel kunt vinden.

The last don zat er nog bij.

avatar van PartyMarty

PartyMarty

Dat was 'm idd.

Is wel allemaal 2.0 geluid in die 4-pack,

als je donnie brasco los koopt hebt je 5.1

Los kost ie €5,99 bij FRS.

avatar van jaspertje3

jaspertje3

Gave film, goede acteerwerk. Superspannend, kortom--> Toppertje!

avatar van Remi

Remi

Je ziet echt hoe Johnny Depp in die film steeds mee groeit met die maffia. Is echt leuk om te zien. 3*

avatar van adeila

adeila

mooie film, boeiend tot het eind.

avatar van Dead01

Dead01

• 1977 stemmen

Prachtige film toch wel,goeie acteurs en vooral acteurs die passen in maffiafilms.Paciono speelt natuurlijk een prachtige rol en Johny Depp ook.

De film is zeker de moeite waard en ik had hem zeker niet laten liggen voor te kopen.Iemand die graag maffia films ziet zeker eens bekijken

avatar van wobro

wobro

Forget about it - knap geconstrueerd scenario. Geen schietfilm, alles blijft om de emotie draaien. Toch couleur locale. Vriendschap gaat uiteindelijk boven alles. Johnny Depp, eigenlijk te jong voor z'n rol maar je vreet het. Een zeldzame diamant, deze film.

avatar van Blokland

Blokland

De meest onderschatte Mafia film ooit...

avatar van Naomi Watts

Naomi Watts

Dan zeg ik toch eerder a Bronx Tale.

Blokland schreef:

De meest onderschatte Mafia film ooit...

Vond ik ook al op pagina 5

Kai schreef:

Meest onderschatte film allertijden.

*****

Kai schreef:

Vond ik ook al op pagina 5

Mee eens, maar hij staat ook nog niet zo heel laag in de top250.

avatar van Hellbound

Hellbound

Had deze film vorige week gekocht voor 5 euro..

Zag de cover Al Pacino, Johnny Depp en Michael Madsen, en was meteen verkocht..

Zeer goede film

avatar van markiemark73

markiemark73

Dit is zeker geen fugazy.

dit is een echte diamant van een film in mijn collectie.

avatar van Vito Corleone

Vito Corleone

goede film, zeker vier sterren en uhm.... als we het toch over "de meest onderschatte film allertijden" hebben, moet je Witness to the mob eens kijken....dat is toch een kei-harde maffiafilm, maar komt niet eens in de top 250 voor, geloof ik maar 3,5 sterren :S:S:S

avatar van Flipman

Flipman

Geweldig mooie film, goed geacteerd, mooi verteld, maar dat zeg ik bij alle goeie films. Je kunt lekker meegaan met 'Donnie' en ook met Lefty.

Ik had 'm een 4 gegeven, maar dat vind ik 'm toch echt niet waard! Ik geef 'm een 4,5!

Wel vreemd overigens, dat de regisseur van deze film bezig is met The Goblet Of Fire, het vierde deel van de Harry Potter reeks, vinden jullie niet?

avatar van donnie B.

donnie B.

VREEMD?? dezelfde regisseur heeft ook Four weddings and a funeral gemaakt. Dat is pas een aparte vergelijking...

avatar van SmuttWars

SmuttWars

"take of your shoes" ****

Net voor €5,- gekocht in fame Amsterdam.

avatar van kamar

kamar

een goeie film alleen jammer dat pacino die rol van had genomen ik had hem niet zo'n rol willen zien maar hij heeft het geweldig gedaan!!!!

"I walk out on you, you don't walk out on me, now sit down."

Al pacino zet op geniale manier een straat gangster neer. zijn hele uitspraak en voorkomen zijn geweldig.

Al Pacino heerst

avatar van Lotteke

Lotteke

Absoluut een van de beste realistische maffia films ooit. The Godfather triologie is fenominaal in zijn soort en zal door vele(ook door mij) gezien worden als de beste maafia film ooit, maar voor een realistisch beeld over de maffia van nu moet je toch echt bij Donnie brasco zijn.

Ik heb een paar jaar gelden het boek van Joe Pistone gelezen over al die jaren undercover in de maffia en het ging er nog armoediger aan toe als in de film, het is geen wereld vol met veel geld, mooie kleren en macht, zoals velen denken(mede door de godfather), maar een wereld vol verderf, armoede en hardheid.

4,5 ster van mij.

avatar van Benninf

Benninf

donnie B. schreef:

Ach joh, forget about it!

avatar van West

West

Wat is deze film goed! Veel prachtige dialogen van Al Pacino en Johnny Dep. Toch genoeg vaart erin gehouden. Eén van de betere maffia films, beter dan bijvoorbeeld Good Fellas. 4,5*

avatar van xangadix

xangadix

beter dan bijvoorbeeld Goodfellas.
Wowowow, hold your horses right there..!

avatar van West

West

Ik had ook nooit gedacht dat ik dat zou typen........., maar ik vind dit nu echt zo: Goodfellas al eerder teruggebracht naar 4*. Dat is natuurlijk nog steeds een hoge waardering.

avatar van jedymaster

jedymaster

Al Pacino en Johnny Depp tillen deze film naar een ongekende hoogte. Het verhaal heeft her en der wat gaatjes maar dat kan de pret niet drukken

avatar van xangadix

xangadix

GF en DB blijven natuurlijk allebei topfilms. November vorig jaar liep ik met een stelletje mensen over Mulberry Street en daar gingen we ergens wat drinken. Bleek achteraf de bar te zijn geweest waar Donnie Lefty ontmoet. Supercool!

Kai

vertelde je dat ook niet ooit over een restaurant in The godfather?

Op pagina 29 bij the Godfather???

Wat een toeval....