• 9.373.722 stemmen

The Man from Earth (2007)

Drama / Mystery | 87 minuten

Genre: Drama / Mystery

Alternatieve titel: Jerome Bixby's The Man from Earth

Geregisseerd door: Richard Schenkman

Met onder meer: David Lee Smith, Richard Riehle en John Billingsley

Plot The Man from Earth

"From one of the acclaimed writers of Star Trek and The Twilight Zone comes a story that transcends both time and space..."

Een onvoorbereid afscheidsfeest voor professor John Oldman wordt een geheimzinnige ondervraging. De terugtrekkende geleerde openbaart namelijk aan zijn collega's dat hij al 14.000 jaar op de aarde rondloopt. Maar omdat dit wel erg onwaarschijnlijk lijkt, vraagt men zich ten zeerste af of de professor ze wel allemaal op een rijtje heeft.

avatar van henkies

henkies

Vind het een erg boeiende film, interessant onderwerp. Keek lekker weg heb me nergens aan gestoord. Sterker nog ik vond het verhaal zo goed dat ik niet zat te wachten op actie/sci fi/whatever beelden. To the point! 3.5 *

avatar van black_mesa

black_mesa

Dit is voor mij de eerste film zonder actie die mij geen moment heeft verveeld. De film mag dan simpel van opzet zijn maar inhoudelijk is hij echt briljant. Je moet hem dan natuurlijk wel aandachtig bekijken en ook open staan voor het verhaal. Deze low-budget film heeft mij onverwacht goed verrast en dat vind ik toch wel een knappe prestatie. Zeker een aanrader voor ieder die meer zoekt dan een stapel actie of slappe humor.

avatar van pim-klaver

pim-klaver

wat een film helemaal top

en ik wil het heel graag geloven

.............hmmmmmmm

mooie film

avatar van RadioactiveMan

RadioactiveMan

Een aantal mensen hier vinden dat flashbacks deze film beter zouden maken, dat denk ik niet.
Als je nu naar de film kijkt vraag je je af of hij echt 14000 jaar oud is of als hij een grap uithaalt met zijn vrienden. (zoals je je afvraagt in 12 angry men als hij schuldig of onschuldig is) Ook word je eigen verbeelding zo meer aangesproken. Natuurlijk heeft het meer te maken met het budget van de film. De stukken over religie waren zeer interessant en kloppen perfect met religie in onze wereld
Het feit dat Jezus is wat wij ervan gemaakt hebben. Dat Jezus niet veel verschilt met bv hercules of griekse en romeinse goden waar wij nu mee lachen.
Als reactie hierop begint de reliegiueze vrouw te wennen en wordt ze kwaad, net zoals in het echte leven gelovigen kwaad worden als er iets slecht gezegt wordt. Dat vinden ze blasfomie. Ook het stukje over de kolonies op mars was geweldig. Veel dingen die vroeger onmogenlijk waren zijn nu mogenlijk en dingen die nu onmogenlijk zijn worden later mogenlijk. Dus er is een grote kans dat john later echt op zo een kolonie terechtkomt.

Er had meer diepgang ingekunt maar de film geeft toch genoeg stof tot nadenken.
Ik geef hem 5* maar ik ben dan wel nogal een science fiction freak.

avatar van Koerok

Koerok

Het idee is wel aardig, maar ik werd eigenlijk nooit echt verrast door iets wat John zei. Hooguit op het moment dat hij kenbaar maakt dat hij jezus was.
Ook kwam het allemaal wat knullig op me over. Alsof ik naar een amateurtoneelvoorstelling zat te kijken.
Aardig idee dus, maar de lovende kritieken wat mij betreft toch niet waard. Een 3.0

avatar van Zinema

Het begint allemaal leuk. Je vraagt jezelf echt af, waar gaat dit heen. Al snel bekruipt je het gevoel dat het niet beter gaat worden. En het was al niet zo sterk. Hoe je een ontzettend aardig gegeven om zeep kunt helpen. Voelt aan als een TV-film van de SciFi-Channel. Met dito acteerprestaties en uitvoering. Snel vergeten maar weer...

Jedi

Wat vond ik dit een geweldig en diepzinnige film! Nog nooit eerder heb ik mezelf zo verdiept in een film gezien. Een prachtig onderwerp dat je hersenen echt laat kraken. Heel interessant om hem die dingen te horen vertellen, bepaalde opzienbarende openbaringen, waar je toch echt eens bij stil blijft staan.

Toch rest mij een vraag; wat was de relatie tussen John en Dr. Will Gruber? Ik vermoedde enige tijd dat John de vader was van Will, maar iets wat er werd gezegd over zijn scheikunde doceren liet me vermoeden dat het een vroegere leraar was. Iemand die mij hierover opheldering kan geven?

Ironisch toch, dat zo'n film je hersenen na het kijken nog bezig kan houden. Een hele interessante film, maar wel voor de ruimdenkende mensen, geen film voor iemand die enige actie wil verwachten al schrok ik wel toen Will die revolver trok, wat een spannend momentEen film waar je over blijft nadenken. Deze film steekt er voor mij echt uit.

Naar mijn geloof, vind ik deze film 5 dikke sterren waard.

Voodoo schreef:
Ik vond het een shit film, ze hadden net zo goed een boek kunnen schrijven.
Eigenlijk is het een verfilming van het boek The Man from Earth van Jerome Bixby!

Wouter schreef:
Trailer sucks
Inderdaad, deze trailer laat de stukken zien die je pas zult begrijpen als je de film hebt gekeken. Enigzins waarschijnlijk ook de bedoeling van de makers, want dat is ook de bedoeling van de hele film. Analyse, onderzoek en uitkomst.

guidovh schreef:
Ik ben toch echt verbaast...na te denken
Jammer dat je zo'n laag cijfer geeft, jij wil de film staven met bewijsstukken. Het is maar een film, een verhaal. Maarja, stel dat je er zelf in zit. Hoe wil jij bewijzen dat het niet zo is?

paulo31 schreef:
op het eind vond ik hem ook niet overtuigend. had wel iets overweldigender bewijs verwacht. daardoor niet echt onder de indruk.

Daar draait de hele film ook om, de personen zitten met de vraag in hun hoofd of het echt mogelijk is. Jij ook, omdat je tegenbewijzen wilt zien. Precies wat de schrijver ermee wil bereiken.

christian schreef:
Wat is eigenlijk het doel van deze film? Want dat mis ik een beetje.Dat hij onsterfelijk is klopt niet, hij word alleen niet ouder.

Hij vertelde dat zijn littekens genazen en niet zichtbaar zijn. Hij heeft de zwarte dood en de builenpest overleefd. Mensen stierven, tegen sommige ziekten kon niks gedaan worden, dus ik zou hem wel degelijk onsterfelijk noemen.

Sorry, een opwelling.

Jedi schreef:

Inderdaad, deze trailer laat de stukken zien die je pas zult begrijpen als je de film hebt gekeken. Enigzins waarschijnlijk ook de bedoeling van de makers, want dat is ook de bedoeling van de hele film. .

Lijkt me toch niet echt de bedoeling van een trailer.

avatar van Clueless Dork

Clueless Dork

Laten we gewoon stellen dat de trailer erg kut is.

Wouter schreef:

Lijkt me toch niet echt de bedoeling van een trailer.

Als mensen de geboden stukken zien van wat er wordt laten zien in de trailer worden ze nieuwsgierig. De hele film ben ik nieuwsgierig geweest naar wat hij nog meer te vertellen had, en van de vraagstukken van de anderen. Waarschijnlijk is het het doel geweest van de makers om de trailer net zo over te laten komen als de film.

Niet dus.

Door de trailer heb ik de film nog niet gezien.

avatar van gotti

Toch wel de moeite waard hoor...

Maar die trailer...!

avatar van NightWolf

NightWolf

Schitterend bewijs dat er met een low-budget ook een geniale film te maken valt. Hij verveelt geen seconde en wekt gaandeweg meer en meer nieuwsgierigheid op dankzij het uiterst originele verhaal.

De soms wat mindere acteerprestaties neem ik er dan ook graag bij.

Voorlopig 4* met een lichte neiging naar 4.5* na de volgende kijkbeurt.

avatar van NightWolf

NightWolf

Jedi schreef:

Ik dacht het eerst dat John zijn leraar was toen ik Will naar buiten zag komen en toen John begon over zijn tijd in Harvard van 60 jaar geleden. Maar John was dus wel degelijk de vader van Will, en niet zijn leerkracht. Waarom?
1) Hij kende de naam van zijn moeder & hond: weinigen docenten kennen één daarvan, laat staan allebei.
2) Toen Will zei dat John vroeger een baard had repliceerde John dat Will er altijd aan trok om te zien of ie echt was: hoeveel volwassen Harvard-studenten zouden dat doen bij hun docent?
3) John vroeg ook of Nola hertrouwd was en Will zei dat Nola zei dat hij hun in de steek gelaten had.
4) Na de dood van Will vroeg Sandy (of stelde eigenlijk vast) dat John nog nooit een volwassen kind van hem dood had zien gaan waarop John met 'Nee' antwoordde.

avatar van snoeiV

snoeiV

Te triest voor woorden, heb hem afgezet toen dat gebakkie op zn motor langskwam met zn leerling/vriendin sjonge jonge slechte acteurs zeg

Aardig idee, maar hoe langer de film duurde, hoe meer ik het idee had dat er veel meer in zat dan ze er uithaalden.

Het verhaal wordt best slim vertelt zonder in nogal snel te maken plotgaten te vervallen, maar de productiewaarden zijn toch behoorlijk storend evenals de matige acteurs.

Het leek meer op een lange Twilight Zone aflevering dan een film.

avatar van Nephilim

Nephilim

NightWolf schreef:

Misschien nog interessanter:

Waarom vertrekt John? En waarom was Will niet uitgenodigd?

Het zou zelfs zo kunnen zijn dat Will de reden is van John's vertrek.

In any case erg boeiende film. Had aanvankelijk zo mijn bedenkingen vanwege de opzet maar toen hij eenmaal begon te vertellen wist de film me al snel in het verhaal te betrekken. Liegt hij, spreekt hij de waarheid?
Erg boeiend.

Nephilim schreef:

Misschien nog interessanter:

Waarom vertrekt John?

dat legt ie nota bene uit: omdat hij nooit lang op dezelfde plek kan blijven omdat mensen dan gaan merken dat hij niet ouder wordt.

avatar van extremezz

extremezz

Boeiende film.

avatar van Nephilim

Nephilim

kos schreef:

Dat bedoel ik niet. En vergeet niet dat John weet dat Will een hartkwaal heeft. Will is John's zoon en loopt risico te sterven.

avatar van the new guy

the new guy

Zeer interessant verhaal, uitvoering echter bar slecht. Verkeerde muziek, een aantal slechte acteurs en typetjes die zo uit een tekenfilm komen.

2.5* voor het idee.

avatar van Reinoir

Reinoir

ik kan me redelijk vinden in the new guys mening, het acteer werk was inderdaad echt slecht, jammer genoeg, de inhoud van het verhaal was zeer zeker boeiend, maar de manier waarop vond ik echt karig. als ik het totaal plaatje bekijk heb ik me redelijk vermaakt en geef ik daarom de film een 3*

avatar van ®Tc

®Tc

Wat heb je aan een film die zich enkel richt op iemand die beweert 14 000 jaar oud te zijn?

Enig pluspunt aan de film is dat hij goed wegkijkt. Maar verder is dit dus gewoon niks op elk vlak. Zou graag het audiovisuele aspect beoordelen maar dat vind je hier gewoon niet in terug.

De acteurs weten eigenlijk ook niet te overtuigen al krijgen ze daar natuurlijk ook weinig middelen voor. Gewoon luisteren naar David Lee Smith en een beetje verbaasd staan reageren. Zo is er dan geen ruimte voor discussie of een bepaalde filosofie in de film. Zoals bv een 12 Angry Men wel een boeiend onderwerp weet aan te snijden.

Weet niet wat ik hier mee moet, echt 0,0% cinema dit.

avatar van MindFucker

MindFucker

henkies schreef:

helemaal mee eens, alleen geef ik 3*

avatar van brrrt

brrrt

Is gewoon een goede film , lekker zitten en luisteren. Er zijn helaas reacties van mensen die bij een film graag veel actie willen zien en ja dat is dan jammer voor hen ...dat zit hier niet in. Film is boeiend en onderhoudend en verdient zeker een 4.5

Als je een echte sciencefiction film gaat verwachten of actie enzo dan gaat dat zeker tegenvallen. Maar verwacht je dat niet. Dan is het een bijzondere goeie film.

De onthullingen van de film, erg goed en leuk bedacht. De film zou een volledige topper zijn geweest als de cast wat beter was geweest, maar desondanks heb ik genoten van de film. Een leuke eyeopener.

avatar van accordejoan

accordejoan

Ik sluit me bij de meerderheid aan. Ík had 'em al een tijd in huis, maar op de één of andere manier kwam het er maar niet van en greep ik telkens naar de voor de hand liggende actie, thriller, etc. Wat had ik het mis! Absolute topfilm met een meer dan degelijk verhaal dat je zeker aan het nadenken zet. Zeker het gedeelte over religie was ijzersterk.

Meer van zulks graag!

halverwege uitgezet

niet bepaald mijn soort film .

na 10 minuten had ik al zoiets van blijven we alleen maar in de woonkamer ?