• 9.373.532 stemmen

Geregisseerd door: Newt Arnold

Met onder meer: Jean-Claude Van Damme, Donald Gibb en Leah Ayres

Gesproken taal: Engels en Kantonees

Plot Bloodsport

"The true story of an American ninja."

Frank Dux doet mee aan 'kumite', een illegale martial arts-competitie, waar zwaargewonden en doden niet ongewoon zijn. Voor dit toernooi zijn vechters van over de hele wereld uitgenodigd, die allemaal een verschillende stijl hebben van vechten. Chong Li, de meedogenloze gemene vechter is de favoriet voor kumite, maar hij heeft nog nooit tegen Frank Dux gevochten.

avatar van Werwolf

Werwolf

Toch meestal best leuk die van damme films met altijd hetzelfde verloop van het verhaal. Een of andere gebeurtenis waardoor hij wraak wil nemen, in training gaat en dan revange neemt. Toch vind ik dit soort films altijd wel goed te pruimen.

***

avatar van AfterShocks

AfterShocks

Precies wat de meeste vinden, een geweldige martial-arts klassieker. Deze was erg geschikt voor Damme en Yeung. Een top klassieker met behoorlijke top-scenes en een geweldige soundtrack. 4.5

avatar van paffy

paffy

nog zo'n cult klassieker. voor een of ander reden moet ik om van damme lachen, waardoor ik zijn films altijd kijk

avatar van ewalk

ewalk

Enter the Dragon is toch echt beter dan deze!

avatar van BoordAppel

BoordAppel

Bloodsport is goed te vergelijken met Commando, beide erg slechte films die door hun oneindige infantiliteit ontzettend leuk zijn. Commando is nog een tikkeltje erger dan deze film, maar hij mag er desalniettemin wezen. De scene waarin Frank wit poeder in zijn ogen krijgt is een van de grappigste in de filmhistorie. Bloodsport grossiert ook in debiele kreten en blikken, Yeung en Van Damme zijn er beide meesters in. Ook de gevechten zijn zo ontzettend nep dat er goed mee te lachen is.

Kortom, Bloodsport is een erg geslaagde komedie en dat verdiend wel een 3,5*.

avatar van danuz

danuz

BoordAppel schreef:

Die is inderdaad echt meesterlijk fout! Die slowmotion steeds. Heb erg zin om deze eens te herzien. Volgens mij wordt dat echt smullen

avatar van martijn77

martijn77

Dit is echt DE FILM

echt niet.

frank dux schreef:

de beste ooit gezien echt waar en het rare is dat dit verhaal echt is gebeurd !!!!!!!!

raar maar waar..

frank dux schreef:

Die frank dux zou ik niet echt op straat willen tegenkomen

bange poeperd.

frank dux schreef:

maar als ik hem tegenkom vraag ik of ik in zijn dojo mag

dapper hoor.

frank dux schreef:

maar deze film is een echte J.C.V.D. TOPPER !!!!!!!!!

goh, bestaan die?

een 5 !

een 1!

avatar van Lavigne

Lavigne

heb em gekeken gisteren... en indd de slowmotions waren echt te dom!! hoorde je ineens: ARRRGG ofzo.. en dan een mond van VanDamme die hald open en stilstaat hahaha echt droog

avatar van Bert1

Bert1

BoordAppel schreef:

Kortom, Bloodsport is een erg geslaagde komedie en dat verdiend wel een 3,5*.

Idd, ik geef deze dan ook net zoals Commando een 4,5*.
Het juiste woord voor deze film is subliem (onbewust goed).
Mits wat relativeringsvermogen zijn deze films erg ontspannend.

avatar van lowhusky

lowhusky

BoordAppel schreef:

Dat spul is gewoon zout.

avatar van Q so lang

Q so lang

beste vecht film ooit mooie gevechten en van damme kan ook nog eens goed acteren een dikke 5

avatar van jordybeukeboom

jordybeukeboom

Toch wel een erg prettige film, een klassieker

Met name in het begin hilarisch slecht acteren, later lijken de acteurs wat beter op hun gemak en komt het allemaal wat realistischer over. De gevechten zien er goed uit, hoewel sommige vechters wel heel snel bewegingsloos op de grond blijven liggen. Maar misschien is dat ook logisch na een goed gemikte harde trap/slag (?)

Leuke bijplotjes, leuke humor, zoals gezegd een klassieker. Een B-film, maar wel een erg leuke

3,5 ster

avatar van MaxB52

MaxB52

domme van Damme vechtfilm

avatar van sherena

sherena

gaat wel. Soms ietsiepietsie overdreven.... zoals ze hem in die split trekken

avatar van Usual Suspect

Usual Suspect

Erg vermakelijk filmpje, met geweldige stunts en gevechten die geweldig worden uitgevoerd door 'Muscles from Brussels' .

Het verhaaltje om het toernooi heen heeft verder niks op de kous, maar daar gaat het ook niet om.

Verstand op nul en genieten van de gevechten.

4****

avatar van dennis1979

dennis1979

De enige film met Van Damme in de hoofdrol die echt de moeite waard is………..

Bloodsport heeft een “Bruce Lee achtige” sfeer. Het is ook erg leuk om Forest Whitaker in de rol van sullige agent te zien.

Zelfs dit zet hij overtuigend neer. Ik vind persoonlijk het verhaal erg realistisch. Niet zo over de top. Helaas valt zoals zo vaak in dit genre (en daarom kijk ik dit soort films liever niet) de zogenaamde end-battle zwaar tegen. 3,5* (vooral voor Forest)

avatar van Kevin13

Kevin13

heel slecht geacteerd van Jean-Claudde Van Damme, alles heel erg voorspelbaar

het eindegevecht, is slecht, en vooral Frank die zat te schreeuwen als een zot, maakte de film niet zo goed.

2.5 wat vooral aan het bloed te danken is.

avatar van werry

bange poeperd.

dapper hoor.

goh, bestaan die?

een 1!

Dude, jij bent de stoerste thuis ofzo.

Gewoon goede film.

Al vind je dat niet, ik wil wel zien wat je doet als je Dux tegen kwam, maar das een ander verhaal.

avatar van DragQueen

DragQueen

Erg vermakelijke old school vechtfilm, met een leuke rol van van damme. die zorgt hier toch wel voor een aantal toffe vechtscenes. het verhaal is redelijk standaard, maar dat mag de pret niet drukken natuurlijk. mede door de toffe gevechten, en wat humor af en toe, is deze film erg leuk om te kijken. een van de betere van van damme trouwens. 4 sterren.

avatar van Salto

Salto

they don't make them like this anymore

avatar van Salto

Salto

aaaaaaaaaaaaaaaahhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh aaah aah a a ............. aldus van Damme

avatar van michael myers

michael myers

deze film heeft van damme voor zijn trainer (frank dux gemaakt)

hij had dat echt mee gemaakt (waar gebeurt verhaal)

avatar van Leland Palmer

Leland Palmer

werry schreef:

ik wil wel zien wat je doet als je Dux tegen kwam

je laat je fantasie aardig werken zie ik...

avatar van SLK

SLK

Het acteren kan haast niet slechter. De slow motion zijn slecht en toch is dit de beste rotzooi die ik ooit heb gezien.

avatar van Reticulated

Reticulated

Lekker klassiekertje van Van Damme!

avatar van brabusRUS

brabusRUS

Deze film is gewoon super. Ik weet nog toen ik nog 9 jaar was, had ik deze film 3 keer achter elkaar gezien.

Super.

avatar van niethie

niethie

Sja ik ben een beetje over de van damme films heen gegroeid natuurlijk maar dit blijf ik nog steeds een van zijn beste vinden, nergens hoogstaand af en toe behoorlijk nep en lachwekkend maar bovenal natuurlijk erg vermakelijk al heb ik hem naar eigen zeggen iets te vaak gezien en dan verliest een film (zelf deze) toch echt een beetje zijn glans, desondanks een paar indrukwekkende gevechtsscenes.

avatar van Fi_lm_bre_ker

Fi_lm_bre_ker

gewoon VAN DAMME op zijn best in deze film

ik vind dit ook zijn beste film ooit.

dit soort vechtfilms liggen van damme beter

avatar van AGE-411

AGE-411

Zalige film.

Maar, die laatste persoon waar de chinees tegen vocht, was die dood?

avatar van Minotaures

Minotaures

AGE-411 schreef:

Zalige film.

Maar, die laatste persoon waar de chinees tegen vocht, was die dood?

Als het goed is wel, want hij heeft z'n nek gebroken.