Genre: Actie / Drama
Met onder meer: Jean-Claude Van Damme, Donald Gibb en Leah Ayres
Gesproken taal: Engels en Kantonees
Bekijk via Prime Video
Plot Bloodsport
"The true story of an American ninja."
Frank Dux doet mee aan 'kumite', een illegale martial arts-competitie, waar zwaargewonden en doden niet ongewoon zijn. Voor dit toernooi zijn vechters van over de hele wereld uitgenodigd, die allemaal een verschillende stijl hebben van vechten. Chong Li, de meedogenloze gemene vechter is de favoriet voor kumite, maar hij heeft nog nooit tegen Frank Dux gevochten.
Frank Dux
Paco
tovenaar
Voor Jean-Claude van Damme-begrippen toch wel een klassiekertje
vic
ik kan wel genieten van bloodsport als hij op t.v. komt. Toch eerlijk gezegd en van zijn betere films
Hobbes
dat zegt wel wat
ik vond kickboxer toch iets meer een klassieker (persoonlijk dan, die zag ik nog als klein manneke...deze pas later)
VanDamme
dit is ook een top film jammer dat vandamme alleen in deel 1 voorkomt. had hem graag in de delen 2,3, en 4 ook gezien
YuLaw16
Van Damme's eerste film waarin hij de hoofdrol speelt is nog steeds de favoriet van vele mensen. Persoonlijk vindt ik dit ook de beste film die Van Damme ooit gemaakt heeft. De gevechten zijn zeer mooi (voor een Amerikaanse film dan). Ze zijn zeer goed gechoreografeerd en in deze film zie je echt de martial arts abilities van Van Damme. De trainingscenes zijn ook erg vet. Het achtergrond muziek is mooi en helpt echt mee met het opbouwen van de sfeer in de film. Er zijn wel een paar onwaarschijnlijkheden in deze film. 1) Als Van Damme door een Japanner is getraind, waarom kent hij dan de Dim Mak (een Chinese move)?. 2) Waarom hebben Van Damme en Bolo bijna met niemand echt moeilijkheden?. 3) Kumite is een Japans woord voor gevecht. Waarom is een Japanse vechttoernooi in Hong Kong. Desondanks is dit een zeer goede film en ik kan deze film wel 20 keer kijken zonder verveeld te raken. Sommigen noemen deze film de beste martial arts film ooit, maar dat is natuurlijk niet waar.
U-96
- 2064 stemmen
Toen ik deze film voor het laatst zag, vond ik hem elke minuut leuk om te kijken. Het enige wat zo storend was aan deze film, was die (tijdelijke) vriendin van Frank Dux. Al om al ***
Treht
Wat was de bedoeling met dat ze na iedere klap REAAAAAAAAEEEAAAA schreeuwden
Omdat ze zo waanzinnig veel kracht zetten?
Khad m al een keer gezien maar vond t laatste gevecht bedroevend slecht, was in mijn herinnering beter: als je 5 keer achter elkaar dezelfde achterwaartse hoepelsalto ultra trap doet, en de tegenstander blokkeert 0 keer, daar krijg ik lachstuipen van, terwijl t serieus is bedoelt. Die tegenstander van vdamme op t eind blokkeert sowiezo nooit. Kzal t wel niet snappen, dat martial arts.
Captain Pervert
Prima film, en inderdaad Van Damme's beste (alhoewel dat niet veel zegt ofzo).
Ster van de show is natuurlijk Bolo Yeung, die we in 1973 leerden kennen als tegenstander van Bruce Lee in Enter The Dragon. Wat een man.
Hij zat ook in "Double Impact" als tegenstander van Van Damme en in talloze andere goedkope producties.
V
Jeugdsentiment, minstens vijf keer gezien. Eén van de betere van Van Damme, ondanks het belabberde acteerwerk, de vele onwaarschijnlijkheden en het eigenlijk belachelijke gegeven! Het gaat bij zo'n film uiteraard om de gevechten en die zijn erg spectaculair in beeld gebracht.
Ik weet zeker dat als hij weer op tv komt, ik zit te kijken 3*
donnie B.
vervolg komt in 2005 met van damme EN Jerome Le Banner!!!!!!!!!!!!!!!!!
T®inity
Volgens mij staat Kumite los van Bloodsport. Hij speelt een ander karakter en volgens mij zijn er al zo'n 3 Bloodsportertjes.
dope
- 20055 stemmen
Achteraf had Van Damme misschien beter na zijn eerste film kunnen stoppen, want op Kickboxer na heeft hij nooit meer iets goeds gedaan. Dit is voor mij de ultieme knokfilm, waar buiten Van Damme ook Bolo Yeung schitterd (ook al zegt hij waar 4 woorden in de hele film). Gelukkig spreekt hij meer met zijn vuisten!
The UndeRtAkEr
Jeugdsentiment.vond de film leuk.
Maar was dan ook een fan van van damme.
djelle
Ik hou niet van Vandamme-films. Het enige van actie wat ze -op uitzondering van enkele- voornamelijk bieden is prehistorisch slaan en kloppen. Er zit dus bitter weinig afwisselling in de meeste actiefilms waarin hij meespeelt. Deze is daar geen uitzondering op. 2*
mikey
Verreweg de beste in het B-genre. De knokscenes zijn subliem, vooral de 'tegenstanders zijn geniaal gecast. Het verhaal is gek genoeg te verteren. En jean claude is itt zijn collega's (seagal e.d.) bijzonder sympathiek. 3.5
tomahawk1973
De beste film van van Damme.Met deze film hem leren kennen als acteur.Film is trouwens gebasseerd op waar gebeurde feiten.
Captain Pervert
Het laatste gevecht in deze film is simpelweg legendarisch. De grimassen van Bolo Yeung en hoe hij het publiek opzweept. En de gemene manier waarop hij Van Damme in de luren legt en de grimassen die Van Damme daarop trekt, in slowmotion, ge-wel-dig.
En dan het neuzige, langgerekte "aaaaaaarrrrrrhhhhhhhhhhhhh" wat gedubt is ingesproken na iedere rake trap die Van Damme uitdeelt. Ik heb nu al zin in morgen, want dan zendt Veronica hem (weer) uit.
as
De GeuS
Als je een film moet beoordelen aan de hand van de hoeveelheid gemaakte reclame, zou je denken dat dit een van de beste films allertijden was; dat irritante fragmentje heb ik al wel 20 keer voorbij zijn komen.....
Captain Pervert
Ja, maar dat is Veronica. Die presenteert iedere film als een kaskraker. Dat is met SBS net zo. Maar ik vind dat visuele effectje wel leuk in het Bloodsportspotje.
Daarbij zenden ze hun films ook nog een enorm vaak uit, Bloodsport was 14 januari voor het laatst op Veronica, dat toen nog V8 heette. Dat weet ik omdat ik hele coole snapshots van het eindgevecht heb gemaakt met mijn TV kaart en het aan de bestandsdatum kan zien.
Met SBS is het hetzelfde drama, maar met het verschil dat de films die Veronica grijs draait altijd heel erg cool zijn, en die van SBS stom, gezapig, flauw of alledrie.
Een aantal van die screenshots (spoiler!!)
Check vooral nummer 2
Geef die man een lintje.
luuk1988
ja ik vind dat die een erg lage waardering heeft gekregen. oke hij is niet zo vet maar toen ik 11 was vond ik dees helemaal het einde 3.5 sterren is die wel waard vind ik
Quentin
Enorm foute film, maar geweldige gevechten, Bolo Yeung is de man van de film! 2*
Naomi Watts
Toch blijft dit een hele vermakende prent. Zeker van Damme's beste. Leuk bijrolletje van Whittaker en wat een kop de toen 50 jarige Yeung trekt als hij net Jackson's hoofd heeft bewerkt met zijn voet, geweldig! Ode aan Bolo. In de film is het ook helemaal niet te zien dat Yeung en van Damme hele goede vrienden zijn

Bloodsport 4: The Dark Kumite
1999

Bloodsport III
1997

Bloodsport 2
1996

'Bloodsport' stapt uit de ring van Prime Video: 'Weer zo'n tijdloze 80's classic'

Bound by Honor

Jing Wu Men
Actie / Misdaad, 1972

Source Code
Sciencefiction / Actie, 2011
vechtsportenbiografievuistgevechtsportsensei gemengde vechtsportenhong kongtournamentunderground fightingwalled citykowloon action hero