• 9.376.030 stemmen

Geregisseerd door: Newt Arnold

Met onder meer: Jean-Claude Van Damme, Donald Gibb en Leah Ayres

Gesproken taal: Engels en Kantonees

Plot Bloodsport

"The true story of an American ninja."

Frank Dux doet mee aan 'kumite', een illegale martial arts-competitie, waar zwaargewonden en doden niet ongewoon zijn. Voor dit toernooi zijn vechters van over de hele wereld uitgenodigd, die allemaal een verschillende stijl hebben van vechten. Chong Li, de meedogenloze gemene vechter is de favoriet voor kumite, maar hij heeft nog nooit tegen Frank Dux gevochten.

avatar van ILDIB

ILDIB

Verouderd maar destijds gewoon vermaak..

avatar van kevinvd

kevinvd

1 van mijn all-time favorites!

Superfilm!

avatar van Prudh

Prudh

Tip voor alle fans van de soundtrack

THE 80s REVIVAL LIVES - YouTube

avatar van johnhendrikos

johnhendrikos

er kmt zelfs een bloodsport 2 he. tenmisnte dat wilde van damme zelf en een script wordt geschreven. Echter zijn er nu twijfels of van damme zelf wel de hoofdrol moet spelen. Van Damme wil dit heel graag, en ik moet zeggen wat is nu bloodsport zonder van Damme. Hij is gewoon nog steeds in supershape (expendables). dus ik hoop dat ze de film maken met van Damme.

avatar van scorsese

Tegenvallende film over een illegaal martial-arts toernooi dat in Hong Kong wordt gehouden. Een slap verhaaltje met een tenenkrommende flashback op het begin van de film. Hierna is het bijna non-stop gevechten, die overigens allemaal op dezelfde locatie plaatsvinden. Jean-Claude van Damme laat zien dat hij goed kan vechten, maar het acteren gaat hem zo slecht af wat de film misschien wel iets leuker maakt zelfs.

avatar van Goodfella_88

Goodfella_88

van Damme op zijn best!

avatar van FunkStarr

FunkStarr

• 1922 berichten

Inderdaad, blijft een erg fijn filmpje dit ondanks het tenenkrommende accent van onze Belgische vriend.

avatar van JacoBaco

JacoBaco

Een stuk minder indrukwekkend dan 25 jaar geleden, maar gisteravond dus weer op TV en volgens mij een aantal weken terug ook al. Toch merk ik dat ik steeds weer geniet. Volgens mij zijn JCVD en Bolo Yeung in het echt bevriend. Begrijpelijk, want het zijn natuurlijk twee enorm sympathieke kerels.

Hier ontmoeten de twee elkaar weer in 2011.

YouTube - Bolo Yeung & Jean Claude Van Damme -Meeting 2011

avatar van Timothyvdmeer

Timothyvdmeer

blijft toch een slecht excuus voor een acteur die JCVD. Wat vroeger een gave film was is nu 1 groot drama.

D. Gibb komt nog wel een grappig uit de hoek maar voor de rest is het allemaal erg slecht.

De gevechten zijn ook niet mooi in beeld gebracht.

avatar van JacoBaco

JacoBaco

Timothyvdmeer schreef:

blijft toch een slecht excuus voor een acteur die JCVD.

Waarom? JCVD is een Belg die het destijds wilde maken in de filmwereld en heeft geen acteerlessen gevolgd. Hij hoopte met zijn afgetrainde lichaam en vechtsportervaring succes te hebben in Hollywood. In 1986 had hij zijn eerste grote rol te pakken als bad guy in No Retreat, No Surrender en daarna de held in Bloodsport 1988. Nee de man kon toen echt niet acteren en ook tegenwoordig is het nog weleens tenenkrommend slecht. Toch kun je merken dat hij na al die jaren ervaring zo af en toe toch wel netjes acteert. Nee, het is geen Daniel Day-Lewis en nee, Van Damme hoort niet thuis in films als Antichrist of Requiem for a Dream, maar voor de films waarin hij wel speelt, is het prima. In The Expendables 2 stoor ik mij niet aan zijn acteerwerk en in de film JCVD ook niet. Hij was erg succesvol als actieheld in films als Cyborg, Lion Heart (Wrong Bet), Double Impact, Universal Soldier, Hard Target en Timecop. Vind ik nog steeds erg leuke films om te kijken. Eind jaren 90 was het succes van dit soort films voorbij. Nee, een goed acteur is het niet en dat zal hij ook nooit worden, maar toch heeft hij genoeg andere kwaliteiten en deze man verdient wel respect vind ik.

avatar van baspls

baspls

"Very good. But brick not hit back!"

Erg goede Cannon-film. Erg goede Martial Arts die op sommige momenten wat minder is maar over het algemeen wel goed.

Jean-Claude Van Damme doet het hier wel goed, hij heeft wel eens slechter gedaan. En de andere acteurs zijn ook meer dan redelijk.

Goed verhaaltje, goede muziek! Een paar zeer indrukwekkende scènes!

Weer een top Golan-Globus productie!

avatar van Phantasm

Phantasm

Prima aktiefilm die lekker wegkijkt.

avatar van Tommy De Vito

Tommy De Vito

Bloodsport

Wie kent deze film eigenlijk niet? Dit was de eerste film die ik van, van Damme had gezien en ben daarna meteen een fan geworden van onze zuiderbuur. Hoe jong ik ook was, van Damme was gewoon de 'held' als het om films draaide.

Deze film is een klassieke actiefilm geworden, die altijd weer leuk is om naar te kijken. De gevechten zijn vermakelijk, het verhaal simpel maar genietbaar en de acteurs doen prima hun werk. Leuke bijrol van Gibb, maar 'Chong Li' maakt de film ook compleet. Ultime tegenstander voor een vechtfilm als deze. De nog jonge van Damme acteert prima, aangezien dit zijn eerste grote rol was.

You break my record, now I break you, like I break your friend.

avatar van Metalfist

Metalfist

Very good. But brick not hit back!

Ach, waar is de tijd.. Vroeger ontelbare keren vechtsportfilms als Bloodsport en Kickboxer gaan huren in de videotheek om ze dan jaren later nagenoeg compleet vergeten te zijn. Het was met een recentelijke herziening van Kickboxer dat bleek dat ik dit soort films nog altijd wel graag zag. Vooral vanwege een zekere vorm van nostalgie, maar het paste wel mooi in het idee om eens wat meer van Van Damme te gaan zien. Vandaag Bloodsport dan maar ineens eens meegepakt op DVD.

En toch ook wel weer een vermakelijke nonsensfilm. Volgens de eindcredits heeft het personage Frank Dux (oorspronkelijk Ducks, maar hij heeft zijn naam laten veranderen omdat hij er te vaak mee werd uitgelachen) effectief bestaan en zou heel Bloodsport op realiteit zijn gebaseerd. Dat Dux inderdaad bestaat wordt vrij snel duidelijk na een korte zoektocht op het internet. Dat de gebeurtenissen waarover hij schrijft in zijn boek The Secret Man: An American Warrior's Uncensored Story (wat de inspiratie voor Bloodsport zou zijn) ook gebeurd zijn is al een pak minder evident. Er is niemand naar voren gekomen die het verhaal kan staven en Dux is dan ook maar de enige persoon die blijft volhouden dat Kumite bestaan heeft. Beetje vreemd als je het mij vraagt.. Soit, dat neemt niet weg dat de film op zich een vermakelijk stukje cinema is. Het duurt weliswaar even eer de gevechten van start gaan, maar dan is dit toch ouderwets genieten. Een leuke verscheidenheid aan vechtstijlen en een bad-guy om U tegen te zeggen.

Want wat blijft die Bolo Yeung toch geweldig cool! Hij heeft hoop en al maar 5 lijnen dialoog, maar zijn indrukwekkende presence is onmeetbaar. Sowieso één van mijn favoriete rollen van Yeung. Let vooral ook op een Michel Qissi als Suan Parades. De naam zegt je niets? Het bot dat uit zijn been steekt waarschijnlijk wel. Qissi zou een jaar later geschiedenis schrijven als Tong Po in Kickboxer, maar moet het hier met een stuk minder indrukwekkendere rol doen. Schitterende rol ook van Van Damme. Geen idee wat hij ten tijde van de film gepakt had, maar die gelaatsuitdrukkingen terwijl hij het zand/krijt/weetikwat in zijn ogen krijgt zijn gewoon geniaal.

Heerlijke foute nonsens in ieder geval. De film steunt vooral op Bolo Yeung en natuurlijk de Muscles from Brussels. Onderweg is er nog een totaal niet in de film passende Forest Whitaker te ontdekken en Donald Gibb die als Ray Jackson ook nog in het vervolg zou meedoen. Leuk!

avatar van Davidus

Davidus

Wat een heerlijk slechte film is dit toch. En mooi meegenomen dankzij dit soort films leer ik Hongkong steeds beter kennen?.

Fijn jaren 80 sfeertje, superslecht verhaal, lachwekkend geacteerd, en lekkere simpele knokpartijen. Ouderwets genieten dus!

avatar van johstripper

johstripper

Acteren is bud, gevechten zijn nep, verhaal is slap en het script is lachwekkend, zoveel cliché's.

avatar van Richard_Voorhees

Richard_Voorhees

(Los) gebaseerd op de carrière van deze man.

Een sportflick zoals we die wel meer hadden in deze periode en wederom prima vermaak. Naast Van Damme zet de gigant Donald Gibb ook nog wel een leuk personage neer en weet Leah Ayres het oog te strelen als de knappe nieuwsverslaggeefster waar Van Damme's personage (uiteraard) het bed mee deelt.

Heerlijke jaren '80 look die versterkt word door de elektronische soundtrack en de jaren '80 pop/rock nummertjes. Het acteerwerk is niet super en men leek hun best te doen om zoveel mogelijk foute accenten te laten horen als maar mogelijk was.

Het mag de pret echter niet drukken. De vele vechtwedstrijden zorgen ervoor dat de film een lekker tempo houd en gewoon lekker hersenloos wegkijkt. Een leuke spierballenfilm voor de liefhebbers.

avatar van tattoobob

tattoobob

Toch wel een van de betere films met Van Damme is de hoofdrol.

Volgens mij was dit vroeger gewoon een A-film en best populair onder de jongens....de films die nu uitkomen met hem in de hoofdrol kan je gelijk doorschuiven naar de prullenbak.

Zijn acteerwerk was in deze film(en ook latere)was niet om over naar huis te schrijven,maar de vechtscenes maakt een hoop goed.

Ook het verhaal was destijds best spannend voor een klein jochie als ik.

Ik denk dat deze film nu zeker wat gedateerd over zal komen maar zo,n klassieker als deze is altijd nog een kijkbeurt waard.

avatar van Thomas83

Thomas83

Deze of Kickboxer is de beste Van Damme-film waarschijnlijk, en ook een van de betere vechtfilms. De moddervet met emoties aangezette flashbackscènes aan het begin zijn wel echt zo slecht. Zelden iemand zo beroerd zien acteren als de acteur die de jonge Frank Dux speelt. Hij lijkt wel niet helemaal 100%. Maar de focus ligt verder vooral op het toernooi uiteraard, en we zien vooral prachtige staaltjes van Van Damme. Mooi ook die ontmoeting van vechtstijlen, ook al is dat ook wat cheesy. Maar we hebben met Chong-Li een fantastische bad guy. Een van de beste ooit in een vechtfilm. Je gaat het personage oprecht haten tijdens de film. Als kind maakte zijn wreedheden veel indruk op me. En de film heeft sowieso al zijn brute momentjes. En een bij vlagen toch wel erg fijne soundtrack. Blijft een erg fijne film. 3.5*.

avatar van comely

comely

Mooiste eind gevecht ever. Moest er van huilen. Zo emotioneel.

avatar van PEN15

PEN15

respect voor Bolo! Het maakt natuurlijk ook wel uit hoe hij is gefilmd, want volgens mij is het maar een klein mannetje, maar omdat hij van onderen wordt gefilmd lijkt hij groter! Verder alleen maar respect!

Plus dat hij ten tijde al 42 was, daar leek het nou niet echt op. Zag hem nooit als een veertiger. Hij was erg kwiek en speelde graag met zijn pecs. Beetje de Chinese Schwarzenegger. Drie maal raden waar zijn zoon vandaag de dag mee bezig is!

Tijdens een weerzien en een etentje met Van Damme stelt Bolo dat wie na Bruce Lee, Van Damme moet opvolgen? Tja, wie? En ik neem aan dat hij natuurlijk een martial arts atleet als filmster bedoelt.

avatar van Argyle

Argyle

Film meerdere malen gezien. En vind deze samen met kickboxer&The quest, Toch wel superfilms. Altijd leuk om naar te kijken. En blijft je gewoon vermaken.

avatar van Vinokourov

Vinokourov

In het illegale vechtcircuit van Hong Kong worden de wereldkampioenschappen Kumite georganiseerd. Alles is geoorloofd en verschillende vechters met verschillende stijlen uit alle windstreken komen samen om uit te maken wie zich tot Kumite-kampioen mag kronen. Ook een Belg doet mee en het is jawel, Jean Claude van Damme. Ik vond hem eigenlijk een beetje suf en dat was de hele film ook wel. Je hoopt dat de vechtpartijen voor wat lol zorgen, maar dat valt op de zware synthesizer-muziek wel mee. Het corny verhaal eromheen is vanzelfsprekend ook niet al te best, maar dat had dan nog wel zijn lollige momenten.

Tipisch jaren 80 film. Leuk kijkvermaak maar meer ook niet.

avatar van Gang_Star

Gang_Star

Het is en blijft jeugdsentiment voor mij. Het verhaal stelt weinig voor, de actie is goed. Een degelijke rol van van Damme, en een bijrol van Donald Gibb die voor de humor zorgt. Ook de bijdrage van Bolo Yeung als badguy is goed.

avatar van ambrosini

ambrosini

Wat grappig zeg.. deze film heb ik gezien toen ik nog een kleine jochie was. Toen vond ik het een super film.

Laatst was het weer op tv en ik moet zeggen dat het actie gedeelte erg tegenviel. Maar verder een leuke film..

avatar van Q Jones

Q Jones

Bloodsport.

Als klein mannetje was Van Damme mijn voorbeeld. Ik wou zoals hem worden en vond toen der tijd elke film waarin hij speelde fantastische. Gelukkig kan ik nu wel relativeren en zijn echt niet alle films van hem geweldig. Maar een zwak blijf ik wel voor hem hebben.

Maarrrr ondanks dat ik een super fan ben, kan je niet ontkennen dat bloodsport echt een pareltje van de jaren 80 is.

Tuurlijk kan je op elk slakje zout leggen, maar deze film is nostalgische en vooral als puur vermaak. Her en der krijgen we nog een lesje over eer en respect voor elkaar. Het werkt gewoon allemaal in deze film. De gevechten zijn mooi in beeld gebracht en Van Damme is in topvorm, Gibb zorgt nog voor een leuke komische noot en bolo is perfect als sterke tegenstander.

Het zij plotje met de love intrest voor Van Damme hoort er ook gewoon in en de typische jaren 80 muziek is een genot voor het oor.

Deze film blijft voor eeuwig gegriefd in mijn geheugen en wat andere er ook van zeggen ik vind deze film fantastisch.

Na herziening gewoon nog steeds 5 sterren

avatar van dvdfreak123

dvdfreak123

Vermakelijk maar niet veel meer dan dit. In mijn jeugd was ik gek op deze film toen ik deze keek met mijn vader. Nu jaren later ben ik er toch niet meer zo lovend over is nog steeds zeer vermakelijk. Maar als kind let je niet zo op acteren enzo en nu wel. Dus dat valt wel wat tegen. Leuk om nog een keer gezien te hebben. Nostalgie. 6/10

avatar van Kenzomovies

Kenzomovies