• 9.376.411 stemmen

Met onder meer: Patrick Stewart

Gesproken taal: Engels en Portugees

Releasedatum: 29 november 2007

Plot Earth

"The remarkable story of three families."

In de documentaire "Earth" wordt een tocht van Noordpool naar Zuidpool gemaakt en benadrukt daarbij de strijd om te overleven. "Earth" confronteert ons door middel van indrukwekkende beelden en landschappen, uitgelicht door een oogverblindende zon, met de harde realiteit van het leven op onze planeet. De documentaire volgt hiertoe een ijsberenfamilie, een kudde olifanten en twee bultrug walvissen in hun vaste leefomgeving en toont de invloed van seizoenswisselingen daarop. Het wordt duidelijk hoe de opwarming van de aarde de overlevingskansen van vele diersoorten bedreigt. Het lukt de makers om in gebieden te filmen waar nog nooit eerder filmopnames zijn gemaakt.

zephyr schreef:

Aardig en mooi, maar zien we dit soort beelden niet bijna iedere dag op 'National Geographic' etc?

nee

avatar van waxs

waxs

avatar van w8jij17

w8jij17

waxs schreef:

Heel mooi gefilmd. Laat ook weer zien wat het grote probleem op aarde is; ons.

Maar de reden dat wij zo verspillend bezig zijn is het consumentisme dat aangestuurd wordt door grote corporaties en multinationals.

Ik kan de documentaire The Corporation (2003) van harte aanbevelen als je iets wilt doen aan het vernietigen van deze prachtige planeet.

Het kan best zijn dat ik al eerder gereageerd heb, maar toch vond ik de serie met Attenborough vele malen mooier. Maar bovenal is Earth een prachtige film.

avatar van MarcoStevens

MarcoStevens

Zeer indrukwekkende film, met prachtige beelden. Goede opzet, beter in zijn doel bereiken dan Al Gore met An Incovenient Truth. Door deze film gaan mensen denk ik meer nadenken dan na het zien van de zoveelste grafiek. Daarom 4,5 ster.

avatar van jesse_boeruh

jesse_boeruh

tarentino schreef:

nee

whaha kort maar krachtig

avatar van Lee72

Lee72

Mr_White schreef:

Broeikaseffect boehoe, we moeten iets doen anders verdwijnt de ijsbeer. Niet aan mij besteed. Vond ik overigens geen echt minpunt, maar mij deed het gewoon niks.

Wat fijn toch dat er 'mensen' als jij bestaan

Jij bent zeker ook zo iemand die een zak afval van de McDonalds of zijn volle asbak schaamteloos op straat flikkert? Of zijn afval op het strand laat liggen terwijl de prullenbak 5 meter van je afstaat?

Ik kan iedereen aanraden 'the 11th Hour' te gaan bekijken als het voortbestaan van de aarde je wél interesseerd.

avatar van Ronnievb

Ronnievb

Om achter de fouten van gedrag te komen heb ik anders echt niet het wijzende vingertje van Patrick Stewart nodig, dat is simpelweg propaganda, en laat ik daar nou een hekel aan hebben.

avatar van zephyr

zephyr

Behoorlijk wat beelden komen me toch erg bekend voor, misschien ooit scenes al op BBC/BBCWorld geweest, maar de boodschap blijft natuurlijk erg goed. Daar hebben we inderdaad Patrick Stewart niet bij nodig.

avatar van gauke

gauke

Overweldigend, imponerend en ontroerend.

avatar van DaanRiver

DaanRiver

Ik heb normaal een hekel aan natuur(documantaires) etc. maar deze film heeft wel indruk op me gemaakt, vooral door de ontzettend mooie beelden van landschappen!!

Ook zaten er wat grappige stukjes bij zoals de 'mandarijneenden' die uit een hoge boom springen.. (ik hoop niet dat dit een spoiler was voor iemand

avatar van waxs

waxs

Nu wij thuis de trotse eigenaar zijn van een Phillips Ambilight 42PFL9703D10 Full HD TV was het eerste wat ik na aanschaf kocht een goede HDMI kabel en op Blu-Ray. Wat een prachtige beeld, de film komt heelmaal tot leven en je wordt echt het beeld ingezogen! Ik verhoog m'n cijfer want in HD komt de film geheel tot zijn recht!

Super mooi documentaire over onze planeet, mooie opnames en shots. Alleen het einde van de film vond ik niet echt leuk om na te kijken (de ijsbeer die van de honger omkomt), maar dat is wel de harde realiteit.

avatar van helleke

helleke

Zopas ook bekeken.

Prachtige documentaire die aantoont hoe de fauna en flora hinder ondervindt van de opwarming van de Aarde.

Via plasmascherm is het nog eens zo indrukwekkend om te bekijken.

3,5 sterren.

avatar van lottetje

lottetje

Ik hou helemaal niet van dit soort natuurfilms. Maar toch vond ik het wel een mooie film.

Dat kleine olifantje die dan de verkeerde kant op loopt!

Voor een natuurfilm is het wel een prachtige film.

avatar van Hectometerpaal

Hectometerpaal

Schitterende documentaire. Vooral het stukje over de paradijsvogels vond ik werkelijk van een enorme schoonheid getuigen. Zonder twijfel 4 * * * * en een halve.

avatar van VanRippestein

VanRippestein

Alastor schreef:

Dat de film schuldgevoelens tracht op te wekken voor propagandistische doeleinden vind ik ronduit verwerpelijk.

hihihi. Propaganda is een middel, geen doeleind.

avatar van Malick

Malick

Deze film op het grote doek zien kan veel met je doen. De beelden waren dan ook weergaloos mooi. Alsof er blijvend kwijl uit me mond liep. Alleen kende de documentaire een aantal minpunten. Waarbij ik vooral een gevoel had dat dit een opwarmertje voor de serie Planet Earth moest voorstellen. Daarbij is een voice-over bij natuurdocumentaires voor mij niet veel goeds. Waarom niet de beelden voor zichzelf laten spreken?! Nu is Patrick Stewart een degelijke inspreker maar ik vermoed dat het puur gedaan is om een groter publiek te trekken. Want zonder inspreker zullen mensen het maar een saaie registratie vinden die ze misschien ook op Discovery kunnen kijken. Buiten de voice-over had ik ook problemen met de Indiana Jones muziek. De natuur op zichzelf geeft krachtige geluiden af waarom dat niet laten horen?!

Alles bij elkaar kan ik niet ontkennen dat de ademwegnemende opnames zwaarder wegen dan de andere nonsens die ervoor zorgde dat het vooral gemaakt over kwam. Hopelijk kent Planet Earth geen compassie met de kijker en wordt alles verteld door Moeder Natuur!

Malick schreef:

Als je niet wist dat er een serie van was zou je het niet eens opmerken.

Als ze alleen de beelden lieten zien zouden veel mensen de intentie niet snappen en daar gaat het juist om. De beelden zijn bijzaak en prachtig omdat dat meer mensen trekt. Een groter publiek is alleen maar positief omdat dit onderwerp veel aandacht nodig heeft. Uit vele berichten over deze film lees ik veel over de o zo mooie beelden, maar ik hoor niks over de intentie.

avatar van vampyrmaiden

vampyrmaiden

op zich een mooie film, maar NIET wat het beloofd. Het moesten de mooiste natuuropnames ooit zijn, maar wat het eigenlijk was was propaganda om te verduidelijken hoe slecht de dieren en natuur er aan toe zijn.

Bij 'mooie beelden' denk ik niet aan dieren die sterven. In plaats van een feel-good docu was dit weer een film met een typische inconvenient truth sfeer.

Zonde. Ze hadden het moeten promoten voor wat het feitelijk was, dan was hij niet tegengevallen.

avatar van vampyrmaiden

vampyrmaiden

Alastor schreef:

absoluut mee eens.

EN nog wat anders; ik vind het erg dat mensen wakker geschud moeten worden door een dergelijke film. Iedereen wéét toch wel dat de aarde en zijn inwoners naar de *piep* gaan??!! Daar hoef je toch niet een film voor te kijken??!!

In ieder geval, zoals ik al zei, de promotie heeft een verkeerde invalshoek gekozen, waardoor de film niet biedt wat hij beloofd.

Stervende dieren zijn geen mooie beelden.

Ja, er zaten ook mooie beelden in, maar inderdaad, de propaganda droop er vanaf, en dat is echt jammer.

avatar van glimmerman2000

glimmerman2000

Het is een mooie film,maar vind het jammer dat er niet duidelijker wordt aangegeven waar ze filmen, de locatie dus.

Ik geef hem zeker wel een 4.0

vampyrmaiden schreef:

absoluut mee eens.

Stervende dieren zijn geen mooie beelden.

Grote onzin wat je nu zit te vertellen. Blijkbaar weten de mensen er helemaal niks van, of ze weten het wel maar doen er niks aan. Had jij dan serieus verwacht dat ze zoveel geld gaan uitgeven aan alleen maar mooie beelden, tuurlijk willen ze iets met deze film bereiken.

avatar van Mvisser

Mvisser

Ik vond het een mooie documentaire met prachtige beelden. Ik moet wel eerlijk bekennen dat ik morgen net zo makkelijk de auto zal pakken dus in dat opzicht heeft de film me niet echt op het denken gezet.

Maar prima documentaire.

avatar van Tonypulp

Tonypulp

phidel schreef:

ga niet huilen alles gaat ooit weg dus ook die ''lieve'' diertjes

Beetje een trieste opmerking als je het mij vraagt.

avatar van JohnWilliams

JohnWilliams

Inderdaad...

avatar van Smaling

Smaling

5 * voor de schitterende gefilmde beelden (vooral op blue-ray!!)

-1 * voor de tegenvallende docu en het oohh pas op gedoe.

______________________________________________

4 *

avatar van Don_Mat

Don_Mat

ademloos gekeken. Idd jammer wat smaling al zegt. Dat pas op gedoe wordt ik nou wel zat! Tuurlijk snap ik wat het probleem is. Maar ik koop een hartstikke dure dvd, en dan zit ik er niet echt op te wachten om de les gelezen te worden! Toch 5 * want de beelden maakte alles goed!

avatar van brabusRUS

brabusRUS

Had Al Gore iets met deze film te maken?

avatar van Lee72

Lee72

Nee, en het is geen film maar een documentaire.

Jij bedoelt de documentaire An Inconvenient Truth. Was ook indrukwekkend maar mij wat teveel grafieken. Kijk the 11th hour eens zou ik zeggen.