Earth (2007)
Met onder meer: Patrick Stewart
Gesproken taal: Engels en Portugees
Releasedatum: 29 november 2007
Plot Earth
"The remarkable story of three families."
In de documentaire "Earth" wordt een tocht van Noordpool naar Zuidpool gemaakt en benadrukt daarbij de strijd om te overleven. "Earth" confronteert ons door middel van indrukwekkende beelden en landschappen, uitgelicht door een oogverblindende zon, met de harde realiteit van het leven op onze planeet. De documentaire volgt hiertoe een ijsberenfamilie, een kudde olifanten en twee bultrug walvissen in hun vaste leefomgeving en toont de invloed van seizoenswisselingen daarop. Het wordt duidelijk hoe de opwarming van de aarde de overlevingskansen van vele diersoorten bedreigt. Het lukt de makers om in gebieden te filmen waar nog nooit eerder filmopnames zijn gemaakt.
Jardineiro
Ik heb (volgensmij) deze documentaire zojuist gezien.
Alleen de versie die ik heb heet "Planet Earth" en gaat van deel 1 t/m deel 5. Beetje vreemd. De beschrijving hierboven lijkt over deel 1 te gaan. Ik weet het eigenlijk wel zeker.
Vrij indrukwekkende documentaire, waarbij ik me afvraag of het allemaal wel echt is. Je komt de vreemdste dieren tegen, maar ook de plaatsen vanaf waar gefilmd is, hou je vrijwel voor onmogelijk.
ChrisX
Maar als je daadwerkelijk de serie hebt gezien, heb je ook gezien dat aan het eind altijd een gedeelte zit waar in ze laten zien HOE ze het gefilm hebben. Zoals die gasten die weken lang op zo'n berg hebben gelegen om maar een sneeuwluipaard te kunnen filmen en dan uiteindelijk ook nog de mazzel te hebben om hem aan het jagen te zien.
Of die troep wilde honden die met militaire precisie op hun prooi jagen inclusief omtrekkende en flankbewegingen. Schitterend gefilmd vanaf grote hoogte met een helicopter en het nieuwste van het nieuwste op cameragebied.
ChrisX
Meer info hier: http://www.loveearth.com/uk/film
Het lijkt me inderdaad een bioscoop-adaptatie van de Planet Earth serie. Hopelijk ook in Nederland te zien.
CyraX
denk niet dat ik ooit de serie heb gezien. Ik vond het in ieder geval prachtig, zo'n mooie beelden. Ook zeer de moeite om zoiets op groot scherm te zien, dat maakt het allemaal nog meer impressionant.
inderdaad, om dit allemaal zo in beeld te krijgen, chapeau. maar ja wat verwacht je ook anders van de bbc.
of dit wat volk gaat trekken in de zalen is maar de vraag natuurlijk...
Anatolia
De serie was werkelijkwaar het mooiste wat televisie te bieden had. Ben hier meer dan benieuwd naar.
Phoenix
Bereid je maar voor op weer een pamflet over onze broze Aarde en de invloed van de mens er op. Episch. Lyrisch. Moralistisch. Denk Armageddon met de Aarde en zijn bewoners als wapperende Amerikaanse vlag. De vertelstem van Steward is verschrikkelijk over de top en de sentimentele muziek is bij tijd en wijle ook teveel van het goede. Een ongenuanceerde ode aan de Aarde.
Je kunt je daar aan ergeren maar je kunt ook gewoon genieten van de, en ik zoek even naar een treffend superlatief...
...VERBLUFFENDE beelden. Wat je hier te zien krijgt houdt je gewoon niet voor mogelijk. Massale scènes waarin honderden buffels, kariboe's en olifanten of duizenden vogels vanop grote hoogte gefilmd worden tijdens hun trektochten, al dan niet met roofdieren op de loer (de adrenaline bij de aanval van die wolven, weergaloos). Of de altijd mobiele camera die in vogelvlucht over bergtoppen en gigantische watervallen scheert, de diepte in duikt, 180 graden draait en je het natuurschoon in al zijn glorie laat aanschouwen. Ongelooflijk indrukwekkend allemaal.
Heb je het niet zo op dit soort krachtsvertoon op grote schaal, dan zijn er ook nog geweldige scènes met mandarijneendkuikens die uit bomen springen en over de grond stuiteren of ijsbeerjongen die van een gletsjer af slalommen. Om over die paradijsvogels nog maar te zwijgen. what the fuck!?
Verder nog vele prachtige fast-motion opnames van dag- en seizoenswisselingen, ook zowel close-up als extreme wijd (maar dan wíjd he, kilometers hoogte, dus gehele continenten die veranderen), en fantastische slow-motion opnames van het "drama van jager en prooi". De dans die de cheetah en de springbok uitvoeren
Ogen te kort gewoon. En ik liet me zowaar verleiden tot een totale bevooroordeling van eenieder die na de screening in zijn auto stapte.
thomzi50
- 1991 berichten
De trailers zien er wel erg imponerend uit. Draait zowel op het IDFA als in reguliere bioscopen.
Nicolage Rico
- 20220 berichten
Ik had zondag de trailer gezien in de bioscoop. Wát een mooie beelden, zeg.
afca_fanatic
Even voor de duidelijkheid:
Er zijn dus 10 afleveringen van Planet Earth (BBC) dat ieder ander halve uur duurt (?)
en van al die afleveringen is één bioscoop versie van gemaakt?
Dat dus 96 minuten duurt. Graag uitleg, want anders koop ik die gehele collectie ipv het in de bios te gaan bekijken.
Phoenix
Nee, de afleveringen duren 50 minuten. En daar is dus een soort Best-Of van gemaakt in de vorm van Earth.
Overigens is dit in de bioscoop een waanzinnige ervaring. Ik zou hem gewoon lekker op groot scherm gaan bekijken en als het je bevalt de dvd-box kopen.
De sublieme dvd-box van Planet Earth (11 afleveringen van 50 minuten, plus drie specials (ook 50 minuten per stuk) is leverbaar via Amazon.uk, voor slechts 28,48 euro. Dat is inclusief verzendkosten. De filmversie lijkt me ook prachtig, maar Planet Earth is simpelweg de mooiste natuurserie die ik ooit gezien heb.
WB
Prachtige trailer. De serie nooit gezien, maar dit ziet er echt geweldig uit...
Koekebakker
Vaak adembenemend mooi (dit moet je op een groot doek zien!) plaatjesboek, waarin onze planeet op z'n schattigst en meest romantisch wordt belicht. Behalve dan de rol van ons mensen; wij dreigen het allemaal te verpesten door onze CO2-uitstoot.
Ik heb genoten van de beelden, maar niets opgestoken (en dat terwijl ik me nooit verdiept heb in de natuur, zelfs geen biologie had in mijn vakkenpakket) en me af en toe ook flink geergerd. Vooral aan de muziek - zoals Mariska Graveland in de Filmkrant schrijft: wie dacht dat het stil was op de taiga, heeft zich verkeken op het Berliner Philharmoniker.
Hehe, precies mijn minpunten. En mooi verwoord ook door Graveland
Voor mij verpest het gelukkig niet zóveel.
Oosie
ADEMBENEMEND MOOI , Opnames waar je helemaal still van wordt , ik heb echt genoten !!!!
VERBLUFFENDE BEELDEN .
4**** WAAAAAARD
van die dansende vogels heb ik echt genoten .
Anatolia
Even voor de duidelijkheid:
en van al die afleveringen is één bioscoop versie van gemaakt?
Probeer ebay: zeer gunstige prijzen ( voorbeeld ) en betrouwbaar (ben er nu zelf van aan het genieten).
ohkino
ga dat zien, zo'n 'natuurfilm' heb ik nog nooit gezien, ik denk dat dit soort films meer impact hebben dan die van al gore, op de 'lucky planet' is het een strijd van leven en dood en het gaat altijd maar door....
Angrod_Pallanén
Ben nu Planet Earth van de BBC aan het kijken (elke aflevering duurt ong. 50 minuten). Ben erg benieuwd naar de filmversie!!
Co Jackso
- 21924 berichten
Hele mooie documentaire met prachtige beelden. Met grote regelmaat zag ik uniek beeldmateriaal op het scherm, wat mij kon boeien tot het einde. Hoogtepunt was voor mij het simpele, maar effectieve beeld van de eenden die het nest verlieten. Werkelijk heel mooi in beeld gebracht. Ik zal in ieder geval nu ook op zoek gaan naar de gehele documentaire.
Chuck Taylor
- 1953 stemmen
Adembenemende, verbluffende film. Je volgt bekende en minder bekende dieren tijdens hun onwaarschijnlijke tochten, gevechten en alledaags leven.
Prachtig om te zien en om je van al het schone van deze planeet bewust te laten worden. Zelfs het gedrag wat zo normaal lijkt, zo simpel en logisch is of speels gedrag van jongen kan de mooiste en hilarischte momenten opleveren. Met tegelijkertijd de boodschap dat wij als mens het leven van deze dieren er moeilijker op maken door teveel aan onszelf te denken. In één woord fantastisch gewoon. *5
Angrod_Pallanén
Zoals verwacht een beeldschone reis rond onze wereld met allerlei soorten dieren die we op de meest onmogelijke tochten bekijken. Net zoals bij de serie wordt er een soort band gecreerd met de dieren en dus zit je met spanning hun reis door de wildernis te volgen, hopend op een goede afloop, die natuurlijk af en toe uit blijft. De beelden zijn adembenemend, de regie is ontzettend goed gedaan en het miljoenen budget is welgespendeerd. Toch is de filmversie met Patrick Stewart wat meer op het publiek gericht dan de serie die zich wat meer bij de feiten houd (lees: minder grappen van de commentator). Desondanks een meesterlijke film die alsnog veel te kort duurt.
4.0
w8jij17
Maak daar maar jaren van.
Ik heb deze docu nog niet gezien maar dát ik 'm ga zien is nu al een feit. Ik was helemaal gek op deze serie en kan eigenlijk wel zeggen dat deze serie mij de mooiste beelden ooit op tv hebben laten zien. Zo ontzettend indrukwekkend dat mijn visie op de wereld er door veranderd is en dat ik me besef dat we naast deze vieze industriële Westerse wereld werkelijk nog een paradijs hebben.
Ieder mens zou deze beelden moeten zien alvorens te sterven, zodat zij dit besef ook opdoen.
w8jij17
Hoe kan dit? Ik zie verder alleen prijzen die wisselen tussen de 60,- en 80,- euro. Is deze versie zo goedkoop omdat hij niet ondertiteld is?
De serie is niet nederlands ondertiteld, wel engels. Zal ooit nog wel in nederland op dvd verschijnen, maar waarom zou je daarop wachten?
Ook niet helemaal. Een film van dezelfde makers, met deels nieuwe en deels eerder in Planet Earth gebruikte beelden.
timbo_
Oke bedankt had al bijna planet earth deel 1 besteld maar moet dus nog even wachten totdat deze ergens in Nederland of Engeland op dvd verschijnt.

Netflix-hits ingehaald door dramafilm 'Materialists' van Celine Song

Earth: One Amazing Day