• 9.374.764 stemmen

Met onder meer: Patrick Stewart

Gesproken taal: Engels en Portugees

Releasedatum: 29 november 2007

Plot Earth

"The remarkable story of three families."

In de documentaire "Earth" wordt een tocht van Noordpool naar Zuidpool gemaakt en benadrukt daarbij de strijd om te overleven. "Earth" confronteert ons door middel van indrukwekkende beelden en landschappen, uitgelicht door een oogverblindende zon, met de harde realiteit van het leven op onze planeet. De documentaire volgt hiertoe een ijsberenfamilie, een kudde olifanten en twee bultrug walvissen in hun vaste leefomgeving en toont de invloed van seizoenswisselingen daarop. Het wordt duidelijk hoe de opwarming van de aarde de overlevingskansen van vele diersoorten bedreigt. Het lukt de makers om in gebieden te filmen waar nog nooit eerder filmopnames zijn gemaakt.

avatar van JustMike

JustMike

WOOOW

wat een mooie film is dit zeg! Echt heel mooi, ik hou niet zo van dit soort films maar deze was zo verschrikkelijk mooi! Ik bedoel. Met de surround system en de plasma tv, voelde het alsof ik er echt in zat. Er zaten echt van die mooie stukjes in.Door de korte duur van de film gaat hij ook dus echt niet vervelen, zoals vele documentaire's! Deze film is gewoon een Must-See!

3.5 verhoogt naar 4!

avatar van jumpstylemovie

jumpstylemovie

De reis van je leven...

Als je op zoek bent naar de mooiste beelden van onze planeet en de dieren die daarop rondlopen ben je waarschijnlijk het beste af met Earth. Deze film begint bij de Noordpool en gaat steeds zuidelijker totdat je uiteindelijk weer uitkomt op het punt waar je begon. Onderweg zie je prachtige landschappen en dieren, van de Mount Everest tot aan het tropisch regenwoud. Het is erg mooi om al die dieren te zien, van de ijsbeer tot aan de orka's, olifanten en leeuwen.

Ik kijk niet veel documentaire's maar dit is er eentje om te bewaren. Ik heb hem dan ook meteen op Blu Ray besteld voor een zacht prijsje. Dit is echt de perfecte film om in HD kwaliteit te bekijken. Hij zat net in de brievenbus dus ik ben zeer benieuwd (uiteraard wacht ik nog even met kijken aangezien ik hem vorige week nog heb gezien)

Andere pluspunten zijn de mooie stem van de verteller en het redelijk korte speelduur waardoor je niet verveeld raakt.

Top film!

avatar van Pim1993

Pim1993

Genot om naar te kijken, wat is dit prachtig in beeld gebracht! Totaal niet saai of langdradig, perfecte afwisseling van scenes.

avatar van sweinsteiger

sweinsteiger

avatar van maxroelofs

maxroelofs

gisteren deze film gekeken,

deze film laat je toch wel weer even merken hoe ver we van de natuur af gegroeid zijn. Met al die watervallen bossen en woestijnen hebben de meeste in hun dagelijks leven niets meer mee te maken.

De film bevat prachtige beelden die op een geweldige manier gemonteerd zijn.

het acteerwerk was denk ik ook wel oke

hij heeft je echt klaten genieten

avatar van MacGuinness

MacGuinness

Laat het documentaire maken maar aan de BBC over. Die hele serie is prachtig!

avatar van maxroelofs

maxroelofs

valt helaas wel net buiten mijn top 10 btw

avatar van Malarkey12

Malarkey12

Prachtige serie! Mooiste wat ik ooit op de tv heb gezien!

avatar van Noud

Noud

Vandaag het eerste deel van de tien gezien. Wat een super mooie docu.

Ik denk dat de impac honderd keer beter dan een film zoals die van Al Gore. (heb die nooit gezien).

Maar ik denk dat je met een film zoals Earth veel meer mensen bereik dat de wereld zo t*** mooi is dat we daar spaarzaam op moeten zijn. Dan een film waarin wordt gezegd, dat de wereld vergaat. Nogmaals film van Al Gore niet gezien.. Ga ik binnenkort doen.

filmliefhebber92

Dit is toch een film geen serie. Of vergis ik mij.

avatar van sweinsteiger

sweinsteiger

Nee, een film.

avatar van Angrod_Pallanén

Angrod_Pallanén

Deze pagina is gewijd aan de film maar de film is gemaakt van beelden die geschoten zijn voor de serie.

filmliefhebber92

Oke, want de serie heb ik wel gezien. Dus ik twijfelde.

avatar van Pitakaas

Pitakaas

Wat valt over deze film te zeggen?

Ik ben zelf voor de complete serie gegaan, schitterend verdeeld in 10 hoofdstukken met elk hun eigen thema en charme. Er steekt er geen 1 boven uit en er is er geen 1 ondermaats. Schitterende beelden verzameld in haarscherpe kwaliteit, ik denk zelfs dat de niet-uitgesproken natuurliefhebbers hier van moeten smullen. Patrick Stewart heeft een schitterende stem waar ik nog vele zondagochtenden naar zou kunnen luisteren. Eerst was ik ietwat teleurgesteld dat het Attenborough niet was, maar ik was dat

na een kwartiertje al vergeten. De schitterende muziek van het BBC Orchestra maakt het compleet af.

Het moralistische toontje had voor mij niet zo heel erg gehoeven. Alsof de makers je schuldig wilde laten voelen voor het kijken van zulk schoons, en dat had toch niet de bedoeling kunnen zijn? Sowieso ben ik er niet helemaal uit of de complete mensheid 100% verantwoordelijk is voor klimaatverandering op zulke schaal, maar dat is meer een discussie voor An Incovenient Truth vrees ik.

Vooralsnog moet je hier maar vooral genieten van de fabuleuze beelden en verbluffende vergezichten die ons planeet te bieden hebben.

Pitakaas schreef:

De serie heeft het toch niet over dat de mensen schuldig zijn (wat ook niet is). Misschien heb jij dat gevoel omdat het tegenwoordig hip is om klimaatneutraal en zo te zijn.

avatar van Reinbo

Moet de hele serie maar eens op BR kopen, vond deze film net iets te licht. En los van het klimaat, het moge duidelijk zijn dat de mens de natuur in rap tempo om zeep helpt. Zeeën worden leeggevist, zeldzame dieren afgeslacht, jungles platgebrand en echt kouder wordt het ook niet door de mens....

avatar van Pitakaas

Pitakaas

filmliefhebber92 schreef:

Er zit toch zeker een moralistisch toontje aan het geheel hoor!

@Reinbo: echt warmer wordt het ook niet hé

avatar van rep_robert

Reinbo schreef:

De film gebruikt ook beelden uit de serie. In de eerste paar aflevering van Planet Earth zal je ook bekende beelden tegenkomen, vooral in de "From Pole to Pole" aflevering.

avatar van jipt

jipt

Heb de serie meerdere malen gezien maar vind toch wel een prachtige samenvatting. De wereld is mooi! dikke 4*

avatar van DwarreI

DwarreI

Dé manier om Planet Earth te kijken: originele soundtrack en commentaar uit, spacende ambient en joint aan.

Mooiste natuurbeelden ooit gemaakt.

avatar van John Lee Hooker

John Lee Hooker

Zoals verwacht een krachtig landschap met jachten en vachten. Edward Norton deed het uitstekend als ijsbeer en Dwayne Johnson wist zijn rol als walvis perfect in te vullen. Philip Seymour Hoffman als olifant was eveneens overtuigend, tergelijkertijd ook tragisch en onder water hilarisch. Hier en daar was er soepel camerawerk en de time-laps zorgden voor een bijzondere evolutie tussen de seizoenen. Knap dat de makers zo dicht zijn gekomen bij de gevaarlijke dieren en ik vraag me af wat de beesten dachten toen ze opeens een filmploeg in hun territorium zagen lopen. De voice-over had ik op Engels gezet omdat de Nederlandse stem meteen voor zo'n sirieuze informatieve toestand zorgt en daar had ik weinig zin in. Muziek pastte overigens prima bij de beelden. Mooie weergave van moeder natuur maar indrukwekkend was het niet, daarvoor heb ik al te vaak Discovery en Animal Planet gekeken.

avatar van Theunissen

Prachtige natuurfilm met een boodschap. De beelden waren zeer fraai en soms ook aandoenlijk (zoals met dat olifantje) maar lieten tevens een duidelijke waarschuwing achter dat het wel eens afgelopen kan zijn met die fraaie natuur. Patrick Stewart praatte de film mooi bij elkaar. Eigenlijk is dit niet echt een film maar een natuur documentaire, maar wel een hele fraaie.

avatar van fiction

fiction

Dat deze film zo een hoge waardering heeft lijkt mij onterecht.

Daar waar de serie geweldig mooi is, waar deze haast lijkt omgeven door magie..

is deze film, docu, trailer, samenvatting wat het ook mag zijn.. wat mij betreft dat zeker niet. De oorspronkelijke serie verliest hier zijn samenhang, het verhaal.. wat mij betreft ook haar glans, de magie.

Ik raad deze film daarom dus ook eigenlijk af, omdat je de keuze hebt om de serie te zien die echt geweldig is ! Maar aan de andere kant, wil je gewoon een leuke/amusante docu zien, dan is dit wel weer een aardige keuze.. dat wel, maar meer ook niet en het valt in het niet bij de serie.

avatar van Ste*

Ste*

• 2072 berichten

Heel erg mooi, met een hoop dingen die je nog nooit eerder gezien hebt. Fantastisch in beeld gebracht. De vallende eendjes en de bijzondere vogels waren zeker mijn favoriet.

Wat hebben de makers een geluk gehad in het vinden van bijzondere situaties en shots!

avatar van JohnWilliams

JohnWilliams

Adembenemende beelden, van begin tot eind echt goed in beeld gezet. Bijzonder situaties maken deze film ook boeiend om naar te kijken. Het is een hele reis die vooral door de seizoenen geleid wordt. Verschillende dieren bij hun seizoen en de mooiste manieren van reizen (over bergen, via land en het water). Wij leven op de 'unieke planeet' en deze film heeft de mooi in beeld gezet.

Ook de soundtrack van George Fenton verdient een pluim, erg mooie muziek.

4,5*.

avatar van K. V.

K. V.

'k vond hem ook wel goed. 'k denk dat de film ideaal is voor in de les aardrijkskunde (zeker als ze leren over de toendra, steppe, ...).

De docu toont dus een algemeen beeld over wat er waar een beetje voorkomt. Van de noord tot aan de zuidpool.

De beelden zagen er fantastisch uit, zeker op een HD tv, alles kwam scherp in beeld. Ook de muziek was dik in orde.

'k vond het eens interessant om te zien, nergens gaan ze echt diep op in, maar je ziet toch een aantal dieren. De olifanten komen redelijk veel in de docu voor, maar storend vond 'k het niet. Die aapjes in het water waren grappig om te zien

avatar van DragQueen

DragQueen

Schitterende Docu, waarin alles zeer mooi in beeld is gebracht. Ook de montage is goed. Evenals de prima voiceover van Stewart. 3,5 Ster.

avatar van MatthijsGr00t

MatthijsGr00t

Wat is de aarde toch geweldig mooi dacht ik tijdens het zien van deze documentaire. Earth is een documentaire met geweldige beelden van de natuur en het leven daarin. Daarnaast werden er een aantal leuke weetjes verteld wat het geheel boeiend maakte. Na negentig minuten was het ook wel leuk geweest en de film stopte op een juist moment. Kortom; Leuke documentaire met prachtige beelden, 4.0*!

avatar van PublicEnemy

PublicEnemy

Deze film komt op mij over als een compilatie van beelden die al eerder vertoont zijn in de serie Planet Earth en eigenlijk is dat ook gewoon het geval bij Earth. Als kennismaking op de serie is deze film echter wel de moeite waard, maar biedt het weinig nieuws voor degenen die Planet Earth al kennen, aangezien praktisch alle beelden (een aantal uitzonderingen daargelaten) die erin zitten ook te zien zijn in het véél completere Planet Earth.

Ondanks dat is Earth er wel één om erbij te hebben, aangezien het mooi in elkaar steekt en sowiezo zijn de beelden zo ontiegelijk mooi, dat het allemaal toch de moeite waard is.

Een perfecte inleiding dus voor de serie Planet Earth die verplichte kost is voor iedereen die deze film een warm hart toedraagt.

Een 4 voor deze film en als ik punten kon toekennen voor Planet Earth, voor die laatste 5 dikverdiende punten.

avatar van tommycool

tommycool

prachtige film. ook altijd leuk om bij aadrijkskunde te kijken