• 9.376.422 stemmen

Met onder meer: Patrick Stewart

Gesproken taal: Engels en Portugees

Releasedatum: 29 november 2007

Plot Earth

"The remarkable story of three families."

In de documentaire "Earth" wordt een tocht van Noordpool naar Zuidpool gemaakt en benadrukt daarbij de strijd om te overleven. "Earth" confronteert ons door middel van indrukwekkende beelden en landschappen, uitgelicht door een oogverblindende zon, met de harde realiteit van het leven op onze planeet. De documentaire volgt hiertoe een ijsberenfamilie, een kudde olifanten en twee bultrug walvissen in hun vaste leefomgeving en toont de invloed van seizoenswisselingen daarop. Het wordt duidelijk hoe de opwarming van de aarde de overlevingskansen van vele diersoorten bedreigt. Het lukt de makers om in gebieden te filmen waar nog nooit eerder filmopnames zijn gemaakt.

avatar van Stepjuh

Stepjuh

Wat een prachtige film/documentaire! Mooi gefilmd, fantastische muziek, en Patrick Stewart verteld het erg mooi.

Ook gelachen om sommige stukjes, bijvoorbeeld de dansende paradijsvogels, en pinguins blijven toch grappige beesten

De scene waarin in slowmotion een beest zijn prooi aanvalt vond ik erg mooi, al vind ik het dan toch weer zielig voor dat beestje als dierenliefhebster, maar zo gaat dat nou eenmaal

En ook het schuldgevoel kwam bij mij naar boven na het zien van Earth....

• 2067 berichten

Mooie beelden van de natuur en natuurlijk de beesten die erin leven. Vond alleen dat de film soms nogal van de hak op de tak sprong (van tropische oerwouden naar de woestijn naar de oceaan en terug naar de woestijn). Ook liet dat gezeur op het einde een beetje een bittere nasmaak achter.

welk gezeur?

• 2067 berichten

Broeikaseffect boehoe, we moeten iets doen anders verdwijnt de ijsbeer. Niet aan mij besteed. Vond ik overigens geen echt minpunt, maar mij deed het gewoon niks.

avatar van Alastor

Alastor

Dat het aardoppervlak voor een groot deel uit los zand bestaat is me al een poos bekend, gelukkig wordt dit bij elkaar gehouden door de zwaartekracht.

De film "Earth" daarentegen mist zo'n kracht. De beeldenreeks is bijgevolg vrij fragmentarisch en heeft duidelijk te kampen met een gebrek aan richting en continuïteit. Zo worden de meeste scènes abrupt ingezet en afgebroken, zijn de topografische en biologische keuzes veel te willekeurig en is er nauwelijks sprake van zinnige context. De bombast van de muziek vond ik daarbij behoorlijk misplaatst en de oproep bij begin en eind drammerig. Dat de film schuldgevoelens tracht op te wekken voor propagandistische doeleinden vind ik ronduit verwerpelijk.

Helemaal overbodig was m'n filmbezoek echter niet, want ook ik was verrukt door beelden van uitvliegende jonge eendjes en opnamen van het opmerkelijke baltsgedrag van de verschillende paradijsvogels.

Mr_White schreef:

daar gaat de hele film juist over, en t is trouwens niet alleen de ijsbeer.

avatar van robertvanmourik

robertvanmourik

tarentino schreef:

daar gaat de hele film juist over, en t is trouwens niet alleen de ijsbeer.

precies... de hele film staat in het tegen van...als we zo door gaan.. krijg je dit dus..snapte de film volgens mij niet zogoed...

• 2067 berichten

Ik zag wel dat daar de hele film over ging, maar om dan op het einde het nog echt door onze strot te duwen, vond ik een beetje irritant. Of zoals ik tegen mijn vader zei vlak voor het einde, "gelukkig, ze zeggen nog net niet dat het onze schuld is en wij er iets aan te doen". Tja, had ik dus toch 2 seconden moeten wachten want toen begon het gezever terwijl uit de film zelf al duidelijk bleek dat het broeikaseffect niet leuk is voor de beestjes.

Mr_White schreef:

Dat moeten ze zo wel doen anders pikken mensen de booschap niet op, aan jou reactie te zien snap je het ook niet helemaal want je onderschat de situatie; het gaat ook niet alleen om de beestjes(als dat al niet erg genoeg is) de mensen zullen uiteindelijk ook de dupe worden van hun eigen rotzooi. Maar ik zou r over ophouden want volgens mij interesseert het je toch niet.

• 2067 berichten

Inderdaad interesseert het me niet, daarom ergerde ik me ook aan het einde. Neemt niet weg dat de beelden nog altijd schitterend zijn.

tarentino

en dan noem je mij een zeurpiet, daar moet ik toch ff n traantje wegpinken van het lachen.

avatar van onbekend!

onbekend!

Rocco1984 schreef:

Ik zit hier heerlijk achter mijn pc met de verwarming op 20 graden. Tv staat aan, en computer ook Het is toch allemaal complete onzin?

En voor wie is het nou eigenlijk slecht dan die opwarming? Denk eens goed na..Voor ons natuurlijk. De natuur past zich wel aan hoor.

Doneer nog maar wat aan 1 of ander goed doel, dan zet ik de verwarming nog wat hoger

Aandacht zoeken is ook een vak..

avatar van Madecineman

Madecineman (moderator films)

off-topic / persoonlijke aanval verwijderd.

avatar van Blur

Blur

Overweldigende ode aan het leven in zeldzaam wordende echte natuur op onze aardbol. Extatisch kijkgenot, fenominaal in beeld gebracht. De belerende voice-over is ondergeschikt aan het beeldmateriaal en is juist het verbindend element van noord naar zuid en oost en west.

avatar van Leland Palmer

Leland Palmer

Leuke en interessante documentaire die dankzij subliem camerawerk een aantal erg indrukwekkende beelden weet te tonen. Sommige van deze beelden wisten in combinatie met prachtig bijpassende muziek voor het nodige kippenvel te zorgen. Jammer dat deze indrukwekkende beelden afgewisseld worden met beelden die op een gegeven moment een beetje eentonig worden, maar over het algemeen vond ik Earth toch zeker geslaagd. Dikke voldoende dus!

avatar van Reinbo

Prachtige plaatjes, verder lege film. Elk onderwerp krijgt te weinig aandacht waardoor de film impact en diepgang mist. Boodschap op het eind is zelfs een beetje drammerig.

Ik zou dolgraag 4* geven aan een dergelijke film, maar kom met de beste wil van de wereld niet verder dan 3,5*

Kan me eigenlijk ook wel vinden in het commentaar van Alastor, maar kom wel iets hoger uit.

avatar van Twilight

Twilight

Voor mensen die teleurgesteld zijn na het zien van deze film raad ik aan de serie "Planet Earth" te gaan zien. Deze film is eigenlijk een soort samenvatting van wat er in die serie allemaal te zien is. En ik moet zeggen, ik heb me prima vermaakt bij het zien van deze serie.

Ik heb deze film trouwens ook eerder gezien dan de serie, dus vandaar dat ik denk dat voor anderen de gehele serie ook veel interessanter en mooier is om te zien.

Luisteren naar David Attenborough is ook veel prettiger, imo.

avatar van joko16

joko16

Mooie beelden...that's all folks!

avatar van ericos

ericos

Wat een prachtige beelden! Heel uniek allemaal .. Heb echt genoten! Zoiets moois zie je nooit in natuur documentaires!

Echt een topper! Laten we met z'n allen wat een de opwarming van de aarde doen, anders zullen er binnenkort heel veel prachtige dieren verdwijnen, zoals de ijsbeer die voorspelt is er in 2030 er niet meer te zijn als het zo door gaat!

avatar van patvandod

patvandod

deze documentaire is een aaneenschakeling van prachtige beelden

avatar van fietsenmaker

fietsenmaker

een unieke docu

iedereen die hem gezien heeft weet nu hoe het met de natuur gesteld is en dat het geen flauwekul is.

mooi kunstwerk 4,5

avatar van mckiller

mckiller

Mooi, maar een redelijk saaie documantaire.

Een matige 2,5*

avatar van Dark Miracle

Dark Miracle

Twilight schreef:

Luisteren naar David Attenborough is ook veel prettiger, imo.

Vind je? Patrick Stewart klinkt naar mijn mening beter.

avatar van tzan

tzan

Alastor schreef:

Waarom moet alles voorgekauwd zijn ?

Een documentaire die laat zien, en het juiste publiek laat denken.

avatar van tzan

tzan

tarentino schreef:

Het probleem van "de boodschap" is dat alle bevindingen van NASA de boodschap niet ondersteunen.

Met die wetenschap was ik al bang voor die boodschap, gelukkig viel dit me reuze mee.

avatar van katteke

katteke

Wauw, geweldig om naar te kijken!

avatar van silverfaustx

silverfaustx

verschil met planet earth ?

avatar van gerwinmaster

gerwinmaster

goede documentaire, nooit geweten dat zoveel dieren doodgingen door gebrek aan voedsel en verdwijning van leefgebied. 4*

avatar van ReinventedWheel

ReinventedWheel

Prachtige film en mooie samenvatting van Planet Earth (de serie). Heb zelf Planet Earth op Blu-Ray gekocht en die is (uiteraard) nog mooier.

@silverfaustx: Planet Earth is de serie (waarop deze film is gebaseerd) die je alle mooie natuur van de aarde laat zien. Uit mijn hoofd zijn het een stuk of 14 afleveringen van ong. een half uur.

avatar van zephyr

zephyr

Aardig en mooi, maar zien we dit soort beelden niet bijna iedere dag op 'National Geographic' etc?