• 9.382.735 stemmen

Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull (2008)

Actie / Avontuur | 122 minuten

Releasedatum: 22 mei 2008

• SkyShowtime Bekijk via SkyShowtime

Plot Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull

"The adventure continues..."

1957. De Koude Oorlog is op zijn hoogtepunt. Nadat hij op een afgelegen vliegveld ternauwernood ontsnapt aan een groep snode Sovjet-agenten, ontmoet de avontuurlijke archeoloog Indiana Jones de jonge, opstandige Mutt die zijn hulp nodig heeft bij een persoonlijke missie. In ruil daarvoor maakt Indy grote kans op het vinden van de Crystal Skull van Akator, een legendarisch en fascinerend voorwerp omringd door bijgeloof en gevaar. Indy en Mutt reizen naar de uithoeken van Peru, maar merken al snel dat zij niet de enigen zijn die de Crystal Skull zoeken.

Indiana Jones

Dean Charles Stanforth

Antonin Dovchenko

Russian Suit

joostie

Nee op imdb staat dat de film van Paramount

pictures en Lucas film is.

joostie

Er staan nu ook nieuwe tv spots op de site.

Oh man man man, nu nog minder dan 2 weken

Toch een raar idee na al die jaren wachten

avatar van Jabba

Jabba

Heb net de nieuwe trailer gezien op de officiele site. Het begint weer helemaal te kriebelen. Eindelijk weer eens een film waar steevast voor in de rij ga staan bij de bioscoop.

avatar van JohnWilliams

JohnWilliams

Muziek heb ik al gehoord + bestelt, hopelijk is de film ook goed. Maar daar twijfel ik niet aan.

• 2041 berichten

Ik heb wel lichte twijfels over deze film gekregen. Ik denk dat ikzelf hem helemaal geweldig ga vinden, maar degene die recensies schrijven niet zo, en dat de gemiddeldes op moviemeter en op imdb ook zullen gaan tegenvallen.

Volgens een Indiana Jones nieuwssite zijn de eerste recensies die gegeven zijn niet zo goed.

Ze hadden, om spoilers te verbergen, een paar zinnen van de kritieken opgeschreven,

1e recensie:

- it doesn’t totally suck, the sequel is just “unnecessary”

- everything about the film is “bloated” and Spielberg/Lucas try way too hard.

- it doesn’t feel like Indiana Jones, Harrison Ford may as well be Harvey Keitel or Booger

- too much unnecessary, analytical dialogue a la the prequels

Cate Blanchett’s is the “least interesting” of the franchise’s villains

2e recensie:

- “this is the Indiana Movie that you were dreading”

compares it to…Allen Quatermain…, the Indy knockoff, ouch

- perilous moments lack tension (this is a recurring criticism thus far)

- sets switch jarringly from outdoors to indoors. “jungle looks like plastic.”

- LaBeouf is “horrible,” a crybaby, and receives too much sappy “adulation” from Indy

- Ford has “a few lines that work and a million that don’t” and never seems in danger, duress

- end point: fanboys’ charges of “child hood memory molestation” against Lucas will explode once again

3e recensie:

- Crystal Skull is the 3rd best in the franchise, can’t top Raiders (duh)

- best chase scene of all the movies

- Shia was “just fine,” acting is “good across the board”

- snake scene is way too slapstick (recurring criticism)

- ending leaves something to be desired, but PLEASE not a fifth film

Ranks it third after Raiders and Temple of Doom, and before Last Crusade (Peter says WTF, but that’s my original trilogy order as well).

- “Spielberg magic” is present

- “people will be mixed.”

- “Pretty. Damn. Good.”

• 2041 berichten

Trouwens, de derde trailer van Indiana Jones and the Kingom of the Crystal Skull is verschenen! Bekijk hem hier

Hij lijkt veel op de tweede trailer, maar is toch net wat anders en toont enkele nieuwe beeldjes, veel plezier!

Het is een korte trailer, maar 1 minuut en 38 sec.

De andere twee trailers staan er ook op.

avatar van FredKrueger

FredKrueger

Ik ga naar deze film met mn vader, mn broer en een kennis van mij

Ik ben hardstikke benieuwd

avatar van IcU

IcU

Ik vind dat de trailers niet echt spetteren. Het heeft het net niet voor mij. Ik ben wel super benieuwd en wil hem echt zien.

Albus Dumbledore schreef:

1e recensie:

- it doesn’t totally suck, the sequel is just “unnecessary”

- everything about the film is “bloated” and Spielberg/Lucas try way too hard.

- too much unnecessary, analytical dialogue a la the prequels

Cate Blanchett’s is the “least interesting” of the franchise’s villains

2e recensie:

- “this is the Indiana Movie that you were dreading”

compares it to…Allen Quatermain…, the Indy knockoff, ouch

- perilous moments lack tension (this is a recurring criticism thus far)

- sets switch jarringly from outdoors to indoors. “jungle looks like plastic.”

3e recensie:

- Crystal Skull is the 3rd best in the franchise, can’t top Raiders (duh)

- best chase scene of all the movies

- Shia was “just fine,” acting is “good across the board”

- snake scene is way too slapstick (recurring criticism)

- ending leaves something to be desired, but PLEASE not a fifth film

- “Spielberg magic” is present

- “people will be mixed.”

- “Pretty. Damn. Good.”

recensies hoeven niet veel over een film te zeggen iedereen heeft zijn eigen smaak ,de meningen zullen wel anders zijn zoals deze recensies de ene vind hem slecht de andere gemiddeld en een andere goed, dus het zegt niet zo veel.

joostie schreef:

Vast niet.

avatar van Real_Movie

Real_Movie

Ik zat al te wachten op deze film,maar ik wist niet dat de film al zo snel uitkomt.

Beter voor mij dan maar deze film wordt 1 van de toppers van dit jaar.

Hankster

Die slangenscène moet wel heel erg slecht zijn. Werkelijk in iedere rescensie beginnen ze er over...

Ik denk dat het allemaal wel leuk gaat worden, maar misschien dat het net als Cruscade iets te veel Peppie-en-Kokkie-humor zal bevatten. Ik krijg alleen een beetje het gevoel dat mensen nu ze Indy 4 met de trilogie gaan vergelijken, de originele films op een te hoog voetstuk plaatsen. Begrijp me niet verkeerd; ik ben he-le-maal weg van de eerste drie films. Maar ze zijn zeker niet foutloos en zeker geen Oscar-materiaal. Maar veel mensen vergeten dat nu omdat het nou eenmaal iconen zijn geworden en het zo lang geleden is. Daarom wordt denk ik elk puntje in Indy 4 wat maar een beetje uit de toon valt uitvergroot, en alle mindere punten uit de eerste drie films vergeten, over het hoofd gezien of goedgepraat. Maargoed, het kan inderdaad ook werkelijk zo zijn dat er een aantal dingen inzitten die echt gewoon slecht zijn en weinig met de originele films te maken hebben. Je zag het al bij Star Wars...

Ach, al mocht hij écht tegenvallen, dan hebben we altijd TDK nog

avatar van thunderball

thunderball

Hankster schreef:

Ach, al mocht hij écht tegenvallen, dan hebben we altijd TDK nog

En Sony, en Philips...

(ok, toegeven: die is wel errug flauw! Verleiding was te groot...!)

joostie

Hopelijk wordt het weer zo een old school indiana jones film en niet zoals ze bij star wars hebben gedaan.

Hankster schreef:

Het eerste en het derde deel kregen destijds erg goede recensies, maar de de tweede niet.

avatar van Val.Broman

Val.Broman

Ik vind het erg jammer dat Shia LaBeouf hierin speelt, ik vind het een niet overtuigend overkomende acteur en denk dat hij ook totaal niet bij een Indiana Jones film past. Maja we zien het wel

avatar van hannes64

hannes64

• 1926 berichten

Ik hoop dat deze indy een beetje mee gaat vallen, gezien de recensies van mensen die em nog niet eens gezien hebben.

Ik wacht wel af....22 mei, biosdag.

Het kan anders niet dan een topper wezen...een summer-blockbuster.

Denk niet dat Spielberg er een zootje van gemaakt heeft...deze man is een pure perfectionist.

Ik ga d`r in ieder geval heen, om het ( hopelijk ) rollercoasterervaring weer eens mee te maken.

avatar van Martijnnn

Martijnnn

Ik snap niet waarom ze hier nou weer zon uitgebreide trailer van moeten maken waarin ze de helft verklappen, Indiana Jones heeft toch al best wel een naam.

Ben alleen bang dat Shia Labeouf de film gaat verpesten.

avatar van Filmfreaker

Filmfreaker

Ik weet niet of die recensies wel echt zijn, ik kan er geen vinden. Maar kijk maar eens op www.imdb.com, daar staat een zeer positieve recensie van de film.

avatar van Martijnnn

Martijnnn

Tja dat kan net als hier gewoon iedereen invullen.

avatar van Pastichio Rocker

Pastichio Rocker

Wordt er niet een beetje teveel verklapt in de 'korte beschrijving' van deze film? Het lijkt wel alsof de halve film is uitgeschreven.

hannes64 schreef:

*kuch*

Filmfreaker schreef:

De belangrijkste reden waarom ik toch wat getemperd ben in mijn verwachtingen is dit:

Als Lucas al zegt dat we niet teveel moeten verwachten....

• 2041 berichten

Lucas zegt dat we niet teveel moeten verwachten, omdat hij dan bang is dat er hetzelfde gebeurd met Star Wars Episode I in 1999. Fans gaan naar de bios en denken iets supergeweldigs mee te maken, terwijl het misschien wel tegenvalt, de mensen gaan teveel vergelijken met de vorige Star Wars films.

Lucas wil echter voorkomen dat mensen er superveel van gaan verwachten en dat het dan straks niks is.

Het levende voorbeeld is Iron Man. Van de film Iron Man verwachtte bijna niemand iets goeds, terwijl het uiteindelijk een kei goeie film bleek (8.4 op Imdb met ruim 30'000 stemmen).

joostie schreef:

Ik hoop niet dat Indy dood gaat.

Lijkt me heerlijk als je nog zo films kan kijken.

kos schreef:

Lijkt me heerlijk als je nog zo films kan kijken.

Ja he?

avatar van The Oceanic Six

Wouter schreef:

Als Lucas al zegt dat we niet teveel moeten verwachten....

Nogal logisch dat hij dit zegt. Men verwacht geloof ik nu onderhand 1 van de beste films ooit en dat kan Indi 4 nooit waarmaken. Wel kunnen ze een verdomd amusante actie-avonturenfilm maken waar iedereen met heel veel plezier naar kijkt. Zoiets verwacht ik ook. Zoals Lucas zegt, het is just a movie en daarmee heeft hij groot gelijk.