• 9.376.964 stemmen

Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull (2008)

Actie / Avontuur | 122 minuten

Releasedatum: 22 mei 2008

• SkyShowtime Bekijk via SkyShowtime

Plot Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull

"The adventure continues..."

1957. De Koude Oorlog is op zijn hoogtepunt. Nadat hij op een afgelegen vliegveld ternauwernood ontsnapt aan een groep snode Sovjet-agenten, ontmoet de avontuurlijke archeoloog Indiana Jones de jonge, opstandige Mutt die zijn hulp nodig heeft bij een persoonlijke missie. In ruil daarvoor maakt Indy grote kans op het vinden van de Crystal Skull van Akator, een legendarisch en fascinerend voorwerp omringd door bijgeloof en gevaar. Indy en Mutt reizen naar de uithoeken van Peru, maar merken al snel dat zij niet de enigen zijn die de Crystal Skull zoeken.

Indiana Jones

Dean Charles Stanforth

Antonin Dovchenko

Russian Suit

Magnolia-fan schreef:

Uiteraard, daar is geen twijfel aan. Niet alleen componeert John Williams de muziek voor (bijna) alle films van Spielberg en is het ook zijn beste vriend en noemt hij hem 'de beste filmcomponist ooit', f.

That's a bold statement.

Bart Tönjann schreef:

Ik ben benieuwd of Williams terug keert voor de soundtrack? (Volgens Wikipedia is dit wel het geval)

Tuurlijk doet Williams mee!!!

De man heeft voor alle films die Steven regisseerde muziek gemaakt, (op The Color Purple na dan) het is een soort familie van elkaar zeiden ze. Het is echt de grootste colloboration in de Film-wereld! Hier mogen andere nog eens een voorbeeld aan nemen. Heb gelezen dat Williams inderdaad gewoon de muziek gaat maken, ben zelf hééél erg benieuwd naar die muziek (natuurlijk). In het Williams-brein is vast weer een mooi Theme opgeborreld, hij heeft hier een jaar voor de tijd gehad omdat Munich zijn laatste Score was die hij maakte. Ook voorziet hij Lincoln & Intestellar van filmmuziek (beide films die nog gaan komen, en beide geregiseerd door Steven). Ook heeft Steven onlangs de rechten gekocht van Kuifje dus misschien maakt Williams daar ook weer mooie Theme's! Hoop zeker dat hij de andere Indy's (waar ik overigens nog nooit van gehoord had) ook van zijn filmmuziek voorziet. Want immers is John al 75 jaar oud en als die films af zijn is hij al 78 jaar oud. Maar half bejaard of niet, hij blijft een geniale man! Die ons nog steeds kan verassen met zijn Filmmuziek!

Mooi gezegd.

avatar van joostie

joostie

Mooie titelvoor een mooie film-serie!

avatar van Albus Dumbledore

Albus Dumbledore

• 2041 berichten

wanneer komt ie eigenlijk ut

avatar van hellblazer93

hellblazer93

Ik ben benieuwd... Ik hou wel van Indiana Jones films.

Albus Dumbledore schreef:

wanneer komt ie eigenlijk ut

Het staat nu onder het plot

22 Mei 2008, weer een topper zowat op m'n verjaardag. Dit jaar vielen Spider-Man & Pirates of the Caribbean III in de maand Mei. Het grappige was/is dat Pirates of the Caribbean III precies OP mijn verjaardag viel. Deze dus net ervoor.

avatar van Martijnnn

Martijnnn

JohnWilliams schreef:

Het staat nu onder het plot

Wil je pirates 3 en deze niet in 1 zin noemen alsjeblieft!

JohnWilliams

damn ik krijg overal commentaar op.

Kan het overigens niet meer veranderen...

Martijnnn schreef:

Wil je pirates 3 en deze niet in 1 zin noemen alsjeblieft!

Vind je Pirates 3 zó slecht dan?

avatar van Wouter

Ik wel. De eerste Pirates was leuk; de tweede aardig; de derde slecht.

2e is het beste.

Overigens vind ik het jammer dan Connery niet meedoet.

JohnWilliams schreef:

2e is het beste.

Tweede Indy?

Ik vond de eerste geweldig, de tweede heel goed en de de derde aardig.

Wouter schreef:

Tweede Indy?

Ik vond de eerste geweldig, de tweede heel goed en de de derde aardig.

Ik denk dat John Williams het nog even over Pirates had. Dat hij Pirates 2 de beste vond.

avatar van hinie

hinie

Zijn er uberhaupt films waar meerdere delen van gemaakt zijn die allemaal even goed de moeite waard zijn? Die allemaal net zo goed scoren?

Bart Tönjann schreef:

Vanwaar dan die Connery-opmerking?

hinie schreef:

De interessantere trilogien zijn: LOTR, Mad Max, Back to the Future en toch wel The Godfather. De Dead-trilogie zijn er inmiddels 4.

avatar van hinie

hinie

Ben ik het niet mee eens. Vond bij LOTR ook de delen afzwakken.

De films van Back to the futere waren ook niet allemaal even sterk.

avatar van gideonvdb

gideonvdb

hinie schreef:

the bourne trilogie blijkbaar, moet zelf nog deel 3 zien.

Wouter schreef:

Vanwaar dan die Connery-opmerking?

Tönjann had gelijk.

Ik bedoelde de 2e Pirates, maar toen besloot ik maar weer om ontoppic te gaan. Overigens vind ik de laatste het beste, mede door Connery maar ook de muziek, de effects. 3e deel = het beste naar mijn mening.

avatar van thunderball

thunderball

De eerste Raiders of the lost ark is toch veel spannender en origineler? Wat Wouter zegt stukken serieuser (niet constant de lachers op de hand willen hebben).

Feitelijk zou je zelfs kunnen zeggen dat, na het wat bekritiseerde tweede deel, men eigenlijk goed gekeken heeft naar het origineel en daar de beste elementen van heeft genomen en die -welliswaar iets in een ander jasje gestoken- voor het derde deel herhaald heeft:

de Duitsers als schurken

weer op zoek naar een of ander heilig relique (met dezelfde muziek er bij)

spectaculaire achtervolging met Indy aan een voertuighangend

etc, etc....

maar dan stukken flauwer.

avatar van -jack_sparrow-

-jack_sparrow-

Ik kijk hier wel naar uit,

is er al een release datum voor de trailer ?

Violgens mij wordt hij enorm goed.

avatar van BlueJudaskiss

BlueJudaskiss (moderator films)

• 11915 berichten

Waarop baseer je dat?

BlueJudaskiss schreef:

Waarop baseer je dat?

Op wat hij waarschijnlijk heeft gelezen, mij lijkt de film ook erg goed, alleen is het jammer dat onze oude Connery niet van de partij maar als je kijkt naar de Regisseur dan verwacht je wel een goeie film.

avatar van DeCol

DeCol

Ik kijk hier echt heel erg naar uit!!!

avatar van De Nederlander

De Nederlander

DeCol schreef:

Ik kijk hier echt heel erg naar uit!!!

ik ook

AmazingPP schreef:

Ik ook!!

ik ook !!!!!

JohnWilliams

Ja, en ik natuurlijk ook!

Overigens komt de film uit op 22 mei en dat betekent dus (meestal) ook dat de Score de 22e uitkomt! Dan weet ik een mooi verjaardagscadeautje! En naar de film en de Score van Master Williams natuurlijk!

Mater?