• 9.377.664 stemmen

Geregisseerd door: Jason Reitman

Met onder meer: Elliot Page, Michael Cera en Jennifer Garner

Releasedatum: 7 februari 2008

Plot Juno

"A comedy about growing up… and the bumps along the way."

Juno MacGuff is een pittig 16-jarig meisje dat zwanger raakt van de charmante, maar onbenullige Bleeker. Met de ondersteuning van haar vader, haar stiefmoeder en haar beste vriendin Leah ontmoet ze Mark en Vanessa Loring, die zij als de ideale adoptieouders ziet.

avatar van arwenevenstar

arwenevenstar

applausje voor de soundtrack, wat een goed passend nummer

avatar van Thom1994

Thom1994

Waarom wordt de actrice in deze film van alle kanten afgekraakt?

Ik vond haar erg goed!

avatar van Lexcoaster

Lexcoaster

Thom1994 schreef:

Waarom wordt de actrice in deze film van alle kanten afgekraakt?

Ik vond haar erg goed!

Dat wordt ze ook niet... Alleen door een enkeling hooguit.

avatar van rep_robert

Klopt Ellen Page zet wel een goed en geloofwaardig karakter neer.

Haar personage komt inderdaad niet altijd even beleefd over, maar wie zijn wij om daar over te oordelen. Alle mensen zijn verschillend en zij komt juist lekker rebels over, vol met droge opmerkingen/humor.

Ook is het gezin van de hoofdrolspeelster bepaald niet conservatief, vraag me af hoe de juist conservatieve Amerikanen hier tegen aan kijken?

Michael Cera heeft ook een leuke rol, hoewel je zijn karakter nooit echt kan doorgronden komt hij wel extreem symphatiek over.

Het is hierboven ook al vermeld, het is leuk om is te zien dat een loser achtige type als Cera ook het meisje kan krijgen.

Het is ook niet zo clichématig uitgewerkt als andere films(tienerromance), het blijft realistisch en hard, een tienerzwangerschap gaat natuurlijk oook niet altijd over rozen.

Al kwamen de echte (negatieve)zwangerschaps issues nou niet bepaald naar voren, had overigens de lengte van de film geen goed gedaan.

Het verhaal is namelijk goed zoals ie is, hier en daar luchtig, aan het einde wat serieuzer en uiteindelijk toch een goed einde. Verwacht verder geen baanbrekende en vernieuwende concepten.

Geen klassieker, maar zeker wel het bekijken waard, het gemiddelde hier op Moviemeter doet de film precies goed recht aan!

avatar van Leno

Leno

Charmante film met goede vertolingen en een luchtige sfeer. De rol van Page is met name in het begin wel wat irritant; een vervelende wijsneus die altijd haar woordje klaar heeft.. niet erg realistisch. Het contrast met haar karakter op het einde van de film is dan wel weer mooi. De bijrollen worden best orgineel ingevuld en aan het einde is precies goed.

avatar van EliasZ

EliasZ

leuke film voor 1x, maar moet je echt niet vaker kijken

soms beetje saai

de droge humor was wel lauw (die rennende mannetjes xD)

avatar van laundromat

laundromat

EliasZ schreef:

leuke film voor 1x, maar moet je echt niet vaker kijken

soms beetje saai

de droge humor was wel lauw (die rennende mannetjes xD)

Grappig, ik vind het juist wel leuk om hem af en toe erin te stoppen.

avatar van Ninto

Ninto

Goede film. Maar het genre komedie komt er maar weinig in voor. De muziek daarentegen maakt dat dubbel en dwars goed. Wat een vette soundtrack!

avatar van Thom1994

Thom1994

Ninto schreef:

Nou ja, die komedie hadden ze beter weg kunnen laten ja. Dit had toch geen invloed op je beoordeling ?

avatar van jpbosch

jpbosch

Leno schreef:

Compleet mee eens, vind haar inderdaad wat te wijs en bijdehand overkomen voor een meid van 16.

Toch geloof ik het wel, na een half uurtje..

avatar van Lexcoaster

Lexcoaster

Judepapa schreef:

Ze zijn er wel degelijk bij. Hier spreekt iemand die die leeftijd net is gepasseerd, dus ik kan het weten.

avatar van euroshopper

euroshopper

Leuke film met een sterke Ellen Page. Ze vertaalt de rol naar mijn idee heel erg goed. Alle muziekreferenties kan ik ook erg waarderen. Helemaal als je dan ook nog eens de film afsluit met een nummer van The Moldy Peaches. Dikke pluspunten! Jammer dat Michael Cera zo'n matte en kleine rol heeft, want het is naar mijn idee een hele goede acteur.

Waar ik wel problemen mee had was de manier waarop de abortuskwestie werd behandeld. Een smerige zaak, met een vercrackt wijf achter de toonbank. Het commentaar op abortus was wel heel evident, als iemand die pro abortus is kan ik dat slecht verkroppen. Maar aan de andere kant is de film natuurlijk ook snel over als ze wel voor abortus kiest.

avatar van boomboompow

boomboompow

en deze film word genomineerd, maar sweeney todd niet... dat slaat nergens op.

avatar van rep_robert

Waarom slaat dat nergens op dan?

avatar van boomboompow

boomboompow

omdat sweeney todd 1000000000 keer beter is, daarom

avatar van bolletje

bolletje

Subliem!

avatar van Rosicky

Rosicky

Ik mag me na het zien van Juno toch wel een Jason Reitman fan noemen. Alle drie zijn films bevielen me bijzonder goed, en ook bij deze Juno kan ik niet anders dan hoog stemmen. Wat een geweldige film. Ontroerend op een eerlijke manier, geen vals sentiment, geen blikken met clichés die open worden getrokken om maar zielig over te komen. Nee, deze film is echt oprecht ontroerend. Maar ook geestig, intelligent en luchtig. Briljant.

Ellen Page speelt de pannen van het dak. Wat een geweldige prestatie. Michael Cera speelt een net iets te sullig personage om echt indruk te maken, maar komt wel geloofwaardig over. Dat geldt overigens voor de hele cast. Echt met iedereen is mee te leven, en echt iedereen is geloofwaardig. JK Simons als de vader van. Jennifer Garner als de onzekere stiefmoeder, iedereen.

Topfilm van Jason Reitman. Praktisch perfect gemaakt. Hopelijk pakt Up in the Air een paar Oscars voor 'm.

avatar van Vinokourov

Vinokourov

Niet helemaal de topper die ik had verwacht. Dit wordt mede veroorzaakt door de hoogdravende Mainport-achtige dialogen. Ellen Page lijkt weggelopen te zijn uit Hard Candy en nog wijzer geworden. Michael Cera is dezelfde sul uit Superbad. Alles wat hij doet of zegt is grappig.

avatar van Juneau

Juneau

jpbosch schreef:

Dan ken je de hedendaagse 16-jarigen (nog) niet, poeh poeh.

avatar van Lavigne

Lavigne

Wat een waardeloze film. Ofja, waardeloos is misschien iets té..

Ik vond hem in ieder geval lang niet zo goed als menig mensen hier.

Normaal houd ik wel van dit soort films, maar dit was echt niks.

Op een meidenavond bekeken met zijn allen maar allemaal hadden we zoiets van: Juist...

Een erg irritante hoofdpersoon en een knullige Bleeker..

Het hele verhaal klopt gewoon niet in mijn ogen.

En het einde is ook ronduit slecht, je weet niet hoe het verder gaat met de baby of met het adoptiegezin.

Jennifer Garner speelde wel erg goed.

Maargoed, al met al vond ik persoonlijk een slechte film. 1ster

avatar van Seifer

Seifer

Juneau schreef:

Dan ken je de hedendaagse 16-jarigen (nog) niet, poeh poeh.

Dat verschilt per individu.

avatar van Juneau

Juneau

Seifer schreef:

Dat verschilt per individu.

Dat spreekt voor zich, lijkt mij.

avatar van Pauluschhh

Pauluschhh

Mwahhh... Redelijke film. Ik vond Ellen Page goed spelen, met uitzondering van de scene waarin ze de adoptie-ouders voor het eerst leert kennen. Ze is mij dan iets te bijdehand, cool, onnozel en 'lastig'. Vind dat iets te nep gespeeld, zeker omdat ze in de rest van de film relatief meevalt.

avatar van Qar

Qar

Ik vond dit een erg goede film. Weet eigenlijk niet waarom, maar had hier niet al teveel van verwacht en ondanks dat er komedie bij staat leek me dit ook geen film die grappig zou zijn.

Maar toch vond ik hem erg sterk. Vooral Page zit hier een bijzonder maar ook sterk personage neer. Moet natuurlijk ook wel, want zij zit natuurlijk in elke scene, maar vond haar erg goed.

Ook de humor in deze film kon ik zeer waarderen, niet om rollend van op te grond te liggen maar gewoon prima. Vind vooral die awkward momentjes wel leuk.

En ander sterk en ook belangrijk punt in deze film was de muziek, paste erg goed bij de film en klonk ook goed.

avatar van Near_Dark

Near_Dark

Na deze regisseur zijn middelmatige debuutfilm "Thank You for Smoking (2005)" gezien te hebben stond ik niet meteen te springen om deze "Juno" een kans te geven maar ik ben blij dat het er toch eens van gekomen is.

Je mag absoluut geen hekel hebben aan Alternatieve Singer-Songwriter gitaarliedjes want deze film zit er vol mee. Top-30 junkies en Britney Spears bimbo's gaan hier waarschijnlijk een punthoofd van krijgen. Deze overjaarse Studio Brussel luisteraar en liefhebber van de zogenaamd "betere" muziek vond ze aangenaam klinken.

Het eerste half uur ergerde ik mij een beetje aan de schijnbare overacting van Ellen Page, ik vond ze niet geloofwaardig overkomen, véél te cynisch voor haar leeftijd. Maar dit gevoel was van korte duur want naarmate de film vorderde kreeg ik sympathie voor deze maffe meid.

De warme familie waaruit ze komt met erg begripvolle en sympathieke ouders zijn van het slag waar elke tiener bij zou willen opgroeien. Ik kan je verzekeren dat zulke ouders een zeldzaamheid zijn, zoals je zelf wel zal ondervonden hebben in je eigen leven

Maar ik ga ophouden met lullen en me houden aan de essentie. Die komt erop neer dat dit een cynisch grappige film is over een zwangere tienermeid en tevens een kaakslag voor vele ouders die hier nog heel wat kunnen opsteken over hoe je omgaat met volwassen tieners. Hij begint vrij banaal maar wordt naar het einde toe alsmaar beter !

7,5/10.

Een warme relatiekomedie die een ode brengt aan de liefde, en het leven in het algemeen.

Vette aanrader !

Ik heb hem intussen gekocht op DVD, dat zegt genoeg...

Filmsite : http://www.foxsearchlight.c...

avatar van pieterrr

pieterrr

3.5 voor de film maar 5 door de soundtrack. prachtig

avatar van Zidaan

Zidaan

Aardige film, het wist me niet helemaal te pakken. Hoewel ik de rol van J.K. Simmons wel heel erg leuk vond! Wel een fijne soundtrack die van de 2,5 een 3* maakt (:

avatar van pooper

pooper

ruim voldoende, bleef me hele tijd boeie. de vader van juno dan die was echt hilarisch.

een ruime 3,0*

avatar van Knorretje_be

Knorretje_be

Eindelijk nog eens een film die niet slaapverwekkend was!

Een zestienjarige die zwanger is meestal stof om een deprimerende film van te maken maar niet in Juno! Het is zelfs hartverwarmend en het laat zien dat het ook anders kan.

Onze zestienjarige trekt goed haar plan en bedenkt een oplossing voor haar "probleem", vriendje laat haar niet in de steek en de ouders zijn er voor haar!! Hey zo kan het dus ook...

Als je dan een paar dagen hiervoor naar precious hebt gekeken dan is dit wel een hele opkikker. Niet te misverstaan dat precious een heel ander soort verhaal verteld maar het heeft dus ook te maken met een tienerzwangerschap. Vandaar mijn vergelijking en dus ook omdat ik de films kort op elkaar heb gezien. Beide zijn ze dus goed te pruimen! De ene al wat deprimerender dan de andere.

Back to juno... Als je zin hebt in een hartverwarmend verhaal maar niet te perfect en niet te afgelikt dan is Juno mss wel de film om te bekijken...

avatar van edouard

edouard

Gisteravond herzien en blijft leuke film die goed voelt.

Ook soundtrack is geweldig.

Juno MacGuff: What about Katrina De Voort? You could totally go out with Katrina De Voort.

Paulie Bleeker: No, I don't like Katrina. She smells like soup