• 9.369.469 stemmen

Geregisseerd door: Jason Reitman

Met onder meer: Elliot Page, Michael Cera en Jennifer Garner

Releasedatum: 7 februari 2008

Plot Juno

"A comedy about growing up… and the bumps along the way."

Juno MacGuff is een pittig 16-jarig meisje dat zwanger raakt van de charmante, maar onbenullige Bleeker. Met de ondersteuning van haar vader, haar stiefmoeder en haar beste vriendin Leah ontmoet ze Mark en Vanessa Loring, die zij als de ideale adoptieouders ziet.

avatar van Rick126

Rick126

Gewoon goed. Hele goede soundtrack, paste eigenlijk perfect bij de stijl en verloop van de film. Ook de dialogen en vooral het taalgebruik vond ik wel lache.

avatar van Tabossi

Tabossi

Gisteren gekeken en ben echt positief verrast door Juno. Leuke, ontwapende film, die nergens pretentieus wordt of de toch best serieuze boodschap in een typisch Hollywood-sausje doopt. Ben het eens met Rick126 dat de soundtrack precies past in deze film. Er werd ergens een vergelijking met Little Miss Sunshine gemaakt en ik schaar me daar wel achter. Niet de humor of het verhaal staan op de voorgrond, maar de personages die het vormen door geweldige dialogen (die scene waarin die Bleek en Juno elkaar zitten af te zeiken bij de kluisjes is echt super en zo een leuke sfeer neerzetten. Kan eigenlijk geen minpunten opnoemen. Daarom een dik verdiende vier.

avatar van Isabella

Isabella

Ontzettend warme film en ik wil Juno zijn (maar dan zonder het kind).

avatar van serpico

serpico

Eh ... waarom wil je Juno zijn?

avatar van darkjaap

darkjaap

idd beetje raar

maargoed ik heb de film ook gezien en werd erg verast!

vond hem zeer mooi en grappig het verhaal en de uitwerking waren erg goed en hoop dat dit toppertje veel oscars zal binnenslepen

4,5 *

Angrod_Pallanén

Aardige film. Vond hem erg vrolijk en leuk. Wanneer dramatische verhalen in een zonnig perspectief worden gezet is het altijd aangenamer. Vond hem niet zo goed als de meeste hier, maar zeker een vrolijke, lekkere, zonnige film.

3.5

avatar van Phoenix

Phoenix

Ik vond hem wel erg, erg goed. Het is lang geleden dat een film die voornamelijk op personages en dialoog gestoeld is me zo wist te boeien en raken. Page verdient de Oscar. Stoicijnse volwassenheid met sluimerende tienerachtige onzekerheden, en dan ook nog eens vol zelfspot. Juno mag dan niet weten wat voor meisje ze is, Page weet het perfect.

What's not to like eigenlijk?

Bod #1: 4*

avatar van Phoenix

Phoenix

En die slotscène zit echt rotsvast op mijn netvlies gebrand.

avatar van Minority_Check

Minority_Check

geweldige film

het is erg komische en het eind is onverwacht

een van de beste tiener(zwanger) film

avatar van Alist

Alist

Zeer goed.

avatar van Mar10e

Mar10e

Jeetje, ik had deze film al een tijdje 'staan' maar verwachtte er niet zo veel van ... gister pas gekeken en zéér blij verrast!

De dialogen zijn écht goed; scherp en humoristisch. Zoals Ellen Juno neer weet te zetten is briljant. Erg genoten van deze film en bijna spijt dat ik 'm niet in de bios ben gaan kijken

avatar van nietdatdus

nietdatdus

Verwachtte er teveel van. Alle karakters in de film irriteerde me eigenlijk, het was steeds nét niet grappig. Anderhalf uur pure verveling.

Veelste overgewaardeerd.

Met af en toe wat aardige dialogen al met al kom ik niet verder dan 1,5*

avatar van p_tah

p_tah

Wat een saaie film zeg... Er gebeurd anderhalf uur niks :s Je kijkt gewoon naar het saaie leventje van een lelijk wijf uit een oersaaaai dorp.. Het lijkt wel of er twee versies van deze film zijn. Sommige mensen hier hebben enorm gelachen om deze film, nou ik heb niet 1 keer kunnen lachen... boring boring boring

avatar van roy7477

roy7477

Echt een hele goede film. Fantastische, scherpzinnige dialogen met behoorlijk wat humor.

Juno speelde indrukwekkend goed.

avatar van lordhumangus

lordhumangus

Een kleine vrouw van 21 jaar met groot talent, heb "hard candy" gezien waarin ze ook schitterd. Hoop dat ze meer films maakt de komende tijd.

avatar van Cas1988

Cas1988

Ik vind de film echt tegenvallen. Het sprak me totaal niet aan.

Dit vind ik echt een Hoofdletter "B " film.

Sorry maar ik kan er niks meer van maken dan 2 sterren;)

avatar van serpico

serpico

p_tah schreef:

een lelijk wijf

Je kunt veel zeggen, maar Ellen Page is zeker GEEN lelijk wijf. Hoe je het ook wend of keert.

avatar van Nicolage Rico

Nicolage Rico

• 20219 berichten

serpico schreef:

Ik denk dat het een mening is. Ik vind haar namelijk in "Hard Candy" ook totaal niet aantrekkelijk.

avatar van matteke45

matteke45

Geweldige 'feel good' movie. Muziek, sfeer en alweer een prima acteer prestatie van Ellen Page. Hoe lang gaat het duren voordat zij een oscar verdient. Ze was ijzingwekkend in Candy, maar ook deze komische rol gaat haar goed af. Een aanrader !

Angrod_Pallanén

Dat komt omdat ze daar is afgeschilderd als super jong meisje, daar is ook weinig aantrekkelijks aan. Hoe dan ook, in Juno is ze zeker knap!

avatar van darkjaap

darkjaap

idd she's HOOT !:O

avatar van Thomas83

Thomas83

Of Ellen Page mooi is of niet hangt van je eigen smaak af. Ik vind haar mooi. Al is ze natuurlijk echt een beetje een jongensmeisje in de film.

Maar het uiterlijk van een van de hoofdpersonages als argument gebruiken voor hoe goed of slecht de film is vind ik een beetje een teken van oppervlakkigheid.

avatar van breedbeeld

breedbeeld

Alleraardigste film met een schitterende Ellen Page.

Eigenlijk zat ik het meest van Page's acteren en haar teksten te genieten. Vond haar nog beter dan Cate Winslett in Q.E. ( Page's favoriete actrice b.t.w. ) Ik bedoel het is geen super dramatische rol met veel mogelijkheden maar tot op de milimeter perfect geacteerd.

Maar wat is dat toch dat in Nederland, het land der ondertiteling , songs , ook die er toe doen zoals in dit geval i.h.b. de eind song n.b. vertolkt door de acteurs zelf, zelden tot nooit ondertiteld worden? ( Weet niet of dat ook in de retail dvd het geval zal zijn maar ben bang van wel )

breedbeeld schreef:

Bedoel je niet Kate Winslet?

avatar van vigonoah

vigonoah

Echt een superleuk film. Ook Ellen Page acteerd geweldig.

Alleen de trailer vind ik echt belachelijk,

die verraad het hele eind van de film..

Ik raad mensen aan die trailer niet te bekijken als ze Juno nog niet gezien hebben...

4 Sterren.

avatar van Lenny_DH

Lenny_DH

breedbeeld schreef:

Alleraardigste film met een schitterende Ellen Page.

Ik veronderstel dat je Kate Winslet bedoelt, maar welke film zou Q.E. moeten voorstellen? Een soortgelijke rol met deze, die Winslet gespeeld heeft, is die in Eternal Sunshine of the Spotless Mind. Bedoel je die film?

avatar van Josie

Josie

Zou Breedbeeld misschien Cate Blanchett in (Queen) Elizabeth bedoelen?

OT: Ben heel benieuwd naar Juno, komt misschien vanavond in Haarlem in de sneak

een heerlijke film. Komisch en en ook ontroerend. Leuke soundtrack. Gewoon goed dus!

avatar van Koos

Koos

beetje jammer deze film, op zich interessant gegeven, maar uitwerking wat minder. Thank you for smoking igg leuker. Ik vind de soundtrack vooral storen en ook de hoofdrolspeelster kon mij niet echt bekoren. Ze acteert zeker niet slecht maar het screenplay voor haar rol vind ik niet zo. Laatste liedje is trouwens wel gein. Naja al met al een kleine 3...

avatar van han de barman

han de barman

darkjaap schreef:

idd beetje raar

maargoed ik heb de film ook gezien en werd erg verast!

4,5 *

Door deze film verast worden is ook een beetje raar vind je niet?

In principe kun je het dan ook niet meer na vertellen

Ik zal hem van de week eens gaan kijken