Genre: Komedie / Drama
Geregisseerd door: Jason Reitman
Met onder meer: Elliot Page, Michael Cera en Jennifer Garner
Releasedatum: 7 februari 2008
Plot Juno
"A comedy about growing up… and the bumps along the way."
Juno MacGuff is een pittig 16-jarig meisje dat zwanger raakt van de charmante, maar onbenullige Bleeker. Met de ondersteuning van haar vader, haar stiefmoeder en haar beste vriendin Leah ontmoet ze Mark en Vanessa Loring, die zij als de ideale adoptieouders ziet.
Juno MacGuff
Gerta Rauss
Rollo
Steve Rendazo
Magalie
Ik ga hem zaterdag bekijken.
Beetje verschillende meningen hier op moviemeter.
Ik ben benieuwd.
Nephilim
Gister gezien.
Ik heb genoten. Heerlijk scherpe/cynische humor, bijzonder fijn acteerwerk, een lekkere soundtrack en overall gewoon een cool stijltje. Leukste tiener satire/zwarte komedie sinds Ghost World.
Dikke 4* (vind het nog steeds irritant dat je geen 8.5 kan geven)
niethie
Ben wel erg benieuwt naar deze film denk dat ik hem maar in de bios ga kijken..
hannes64
- 1926 berichten
Ellen Page speelt ongelooflijk goed in deze leuke feelgood.
Niet echt mijn stijl film, maar op de een of andere manier pakte de film me wel.
3.5 voor `t goeie acteerwerk en de humor.
Olivia
Dit lijkt me nou echt zo'n film die ik niet in de bios ga zien. Wellicht huur ik 'm wel, maar ik vind 't meer zo'n onderwerp voor op een avond te kijken als je niks te doen hebt en er niets anders op tv is.
Maar aan de andere kant, misschien is 't wel wat. Het thema lijkt me wel meer geschikt voor een meidenfilm.
Dridge
Die "Bleeker" kerel vond ik erg grappig , Aan Juno zelf moest ik de eerste 20 minuten wennen.
breedbeeld
Zou Breedbeeld misschien Cate Blanchett in (Queen) Elizabeth bedoelen?
Inderdaad Josie .
Oeps, afgang zeg. Normaal kijk ik twee keer voor ik wat post maar dit maak ik nooooooit meer goed.
Maar op "Winsl" na klopt het natuurlijk verder wel allemaal .:-)
kluivie
Best grappige film net bekeken....het is idd geen topper maar je wilt hem wel af zien dus toch een leuke film ..... En ja bleeker is vreemd maar juno is best een leuk ding
stuffie
Erg leuke film. Eindelijk eens met verstandige ouders, i.p.v. je bent stom en hoe heb je dat nou kunnen doen.
Leuke muziek ook.
Olivia
Vijf sterren van een reviewer van Nu.nl (en dat zie je nauwelijks)
Mijn interesse is nu toch iets meer gewekt...;)
Inland Rabbit
pff ze hadden net zo goed de hele film kunnen verklappen in die review zeg.
maargoed
mr_cocos
ik moet echt lachen om die reacties hier ! zo'n film is in 1 dag gemaakt echt totaal waardeloos....
shit movie
Inland Rabbit
Ben benieuwd waar je die info vandaan hebt. Als het zo is vind ik het erg knap. Wat er dan wel zo 'shit' aan is word me ook niet echt duidelijk.
Stuzzie
Ik vond het een film met een intrigerend verhaal. Ellen Page en Michael Cera speelden hun rollen ook erg realistisch.
Het 'komedie' genre komt in mijn ogen niet heel de film lang tevoorschijn, maar desalniettemin vind ik het een geweldige film!
donnie darko
Toch maar halfje er bij. Blijft toch wel hangen.
Ik wou net hetzelfde zeggen. Ook een halfje erbij.
mr_cocos
Het is geen info maar mijn mening over deze film. De simpsons is 10 keer beter
Hoodini
Erg leuke film! groot contrast met de rol die Ellen Page speelde in Hard Candy... Speelt al haar rollen erg overtuigend. De oscarnominatie voor haar als beste vrouwelijke hoofdrol is zeker verdiend en wat mij betreft kan Juno de oscar ook ophalen voor beste film...
serpico
Zou vanaf vandaag in de bios moeten draaien. Even kijken of ik hem in de buurt kan vinden, dan kan ik vanavond nog gaan ^^
otherfool
I don't see what anyone can see
in anyone else but you
'Juno' doet iets wat vrijwel elke Amerikaanse coming of age komedie/drama zo tragisch nalaat; het heeft (binnen het eigen verhaal) echte karakters die zich niet laten vangen in stereotypes; Juno's vriendin Leah is een cheerleader zonder een bitch te zijn, adoptievader Mark is cool maar ook onvolwassen, zijn vrouw Vanessa is even bazig als liefdevol en stiefmoeder Bren is zowaar een echt mens. Juno zelf is grappig en gevoelig, cynisch en emotioneel, het is iemand waar de kijker ondanks of misschien wel dankzij haar nukken vanzelf van gaat houden.
Het maakt 'Juno' tot een uiterst sympathieke en warme film waarin serieuze thema's vlot en oprecht worden behandeld. Geholpen door een paar hilarische bijrolletjes (Rainn 'the office' Wilson en Emily 'Ginger Snaps' Perkins) en een fantastische soundtrack (met een hoog Belle & Sebastian / Moldy Peaches gehalte) is de aantrekkingskracht van de film snel verklaard.
Kuddo's voor de oscargenomineerde schrijver en regisseur en vooral ook cast. Page (ook voor haar een nominatie) is blikvanger maar ook Cera is perfect als sullig vriendje en Simmons en Janney zijn geweldig als vader en stiefmoeder. Erg leuk, erg lief, erg mooi (het shot met het briefje Vanessa, if you're still in, I'm still in - Juno in de lijst deed me even moeilijk slikken), gewoon erg goed, met een ronduit perfect einde.
4*.
Olivia
pff ze hadden net zo goed de hele film kunnen verklappen in die review zeg.
maargoed
Ja op Nu.nl hebben de reviewers daar wel vaker een handje van.
Ik vind het zelf nooit zo erg, maar als je slecht tegen spoilers kan (als je ze zo wil noemen) zou ik sowieso geen reviews lezen. Misschien hoogstens de omschrijving
stokvis
ik ben absoluut NIET enthousiast over deze film. Begrijp de nominaties niet. ik heb de film echt 'uitgezeten'.
het typetje dat neergezet werd voor de hoofdrol is irritant, overdone bijdehand en gevat (dat geld wel voor meer rollen in de film) en er gebeurt bar weinig. de dialogen moeten dat zeker goed maken, maar ik vond ze echt niet sterk. té gemaakt allemaal.
1,5 bruine sterren.
dumble
dat zijn er 0,5 die je gegeven hebt stokvis..
maargoe..
super film toch? Ik heb echt kunnen genieten! Vooral die uitspraken zijn prachtig. Ik vindt het ook erg goed hoe ze zo'n onderwerp als dit op een grappige manier weten over te brengen, heel goed gedaan.
Leuke soundtracks ook trouwens!
Heb trouwens een interview gezien met die Ellen Page, en ze kwam precies over zoals ze in de film ook was. Dit wil dus wel wat zeggen over degene die haar gekozen heeft voor deze rol(ik neem aan de regisseur)
Mr_White
- 2067 berichten
Redelijk. De film was wel leuk maar vond dat Juno iets te geforceerd wordt neergezet als leuk en spontaan buitenbeentje met een aparte smaak. Ellen Page zet haar rol wel goed neer overigens. Snap trouwens niet waar die Oscar-nominaties vandaan komen, hopelijk heeft Little Miss Sunshine hier geen trend gezet.

Kaskrakertjes: vijf relatief 'goedkope' films die ontzettend veel winst maakten

Zangeres Madonna hint op biopic in samenwerking met Diablo Cody

Into the Wild