• 9.373.140 stemmen

How to Lose Friends & Alienate People (2008)

Komedie | 110 minuten

Genre: Komedie

Oorsprong: Verenigd Koninkrijk

Geregisseerd door: Robert B. Weide

Met onder meer: Simon Pegg, Kirsten Dunst en Jeff Bridges

Releasedatum: 13 november 2008

Plot How to Lose Friends & Alienate People

"He's across the pond, and out of his depth."

Sidney Young is een gedesillusioneerde intellectueel die werkt bij een klein tijdschrift. Omdat hij een hekel heeft aan het leven van de glamour en roem in Hollywood, wordt hij opgemerkt door een groter publiek, omdat hij hier juist stukken over schrijft. Al snel wordt hij aangenomen bij een groter tijdschrift, waar hij zichzelf alles behalve geliefd maakt.

Sidney Young

Mrs. Kowalski

avatar van FlyLo

FlyLo

Nohands schreef:

Ik vond het een zeer slechte film, lopende band werk films zijn dit, slecht verhaal, humor zit er echt niet in. (en ja ik houd heel veel van Engelse humor, maar kon hem hier niet in vinden)

10 uit een dozijn film, als je deze film in de bioscoop ga kijken ben je goed genaaid zeg, zonde van je geld en zeker van je tijd. (heb hem op DVD gezien)

Kirsten Dunst speelt tenenkrommend, wat is dat een zieloos figuur, altijd hetzelfde typetje, kan totaal niet acteren....

Simon Pegg is leuk in ENGELSE komedie films, dit is een lachertje. (nog geeneens om te lachen)

Gillian Anderson is eindelijk te zien als een volwassen knappe vrouw, dat is het enigste mooiste in deze film.

Nee dikke flop,sorry, ook voor de dames....(mijn vrouw is het met mijn eens)

Je zal wel 13 in een dozijn bedoelen?

avatar van FrisoBoei

FrisoBoei

Had er veel van verwacht omdat ik Simon Pegg laatste tijd erg chill vind in bv Shaun of the Dead en Hot Fuzz, maar ook in Run Fatboy, Run.

Viel in deze helaas toch een beetje tegen.

avatar van dikkop

dikkop

kijkt lekker weg. Hier en daar goeie humor.

Geen topper, maar ook niet slecht, gewoon een keer kijken...

avatar van Saaimen

Saaimen

Saaimen schreef:
Weet niet echt wat ik van deze film moet vinden, aan de ene kant wel grappig maar aan de andere kant ook slap verhaal...... Beetje makkelijk hoe die in een keer naar NY kan komen, hij haalt allemaal fraaie stunts uit daar en na de scene dat Kirsten Dunst dronken bij hem thuis beland doet ie opeens geen domme dingen meer en gaat de film opeens supersnel...... Het England zingen naar een lijntje coke waswel echt te grappig voor woorden !! 2,5 sterren vanwege het dramatish slechte script.

avatar van Hectometerpaal

Hectometerpaal

@saaimen: Waarom qoute je jezelf? Een bericht of 15 geleden schreef je dit al.

avatar van Saaimen

Saaimen

jahhh was foutje moest ff spoiler erop doen omdat ik het zelf ook irritant vind als iemand al over de film begint, maar ging ff fout, sorry, foutje bedankt

avatar van Betamax

Betamax

Aardige film. Af en toe grappig en een leuk verhaal.

avatar van rotem

rotem

Lekker voorspelbaar, maar eindelijk weer eens een flink gelachen om een film !! Aanrader.

avatar van homerjay

homerjay

Niet zo bijster bijzonder verhaal, maar Simon Pegg is echt op zijn plaats hier. Flink gelachen om de fratsen van Sidney en het oppervlakkige glamourwereldje.

avatar van erwku

erwku

Een slecht uitgewerkte romance die weinig echte chemie kent en een middelmatig verhaal. Slecht dus? Nee absoluut niet! Althans dat vindt ik. De film is enorm grappig.

De eerste anderhalf uur is het een fijne komedie die het vooral moet hebben van het contrast van de ambitieuze Engelsman in de wereld van de Amerikaanse Showbizz. Simon Pegg is absoluut een talentvolle acteur en zeer verfrissend tussen al die het zelfingenomen Amerikaanse eenheidsworsten als Mike Myers, Ben Stiller, Steve Carrell, Adam Sandler of Owen Wilson.

Ik heb voornamelijk moeten lachen om de vreselijk aanstellerige mensen die in die wereld allemaal rondlopen. De makers kiezen de juiste toon, niemand is echt slecht, niemand is echt nobel goed, iedereen is opportunist.

Jeff bridges zijn karakter is voor mij de personificatie van waar de film over gaat. Iemand die met talent en dwarsheid is begonnen maar zich steeds meer moest conformeren om de top te bereiken. Hij zit nu gevangen in zijn eigen rijkdom en roem. De makers hadden makkelijk de weg kunnen kiezen om hem een kwade antagonist te maken, of juist diegene die transformeert en met Pegg jeugdigheid mee gaat en alles op stelten zet. Maar verder dan een toejuichende glimlach komt hij niet. De juiste keuze. Alsof de makers willen zeggen; wij weten dat we onze ziel verkopen, maar ook wij moeten dit doen om te overleven in het systeem en genieten toch wel stiekem van alle roem en geld.

Jammer dat een half uur voor het einde de film een enorme romantische twist neemt, die de toch al aanwezige overeenkomsten met The Apartment van Wilder nog eens extra benadrukt. Wat voor mij zeker niet had gehoeven. Kirsten Dunst is niet top, maar blijft ook dan een genot om naar te kijken.

Ik heb zeer hard moeten lachen om al die High Maintenance figuren in de entertainment branche en de stijl moest mij ergens aan denken wat ik eerst niet kon plaatsen.

Later las ik pas dat Robert Weide regelmatig een aflevering regisseert van de compleet neurotische Los Angeles upperclass wereld van Larry David, in Curb your enthousiasm,

En toen dacht; Dat is het! Want net als die serie loopt Larry David als een compleet onbegrepen volslagen neurotische gek rond tussen nog neurotische geflipte platonische mensen van de upperclass van Los Angeles. Curb your enthousiasm veroordeelt niet, wil niet satirisch zijn, maar presenteert ons alleen maar die wereld die pijnlijk is om te lachen is.

En dat is met de ze film ook. Gewoon om de gekte lachen, zonder ons iets te willen vertellen.

Nu hopen dat Pegg en Frost samen een grote komedie mogen maken, want dan gaat Hollywood helemaal los!

avatar van james_cameron

Grappige komedie met Pegg in vorm en een leuke supporting cast. Het verhaal is zeer voorspelbaar uitgewerkt, maar door het hoge tempo en de hoge grapdichtheid is dit niet al te storend. Je hebt het allemaal eerder (en soms beter) gezien in vergelijkbare films, maar door de sterke dialogen en de intelligente aanpak is de film absoluut de moeite waard. En waar hebben we het over; Megan Fox in haar ondergoed is reden genoeg om te kijken.

avatar van Martijnnn

Martijnnn

Leuker dan de trailer doet vermoeden in ieder geval. Typisch zon film die leuk wordt als je er eenmaal in zit. Heb ook een aantal keren best hard moeten lachen en heel veel met een grote glimlach op men bek zitten kijken . Ook al waren de meeste grapjes toch wat voorspelbaar, zelfde geldt voor het verhaal, maar dat mag de pret allemaal niet drukken het blijft gewoon een leuke film.

@ erwku, de 3e film uit de Pegg, Frost en Wright 'trilogie' komt als alles meezit uit in 2010.

avatar van Waku

Waku

Best wel leuk.

Met name de droge en sarcastische britse humor van Simon Pegg

zorgde af en toe voor een ryale glimlach.

De scenes met hondje Cuba zijn hilarisch.

De komedie kijkt lekker weg.

avatar van SJRS.VLDT

SJRS.VLDT

Ben ik de enige die deze film gewoon een beetje vreemd vond. Hij was op sommige momenten eigenlijk best wel grappig, maar aan de andere kant vond ik hem ook wel een beetje tegenvallen. Maar bevat wel geweldige scenes.. ik ben er nog niet helemaal uit..

Een veilige 3sterren dan maar!

avatar van laundromat

laundromat

Leuke film! niets meer en niets minder. simon pegg is gewoon grappig.

en moi wat is megan fox knap (dat terwijl ik het niet van de vrouwen moet hebben

en Cuba is great!

avatar van maerk

maerk

Simon Pegg.

How to Lose Friends & Alienate People, een lekker relaxte comedy. De film bestaat inderdaad uit wat mindere momenten en ronduit hilarische momenten, maar die laatste overheersen. Ik heb een paar keer erg hard moeten lachen om zulke flauwe grappen. Het verhaaltje enzo interesseerde me niet zoveel, gewoon hetzelfde als altijd en erg voorspelbaar. Maar de verwijzingen naar andere (comedy)films en beroemdheden waren erg leuk. Bijvoorbeeld de verwijzingen naar The Big Lebowski enz., geinig. En de cast maakt deze film. Kirsten Dunst, Danny Houston en Megan Fox doen het gewoon goed. Maar het zijn vooral Simon Pegg en Jeff Bridges die de show stelen. Bridges is gewoon tof als de grote baas. Simon Pegg is een fijne acteur, die naast grappig doen ook nog serieus goed kan acteren. Deze film was zeker een stuk minder geweest zonder hem in de hoofdrol.

3,5*.

avatar van Killerbert

Killerbert

leuke film.

op sommige punten een beetje te..

leuk verhaal en mooi uitgewerkt

avatar van wasta

wasta

Niet echt sterke film, maar wel genoten van Megan Fox

avatar van MovieHolic

MovieHolic

Leuke film voor s'avonds op de bank. Heb hem in eerste instantie gehuurd omdat Simon Pegg erin speelt waar ik normaliter goed om kan lachen. Er moet ondanks dat bijgezegd worden dat het een erg clichématige film is en daarmee doel ik voornamelijk op het afgezaagde te voorspellen einde.

Wasta genoot van Megan Fox, ik van Kirsten Dunst

avatar van Anomaly

Anomaly

Aardige comedy, wel een beetje voorspelbaar.

Pegg heeft wel eens betere rollen gespeeld.

Dat haar staat Bridges overigens wel goed, die mag ie dr inhouden (Die man zorgt in elke film waarin hij speelt in ieder geval voor een extra halve *)

avatar van erwku

erwku

MovieHolic schreef:

ik van Kirsten Dunst

ik ook

avatar van Blokland

Blokland

Lijkt in geen velden of wegen op het boek en dat betekent helaas geen verbetering. Echt een "lopende band"-werkje, dit.

avatar van Friday the 13 th

Friday the 13 th

• 2023 stemmen

De film viel voor mij tegen. Het verhaal op zich vond ik al alles behalve boeiend. Engelse humor is niet zo mijn ding, maar Simon Pegg bewees in Hot Fuzz en Run Fatboy Run dat het zeker kan werken.

De humor in deze film is vooral voorspelbaar en belegen. Er zitten ook vrij weinig grappen in het verhaal en naarmate het verhaal vordert wordt het saaier en saaier. De laatste 20 minuten willen ze nog even romantisch gaan doen, wat dan ook meteen de film een finale doodsteek geeft. Simon Pegg was ook helemaal niet in vorm. Enkel de baas vond ik bij momenten wel grappig.

avatar van Veroke

Veroke

FlyLo schreef:

Je zal wel 13 in een dozijn bedoelen?

hihi

avatar van Naomi Watts

Naomi Watts

Aardige romcom.

Simon pegg blijf ik hilarisch vinden, zijn mimiek en accent en schopt naar alles om zich heen. Het probleem is een beetje dat naast hem eigenlijk niemand grappig is; Bridges zet een beetje een veredelde versie van The Dude neer, Kirsten Dunst moet de zo begeerde love interest voorstellen maar dat werkt totaal niet omdat Megan Fox ook gecast is en waardoor Dunst wordt ondergesneeuwd. Wat blijft dat een verschijning, Fox mag doen wat ze eigenlijk altijd doet, mooi zijn en de mannelijke kijkers het hoofd op hol laten slaan. Aangenaam maar wel onaangenaam opvallend dat ik haar up to date nog niets meer heb zien doen.

Ook kent de film een enorm saai middensegment, de transitie naar het rom gedeelte, waar er wel af en toe een leuke grap voorbij komt maar waar het voornamelijk een wat dode bedoeling is.

Een romcom met zijn al zo uitgemelkte standaard ingrediënten maar zonder meer kijkbaar maar ook niet meer dan dat.

avatar van Waxli

Waxli

Heb echt sinds lange tijd lekker hard kunnen lachen om een film.

voor mij dus een topper.. 5

avatar van Noodless

Noodless

Onderhoudend, niet meer dan dat. Afwisselend grappige / saaie momenten. 6/10

avatar van sander.h

sander.h

Onderhoudende film met personages die lekker dik zijn aangezet. In die zin geeft de film de oppervlakkigheid van de Hollywood-jetset en (vooral) alle media en agenten eromheen goed weer.

Het acteerwerk is prima voor een film als deze, Simon Pegg scoort bij mij sowieso al vanwege zijn geweldige mimiek en ook Kirsten Dunst doet het prima. Megan Fox blijft een plaatje!

Waar het de grappen betreft blijft deze film wat mij betreft wel enigszins in gebreke, want echte dijenkletsers komen er (bijna) niet in voor. De grappigste scene ( met dat hondje was ook al in de trailer te zien.

Was het aantal grappen per vierkante meter hoger geweest dan was ik enthousiast geweest, nu blijft er een net-niet comedy over die dankzij de personages en het aardige verhaaltje toch een voldoende scoort. 3,5*

avatar van Gardenia

Gardenia

simon pegg vind ik persoonlijk een zalig acteur, fantastische humor en helemaal geschikt voor een rol als Brit in de VS. alleen vind ik de humor van het plot erg middelmaats voor wat ik gewoon ben van Simon Pegg.

film was 'wel ok..'

avatar van Theunissen

De film heeft best wel een goede cast en de eerste 30 minuten en ook de laatste 30 minuten zijn best aardig maar het middenstuk is ronduit saai en maakt de film helaas kapot. De film staat betiteld als een komedie maar ik vond het meer een combinatie van komedie en romantiek. De film is zeker niet echt slecht maar met zo'n cast had men er iest beters van moeten maken. Simon Pegg doet het best aardig en is soms ook wel grappig en ook Megan Fox vond ik best goed. Deze rol van bitch paste wel goed bij haar.