• 9.376.523 stemmen

How to Lose Friends & Alienate People (2008)

Komedie | 110 minuten

Genre: Komedie

Oorsprong: Verenigd Koninkrijk

Geregisseerd door: Robert B. Weide

Met onder meer: Simon Pegg, Kirsten Dunst en Jeff Bridges

Releasedatum: 13 november 2008

Plot How to Lose Friends & Alienate People

"He's across the pond, and out of his depth."

Sidney Young is een gedesillusioneerde intellectueel die werkt bij een klein tijdschrift. Omdat hij een hekel heeft aan het leven van de glamour en roem in Hollywood, wordt hij opgemerkt door een groter publiek, omdat hij hier juist stukken over schrijft. Al snel wordt hij aangenomen bij een groter tijdschrift, waar hij zichzelf alles behalve geliefd maakt.

Sidney Young

Richard Young

Mrs. Kowalski

avatar van TimZor

TimZor

Leuk filmpje maar Pegg heb ik zeker beter gezien, hier was hij niet echt sterk en soms vervelend. Positieve punten bij het acteren zaten voor mij vooral bij Dunst & Bridges. Film wel beetje aan de lange kant, en het gedeelte van loser tot starging opeens wel heel snel van het een op andere moment wat beetje vreemd was gezien de lange duur van de film. Had wat beter verdeelt moeten worden

Maar al met al een leuke film om te kijken en krijgt dan ook evengoed een voldoende van me.

avatar van mikey

mikey

Kirsten is ook zoveel leuker dan die Fox, zij redde de film.

avatar van casperspook

casperspook

Erg leuke film

De film moet even op gang komen, maar na een tijdje zit je er lekker in en begin je mee te leven met de personages en volg je de gebeurtenissen alsof je ze vanaf een afstandje zit te bekijken.

avatar van marximaal

marximaal

Ik heb een aantal keren goed gelachen. Leuke film maar niet echt bijzonder. Ook maakt vooral die scene aan het einde de film totaal niet geloofwaardig, verdikke zeg, zo'n aanbod sla je toch niet af.

avatar van mipha

mipha

Vreselijk.. Wat saai en 13in dozijn film..

avatar van 13woutie13

13woutie13

Best grappig filmpje. Een hoofdpersonage die je alles behalve charmant kan noemen met 2 mooie dames om zich heen. Dan heb je nog ook zon droogkloterige baas. Kon zeker wel een paar keer grijnzen om sommige grappen. Verhaal is wel flinterdun, maar de personages maken een hoop goed.

avatar van jordkaka

jordkaka

Leuk filmpje, af en toe moeten lachen, en Megan Fox is gegarandeerd kijkplezier.

avatar van Parisa

Parisa

Mijn standaard 3*. Jammer, ik had op meer scherpe/zwarte humor gehoopt. Wel geregeld gelachen.

avatar van ILDIB

ILDIB

Belooft meer dan dat ie waarmaakt, maar zeker niet al te slecht. Fox doet het prima als domme nitwit maar dunst maakt het plaatje.

avatar van Montorsi

Montorsi

Best geinig soms, maar wel ontzettend formulewerk.

Wat je dan te zien krijgt is allemaal erg voorspelbaar en afgezaagd. Maar natuurlijk, de rebel die toch meegaat en uiteindelijk toch kiest voor waar hij echt achter staat. Uiteraard een romance waar je de afloop vanaf de eerste ontmoeting kan uitstippelen. Het zogenaamde cynisme over het celebrity wereldje is erg braaf en voelt vooral aan als een lauw sausje. Had veel meer verdiend wat daar zat echt potentie in, vooral vanwege het nuchtere Britse contrast en de zelfbenoemde importantie van zo'n jet-set. Nu komt dat bij lange na niet goed genoeg uit de verf.

Moet gezegd dat het verder wel kijkt en soms nog best grappig is ook. Vooral dan vanwege Pegg die het gewoon erg leuk doet. Ook Bridges' rol was wel lollig, voor de rest kon ik er niet zoveel aan ontdekken. Erg doordeweeks, beetje overdreven om hier lager dan 2.5* aan te geven omdat ik zeker wel heb gelachen bij vlagen, maar veel bijzonders is het ook zeker niet.

avatar van Godspeed

Godspeed

• 1909 stemmen

2.5 sterren voor het cliché verhaal, en een halve ster voor Megan Fox!

avatar van DragQueen

DragQueen

Standaard komedie, waarin Pegg het best aardig doet. de bijrollen worden ook leuk ingevuld door Bridges en Dunst. Megan Fox is natuurlijk ook leuk om te zien. het verhaaltje is verder vrij doorsnee, maar de film is bij vlagen best humoristisch. 3 sterren.

avatar van Vermeer

Vermeer

avatar van aburex

aburex

Leuke komedie met een beetje Britse humor. Kirsten Dunst speelt een glansrol.

avatar van blurp194

blurp194

Als een neptrailer in Planet Terror uiteindelijk tot een Machete uitgewerkt wordt, is het dan heel fout dat ik nu ga hopen op een film over Moeder Theresa met Megan Fox in de hoofdrol?

Leuk filmpje. Megan Fox doet het best leuk, ze krijgt hier niet veel credits maar ik vind niet dat ze slecht speelt. Kirsten Dunst ook niet, maar deze rol ("lief buurmeisje" of zoiets) hebben we nogal eens vaker gezien, het lijkt er niet op alsof ze hier heel diep voor heeft moeten gaan. Maar dat geldt ook wel voor Simon Pegg. Jeff Bridges is dan wel weer grappig bezig - maar te kort om echt iets toe te voegen, en zijn laatste scene is ook geen stof voor de toneelschool.

En het verhaal is een beetje te voorspelbaar allemaal, en daardoor blijft het allemaal wat gemiddeld. Had wel wat scherper gemogen...

avatar van bobbydigital01

bobbydigital01

leuke film.

altijd leuk om naar pegg te kijken.

en megan fox natuurlijk

avatar van lars-pixar

lars-pixar

‘Zit je donor schotel te eten van de Turkse baker zie je heel toevallig dat Sidney Young (Simon Pegg) uit de bus stapt en richting een Turkse baker kijkt, Waar daar boven zijn appartement zit'

Prima verhaal erg lachen, niet alle grappen voltooit maar sommige waren wel leuk.De casting is gewoon goed vooral Simon Pegg en Jeff Bridges.Acteer werk is ook goed en overtuigend ik vond Simoin Pegg weer erg vermakelijk acteren gelukkig niet zoals in Hot Fuzz of Shaun Of The Dead.Erg vermakelijke film! Subliem!! 3,0*

avatar van benni

benni

Schorre keel van het lachen, soms geniaal. Vanaf eerste minuut genoten van de humor. Zakte later een beetje in, werd toen wat serieuzer, maar afijn. Simon is top!

avatar van snoozerlover

snoozerlover

Cliché verhaaltje en nogal saai uitgewerkt. Slechte grappen en mijn €1,- niet waard

avatar van james_bond_008

james_bond_008

flauw en daardoor erg leuk!

avatar van rox91

rox91

De film is best grof, heb een aantal keer goed kunnen lachen. Ik vind Simon Pegg een leuke acteur om bezig te zien.

avatar van Jitse

Jitse

Heb deze nu al meerdere keren gezien en ben een echte fan geworden van simon pegg. Heb ook al andere goeie films van hem gezien. Altijd lachen!

avatar van ibendb

ibendb

"What the fuck are you wearing?"

How to Lose & Alienate People
is een prima komedie die wat beter uitgewerkt kon worden.
Wat begon als een leuke film, ging verder als een luchtig romcommetje. Simon Pegg heb ik zeker beter gezien. Hij stelde mij een beetje teleur. Jeff Bridges daarentegen vond ik hilarisch. Kirsten Dunst is altijd leuk om naar te kijken, maar Megan Fox vond ik ook niet zo goed. Ik moest wel enorm lachen om die vrouw/man.
Een mindere komedie. 3*

avatar van Melvin Udall

Melvin Udall

Pegg is lekker bezig maar precies zoals je van hem verwacht, Bridges echter is briljant, die stem, die mimiek en de hele timing is geniaal. Verder is het totaal lekker rap en je verveeld je geen moment. Subtiliteit is nergens te bespeuren maar daar verlang je geen moment naar. Prima komedie!

avatar van Minotaures

Minotaures

''You thought Brad Pitt was a cave in Yorkshire.''

Grappig film over een baan wat met beroemdheden te maken heeft.

Het verhaal volgt Young, een schrijver van een tijdschrift. Het gaat momenteel niet zo goed met hem, tot hij wordt aangesproken door een topman van een hele bekende tijdschrift, Sharp's Magazine. Als nieuwe medewerker moet die helemaal onderaan beginnen en keihard moet werken om de top te bereiken. Na vele interviews en andere bezoekjes die niet al te best gaan, ontmoet die een nieuwe, jonge actrice, Sophie Maes. Hij doet er dan ook alles aan om met haar in contact te komen en bij haar in de buurt zijn. Alleen gaat het niet altijd zoals gepland.

De personages waren leuk, vooral Pegg natuurlijk. Een bijdehand mannetje die vele grapjes maakt met zijn aparte stijl van humor. Dunst speelt een rustige collega van hem, die het liefst niets met hem te maken heeft. Bridges als directeur van Sharp's, hij is zo'n soort baas waar je geen glimlach op zijn gezicht kan toveren. Maes is als arrogant en verwend actrice die haarzelf als nummer 1 ziet. Er lopen nog enkele beroemdheden die hunzelf spelen (zoals Winslet en Craig), een tovenaar/tandarts en een man-vrouw.

De grappen hierin zijn leuk overgekomen. Geen slappe humor. De humor komt meestal van Pegg's gedrag en zijn succes om elk feestje of bezoekje te verstieren. Een voorbeeld is wanneer die een biggetje meeneemt naar een feest, zijn dode goudvissen, dronken en high een feestje vieren, het hondje van Maes perongeluk vermoord en natuurlijk het algehele gang van zaken op zijn werk; hoe die het telkens verkeerd doet.

Zijn werk wordt goed uitgebeeld. Je krijgt veel te zien wat die moet doen, met wie die moet werken en welke gelegenheden hij moet zijn. Interviews, feesten en beroemdheden zijn ongeveer de 3 punten wat erg belangrijk zijn voor Young's baan als artikelschrijver. Ook zijn succes komt later op gang, waar die verantwoording heeft van een hele afdeling, dure pakken en horloges en in een mooi appartement verblijft. Grootendeels speelt zich af in New York. De stad is ook mooi te zien, vooral tijdens het uitgaansleven.

De speelduur is best wel lang, want het bedraagt zo'n 105 minuten tot het eindigt. De concentratie en gedachtes zouden af en toe af kunnen dwalen wanneer het een beetje saai of langdradig wordt. Maar dat gebeurde niet zo vaak en vormde geen irritatie-punt.

Iemand die het leuk vind om sarcastische humor, Britse bijdehandheid en een schaarsgekleede Fox te zien, zit met deze goed.

avatar van the new guy

the new guy

Leuke komedie, heb me kostelijk vermaakt. Doet de titel eer aan!

avatar van erik1677

erik1677

Simon Pegg is hier weer goed op dreef, en Kirsten Dunst is ook super.

Heb regelmatig krom gelegen om deze film.

Gewoon een topkomedie.

avatar van 3 2 1 cut

3 2 1 cut

Megan wie....? Kirsten Dunst...! Dat is pas een vrouw..

avatar van m1701

m1701

Geweldig acteerwerk, maar het verhaal duurde allemaal wat lang.

Gebeurde met vlage iets grappigs.

Het is dat de acteurs het zo goed deden want voor de rest mwah.

avatar van anne J

anne J

2.5* voor Simon Pegg.

Veel te ''Hollywood-formule'' cliché en het onderwerp werd te vlak (oninteressant) gebracht.

Voelt veel meer aan als een Amerikaanse productie dan een Britse. Regisseur is ook een Amerikaan.. Net als een groot deel van cast & crew (óók productie). Snap niet zo goed waarom er toch alleen 'UK' (Imdb) en 'Verenigd Koninkrijk' staat overal, misschien omdat o.a. de script- en boekschrijver origineel Brits zijn? Nou ja goed, de film is niet bepaald Brits.