• 9.372.679 stemmen

How to Lose Friends & Alienate People (2008)

Komedie | 110 minuten

Genre: Komedie

Oorsprong: Verenigd Koninkrijk

Geregisseerd door: Robert B. Weide

Met onder meer: Simon Pegg, Kirsten Dunst en Jeff Bridges

Releasedatum: 13 november 2008

Plot How to Lose Friends & Alienate People

"He's across the pond, and out of his depth."

Sidney Young is een gedesillusioneerde intellectueel die werkt bij een klein tijdschrift. Omdat hij een hekel heeft aan het leven van de glamour en roem in Hollywood, wordt hij opgemerkt door een groter publiek, omdat hij hier juist stukken over schrijft. Al snel wordt hij aangenomen bij een groter tijdschrift, waar hij zichzelf alles behalve geliefd maakt.

Sidney Young

Richard Young

Mrs. Kowalski

avatar van Nohands

Nohands

Ik vond het een zeer slechte film, lopende band werk films zijn dit, slecht verhaal, humor zit er echt niet in. (en ja ik houd heel veel van Engelse humor, maar kon hem hier niet in vinden)

10 uit een dozijn film, als je deze film in de bioscoop ga kijken ben je goed genaaid zeg, zonde van je geld en zeker van je tijd. (heb hem op DVD gezien)

Kirsten Dunst speelt tenenkrommend, wat is dat een zieloos figuur, altijd hetzelfde typetje, kan totaal niet acteren....

Simon Pegg is leuk in ENGELSE komedie films, dit is een lachertje. (nog geeneens om te lachen)

Gillian Anderson is eindelijk te zien als een volwassen knappe vrouw, dat is het enigste mooiste in deze film.

Nee dikke flop,sorry, ook voor de dames....(mijn vrouw is het met mijn eens)

avatar van MrBrown

MrBrown

2,5 * voor de film + 1* omdat ie Grolsh uit beugelfles drinkt.

avatar van Zinema

Zeer clichématige komedie die eerder gaat voor een glimlach dan voor de dijenkletsers. De verplichte dosis romantiek is enorm voorspelbaar en nogal matig uitgewerkt, enige spitsvondigheid was welkom geweest. Toch is e.e.a. vermakelijk en tevens onderhoudend. Aan Pegg ligt het allemaal niet, al zie ik hem liever in een goede komedie als Hot Fuzz of Shaun Of The Dead. Die films leunen namelijk meer op humor en originaliteit dan deze standaard romcom met sterrencameo's.

avatar van Mondragon

Mondragon

Toffe film ! Hoe meer ik er aan terug denk, hoe leuker ik hem vindt. Vond de scene met Megan aan het zwembad tof.

Film heeft als belangrijkste troef Simon Pegg, zonder hem was dit pas echt een rukfilm geweest.

avatar van whimp

whimp

Leuke film, goede casting, vond het een heel geslaagde humor film. 3,5*, Comedys are underrated.

avatar van Keane1983

Keane1983

Leuke film, vond de grapjes leuk geplaatst en het was niet de "overdreven" engelse humor die de overhand had.

Kirsten Dunst vond ik in deze film toch iets wat tegen vallen, ik heb zeer zeker beter werk van haar gezien.

Verder is er leuk gecast, lekkere romcom. 3.5*

avatar van mnrk

mnrk

Vond dit wel een leuke film, Dana Scully eens zonder Fox Mulder!!

Jeff Bridges speelde ook een prima rol in deze film, de humor was ook goed in orde, toch een paar keer goed moeten lachen met deze film. Simon Pegg speelt weer zoals die moet spelen, humor en leker niet serieus.

avatar van queenie

queenie

grappige film. zit lekkere vaart in de film. 3*

avatar van alec

alec

Pegg is helemaal in zijn element zoals de meesten hem graag zie; als bijtertje. Het verhaal is origineel, duidelijk en goed uitgewerkt, de setting is meer dan uitstekend. Minpunt is dat Dunst er een beetje verloren bijloopt en niet op haar plek lijkt in deze comedy. Jammer dat Thandie Newton te kort te zien is in een scene met Pegg ...

Een *3.5

avatar van FRANKY PANKY

FRANKY PANKY

Flauw, maar toch grappig. Zou die Simon Pegg nog wel iets anders kunnen dan dit ??

avatar van OlafK

OlafK

Een behoorlijk onderhoudende film.

Simon Pegg is weer behoorlijk op dreef ! Als de klunzige en zelfingenomen Sidney Young is hij soms enorm grappig. Jammer dat de rest van de cast eigenlijk geen enkele keer grappig wordt.
How to lose friends & Alienate people bevat enkele leuke grappen (zoals de scène waarin Pegg per ongeluk het hondje van de jonge diva Sophie Maes vermoord; echt hilarisch!, maar wordt verder nergens speciaal.

Wel zo nu en dan heerlijke muziek overigens!

Een leuke wegkijker. 3 sterren.

avatar van Lennon

Lennon

Ik vind dit een erg vermakelijke film!

Helemaal niks mis mee, geen sterk verhaal ofzo, maar gewoon leuk, en verveeld niet... geen moment!!

avatar van Ninto

Ninto

Hele aardige komedie. En Simon Pegg is natuurlijk de bomb

avatar van barcam

barcam

Simon Pegg speelt inderdaad zeer goed.

Ook leuk om eens Kirsten Dunst eens weer te zien.

Voor de rest veel te braaf en stroperig.

Had voor mij veel scherper gemogen.

avatar van Leland Palmer

Leland Palmer

Redelijk, leuke film, maar nergens écht geweldig. Simon Pegg wisselt leuke momenten af, met erg irritante, flauwe momenten. Zo geweldig vond ik 'm eigenlijk niet. Dunst doet hetzelfde als wat ze altijd doet, Fox is ook niet echt geweldig, maar Jeff Bridges vond ik dan wel weer goed. Ik kon zeker een aantal leuke scénes ontdekken, maar het bleef toch bijna altijd bij een glimlach. Voor de rest, veel cliché's, de nodige voorspelbaarheid, maar wel een vermakelijk filmpje. De tijd was zomaar om in ieder geval en het nummer You Really Got Me van The Kinks is een erg leuk extraatje bij de aftiteling.

avatar van Hectometerpaal

Hectometerpaal

Aardige film. Een echte vrouwenkomedie vind ik dan. Die Pegg wordt denk ik elke film weer een stukje slechter en slechter. Hij was wel leuk bij die sketches die hij deed bij de BBC en daarna is het eigenlijk alleen maar minder grappig geworden. En wat is die Bridges toch een overschatte acteur. Duidelijker dan dit kan de bewijsvoering niet worden.

avatar van Nemrah

Nemrah

Ik kon Simon Pegg nog niet maar ik heb me rot gelachen

Leuke film !

avatar van brabusRUS

brabusRUS

Prima filmpje, alleen jammer van het einde.

avatar van Issybizzy

Issybizzy

Ik heb zeker genoten van deze film. Ik vind Simon Pegg een ontzettend goede acteur. Ik hoop dat er meer van zulke films uitkomen, met dezelfde acteur dan. Ik vond het einde van de film mooi afsluitend. Mijn zwager heeft ook ontzettend genoten van deze film. Echt een topper

avatar van Ceeda7

Ceeda7

wat ik denk van deze film...

Je hebt pareltjes zoals The Big Lebowksi, Fearn and Loathing Las Vegas, Napoleo Dynamite...

Je hebt schitterende parodien zoals Hot Fuzz, Shaun Of the Dead, Young Frankenstein.

Je hebt entertainende "feel good" films Superbad, The 40 year old Virgin, Forgetting Sarah Marshall

En tenslotte heb je draken van films zoals Epic Movie, Date Movie, Disaster movie enz....

How to lose friends and Alienate people past perfect in de tussen de 2de en 3de categorie.

Ik heb zeker een aantal keer moeten lachen met Simon Pegg( zijn dancemoves op de dansvloer, zijn" England speech "op het podium) die echt perfect geschikt is voor zo'n films.

Oke er komen tal van clichés op de proppen je kan op voorhand wel raden hoe de film zal eindigen.

Toch goed voor 3.5 ster!

avatar van GGG

GGG

Erg aardige film met een lekkere vleug humor (had wel iets meer gemogen en iets minder van Simon...bla, bla).

avatar van didier.depuydt

didier.depuydt

Heb echt genoten van deze film.

avatar van Hectometersnor

Hectometersnor

Beetje flauw film die gaandeweg nog wel aardig word. Echt grappig word hij nooit en sterk ook niet. Simon Pegg is duidelijk bezig met typecasting en uit Kirsten Durst lijkt ook alle fut te zijn, ze breng in elk geval totaal geen magie of energie over op beeld.

avatar van tal1b

tal1b

erg grappig deze film

avatar van Frenkstarz

Frenkstarz

Leuke comedie, einde is wat afgeraffelt

avatar van Saaimen

Saaimen

Weet niet echt wat ik van deze film moet vinden, aan de ene kant wel grappig maar aan de andere kant ook slap verhaal...... Beetje makkelijk hoe die in een keer naar NY kan komen, hij haalt allemaal fraaie stunts uit daar en na de scene dat Kirsten Dunst dronken bij hem thuis beland doet ie opeens geen domme dingen meer en gaat de film opeens supersnel...... Het England zingen naar een lijntje coke waswel echt te grappig voor woorden !! 2,5 sterren vanwege het dramatish slechte script.

avatar van skompie

skompie

Duurde misschien net iets te lang maar voor de rest prima vermaak.

Typisch een film die 1x leuk is en die je daarna niet echt snel weer zal kijken.

avatar van lulni

lulni

dankzij simon pegg toch een geslaagde komedie

avatar van Getting Louder

Getting Louder

Wel grappig voor een keertje, de humor was niet slecht. Geen klassieker maar wel aardig.