• 9.374.305 stemmen

Hellboy II: The Golden Army (2008)

Actie / Fantasy | 120 minuten

Genre: Actie / Fantasy

Oorsprong: Verenigde Staten / Duitsland

Geregisseerd door: Guillermo del Toro

Met onder meer: Ron Perlman, Selma Blair en Luke Goss

Releasedatum: 21 augustus 2008

Plot Hellboy II: The Golden Army

"Believe it or not... He's the good guy."

Een oud bestand tussen het mensenrijk en een veel ouder ras van mythische wezens staat op het punt verbroken te worden. De verbannen prins Nuada wil de mensheid uitroeien om zo plaats te maken voor de wezens die nu in verschuiling moeten leven. Het is aan Hellboy om Nuada te stoppen voordat hij het allesvernietigende Gouden Leger kan wekken. Samen met een team van het Bureau voor Paranormaal Onderzoek en Defensie, met onder meer zijn pyrokinetische vriendin Liz, de aquatische empatholoog Abe en de protoplastische mysticus Johann wordt er heen en weer gependeld tussen beide werelden. Uiteindelijk zal Hellboy, een schepsel dat in geen van beide werelden echt geaccepteerd wordt, moeten kiezen tussen zijn eigen volk of de mensenwereld waarin hij is opgegroeid.

Liz Sherman

Trevor Bruttenholm

Johann Krauss

avatar van xaboetje

xaboetje

visueel prachtige film, humor was goed aanwezig maar het verhaal vond ik te recht toe recht aan.

Ik weet niet precies waardoor het komt. Normaal kan ik me goed vermaken met films waar het vooral draait om het visuele kijkgenot maar na het zien van deze film had ik toch een onbevredigend gevoel.

Misschien komt het alleen doordat ik te hoge verwachtingen had na deel 1.

@sinterklaas
The Golden Army hoeft niet uitgeroeid te worden aangezien ze onbestuurbaar zijn omdat de kroon is vernietigd.

Vond het vervolg wederom geweldig. geweldige hummor. zeer mooie Special effects.

avatar van nathalie1506

nathalie1506

Die is wel goed gemnaakt!

avatar van arie-lex

arie-lex

ik vond de special effects tegenvallen en dat was het enige waar ik voor keek maar had niet verwacht dat het verhaal nog meer zou zuigen als in deel 1 kortom dit soort films is echt niet mijn ding gezien de sterren wel die van andere

avatar van Denden 100 Piek

Denden 100 Piek

Special effects tegenvallen? ik vond het een schande dat de film niet genomineerd was voor Best Visual Effects bij de Oscars!

avatar van deTuinman

deTuinman

Idd visueel is het echt enorm mooi gemaakt.

@ arie-lex

wat viel tegen aan de special effects?

avatar van Tarkus

Tarkus

Goede film met prachtige special effects een een alweer perfecte Ron Perlman in de rol van Hellboy, een rol die hem op het lijf is geschreven.

Toch stelde de film me toch een beetje teleur, ik ben een enorme fan van de eerste film en had eerlijk gezegd een beter vervolg gezien, ik miste de sfeer van het eerste deel en ook het scenario was niet zo bijster goed vind ik.

Ik had de indruk dat men niet met dezelfde overgave heeft gewerkt aan dit deel zoals men dat heeft gedaan aan de eerste film.

Wat toch niet weg neemt dat de film me toch kon boeien, maar ik hoop dat deel 3 terug wat meer de sfeer van de eerste film brengt.

avatar van Mozex

Mozex

Ik was een zeer grote fan van Hellboy toen ik de eerste film had gezien. Die zat heel goed in elkaar. Toen ik een review van dit tweede deel had gezien op tv dacht ik bij mezelf: die moet ik zeker eens bekijken, want hij ziet er de moeite uit om te bekijken. Niets is minder waar.... Een grote teleurstelling naar mijn gevoel. Dit is niet het soort film om een romantische twist aantegeven, het gaat hier om Hellboy...de bedoeling is dat deze man duizenden kilo's aan staal of ander onverwoestbaar materiaal aan diggelen slaat. Heb je romeo dit zien doen? Natuurlijk niet, Romeo was het materiaal om een romantische film te maken...
Ik lees hier dat de visuele aspecten van de film door velen zeer worden gewaardeerd...Ik moet toegeven dat het er allemaal heel mooi uitziet, maar ik stoorde mij enorm aan de overvloed van special effects, konden ze niet beter een full animation film maken?
Wat me nog meer verbaasde was dat het gouden leger zelve niet zulke goede bewegingen maakt. Het kan dus wel knap zijn, maar de bewegingen die ze deden waren compleet onrealistisch en dit maakte mij dan ook zeer irritant omdat ik continue met men neus op de feiten werd gedrukt: dit zijn gewoon computerbeelden. Ik kon mezelf niet het gevoel geven alsof het leger echt was, en dat heeft al een deel van de film verwoest voor mij. Ook vond ik het einde ronduit belachelijk, ik snap zelfs niet waarom ze nog naar die plek moesten gaan als dit uiteindelijk in de eerste plaats was om hun vriend Hellboy te helpen, deze werd al geholpen onderweg, waarom gingen ze dan nog verder? Het einde zelve is dan ook naar mijn mening serieus makkelijk gemaakt, zoals het einde bv in War of the Worlds. Ze hadden deze film beter "Hellboy on the road to The Golden Army genoemd, want ik heb van het golden army uiteindelijk niet veel gezien, en dit was in de eerste plaats de reden waarom ik de film zo graag wou zien, om te zien hoe Hellboy dit zou oplossen. Blijkbaar hoeft hij uiteindelijk niks op te lossen en snap ik niet waarom die prinses dat uiteindelijk gewoon al niet van in begin heeft gedaan... De titel is een zware misleiding uiteindelijk en ik denk dat ze die misleiding nodig hadden om het imago van de film optekrikken. Er waren mooie momenten zoals de trollenstad. Dit vond ik dan weer zeer mooi gemaakt, ook vond ik de invasie van de allesetende vliegertjes in begin wel mooi, maar dit was nu niet moeilijk, deze vlogen zo vlug over het scherm dat het eigenlijk niet echt duidelijk was dat wat ze nu deden natuurlijk was, voor je daarover kon nadenken waren ze al weg en werd de film in een ander camerapunt gezet. Mooi opgelost van de producers die toen al waarschijnlijk wisten wat voor k*t film ze aan het maken waren. Ik heb de film helemaal uitgekeken en daarom geef ik hem nog een 3. Als je Hellboy 1 nog niet gezien hebt, bekijk deze film dan zeker!!!! Als je Hellboy 1 wel gezien hebt, laat hem dan links liggen, je gaat zeker teleurgesteld zijn in Hellboy.
Om het duidelijker te zeggen: Lang Leve de Prinses!!!!!! ((zij heeft ons allen uiteindelijk gered!!!!)

avatar van skipy05

skipy05

heel goed vervolg. Ik vond hem niet beter of slechter. verhaal was weer goed. een beetje anders dan de eerste film. Af en toe zat er dan iets grappig in wat zeer goed past in de film.

avatar van starbright boy

Echt een uit de categorie "niet aan mij besteed". Ik vond de beelden veelal lelijk, de humor erg flauw, Hellboy maar een vervelend karakter en het verhaal echt totaal oninteressant. Knap gemaakt is het allemaal wel, maar wat heb ik daar uiteindelijk aan?

Ik ken de comics niet en deel 1 ook niet. Laat dat duidelijk zijn. Maar toch had ik het gevoel naar een film te kijken die veel minder duister was dan de comics en veel meer op nogal flauwe humor dreef. En zoiets als een paar regeltjes 'Beautiful Freak' van Eels mag een leuke bijverdienste voor E zijn, maar wat is het hier misplaatst zeg.

avatar van DragQueen

DragQueen

Een prima vervolg. de special effects zijn erg goed. hellboy blijft best een boeiend personage. qua sfeer vond ik deze film wel iets missen, ten opzichte van zijn voorganger. verder is het verhaal vrij aardig. de film biedt daarbij ook genoeg vermakelijke actie, spanning,en humor, om te blijven boeien. ik beloon hem met 3,5 sterren.

avatar van dutchtuga

dutchtuga

Qua creature design zeer de moeite waard. Verder is dit een standaard actie-vehikel in disguise. Bijzonder om zijn visuele kunstjes en niet meer.

avatar van SioM

SioM

verhaal: cliché en voorspelbaar

humor: flauw

personages: banaal

actie: te veel special effects

avatar van Tomato

Tomato

Eindelijk eens een superheldenfilm die me kon bekoren. Geweldige kostuums en decors. Je kan duidelijk zien dat Guillermo Del Toro hier een handje in heeft gehad.

avatar van Spetie

Leuk vervolg dit. Hellboy vond ik al best wel een verrassende film, mede doordat Ron Pearlman perfect gecast was voor de rol, maar deel twee is zeker een goed vervolg. Hellboy heeft hier inmiddels een vurig vriendinnetje en die wordt hier op een leuke manier neergezet. Hellboy heeft nog steeds erg leuke oneliners en visman Abe heeft een grotere rol gekregen en is ook een leuk personage. Het verhaal is misschien iets meer standaard dan het eerste deel, maar Del Toro heeft er weer genoeg originaliteit in gestopt. Er komen weer diverse mytische wezens voorbij en visueel ziet de film erg gewoon weer erg sterk uit. Zeer vermakelijk dus wat mij betreft en als Del Toro het weer regisseert mag er best een derde deel komen.

avatar van Leland Palmer

Leland Palmer

Dun plot, maar visueel toch weer erg gaaf. Vooral de trollenmarkt is een waar hoogtepunt wat dit betreft. Al die verschillende wezens en die gigantisch vele details, erg leuk gedaan. Ron Perlman doet het wederom heerlijk, komt zo nu en dan weer met een leuk quote tevoorschijn en ook Abe - die nu wat een grotere rol heeft - is uitstekend bezig en is ook een leuk karakter. Een nieuw karakter is Dr. Krauss die niet zo goed kan opschieten met Hellboy, wat weer een paar leuke scénes oplevert, vooral wanneer HB hem voor zijn glazen bol ramt

Daarnaast gaan mijn complimenten ook uit naar de casting van Luke Goss, die een erg sterke bad-guy is in de film. Heerlijke vechtscénes en een lekker creepy overkomen. Ik weet niet of ik overigens wil weten wat voor kinderen Liz en Hellboy krijgen. Brrr... Maar oké, erg vermakelijk allemaal weer. Leuke actiescénes ook, al draaft Del Toro soms wel erg door, maar dat kan deze film nét hebben. Het verhaal is erg zwak, maar het is dan ook duidelijk te zien dat Del Toro deze film niet maakt om het verhaal. Het gaat hem om het uiterlijk en om al die opmerkelijke wezens in zijn eigen fantasiewereld en daarin is de film meer dan geslaagd. Ja, leuk filmpje toch wel weer. Op naar deel drie dan maar denk ik.

avatar van Noodless

Noodless

Ik denk niet dat zo'n film het moet hebben van verhaal.

Het is een superheldenfilm vermengd met sprookjes, dus laat de fantasie er maar op los gaan. En dat gebeurt er ook voor de kijker.

Een heus spektakel op gebied van decors, vechtscènes, wezens en andere figuren, ...je hebt ogen tekort. Sommige wezens zagen er echt vet uit. Er is ook weer plaats voor humor en zelfs wat romantiek.

Het enige minpunt wat ik kan opnoemen, is misschien de trollenmarkt. Ook schitterend, maar een beetje teveel van het goede.

Het neigt op dat moment iets teveel naar een poppenwereld.

Weer een knappe film van deze regisseur 8/10

avatar van Pimro

Pimro

Zag er goed uit. Meer niet.

avatar van validius

validius

Word_Play schreef:

trailer

Ziet er leuk uit, ben benieuwd. Wellicht injecteert Del Toro wat Pan's Labyrinth-genialiteit in HB2?

je droom is uitgekomen. ik zie er genoeg gelijkenissen in.

avatar van Donkerwoud

Donkerwoud

Na een meesterwerk als ''Pan's Labyrinth'' verwacht je toch iets meer dan een standaard actiefilm als opvolger. Dit tweede deel van Hellboy is net als zijn voorganger: een fijne superheldenkomedie met een geniale Ron Perlman als goedaardige duivel. Op sommige momenten zien we even een vlaag van de briljante fantasie van Del Toro in de eigenzinnige creature design, maar over de gehele linie is het bekende koek in een apart jasje. Laten we maar hopen dat het om een tussendoortje gaat en dat zijn volgende film weer voldoende cachet heeft om als meesterwerk te mogen betitelen. Hoewel ik trouwens ook verwacht dat deze franchise een derde deel zal krijgen om de losse eindjes bij elkaar te brengen. En het idee eraan staat me ook weer niet tegen, want op zichzelf is ook dit deel van Hellboy een alleszins vermakelijke no-brainer. Maar eerst graag een nieuwe PL, meneer Del Toro!

avatar van Donkerwoud

Donkerwoud

validius schreef:

je droom is uitgekomen. ik zie er genoeg gelijkenissen in.

Ligt eraan wat je zoekt in de film. Zoek je de diepgaande parabel met link naar de realiteit, dan is het een wereld van verschil. Maar vond je de beestjes zo vet in PL, dan zul je niet bedrogen uitkomen.

avatar van otherfool

otherfool

Na het aardige eerste deel een hopeloze tweede Hellboy. En wat een deceptie ook na Pan's Labyrinth!

Wederom prachtige creaturen van Del Toro maar ditmaal niet een kwetsbaar en toch sterk meisje centraal, maar een brallende rode man. Het levert een hoop stoerdoenerij en drukte om niks op, maar misschien ben ik gewoon superheldenfilmmoe. Wat een kinderachtig geneuzel trouwens met die zogenaamde romances, belachelijk.

1*.

avatar van krosnicky

krosnicky

ik vind deze stukken beter dan de 1ste hij is stukken grappiger het is ook prachtig om john hurt terug te zie al is het maar evennu ik deze heb gezien hoop ik uit de grond van mijn hart dat er ook een hellboy 3 komt

avatar van maerk

maerk

13 in een dozijn.

Hellboy II: The Golden Army is Hellboy, maar dan grootser opgezet. Maar dit werkt niet zo goed als verwacht. Hellboy had veel vette actie, geweldige CGI, humor en oneliners. Een perfecte combinatie en Hellboy was dus ook genieten geblazen. Maar bij dit deel werden al deze dingen verdubbeld en is het een enorme chaos. De actie is soms vet, maar vaak gewoon veel te veel. De CGI is nog steeds prachtig, maar ook hier weer veel te veel, de heflt van de film is uit de computer getoverd. De humor werkt soms wel, maar de oneliners worden irritant en de grapjes zijn vaak erg flauw.

Veel minder dan deel 1 dus, maar er zijn zeker wel pluspunten. Zo is er de make-up en kleding, hier scoort Del Toro altijd wel punten. De creature design en make-up zijn om te smullen zo mooi. Heerlijk fantasierijke wezens ook. De decors precies hetzelfde verhaal. Luke Goss als prins Nuada is perfect gecast. Elke scène met de prins is een pareltje. De vechtscènes zien er fantastisch uit en prins Nuada is gewoon een interessant personage.

Het verhaal is niet echt goed en de film is te veel van het goede, maar toch heb ik me stiekem erg vermaakt. Hij haalt het niet bij Hellboy, die tegen de 4* aanhikt.

3,5*, al zit ik niet echt te wachten op een deel 3.

avatar van nightbreed

nightbreed

Mooi vervolg op het eerste deel. De speciale effecten zagen er prachtig uit en zijn daarmee het sterkste punt van de film. Het verhaal zelf is niet echt bijzonder maar door de leuke karakters en de humor vind ik het een zeer geslaagde film. Kortom: Een lekkere wegkijker.

avatar van omnitoaster

omnitoaster

binnenkort maar weer eens herzien, van wat ik me nog herriner was ie echt gruwelijk lomp

avatar van charmed one

charmed one

een spannende film.

avatar van TragieStar.*

TragieStar.*

Hellboy 2.

Ik vond deze zeker leuker dan deel 1.

Er zat meer spanning in en vreemde figuren. Het verhaal hield me vast.

Het verhaal verveelde me geen moment. En natuurlijk ook hoofdrolspelers zijn weer terug uit deel 1. Heerlijk om naar te kijken.

Misschien soms een beetje standaard maar toch genoten.

Heerlijk

avatar van charmed one

charmed one

ik wil hem binnenkort ook weer even zien. want ik weet niet alles er meer van. ja dat het een spannende film is. en dat er inderdaad meer vreemde figuren in zitten.

avatar van Queen-Bee

Queen-Bee

DUIZENDEN MALEN BETER DAN DE EERSTE...

en díe was al fantastisch... Meer sprookjesachtig en Hellboy nòg puberaler...

Prachtrol rol voor Luke Goss... die toch heel charmant aan het opdrogen is...