Genre: Actie / Fantasy
Releasedatum: 21 augustus 2008
Bekijk via Videoland
Bekijk via SkyShowtime
Plot Hellboy II: The Golden Army
"Believe it or not... He's the good guy."
Een oud bestand tussen het mensenrijk en een veel ouder ras van mythische wezens staat op het punt verbroken te worden. De verbannen prins Nuada wil de mensheid uitroeien om zo plaats te maken voor de wezens die nu in verschuiling moeten leven. Het is aan Hellboy om Nuada te stoppen voordat hij het allesvernietigende Gouden Leger kan wekken. Samen met een team van het Bureau voor Paranormaal Onderzoek en Defensie, met onder meer zijn pyrokinetische vriendin Liz, de aquatische empatholoog Abe en de protoplastische mysticus Johann wordt er heen en weer gependeld tussen beide werelden. Uiteindelijk zal Hellboy, een schepsel dat in geen van beide werelden echt geaccepteerd wordt, moeten kiezen tussen zijn eigen volk of de mensenwereld waarin hij is opgegroeid.
Hellboy
Tom Manning
Trevor Bruttenholm
Johann Krauss
MGpower
Waarom staat hij hier onder het genre actie/sience fiction? Ik zou hem zelf onder comedy/sience fiction gezet hebben!
ralfsjam
misschien omdat er genoeg actie inzit? en dat valt meer op dan de grapjes. en dan zou je er ook nog wel romantiek aan vast kunnen plakken. want er zaten ook 2 grote liefdes lijnen in!!
Shinobi
Gisteravond via de Sneak Preview bij Pathé gezien en het was op zich een redelijke film.
Deze film moest het overduidelijk niet van het verhaal hebben, want dat ging echt totaal nergens over. De actie scènes en special effects waren daarentegen wel in orde. Humor was op zich best ook geslaagd.
Maar op de één of andere manier kon deze film mij toch niet zo geboeid houden.
Daarom 2, 5 sterren. Gewoon een film om te kijken als er verder niks bijzonders meer is en ik vind 1 keer al meer dan genoeg.
xentos
vond het een hele leuke film, zeer goeie effecten en een goed verhaal 4.5*
arto
Top, deze film deed me het gevoel terug geven van toen ik de allereerste Star Wars zag.
De interactie tussen Hellboy en liefst twee! 3cpio's, waar Hellboy dan Chewbacca is en ook met de prinses (Liz) vind ik heel goed.
Al met al vind ik het een kruising tussen Star Wars en Beauty and the Beast met de nodige humor.
van mij ook 4.5
Smi
Super!
Petje af voor de special effects en de humor was ook goed.
Toch was de timing en opbouw soms slordig en droeg het je niet echt weg.
Al met al, bij mijlen beter dan de eerste HB film.
(zou hier wel een serie of followups van willen zien)
Bla
Het vervolg beter dan de eerste? Ik heb de eerste gezien maar die was echt geen 3,75* waard.
Sasja
deel 1 heft op dit moment een gemiddelde van 3.09 dus dat betekend dat de meerderheid deel 2 beter vond
Joän
Vond het opzich best een leuke film.
Deed me een beetje denken aan the fantastic four.
Verhaallijn vond ik persoonlijk een beetje matig.
Special effects en de "over de top actie" scenes waren wel goed.
Er zaten hier en daar wel wat overbodige scenes in en had wel even een klein moment van " hoelang duurt die film nog".
whimp
Super film, goede actie, retegoeie CGI, en ja het verhaal. Kan je beter een drama film gaan kijken, als je een goede actie film wilt zien dan is dit je eerste keus.
MrLee
Prima film, mooie effecten, goede humor, snelle actie, een compleet pakket.
ken1976
Tja, wat kan ik er aan toevoegen??? De film is qua special effects echt een topper en is in dat opzicht veel beter dan het eerste deel! Alleen het eerste deel heeft wel een iets beter verhaal ( maar dat is logisch omdat meestal deel 1 veel beter is als deel2)
Maar ik moet zeggen, dit verhaal viel me helemaal niet tegen, het sluit netjes aan op deel1.
En die nieuwe personages , kwamen echt goed uit de bus!!
Om een lang verhaal kort te maken! goeie film , goed verhaal , heel veel aktie en goeie special effects!
4 sterren voor hellboy 2!!!
grovonion
Het Del Toro universum is weer prachtig in beeld gebracht, de karakters zijn prachtig consistent met het eerste deel en Abe komt heel wat meer voor in de prent. Spijitg genoeg is het onderliggende verhaal erg cliché en erg dik eropgelegd.
SpooXxX
Guillermo del Toro is een meester in sprookjes vertellen. Zijn magnifieke hersenspinsels zijn superprachtig in beeld gebracht. Je kijkt je ogen uit. Je wordt als het ware er in verzwolgen. Hoewel ik dit een heel sterk punt van de film vond was het ook meteen de zwakste.
De scenes die zijn geweldige visuele creativiteit in beeld brengen, duren nogal lang. Hierdoor vond ik dat het verhaal keer op keer zijn vaart verloor. Bij sequels is al het 'noodzakelijke aan info' vaak al uitgebreid uitgelegd in voorgaande delen. m.a.w. er kan meteen worden overgegaan tot actie. Dat zat er bij deze niet in. De beste man wilde opnieuw een verhaal vertellen. Dat is goed zichtbaar. Dit wil niet zeggen dat er geen actie in de film aanwezig is. In tegendeel. Meerdere scenes waar de prins echt gruwelijke moves laat zien, ongeacht welk wapen hij in zijn handen heeft.
Hellboy zelf is lekker grof, chagrijnig en koppig als maar kan. Echt het type superheld dat als laatste gekozen zou worden bij de gym op Superhero High. Simpel vanwege het feit dat niemand hem mag.
Selma Blair ziet er goed uit in een strak pak. Zèlfs met haar Droopy oogjes.
Angrod_Pallanén
Als niet-Hellboy-fan kan ik me totaal niet vinden in de grote rode reus. Als superheld doet hij me nog het meeste denken aan die Rock gozer uit 'Fantastic Four' en qua diepgang gaat Hellboy niet veel verder. Desondanks is het een film die zich volledig onderscheid van elke andere superheldenfilm door zich ver te vertoeven in fantasyland, en dat doet het nog goed ook. Prins Nuada is een goed bedachte villain en nog een coole ook. Een lekkere mix tussen actie en fantasy en dan gaan harde knokscènes gepaard met sprookjeswezens. Origineel op dat gebied, maar qua verhaal doet het nog wel eens tekort. Desondanks erg vermakelijk, maar nogmaals, als held van de film doet Hellboy me niets.
3.5
Mikemans
Opzich een aardige film, maar deel 1 vond ik ietsje beter. Dit kwam meer omdat de rare wezens zoals op de trollenmarkt en de adviseurs van de koning verdomd veel leken op de slechterig uit de spaanse film: pan's labyrinth. Het was duidelijk gekopieerd.
Nog een minpunt was de jongere versie van Hellboy. Ik lag zowat dubbel van het lachen. Nog ff en het kunstgebid viel eruit.
De GeuS
Een sterke tegenvaller. Visueel is het weer prachtig, begrijp me niet verkeerd, maar het verhaal is in grote lijnen een matige herhaling van deel I, alleen nu ook nog eens met een totaal oninteressante 'badguy'. Verder zit er veel minder humor in de film dan het eerste deel. Van mij mogen ze het hier wel bij laten....
MisterIKz
Visueel goede effecten maar weinig inhoud.
Vond de uitvoering goed maar de inhoud van het verhaal was slaapverwekkend en kreeg af en toe het gevoel dat ik in harry potter 8 beland was.
Charlie Cheese
- 1936 stemmen
Sjezes wat een action-hero. Het kon me werkelijk geen 5 minuten boeien.
Denk dat dit een echte 'fans-only'-film is.
sofripa
Visueel goede effecten maar weinig inhoud.
Yep! enne toch wel jammer, na deel 1 had ik me hier zwaar op verheugd.
Nohands
Inderdaad, goede effecten en leuke actie en humor, maar verhaal was drie keer niks.....beetje misgeschoten helaas.
kaatjuhh
Sjezes wat een action-hero. Het kon me werkelijk geen 5 minuten boeien.
Denk dat dit een echte 'fans-only'-film is.
dan heb jij zekers naar andere film gekeken
gewoon een topfilm dit en prachtige effecten
Vreemde
Hellboy is een best grappige film maar verwacht er a.u.b. niet te veel van.
Het verhaal is gewoon belabberd daar hoef je alvast niet voor te kijken.
special effects en humor waren wel ok.
Ik vind het een tv film, geen Bioscoopfilm
bennyboy
goed verhaal lijkt me wel goed.
deel 1 was ook wel leuk laatst nog gezien.8)
Charlie Cheese
- 1936 stemmen
dan heb jij zekers naar andere film gekeken
gewoon een topfilm dit en prachtige effecten
Ik denk het.
Het zag er allemaal wel mooi uit enzo. Het verhaal begon aardig, maar toch zakte het meteen in en vond ik er de hele tijd ook niets meer aan.
Vandaar dat ik ook zei: Denk dat dit een echte 'fans-only'-film is.
Koerok
Ik ben inmiddels wel een echte superhero-fan geworden, en Hellboy is een heerlijk randverschijnsel tussen de Bat-, Spider- en Supermannen, Daredevils en Fantastic Fours, die toch allemaal een beetje op elkaar lijken. Hellboy is anders en de vertolking van Ron Perlman vind ik fenomenaal, echt een perfecte typecast. Het verhaal laat wel wat te wensen over, maar daar zit ik niet zo mee. Het laat een prachtige fantasy-wereld zien met wonderlijke wezens die er door de goede special effects allemaal geweldig uitzien. De film is gewoon puur vermaak, en vermaakt heb ik me dan ook.
Kwalitatief vind ik 'm ongeveer even goed als deel 1, alleen heeft een eerste deel altijd het voordeel van het introduceren van de personages. Daarom vind ik deze dus net iets minder.
Een 3.5!
blijft bizar hoeveel mensen dit niet in de bioscoop hebben gezien. Als er iets is wat er eigenlijk alleen in de bioscoop tot zijn recht komt dan zijn het wel films als deze.
Zo, ik heb Hellboy 2 gezien en de film heeft me zeker niet teleurgesteld.
Sure, deel 1 was origineler want toen kende niemand Hellboy nog maar het is een uitstekend vervolg geworden.
Alle goede zaken uit deel 1 keren weer terug. Grafisch is de film is echt prachtig geanimeerd. De personages, de locatie's...allemaal prachtig! Daarnaast is ook de wat cynische harde humor weer terug en die beviel me weer prima. Hellboy zelf is nog altijd lomp, grof en stoer. 1 van de, zoniet de leukste ''superheld''. Hij maakt de film en doet dat met glans. Ook de andere personages in een soort van hoofdrol speelden hun rol prima. Abe was als sidekick weer prima en ook nieuweling ''Johann'' was sterk in zijn rol.
Wel een minpunt is het verhaal. Op zich is het verhaal over het gouden leger best spannend, maar jammer genoeg werd dit pas op het einde van de film actueel. Daar tussen in zaten genoeg gave actiemomenten maar ik had meer van het hoofddoel willen zien.
Maar zoals gezegd, de actie was echt heel erg goed weergegeven en het keek lekker weg zoals de hele film lekker weg keek.
Zoek er geen al diep verhaal achter, zoek een spannende popcornfilm. Dan zit je echt heel goed met Hellboy 2.
A-neet
de sneakpreview op lowlands viel niet echt in de smaak... niet echt mijn ding maar ja... dat weet je dan vantevoren niet...
het ziet er (technisch gezien) wel erg strak uit maar de ''figuren'' komen af en toe een beetje ''kneuzig en lachwekkend'' over. best wel jammer.
ik geef toe dat ik hem niet heb afgekeken (te saai) dus ik zal niet stemmen

Netflix-hits ingehaald door dramafilm 'Materialists' van Celine Song

The Hobbit: The Desolation of Smaug
Avontuur / Fantasy, 2013

Star Trek
Sciencefiction / Actie, 2009
auctionnorthern irelandresignation superheldgebaseerd op stripopstandgeweldspearsplit screen superhero teamsuper villainremorseself exilecitizen actionwar zonerobot fighting father son conflict