• 9.373.642 stemmen

Met onder meer: Kurt Russell, Wilford Brimley en Keith David

Gesproken taal: Engels en Noors

• SkyShowtime Bekijk via SkyShowtime

Plot The Thing

"Man is the warmest place to hide."

Een Amerikaans onderzoek op Antarctica wordt verstoord doordat er door een langsvliegende Noor op een husky wordt geschoten. De hond wordt bij de andere in de kooi neergelegd, maar 's nachts muteert de hond en vermoordt alle andere honden. Het onderzoeksteam komt er achter dat er een buitenaards wezen is dat lichamen kan overnemen, maar wie heeft hij overgenomen?

avatar van jipt

jipt

Reinbo schreef:

Ik weet ook niet hoeveel ervaring je hebt met het treken van een pin uit een handgranaat, terwijl je dikke poolhandschoenen aan hebt. Ik zelf niet, maar lijkt me dat een ongelukje in een klein hoekje zit.

Maar het zag er wel lomp uit Kon er wel om lachen en daar ga ik de film ook zeker niet op afrekenen

avatar van goongumpa

goongumpa

Bodysnatchers meets Alien op de Noordpool. Kruising tussen een paranoiathriller en een bodyhorror. Goor, zenuwslopend en behoorlijk spannend. De special effects zijn echt subliem; Bottin werkte er meer dan een jaar aan, en dat is duidelijk te zien.

Normaal gezien vind ik een gebrek aan karakteruitdieping niet erg bij dit soort films, die halen hun kracht uit andere aspecten, maar hier wordt het soms wel vervelend. Ik kende de namen van de verschillende personages niet eens, laat staan hun eigenschappen; dat was wel wat verwarrend. Desondanks een erg goede film.

avatar van domkey

domkey

deft0nes schreef:

Helemaal mee eens

Anyway the wind blows,

Ieder heeft hier wel zijn eigen mening he?

Je draait wel vlug van mening als je respons krijgt!

Zonde.

avatar van domkey

domkey

Boycotten die onzin.

Waarom?

En kom nu niet met uw zever of The Thing is uniek!

avatar van Reinbo

Het zal ongetwijfeld afbreuk doen aan het origineel. (Ik weet dat het een remake is, maar The Thing is uniek! )

avatar van deft0nes

deft0nes

domkey schreef:

Anyway the wind blows,

Ieder heeft hier wel zijn eigen mening he?

Je draait wel vlug van mening als je respons krijgt!

Zonde.

Eh...wat?

goongumpa schreef:

Bodysnatchers meets Alien op de Noordpool. .

Zuidpool.

avatar van Jawaddedadde

Jawaddedadde

domkey schreef:

Waarom?

En kom nu niet met uw zever of The Thing is uniek!

Het thema is niet uniek, de uitwerking en de special effects daarentegen wel. Die prequel zal eenzelfde sfeer nooit ofte nimmer kunnen weergeven, om nog maar te zwijgen van de duffe gevoelloze CGI die waarschijnlijk gebruikt zal worden.

Maar ach, ze doen maar hoor, ik hoef het alleen niet te zien

avatar van PsychoTiger

PsychoTiger

Er komt waarschijnlijk een Deel 2!

avatar van Tonypulp

Tonypulp

Volgens mij ben jij de enige die daar echt op zit te wachten, laat staan enthousiast over is

Is toch doodzonde om dit te recyclen en er een moderne versie van te maken, hoe kan het ooit even goed worden of zelfs maar in de buurt komen van dit? Ik verwacht veel CGI en onnodig veel uitleg, maar kan er ook naast zitten.

avatar van Bottleneck

Bottleneck

Er is een voordeel: de meeste remakes maken overduidelijk waarom het origineel zo goed is.

avatar van de kardinaal

de kardinaal

Bottleneck schreef:

Klopt helaas als een bus.

avatar van Chainsaw

Chainsaw

Onlangs herzien en met een halve punt verhoogd naar de volle 5 sterren. The Thing blijft grandioos meesterwerk, dat elke kijkbeurt weer blijft boeien.

5 sterren (en tijdelijk een plekje in m'n top10)

avatar van Minotaures

Minotaures

Ik zag hem liggen voor 5 euro en kon het niet laten om het te laten liggen. Meteen herzien, deze hap en waarschijnlijk met een puntje of half omhoog.

avatar van Tonypulp

Tonypulp

Herziening

Moest toch eens gebeuren, deze tijdloze klassieker dat nooit weet te vervelen. De abnormaal mooie special effects zijn tot op de dag van vandaag onovertroffen. De ijzige sfeer gecombineerd met de op zichzelf al creepy locatie zorgen voor een spanning die gedurende de hele film z'n taak verricht.

Wanneer een film van zo'n 28jaar in mijn optiek niet veroudert aan voelt kan ik niet anders concluderen (net als bij de eerste kijkbeurt) dat dit een meesterwerk is dat z'n gelijke niet kent. Daarnaast is het wantrouwe dat er hangt tussen de personages een aspect dat zeker bijdraagt aan de spanning van het totaal. De scene met de bloedtest is zelfs bij herziening gewoon ontzettend zenuwslopend neergezet.

Al met al kan ik geen kwaad woord uiten over 'The thing' en eigenlijk schieten woorden tekort. 5* blijven staan en nog steeds in m'n top10.

avatar van cfreak24

cfreak24

Ik wilde hem al een hele tijd zien en nadat ik hem eindelijk op dvd had gevonden/gekocht heb ik hem van de week dan eindelijk gezien. Erg hippe film met best wel zieke gore, ondanks dat de film al behoorlijk oud is. Het idee is natuurlijk super vet en de uitwerking vond ik ook erg goed. Zeker een klassieker in het horror genre wat mij betreft --> 9/10

avatar van Lexcoaster

Lexcoaster

Komt hij eindelijk eens op tv, is het zó laat en de volgende dag moet ik weer vroeg op... Bummer.

avatar van Nomak

Nomak

Deze film moet je echt NIET op tv kijken met al die reclameonderbrekingen. Dan gaat de hele sfeer van de film verloren.

avatar van H1DD3

H1DD3

Nomak schreef:

Opnemen en doorspoelen in de reclames

avatar van Reinbo

Dan heb je waarschijnlijk nog steeds een matige en waarschijnlijk foutieve transfer en logo's in beeld.....

avatar van Halcyon

Halcyon

Sommige mensen hebben nu eenmaal niet het geld om meteen de Blu-ray aan te schaffen. Niets mis mee als ze een film als deze via televisie leren kennen, toch?

avatar van H1DD3

H1DD3

Reinbo schreef:

Dat zou best kunnen ja, maar eerlijk gezegd denk ik dat het wel een beetje meevalt.

Halcyon schreef:

op de brt, ned 1,2,3 of bbc niet nee, maar op de commerciele zenders valt er nauwelijks naar te kijken. Geldt met name voor de films van Carpenter, heb transfers van EFNY en deze gezien die Niets eens het vhs niveau haalden. Maar mocht het een goede transfer zijn, dan prima.

avatar van narva77

narva77 (crew films)

Ik heb hem in 2007 voor het laatst bij Veronica gezien, en dat zag er idd niet echt uit. Er miste toch wat aan de zijkanten en onder- en bovenkant.

Misschien een domme vraag hoor, maar wat als je nou het beeldformaat van je TV (indien je de mogelijkheid hebt) op 4:3 zet?

Zou dat wat uitmaken?

avatar van Rosicky

Rosicky

Vanavond om 22:50 mooi achter de TV kruipen.. Ben benieuwd naar deze horror-klassieker.

avatar van JacoBaco

JacoBaco

Sterkte!

Horrorklassiekers als Halloween, Evil Dead 1 en 2 geef je 1,5*

The Fly zelfs 1,0*. En Christine doet het ook niet al te best bij jou.

narva77 schreef:

Zou dat wat uitmaken?

Nee, want als de uitzending in 4:3 is mis je gewoon 40% van het beeld, die krijg je niet terug door je tv anders in te stellen.

avatar van Nomak

Nomak

Exact, Reinbo heeft gelijk. En wie denkt dat 40% overdreven is moet maar eens de vergelijking maken. Ik heb de twee dvd's van Halloween vergeleken en het is ongelooflijk hoeveel beeld er op die Nederlandse versie is weggeknipt.

1:2,35 vs 1.1,33 scheelt zelfs 43,5 %

Bij uitzending in 1:1,78 (Wat ze ook wel eens doen) mis je nog steeds 24% van het originele beeld.

avatar van narva77

narva77 (crew films)

Holy shit! 40% is wel érg veel zeg!

Toch maar eens de dvd kopen dan!