• 9.373.809 stemmen

Met onder meer: Kurt Russell, Wilford Brimley en Keith David

Gesproken taal: Engels en Noors

• SkyShowtime Bekijk via SkyShowtime

Plot The Thing

"Man is the warmest place to hide."

Een Amerikaans onderzoek op Antarctica wordt verstoord doordat er door een langsvliegende Noor op een husky wordt geschoten. De hond wordt bij de andere in de kooi neergelegd, maar 's nachts muteert de hond en vermoordt alle andere honden. Het onderzoeksteam komt er achter dat er een buitenaards wezen is dat lichamen kan overnemen, maar wie heeft hij overgenomen?

avatar van Montorsi

Montorsi

Bij de Mediamarkt laatst voor 5 euro gekocht, en dan zonder die idiote superrrrrrrfilm stickers, wat bij FRS geloof ik wel het geval was.

avatar van de kardinaal

de kardinaal

Even tussen de reclame door.

Wat is dit toch een geweldige film. Weer zit ik vastgekluisterd aan de buis te kijken. Die constante dreiging en spanning meteen vanaf het begin,en tot het einde. Heerlijk, ronduit eng en creepy!

Zo worden ze niet meer gemaakt tegenwoordig. Ik wacht er nog steeds op. Maar wat zijn die pop-up banners die in de hoek opduiken irritant zeg. Neemt de spanning weg want je wordt er plots door afgeleid. Maar ik ga m nu toch weer afkijken voor de weet niet hoeveelste keer.

JacoBaco schreef:

Sterkte!

Horrorklassiekers als Halloween, Evil Dead 1 en 2 geef je 1,5*

The Fly zelfs 1,0*. En Christine doet het ook niet al te best bij jou.

Klopt als een bus. Oude horrorfilms liggen me niet al te best. Alleen Psycho vind ik echt geweldig. Desalniettemin ben ik benieuwd. Tot nu toe ben ik nog niet weggeblazen...

avatar van Don MN

Don MN

Montorsi schreef:

Stickers op hoesjes

avatar van kramersietse

kramersietse

Haha, geweldig genoten met deze film. Eng is ie helemaal niet, wel komisch, vooral door de "special effects" die natuurlijk helemaal niet meer van deze tijd zijn.

Maar als je in ogenschouw neemt dat de film bijna 30 jaar oud is dan neem ik mijn petje er voor af. Maar aan The Shining mag ie echt niet tippen hoor, Jack Nicholson tegenover Kurt Russell dan blijft er van Russell maar een simpele b-acteur over.

Ik moet toegeven dat ik geen horror liefhebber ben ook, de laatste film van dit soort moet The Grudge zijn geweest enkele jaren geleden en dat was ook niet echt aan mij besteedt. Toch moet je één keer in de zoveel tijd een horrortje kijken om 'bij te blijven'.

Omdat ik niet in het 'buitenaardse' geloof moet ik meestal meer lachen dan wegkruipen in een hoekje. Daarom maar een 2,5 ster omdat ik geen één keer echt ben geschrokken.

Verschrikkelijk die kutstickers altijd

avatar van Nomak

Nomak

kramersietse schreef:
Daarom maar een 2,5 ster omdat ik geen één keer echt ben geschrokken.

Niet geschrokken bij de bloedtest? Kan je me aub een voorbeeld geven van een scène uit eender welke film waar je wel bent geschrokken?

avatar van yorickk

yorickk

Ze hadden zich langer kunnen richten op het psychologische gedeelte, het gek worden van het niemand kunnen vertrouwen. Had ik beter gevonden. Desalnietemin zeker een goede film.

avatar van wibro

wibro

"The Thing" is niet direct mijn ding. Dit soort horror - muterende buitenaardse wezens - ligt mij nu eenmaal niet. Ik vond het allemaal ook veel te goor. De 'special effects' en de spanningsopbouw waren daarentegen best wel goed. Voor de rest is dit voor mij geen film om nog een keer te gaan herzien. Geef mij toch maar horror zoals in "Halloween" of "The Fog"; voor mij altijd nog John Carpenter's beste horrorfilms.

Rosicky

Viel me niet tegen. Ik heb het helemaal niet op oude horrorfilms, maar deze was nog wel goed te doen. Beklemmend sfeertje, aardig spannend. Uiteraard wel weer belachelijke Special Effects, en ook nooit eng. Het aantal schrikmomenten is op één hand te tellen.

avatar van Ramon K

Ramon K

Uiteraard wel weer belachelijke Special Effects

???

Beter dan al die CGIshit.

avatar van jipt

jipt

kramersietse schreef:

Moet je in buitenaardse wezens geloven om zo'n film als dit goed te vinden dan?

Kan je niet gewoon achteroverleunen en heerlijk de suspense over je heen laten komen? Ik geloof ook niet in buitenaardse wezens, maar het is wel geweldig verzonnen!

avatar van riefenstahl

riefenstahl

Sinds ik 'm als 17jarige in 1982 in de bios zag [dé plek voor een film als deze] vele malen herzien, en het blijft een geweldige film.

De desolate sfeer, de grotendeels uitstekende kleurrijke acteurs; erg goed.

De special effects deden ons in '82 werkelijk achterover slaan en zijn nog steeds oké maar natuurlijk niet meer zo indrukwekkend als destijds [en dan ook nog op het grote doek= wow].

Een klassieker.

kramersietse schreef:

Liever creatiefloze cgi bende? De effecten in The Thing zijn pure vakmanschap.

avatar van Reinbo

avatar van kennethv

kennethv

mooie film sommige dingen een beetje nep maar heb niet hele film gezien ben in slaap gevallen

avatar van Reinbo

dutchtuga schreef:

Liever creatiefloze cgi bende? De effecten in The Thing zijn pure vakmanschap.

De jeugd van tegenwoordig weet gewoon niet meer hoe dat soort monsters er in het echt uit hebben gezien.

kennethv schreef:

Wat was er nep aan dan? Volgende keer gewoon de dvd kopen en kijken wanneer je niet zo moe bent. Komt er geheid een puntje bovenop.

Reinbo schreef:

de jeugd van tegenwoordig weet gewoon niet meer hoe dat soort monsters er in het echt uit hebben gezien.

Films als Avatar verpesten onze jeugd .

avatar van BoordAppel

BoordAppel

Hoe het ding die ene kerel na de bloedtest met zijn hoofd in het rond gooit ziet er toch wel heel erg nep uit hoor. Duidelijk een pop.

Verder zijn de special effects wel prima en vooral lekker goor allemaal.

avatar van Montorsi

Montorsi

Breedbeeld.

dutchtuga schreef:

Films als Avatar verpesten onze jeugd .

Hmmm, ik vind het juist jammer dat Avatar niet is uitgekomen toen ik klein was Lijkt me niets mis met die film voor de jeugd

Deze film zou ik voor de kleintjes onder ons toch wel even mee wachten hoor, we hoeven ze ook geen trauma te bezorgen

Reinbo schreef:

En daar gaan we weer... Wij zijn oud dus wij hebben gelijk.

Maar nee, Special Effects als in the Thing, maar ook the Fly of de Eil Dead serie vind ik gewoon vies. Misschien dat dat ook is wat de film wil bereiken, maar dan nog vind ik het goor, en vind ik daardoor de film minder goed. Hypermoderne spcial effects zitten volgens mij zelden in Horrorfilms. Een film waarin (bijna) geen special effects zitten vind ik dan ook het engst. (Pyscho, the Shining etc.)

avatar van rep_robert

Dan neig je toch al gauw meer naar de Thriller kant, je bent dus niet zo'n grote fan van horror? Ik denk inderdaad dat het de bedoeling is dat je het goor moet vinden

avatar van rensie32

rensie32

Bovengemiddelde horrorfilm die veel gelijkenissen heeft met Alien.

Vanaf het begin tot het eind zat ik in spanning en dat is een goed teken. De muziek werd ook goed gebruikt om de spanning op te wekken en ik kan dan ook niet geloven dat Morricone hier een Razzie Award voor kreeg.

Ik blijf het toch knap vinden dat, ondanks de weinig echte schrikmomenten, de film toch zo heeft weten te boeien; je weet op geen enkel moment in wie 'Het Ding' zit.

De acteurs waren middelmatig in hun rollen. Geen echte uitschieters.

Omdat ik de film toch net iets beter vond dan Alien, geef ik hem 0,5 sterren hoger en kom ik uit op 4 sterren.

Rosicky schreef:

En daar gaan we weer... Wij zijn oud dus wij hebben gelijk.

Horror is duidelijk je ding niet. Blijf er dan ver van weg. Blood 'n guts is nou eenmaal een wezenlijk onderdeel in de horror.

avatar van Quentin

Quentin

Hoe was de transfer die ze uitzonden? 4:3 of breedbeeld?

1,78:1 ... in ieder geval beter dan de gare 4:3 versie die ik de laatste keer op tv zag voorbij komen

avatar van Zizzo

Zizzo

gisteren op tv gezien, en wat een gave film, die heerlijke jaren '80 sfeer en muziek. De cast daaraan tegen is niet boeiend, allemaal middelmatig. Special effect zijn top! Ik zou willen dat er nog veel films gemaakt werden, met deze brilliante wijze van special effect, jammer genoeg is het een uitstervende methode(?) verhaal is leuk, en de spanning bouwt goed op, Deze zeker op dvd bestellen. Een top Classic!

avatar van kennethv

kennethv

heb hem nog eens terug gekeken en neem mijn woorden terug was gewoon te moe.

cijfer word ook hoger.

tip nooit een film kijken wanneer je moe bent