Genre: Horror / Sciencefiction
Met onder meer: Kurt Russell, Wilford Brimley en Keith David
Gesproken taal: Engels en Noors
Bekijk via SkyShowtime
Plot The Thing
"Man is the warmest place to hide."
Een Amerikaans onderzoek op Antarctica wordt verstoord doordat er door een langsvliegende Noor op een husky wordt geschoten. De hond wordt bij de andere in de kooi neergelegd, maar 's nachts muteert de hond en vermoordt alle andere honden. Het onderzoeksteam komt er achter dat er een buitenaards wezen is dat lichamen kan overnemen, maar wie heeft hij overgenomen?
- IMDb (8,2 / 520600)
- Trailer (YouTube)
- Who Goes There? (BoekMeter)
- The Thing (BoekMeter)
Bennings
Clark
Garry
xangadix
dat stuk is vet als al die gasten aan een stoel zitten vastgebonden en één van hun veranderdt in zo'n ding. iedereen gillen haha heb me kapot gelachen
I know you gentlemen have been through a lot, but if you find the time... I'd rather not spend the rest of this winter TIED TO THIS FUCKING COUCH!
®Tc
Ultieme suspense in deze Carpenter. Vooral die test met het bloed en de enorme paranoia die er heerst.
Heb deze net na Alien gezien en daar lijkt de film toch inspiratie uit te halen. Die ene scène met Vance lijkt bijna een kopie van The Birth of Alien. Vele vormen van het monster zelf lijkt ook wat op Alien, erg goor allemaal in de goede vorm van goor. Enkel beetje pijnlijk van het bedenkelijke acteerniveau.
Is er trouwens nu echt duidelijkheid wie het ding is? Ik zou zeggen Blair maar niemand lijkt daar een echt antwoord op te kunnen geven. Al is hij voor mij het meest handliggend. Al ben ik misschien bevooroordeeld omdat ik hem al van in het begin uitpikte als het ding.
Wat was er mis met het acteer niveau, vond ik prima, sterk eerder.
En wat bedoel je met wie the thing is.Iedereen kan toch The Thing zijn. Het virus kwam in ieder geval binnen via de Noren. De vraag is eerder of een van de twee overlevende the thing is.
Nomak
Je hebt de film duidelijk niet begrepen.
JacoBaco
Je hebt de film duidelijk niet begrepen.
Op z'n zachts gezegd.
Samen met Halloween('78, Carpenter) 1 van mijn favoriete films.
Heerlijke film weer van John Carpenter.
De spanningsopbouw is werkelijkwaar subliem, de begeleidende muziek bij de scenes is ook geniaal en werkt je heerlijk op de zenuwen!!
De spanning is de hele film goed voelbaar en weet je te laten beven tot de laatste minuut.
De locatie van de film is natuurlijk ook briljant bedacht, zoveel ruimte, maar toch voelt het claustrofobisch en beklemmend.
Ook weet de film er een mooi schrikmoment uit te persen(bloedtest), werkelijk waar lang geleden dat een scene mij zo heeft weten te laten schrikken.
Je verwacht het vooral niet omdat deze film het net als Halloween geniale suspense is, toch een leuke afwisseling dit.
De special effects bevallen natuurlijk ook goed, want het is een oude film. Dat houdt in dat er geen digitale effecten in te vinden zijn, maar alles is lekker tastbaar en nasty, maakt het voor mij toch een stuk geloofwaardiger dan computer effectjes(luiheid?)!
Het einde is mooi en laat zelfs enige ruimte over voor de fantasie van de filmkijker.
Waarom kijken filmmakers tegenwoordig niet meer naar films als dit? Carpenter laat maar weer is zien hoe je geniale/spannende films kan maken.
Perfectie!!
5 dikke sterren!!!
Vinokourov
De timing van de release van deze film was wat ongelukkig. Twee weken eerder begon namelijk Spielberg's E.T. te draaien in de bioscopen. Toch heeft deze film de tand des tijds met verve doorstaan, aangezien deze horrorfilm in de beruchte MM top 250 staat. Het paranoïde sfeertje en de horrorelementen waren geslaagd, evenals het open einde.
charmed one
geweldige film ik heb een paar jaar geleden gekocht op aanraden van een vriend ik had hem toen nog nooit gezien en ik bedank hem er voor want hij is geweldiggggggggggg
The One Ring
Tot nu toe was ik niet echt onder de indruk van het werk van Carpenter, maar met The Thing wist hij me wel te overtuigen. Het is eigenlijk een soort kruising van het idee van Alien van een ruimtewezen die één voor één leden van een groep afmaakt en het concept van Invasion of the Body Snatchers waarin buitenaardse creaturen het voorkomen van mensen over kunnen nemen. Alien is sfeervoller dan The Thing en Invasion of the Body Snatcher werkt zijn identiteitsvraagstukken dieper uit, maar toch maakt The Thing net iets meer indruk op mij. Puur om de simpele reden dat ik deze film echt razend spannend vond. Een van de weinige horrors die mij echt deed gruwelen.
Dat komt toch vooral door de paranoïa. Een allesverslindende alien is op zich spannend, maar het niet kunnen vertrouwen van de omgeving en de mensen met wie je al lang optrekt is wat mij betrefd gewoon enger. Carpenter haalt eruit wat erin zit. Natuurlijk is het slachtoffers aftellen wat voorspelbaar en wordt het paranoïa-thema weinig verrassend uitgewerkt, maar het werkt gewoon gigantisch effectief. Zo'n bloedtestscène is gewoon zenuwslopend en het onzekere einde liet mij niet met het geruststellende gevoel achter waarop ik gehoopt had, zoals het hoort bij een echte horrorfilm natuurlijk. Carpenter kan ook steunen op opvallend goede special effects. Ik verbaasde me erover hoe sterk de transformaties en monstercreaties nu nog oogden, al is het wel jammer dat Het Ding op het einde wel oogt als een wel erg willekeurig samenraapsel van een heleboel dingen. De muziek van Morricone is anders dan ik van hem gewend ben, maar past uitstekend.
De film werkt dus als smerige gore-horror, maar tegelijkertijd ook als psychologische paranoïathriller. Een combinatie die ik eigenlijk te weinig zie. Wel jammer dat sommige bijrollen wat zwak acteren, met name die vent die Childs speelt is niet echt goed. Het doet gelukkig geen afbraak aan de spanning.
dtoebast
ga hem lekker binnenkort kijken op breedbeeld. Zal daarna mijn mening geven . Ik weet in ieder geval dat ik hem vroeger heeeel erg eng vond.
MR APOCALYPSE
Deze film heb ik nooit gezien,zeker heel slecht van mij?
Word weleens tijd...
davincstyle
Net gekeken, topfilm !
Goede gore en een leuk sterk verhaal. Ik vond hem soms wel erg ranzig dat ik bijna me hoofd wou keren.
Ik ben het wel gewend maar dit was echt heel cool
powerman
Griezelige Science Fiction in de stijl van Alien (die drie jaar eerder uitkwam) van John Carpenter aan wie dit soort films wel toevertrouwd zijn. Net zoals in Alien is er ook nu sprake van een wreed buitenaards wezen dat op een wrede wijze mensen ombrengt die in de buurt komen. Een team wetenschappers in een verafgelegen buitenpost op het ijzige Antarctica treft het dan ook niet wanneer ze een ruimteschip ontdekken. Een gevonden lichaam wordt ontdooid, niet beseffen dat daar iets in zit en de hel breekt dan al snel lost waarin overleven bijna onmogelijk blijkt te zijn. De effecten zijn overweldigend net zoals de spanning! Nog steeds een must voor de liefhebber van dit genre.
jordandejong
is dit die ene film dat zijn handen ineens in die buikverdwenen en erafgehakt werden?
henkies
Hele vette film dit, 4/5. Kan eigenlijk geen minpunten opnoemen, had alleen wat langer mogen duren zelfs
Vascago
Als je geen enkel minpunt kunt vinden, hoort de film dan niet de volle 5 sterren te krijgen bij jou?
Nienke1981
Ik heb deze heeeel lang gelwden gezien als klein meisje. Ik weet dattie eng was en kan me nog maar 1 beeld voor me halen: dat dat ding op een tafel ligt en gaat leven.
Moet hem eigenlijk wel weer een keertje kijken en zien te vinden!
dtoebast
Zo horen horror films gemaakt te worden.
in onwillekeurige volgorde:
goed verhaal.
erg mooie setting.
goede acteurs.
heerlijke sfeer.
old school SE
rustig gefilmd.
lekker spannend.
eigenlijk is alles al gezegd door andere posters hier.
Mijn favoriete horror tot nu toe Al moet ik zeggen dat evil dead 2 ook fantastisch is.. (Moet alien eigenlijk nog gaan zien)
4.5 sterren
Bottleneck
Klassieker uit de gouden tijd van Alien en Halloween! Eens in de zoveel tijd een kijkbeurt waard. Oké, wel een misser dat er een dag- en nachtwisseling is in de film (op Antarctica is het in hartje winter altijd donker). Maar dat doet natuurlijk niets af aan de film.
De setting is prachtig: afgesneden van de buitenwereld, ijzige windvlagen, dodelijke kou, grauwheid, een onderzoekscentrum met nauwe gangen en kamers, de poolpakken die ze dragen etc. Creëert gelijk al een goede sfeer.
Dan is er nog het onderlinge wantrouwen, paranoïa, uitzichtloosheid. De mooiste scene wat dat betreft is ongetwijfeld de bloedtest, daar komt alles bij elkaar.
;
Muziek is ook fijntjes, zoals in meer Carpenters films: simpele maar onheilspellende tonen. In The Thing een soort hartslag in een kille toon, gelijk aan het begin al te horen, maar daarna gelukkig niet té vaak.
De special effects zijn geweldig zoals zo vaak genoemd. Typisch jaren tachtig, indrukwekkend, á la Alien (en het veel latere Total Recall). Een van de mooiste special-effects scene vind ik het hoofd dat van de tafel druipt en zich voortrekt aan de tong/tentakel. Sowieso zijn de vervormende gezichten mooi
Minpuntjes zijn er ook imo. De personages vind ik wat vlak, beetje emotieloze uitdrukkingen. Over-the-top acteren is tien keer irritanter, maar af en toe wat doodsangst in de ogen mis ik wel. De Antarctische storm had ook wat onheilspellender gemogen, het zicht was nog prima.
Montorsi
Erg knappe film.
Tot vandaag nog nooit gezien, maar kan niet anders zeggen dan het me bevalt. Ben uberhaupt amper bekend met Carpenter, maar zal dat in de loop van de tijd wel veranderen.
Sowieso spreekt die hele kille, koude (letterlijk) en verlaten setting me al, het hele idee dat je op elkaar aangewezen bent past binnen het genre. En als je dan aangewezen bent op een groep waarvan de individuen niet te vertrouwen zijn, en het gevaar uit elke hoek kan komen op de meest onverwachte momenten, heb je al een geweldige formule in handen. De hele spanningsopbouw in het eerste uur, en de daarbij horende opbouwende paranoia is eigenlijk wel het beste stuk van de film. The Thing is dan ook vooral erg spannend, maar niet écht eng.
Verder ook erg smerige designs door de hele film heen, af en toe doet het nu een klein beetje knullig aan, maar het stoort amper, en het blijft een film van dik 25 jaar oud. Erg smerige geluiden ook wat er onder gezet wordt. Vrij bizarre kills ook, wat het geheel allemaal erg succesvol maakt.
En dan werkt een effectieve soundtrack ook nog erg sfeerverhogend. Ennio Morricone zag ik, verbaast me ook niks. En sowieso ziet de film er prima uit.
Enige echte minpunt is dat de film een vrij reguliere structuur kent, en je al vrij snel weet wie er als laatste over gaat blijven.
cdman19800
Vond hier niet zoveel aan, zaten zelfs geen schrikmomenten in.
Don MN
Het is denk ik meer het beklemmende sfeertje dat je moet pakken, een leefomgeving waar niemand elkaar nog kan vertrouwen. Zelfs na afloop weet de kijker niet of één van beide overlevenden The Thing (is geworden) of menselijk is.
mikey
Vond hier niet zoveel aan, zaten zelfs geen schrikmomenten in.

The Thing
2011

The Thing from Another World
1951

Dat hebben we al eens gezien: Enkele van de best beoordeelde remakes ooit

De onuitputtelijke jaren 80 en hun extreem late sequels

El Laberinto del Fauno
Fantasy / Drama, 2006

Gekijôban Furandaasu no Inu
Animatie / Drama, 1997
helikoptergebaseerd op boekiceisolatieruimtevaartuigspace marineparanoiamutationsnowstormresearch station alien life-formremakebuitenaards wezenoverlevingschepselhelicopter pilotantarcticashape shifting alien alien infectioncultfilmsurvival horrorsledehondenalien monsterbody horroralien parasites wolvesisolated placeuncertaintyblood test body horrorambiguity loose adaptationsuspensefulintenseantarctic