• 9.377.375 stemmen

Met onder meer: Kurt Russell, Wilford Brimley en Keith David

Gesproken taal: Engels en Noors

• SkyShowtime Bekijk via SkyShowtime

Plot The Thing

"Man is the warmest place to hide."

Een Amerikaans onderzoek op Antarctica wordt verstoord doordat er door een langsvliegende Noor op een husky wordt geschoten. De hond wordt bij de andere in de kooi neergelegd, maar 's nachts muteert de hond en vermoordt alle andere honden. Het onderzoeksteam komt er achter dat er een buitenaards wezen is dat lichamen kan overnemen, maar wie heeft hij overgenomen?

avatar van jippie2010

jippie2010

Vandaag voor het eerst deze film gezien, en ik snap wel waarom deze film een klassieker is geworden. Wat een fantastische special effects, zeker voor die tijd! Al kunnen de horror-films van de 21ste eeuw nog wel een puntje zuigen aan de kwaliteit van deze SFX.

Spannende film, maar helaas niet zonder schoonheidsfoutjes.

Maar ik heb genoten van deze klassieker: *4.0

avatar van notsub

notsub

The Thing begint tamelijk sterk en weet tegen een bijzondere achtergrond een interessant gegeven neer te zetten. De uitwerking die daarop volgt weet me veel minder te boeien. De uit de lucht gegrepen wetenschappelijke conclusies na wat slagerswerk gaan echt veel te ver. De film moet het vanaf dan hebben van de mooie special effects en diverse conflicten. Het tempo had hier en daar ook wat hoger gemogen. Na een veelbelovend begin zat er meer in. Dat is best jammer.

avatar van TMP

TMP

Zeer behoorlijke horrorfilm. Zo'n afgelegen kamp vormt een prima setting voor een horrorfilm als deze. De spanning wordt er goed ingehouden, de achterdocht van de personages ten opzichte van elkaar komt goed uit verf. Degelijk acteerwerk. De film beschikt bovendien over zeer behoorlijke special effects en doet hier en daar aan Alien denken.

avatar van gauke

gauke

Vreemd, ik zag dat ik nooit iets over deze (zogenaamde oude school) horrorklassieker, de remake van 'The Thing From Another World' uit 1951, geschreven heb.

Een (blijkt nu) tijdloze, zorgvuldig gemaakte film die met z'n duistere en brute werkelijkheid, vanaf aanvang overtuigt. Mede door de plaats van handeling, het aantal aanwijzingen, de onbeantwoorde vragen en de onderlinge verdachtmakingen, wordt bij de kijker een spannende, onzekere, onheilspellende en claustrofobische sfeer opgebouwd. De cast speelt goed en de speciale effecten zijn geniaal. Rest de uitstekende muziek van Ennio Morricone (bekend van de spaghetti westerns).

avatar van fun in acapulco

fun in acapulco

Leuk dat de film begint waar de prequel eindigt.

avatar van mikey

mikey

Dat is toch ook de bedoeling?

avatar van Robert1970

Robert1970

Prachtige SF/Horror.

Mooie special effects.

Maar inderdaad, dit is een klassieker.

Een dikke 5!

avatar van alexspyforever

alexspyforever

Na 20 minuten, wist ik het al. Deze film lijkt in bijna niets op het origineel uit 1951. Het lijkt meer op een Alien rip-off en daarop zat ik nu niet te wachten. Vrouwen bestaan blijkbaar niet in deze remake en blijkbaar had de regisseur ook niet veel zin om zijn karakters te ontwikkelen. Omdat ik na ongeveer drie kwartier heb afgezet, ga ik geen waardering geven. Ik had ondertussen al genoeg onzin gezien. Carpenter had blijkbaar meer interesse in een film met veel gore en special effects dan diepgang in verhaal en karakters. Another one for the scrap heap...

avatar van Balotelli

Balotelli

Spannend, maar erg gedateerd en over de top. Wat een lelijke monsters. En de acteurs zijn ook hier net kartonnen bordplaten met daarop een gezicht getekend.

Dat heb ik vaker met Carpenter. Erg creatief en fantasierijk in het creëren van enge verhalen, slijmerige monsters en lelijke vijanden. Maar zijn acteurs acteren altijd belabberd.

Laatst ook In the Mouth of Madness gekeken. Man, man, man - wat een C-acteurs liepen daarin rond.

avatar van mikey

mikey

Balotelli schreef:

Spannend, maar erg gedateerd en over de top. Wat een lelijke monsters.

Erg creatief en fantasierijk in het creëren van enge verhalen, slijmerige monsters.
Vind je zijn monsters nou creatief of lelijk? of heb je alleen iets tegen zijn acteurs?

avatar van Balotelli

Balotelli

Beide, ze zijn zowel creatief en lelijk. Ik had ze nooit kunnen verzinnen, maar dat neemt niet weg dat ze smakeloos zijn.

En zijn acteurs zetten altijd tenenkrommende prestaties neer. Jason Statham in Ghosts of Mars, Sam Neil in The Mouth of Madness, Roddy Piper in They Live (vind ik persoonlijk zijn beste film), Kurt Russel in The Thing en zo kan ik nog wel even doorgaan.

Carpenter is niet iemand die het beste uit zijn acteurs weet te halen. Daar stopt hij helemaal geen tijd in, al zijn energie gebruikt ie voor de horror. Maar goed, daarom is hij misschien ook alleen horror-regisseur.

avatar van -LvB-

-LvB-

Film is juist de eerste helft op z'n sterkst voordat er enige gore te zien is imo. Zelfde geldt voor Alien waar het eerste uur nog sterker is maar na de verschijning van het monster wat verder inkakt. Design smaak is persoonlijk en valt niet over te twisten, maar in mijn optiek kan tegenwoordige cgi niet tippen aan creature design van de 80s.

avatar van TaylorCaniff

TaylorCaniff

Kan iemand mij vertellen of deze film eng is? Ik had hem vroeger toen ik een jaar of 10 was gekeken ( ik kan me niks meer van de film herinneren ) maar ik weet nog dat ik er helemaal getraumatiseerd door was en nachten niet heb kunnen slapen! Haha.

avatar van Halcyon

Halcyon

Bizarre vraag want of je iets eng vindt is heel persoonlijk. Ik vond hem niet zozeer eng, wel goed gemaakt.

avatar van Flipman

Flipman

Bovendien is 't een Sci-Fi HORROR, dus tja...

avatar van yorgos.dalman

yorgos.dalman

...en dit alles met een beetje hulp van Ennio Morricone...

avatar van Dying Rose

Dying Rose

Op jonge leeftijd is dit wel een film waarvan enge scènes je de stuipen op het lijf kunnen jagen. Ook als je je niets meer herinnert van de scènes, kruipt de film (opnieuw) onder je huid. Voor anderen (waaronder ikzelf) die de film meermaals hebben gezien en alles van tevoren zien afkomen, is het niet eng. Maar de sfeer die de film uitademt, geeft je wel een apart gevoel. In die zin dat je je bijna in die omgeving bevindt en je je even moet losrukken van het geheel nadat het verhaal is afgerond. De sfeer is zo uniek en daar draagt de muziek inderdaad toe bij. Daarin zit de sterkte van de film, naast het feit dat het mooi gemaakt is natuurlijk.

avatar van thriller97

thriller97

Nog altijd mijn favoriete horror film. Het verhaal, het acteerwerk, de sfeer en de omgeving zijn in mijn ogen allemaal perfect. En ja, de soundtrack vind je mooi of juist niet. Ik vond hem in ieder geval te gek. En de monster zagen er ook echt fantastisch uit, velen malen beter dan die CGI van deze tijd.

Jep, nog altijd de beste horror film als je het mij vraagt.

avatar van Maarten0402

Maarten0402

fun in acapulco schreef:
Leuk dat de film begint waar de prequel eindigt.

Inderdaad. Velen zeggen dat dit een remake is, maar qua verhaal speelt het zich af na de eerste The Thing from Another World (1951). Dat zie je ook op het moment dat R.J. MacReady met een helicopter op onderzoek uit gaat samen met Dr. Copper en dat ze bij een andere verwoeste basis dat grote ijsblok vinden "wat al opengebarsten is" in Thing from Another World (1951).
John Carpenter heeft wel het origineel als inspiratie gebruikt, maar heeft er totaal zijn eigen draai aan gegeven. Wat ik een goede keuze vind. Hij heeft er echt een hele toffe film van gemaakt.

Wat wel een remake is van The Thing from Another World (1951) (qua verhaal, maar met de elementen van John Carpenter's versie) is The Thing (2011). Deze versie is algemeen slecht beoordeeld, maar ik vond het nog wel een toffe film. Zeker niet te tippen aan John Carpenter's versie, maar wel leuk. Ik hou gewoon van de setting.

avatar van rcuppen79

rcuppen79

Remake van de film The Thing From Another World uit 1951. Maar in tegenstelling tot het origineel die van relatief primitieve effecten gebruik maakte, maakt deze remake gebruik van de meest moderne trucages. De speciale make-up effecten van Rob Bottin zijn baanbrekend. Een ander verschil met het origineel is dat de locatie is verplaatst van de Noordpool naar de Zuidpool. Beide films maken gebruik van een claustrofobische sfeer, maar deze remake voegt daar nog een laag van paranoïde overheen. Hier kan het buitenaardse wezen zich namelijk veranderen in ieder willekeurig menselijk wezen, waardoor het onderzoeksteam elkaar al snel genoeg niet meer vertrouwd.

Regisseur John Carpenter had eerder veel succes met de horrorfilms Halloween (1978) en The Fog (1980), alsmede de futuristische actiefilm Escape From New York (1981). The Thing behoort overduidelijk tot z’n beste werk. Ze wordt vaak vergeleken met Alien van regisseur Ridley Scott, maar The Thing vind ik persoonlijk een veel betere film. Eén van de beste horrorfilms uit de jaren ’80 die zelfs in de huidige tijd moeiteloos overeind blijft.

avatar van killerfreak

killerfreak

Een horrorfilmpje zoals alleen Carpenter die kan maken. Misschien niet de meest 'scary' film, maar met veel hoogstand vernuft gemaakt, en al zeker voor die tijd. Momenteel 3.5*

avatar van Maarten0402

Maarten0402

rcuppen79 schreef:

Misschien was het toffer geweest als John Carpenter Aliens (1986) had geregisseerd i.p.v. James Cameron .

avatar van john mcclane 2

john mcclane 2

heerlijke klassieker.kijk hem vandaag na lange tijd weer.

dacht misschien goed idee om het na de prequel uit 2011 te kijken,dus in de "juiste" volgorde.

De film kan niet bepaald tippen aan het origineel.maar wel aardig.

wat me opvalt is dat ze het erg slordig hebben uitgepakt.

er was geen helicopter op het eind.en geen hond.zo zaten er meer slordige fouten.ook leefde er alleen nog een vrouw op het laatst.en hier komen er 2 mannen aan.

jammer want het was een goede basis voor een prequel.

Hebben meer mensen zich hier aan gestoord?

was het gemakzucht van de makers van de 2011 versie???

avatar van MRDammann

MRDammann

Voordat ik deze film voor het eerst zag ging ik er compleet blanco. John Carpenter vind ik een goede regisseur en Kurt Russell is natuurlijk gemaakt voor een film als deze. De film verder is natuurlijk fantastisch, een terechte klassieker. De spanning is de hele film om te snijden, want je weet niet wat er gaat komen en wie te vertrouwen is.

De setting is ook goed gebruikt. Die is letterlijk en figuurlijk ijzingwekkend. Niet alleen buiten heerst een kille sfeer ook binnen is dat het geval. Tenslotte gebeuren onverwachte dingen op verrassende momenten. Dit alles maakt deze film tot één van de beste films ooit gemaakt en staat daarom in mijn top 10.

avatar van De filosoof

De filosoof

Critici vinden het een slechte film: zwak, onorigineel verhaal met onbegrijpelijk gedrag van de personages en alleen maar populair bij het publiek vanwege het 'gore'-element. Origineel is het zeker niet, want het is in essentie de zoveelste verfilming van het verhaal 'Who goes there' van Campbell uit 1938: onder meer 'The Thing From Another World' (1951), 'The Invasion of the Body Snatchers' (1956, remake 1978), 'Alien' (1979, vele sequels) en 'The Thing' (1982, remake 2011) zijn versies van dit verhaal uit 1938 (weliswaar is 'The Invasion of the Body Snatchers' gebaseerd op een ander verhaal, maar lijkt evengoed in essentie hetzelfde verhaal). In zekere zin is het in wezen een zombieverhaal: mensen worden door iets mysterieus ontmenselijkt/ontzield en in monsters c.q. gelijken veranderd waardoor de hele mensheid bedreigd wordt omdat het zich onzichtbaar verspreidt en een epidemie van onindividualisering vormt. Velen hebben in al deze verhalen een metafoor voor het anti-communisme of McCarthyisme gezien met The Thing als het communisme: als een sluipend gif neemt het communisme bezit van de geesten van burgers die zich weliswaar blijven gedragen als gewone, goede burgers maar hun individualiteit verloren zijn en ten behoeve van het wereldcommunisme alle mensen in hun omgeving besmetten. Door de nadruk op het visueel effectbejag ten koste van dit dieper metaforisch verhaal zou de film 'The Thing' een wanproduct zijn. Toch is deze film meer dan de andere versies een getrouwe verfilming van Campbells verhaal en wordt het verhaal effectief gebracht door de bijzondere sfeer (Antartica!), de geslaagde visuele effecten en de opgewekte paranoia (wie is nog mens en wie is The Thing?).

avatar van JeroenFR08

JeroenFR08

Een van de meest gruwelijke horrorfilms die ik ooit heb gezien, niet qua engheid, maar qua viezigheid.

Tjonge om maar te beginnen met de scene met de hond die ineens vervelt ofzo. Door the Thing. Man man man wat zat ik toen met open mond te kijken. Nee dit vind ik niet eng, maar wel echt smerig wat er vertoond werd. Poeh.

Dat maakt het natuurlijk nog niet een goede horrorfilm. Wat dat het wel maakt is het plot. Wie is nou wel the Thing en wie niet? Dit is origineel gevonden en beter dan een standaar horror verhaaltje wanneer er maar gewoon een monstertje aanwezig is ofzo. Nee thumbs up voor Carpenter!

Ik weet wel dat dit niet echt mijn genre is, Alien en Predator bevielen me niet zo. Deze had ik ongeveer net zo verwacht. Maar nee. Deze mag met recht een klassieker genoemd worden. Al weet ik wel dat dit nooit ik mijn top 10 zal belanden.

avatar van Alexander1900

Alexander1900

Visueel mooi gedaan en kan Kurt Russell over het algemeen wel waarderen (o.a. in Breakdown, Escape from L.A., Escape from New York), maar vind deze film vrij saai maar het heeft wel een goed sfeertje. Er gebeurd (te) weinig en je wacht maar totdat er wat gebeurd, maar er komt maar niets... Er had zo veel meer in gezeten als er meer actie in had gezeten wat de spanning dan ook ten goede komt. De 'Alien' reeks vind ik een stuk beter.

Een tegenvaller.

avatar van -LvB-

-LvB-

Meer actie zou de onderhuidse spanning die deze film juist wel heeft alleen maar teniet doen

avatar van Und3rdog

Und3rdog

Kutfilm.

Een groepje onderzoekers (al onderzoeken ze vrij weinig in de film) stuit op een buitenaards wezen dat iedere vorm kan aannemen.

C-regisseur John Carpenter, bekend van pareltjes zoals Ghosts of Mars en Vampires, helpt het boek van John Campbell vakkundig om zeep. Het acteerwerk is slecht, de special effects belachelijk en de spanning van het boek is ver te zoeken.

De muziek van Ennio Morricone klinkt als een soundtrack van de regisseur. electronisch geneuzel.

De prequel is vele malen beter, vanwege de verbeterde special effects, de betere soundtrack en de betere acteurs. het verhaal blijft natuurlijk hetzelfde, maar wordt ook met meer nuance gebracht dan wat John Carpenter laat zien.

Jammerlijk, want ik had hier veel goede dingen over gehoord. The ultimate in alien comedy.

avatar van Willy Wartaal

Willy Wartaal

Und3rdog schreef:

Kutfilm.

Kan het niet meer met je oneens zijn, echt mind-blowing deze verzameling woorden hierboven. Alles wat je zegt alleen dan 100 procent het tegenovergestelde is hoe ik erover denk. Denk dat je films uit de jaren tachtig in het vervolg sowieso maar beter links kan laten liggen dan, in ieder geval de films in dit genre.