Genre: Thriller / Oorlog
Releasedatum: 22 januari 2009
Bekijk via Netflix
Bekijk via Videoland
Plot Valkyrie
"Many saw evil. They dared to stop it."
Claus von Stauffenberg (Tom Cruise) staat dichtbij Hitler en is een dienaar in diens Derde rijk. Maar Stauffenberg walgt van de misdaden van de nazi-regering. Hoe langer hij de gruwelijke misdaden meemaakt, des te meer hij inziet dat Hitler een enorm gevaar vormt. Hij besluit samen met enkele andere officieren Hitler om te brengen door een aanslag op hem te plegen.
Claus Schenk Graf von Stauffenberg
Otto Ernst Remer
Erich Fellgiebel
Carl-Friedrich Goerdeler
Leland Palmer
Daar hadden ze dieper op in moeten gaan?
Ben je serieus?haha...
Ja, daar hadden ze dieper op in moeten gaan, haha... Tsjah, hij hekelt Hitler misschien door de dingen die hij doet, maar al is dit de beweegreden, dan had hier meer aandacht aan gegeven moeten worden, haha...
HarmJan,je had graag willen weten waarom Stauffenberg Hitler zo graag dood wou hebben?Daar hadden ze dieper op in moeten gaan?
Ben je serieus?haha...
Vraag je je dan ook af waarom veel mensen Saddam dood willen hebben?
Doe niet zo bijdehand man, net alsof het volkomen logisch was dat alle Duitsers, met name hooggeplaatste officieren, Hitler dood wilden hebben.
LEIDENAAR187
Doe jij niet zo dom,als Balkende bepaalde rassen mensen begint uit te moorden en het beleid voert dat hitler deed zou jij ook gek vinden dat mensen er tegen zijn?
Vraag me juist af hoe getikt ze moesten zijn om sommige orders van Hitler uit te voeren,of eerder,hoe bang,want angst was een reden dat veel mensen niet tegen hem in opstand kwamen.
Ga maar buiten spelen voordat je domme opmerkingen begint te maken.
Ik denk dat elke verdere discussie hierover met jou verloren tijd is. Sorry.
LEIDENAAR187
Ik denk dat elke verdere discussie hierover met jou verloren tijd is. Sorry.
Ga jij maar eens je verdiepen in die man voordat je met iemand anders wel een discussie begint,maar ik ga hier niet serieus op in,mzzl
Mr. i-jen
Ik ga me niet over de inhoud van jullie discussie uitlaten, maar wil wel even kwijt dat jij je bijzonder kinderachtig gedraagt ''leidenaar''. Discussies voer je op een andere manier.
Brix
- 19677 berichten
Was deze versie nog nodig vraag ik mij wel af?
'Stauffenberg', met een veel beter gekozen hoofdrolspeler, Sebastian Koch, vond ik persoonlijk een stuk beter.
En realistischer, alleen al door de taal.
helleke
Geen slechte film, maar zeker geen topper.
Hij verveelde me ook wel niet, ondanks dat ik wat moeite had dat vooral een Hitler Engels sprak en zijn duidelijke stem miste.
Toch 3,5 sterren.
vcrrr
De Engelssprekende Duitsers vind ik meer storend in de film 'The boy in the striped pyjamas'.
In Valkyrie gaat men in het begin van de film namelijk over van het Duits in het Engels. Ook bijvoorbeeld qua filmtitel, die eerst in het Duits wordt weergegeven en vervolgens verandert in de Engelse titel.
En hoewel je natuurlijk de afloop van deze film al kent, vanuit je eigen historische kennis, wordt er een spannend geheel neergezet met prima acteerwerk.
De meeste films die mij als het ware kunnen raken, zijn goede films, net als deze.
Jeauhan
Zo van, 'we hebben het taalprobleem, maar als we nu de titel in het Duits in beeld brengen en over laten gaan in het Engels en Tom Cruise een stukje belabberd Duits laten praten dat overgaat in het Engel, is het probleem er niet meer'. Wat vervolgens blijft is een gehele film waarin iets wat Duitsers voor moet stellen Engels praat.
dennis1979
Kan niet anders zeggen dat Valkyrie mij in positieve zin heeft verbaasd. Jammer is dat de film doordat de spreektaal Engels is een wat hoog Hollywood gehalte heeft, maar de naar mijn menig goed opgebouwde spanning maakt dat meer dan goed.
Ik heb mij in deze film ook totaal niet gestoord aan Tom Cruise, en dat wil wat zeggen
L0sT_R3B3L
Net of ik een aflevering van Fawlty Towers aan het kijken was.
Dat engels verpeste de hele film IMO
joe black
Had het gevoel dat ik het allemaal al eens had gezien. Allemaal zonder gevoel geacteerd, precies een routineklusje, een fomaliteit. Geen gevoel en een teleurstellende Carice VH. En alles in het engels. Al die hollywood acteurs in een Duits uniformpje. Totaal ongeloofwaardig. Enfin, ze waren allemaal teleurstellend en wie kent het verhaal ook niet. Positif is dat wel vemakelijk was en ik bleef er met m'n aandacht bij.
al bij al nog een (zeer vriendelijke!) 2,5*
Fryce
Ziet er allemaal wel leuk uit, maar het verhaal maakte me niet zo heel erg warm. Eigenlijk een beetje een lauw geheel.
Hectometersnor
Een stukje Duitse geschiedenis gefilmd door de Amerikanen (Hollywood), en dat was er duidelijk vanaf te zien. Veel acteurs zette een tenenkrommende prestatie neer. Zoals de vertolking van Hitler en Stauffenberg. De bijrollen deden ook allemaal heel onnatuurlijk aan en miste voor mij de bijpassende emoties die het voor mij geloofwaardig hadden gehouden. Alleen Bill Nighy kwam nog enigzins goed uit de verf. Daarintegen is de film wel interessant en tot op zekere hoogte ook zeer boeiend. Wel ben ik ervan overtuigd dat als de film door een volledig Duitse cast geschoten was, hij vele malen sterker geweest zou zijn.
joerve
Als duitse officieren met een perfect brits accent zeggen dat de britten er aan komen, dat is voor mij zo ongeloofwaardig dat ik em halverwege af heb gezet.
QuidQuoPro
Hilter was weer de bekende karikatuur en verder vond ik de film niet erg in balans. Me name tegen het einde gaat de zaak veel te vlug.
Cheapcaster
Effecten in het begin waren volgens mij enorm enorm goed...ook wanneer die bom insloeg bij Hitler
een 4
Icer
Bekend verhaal, maar op deze aardkloot is niets wat het lijkt, tenminste, volgens mijn ervaringen...

billgoldberg
Valkyrie is een steengoede film. Ook al weet je als een beetje geschiedeniskenner de afloop al, toch blijf je op het puntje van je stoel zitten. Knap als je het zover weet te krijgen. Verder genoten van het decor (binnen- en buitenopnames). Een dikke 4 sterren wat mij betreft!
NathanMandjes
Hele goede film. Ze weten spanning te maken terwijl iedereen al weet hoe het eindigt. Daarnaast is de muziek en het geluid van een hoog niveau. Ik heb me slechts een enkele keer geërgerd aan het Engels. Prima film. 4,0
dennis013
Ik vond deze film tegenvallen en ik weet niet precies hoe dat komt. Het verhaal was best mooi uitgewerkt en met de spanning zat het ook wel goed... Maar toch.... ik weet niet.
Normaal vind ik de films waarin Tom Cruise speelt wel erg goed, deze is toch een zwakkere schakel. Misschien was het wel het engels wat er gesproken werd.
En waar was de oorlog?? Het was bijna aan het einde van WW2, dan zou je toch wel wat meer tumult en hektiek verwachten in de stad?
H1DD3
Wat ik me juist afvroeg was waarom Cruise niet snel het gebouw binnenrende(alsof die wou helpen) en alsnog een kogel in z'n schoot voor de zekerheid.
En jij zegt dat andere mensen zoals Kos dom zijn. Heb jij de film uberhaupt wel gezien?
Jeauhan
Denk niet dat LEIDENAAR187 nog zal reageren...
etherman
Goede film en een goede Cruise.ik wist dat er ooit een aanslag was geweest op Hitler met een koffer maar nu weet ik ongeveer hoe dat gedaan was en moet zeggen ik ben erg onder de indruk.prima vermaakt!
dennmgn
Goed verhaal wat echter niet al te boeiend werd weergegeven.
Weinig echte goedgespeelde emotie gezien.
Ook dat er Engels word gesproken is wel een hele tegenvaller.
Het einde wist ik al, maar toch was de film nog net spannend genoeg om het af te kijken.
Bibelonseberg
Engelstalige Duisters is als vloeken in de kerk. Ik snap niet dat dit anno nu nog steeds door Hollywood wordt gebruikt om dit soort films te maken. Jammer want Cruise had voor mij geen Stauffenberg hoeven te spelen, die rol speeldde hij naar mij mening niet zo overtuigend. In de verfilming van 2004 (Duitse versie met Sebastian Koch) zijn de emoties veel heftiger. De effecten daarentegen zijn in deze versie natuurlijk weer geweldig, maar ja het mag dan ook een lieve duit kosten. Toch vond ik de film wel okee en de moeite, alhoewel ik het in drie delen heb bekeken. Kan ook aan mij liggen..

WOII-film 'Valkyrie' met Carice van Houten en Tom Cruise komt binnenkort naar Netflix

Oorlogsthriller 'Valkyrie' met Tom Cruise en Carice van Houten donderdagavond 9 mei uitgezonden op televisie

De grootste internationale films met een Nederlandse acteur

Der Untergang

The World's Fastest Indian
Biografie / Roadmovie, 2005

Rush
Biografie / Sport, 2013
berlijn, duitslandzelfmoordbommoordweerstandman vrouw relatietweede wereldoorlognaziplanvriendschapbedrogtreasoncolonelmilitary officerplotgerman officermedal geweldoperation valkyrie