Genre: Thriller / Oorlog
Releasedatum: 22 januari 2009
Bekijk via Netflix
Bekijk via Videoland
Plot Valkyrie
"Many saw evil. They dared to stop it."
Claus von Stauffenberg (Tom Cruise) staat dichtbij Hitler en is een dienaar in diens Derde rijk. Maar Stauffenberg walgt van de misdaden van de nazi-regering. Hoe langer hij de gruwelijke misdaden meemaakt, des te meer hij inziet dat Hitler een enorm gevaar vormt. Hij besluit samen met enkele andere officieren Hitler om te brengen door een aanslag op hem te plegen.
Claus Schenk Graf von Stauffenberg
Otto Ernst Remer
Erich Fellgiebel
Carl-Friedrich Goerdeler
Jimbooo
Dat er Engels werd gesproken vond ik totaal niet hinderlijk. Wat wel jammer is, is dat je al weet dat het gaat mislukken. Maar dat probleem heb je volgens mij altijd wanneer je een historisch onderwerp aansnijdt.
Ik kan zeggen dat ik met plezier naar deze film heb gekeken !
the new guy
Prima film. Ondanks het feit dat het eind natuurlijk al 65 jaar bekend is, wordt er zeker een bepaalde spanning gecreëerd.
Ik weet niet of alles historisch correct is verteld, maar als dat het geval is dan vind ik het complot wel heel zwak. Slecht over nagedacht, teveel variabelen.
istimewa
Vermakelijke film, maar that's it. De film heeft mij niet echt kunnen meeslepen. Vooral door de, in mijn ogen, veel te snelle opvolging van gebeurtenissen, wat de spanning niet ten goede komt.
Het allergrootste gebrek vind ik het NIET spreken van duits, waarvan ik vind dat dat in films als deze zeker gedaan moet worden wil het een waardige film worden..
Gladiator bijvoorbeeld of Schindler's List. Heb je daar ook moeite mee dan?
Ik vind het probleem meer Tom Cruise. Goede acteur, maar hij is te Amerikaanse en te Hollywood voor een film als deze.
Gladiator bijvoorbeeld of Schindler's List. Heb je daar ook moeite mee dan?
Geloof dat je de spijker op z'n kop slaat. Het is goed te begrijpen dat men Engels praat. Doel is dit verhaal in Amerika aan het licht krijgen en er tevens een commercieel succesje mee te halen. Met een Duitstalige film lukt je dat niet (of iig veel minder). Alleen is Tom Cruise inderdaad teveel een stereotype Amerikaan, en de overgang in het begin (Walkure gaat over in Valkyrie en Cruise die in één zin van (dramatisch uitgesproken) Duits overgaat in Engels) komt te gekunsteld over.
deTuinman
Alle Bryan Singer-films zijn te Amerikaans, dus daar past Tom Cruise wel goed bij. Alleen is Cruise net iets te goed Amerikaans om in het b-gehalte van Singer te spelen.
JacoBaco
Ik vind dat B gehalte van Singer nog wel meevallen. Ik vind niet al z'n films goed (zoals Superman) maar The Usual Suspects en de X-Men films vind ik vooral niet B.
De laatste tijd zijn Singer's films wel meer Amerikaans geworden dan voorheen.
Richard C
Klopt. Ik vond deze film ook te amerikaans. De hele cast trouwens, Hittler vond ik ook slecht uitgezocht, zeker als je der untergang er naast zet. Natuurlijk een hele andere film, maar dit is toch een zwake film invergelijking met Defiance bijvoorbeeld. een 6je, dus 3 sterren.
Gladiator bijvoorbeeld of Schindler's List. Heb je daar ook moeite mee dan?
Nee, daar zullen mensen minder snel moeite mee hebben.
Vooral als het gaat om Schindler's List.
Bij Schindler's List gaat het niet alleen om Duitsers, maar ook om Polen, Tsjechen, Hongaren, Bulgaren etc. etc.
De Joden kwamen namelijk niet uit één land, die kwamen uit meerdere landen. Het is dan moeilijk om in de film iedereen zijn oorspronkelijke taal te laten spreken, dat gaat gewoon niet dan zou de film te slordig worden. En Oskar Schindler was zelf ook geen ''pure'' Duitsers. Ook werkten er vrijwillegers in de concentratiekampen. Daarom hebben ze denk ik voor Engels gekozen. Dat zie je bij bijna alle holocaust films, of ze nou in Hollywood gemaakt zijn of niet.
Bij Valkyrie ligt het anders. Iedereen tijdens ''Operation Valkyrie'' was Duits, op Hitler zelf na. Ook de meesten waren échte nazi's.
Het zou bij zo'n film dus véél realistischer zijn om Duits te spreken, maar hier gebeurd dat gewoon niet.
JacoBaco
Ik begrijp best dat wanneer er o.a. ook Poolse, Tsjechische, Hongaarse en Bulgaarse Joden meedoen, je ze niet allemaal hun eigen taal laat spreken. (Van het land waar ze woonde uiteraard)
Als al die mensen dus bij elkaar zijn in de film, dan zullen die mensen kiezen voor het engels omdat dat de meeste wel begrijpen. Dat is opzich denk wel zo. En dan bedoel ik natuurlijk zoals het toen in het echt zou zijn gegaan en niet speciaal voor de film.
Oskar gaat bij die Duitse officier langs en dan praten ze ook Engels met elkaar. Ik vind het een kleine moeite om ze dan even in het Duits met elkaar te laten communiceren. Maar ze doen het niet en dat vind ik nou niet bepaald een ramp, maar het had gekund
Oskar is niet helemaal Duits nee. De man is een Tsjechisch-Duitse.
Het is niet zo dat we het oneens zijn met elkaar, ik vroeg me alleen even af of hij ook moeite heeft met films als Gladiator, Schindler's List, Enemy at the Gates, The Pianist etc. etc. Want ik vind het bij die films niet erg dat het Engels is. Je legt het verder prima uit en Valkyrie is gewoon te ja.
Doublehelix
Het verhaal is duidelijk in kaart gebracht. Voertuigen, costuums,
achtergronden veel aandacht aan besteed. Allemaal prima.
Maar wat is het toch jammer dat Tom Cruise Stauffenberg is.
Zowieso jammer dat een film van dit formaat in het Engels is..
Na der Untergang willen we dit soort films toch zeker alleen nog maar in het Duits hebben??
Bijna net zo erg zoals ze die Amerikaanse films in Duitsland nasynchroniseren!
lucdecoster
Bijna net zo erg zoals ze die Amerikaanse films in Duitsland nasynchroniseren!
Niet alleen in Duitsland, maar ook de Franstalige zenders in België en Frankrijk passen dit toe, en nog vele andere landen.
Ik vond Tom Cruise niet slecht en wat maakt het uit in welke taal. Engels begrijpt iedereen.
Jeauhan
Zowieso jammer dat een film van dit formaat in het Engels is..
Je kunt van Hollywood niet verwachten dat ze met een productiebudget van 75 miljoen een Duitstalige films gaan maken, geen Amerikaan die ondertiteltjes gaat lezen...weg geld.
Bart Simpson
O nee? Op welke manier hebben miljoenen Amerikanen Der Untergang dan gezien?
En nog iets: Het budget voor Der Untergang was niet 15 miljoen dollar, maar 30 miljoen euro. Dat is het zelfde als ongeveer 40 miljoen dollar. Je zat er maar 25 miljoen dollar naast
Jeauhan
Vriend, zoveel mensen in Amerika hebben Der Untergang/Downfall niet gezien, bracht daar maar 5 miljoen dollar op (denk dus nog geen miljoen mensen). Het precieze productiebudget was 13,5 miljoen dollar, in 2005 ongeveer gelijk aan 11,25 miljoen euro.
Overigens bracht Valkyrie wereldwijd al bijna 200 miljoen dollar op, ook niet slecht.
Stephan
Dat is nou Tom Cruise in een notendop.
Bart Simpson
Een oscar nominatie krijg je niet zomaar. En dan nog wel voor beste buitenlandse film..
Jeauhan
Jaja, neem nu Karakter, destijds ook door miljoenen en miljoenen Amerikanen gezien.......
Het krijgen van een oscarnominatie voor beste buitenlandse film heeft nogal weinig met de gross te maken.
Lukk0
Tom Cruise als een Duitser ziet er gewoon al niet uit (hij heeft er de kop niet voor) en dat haalt de geloofwaardigheid hier al aardig onderuit. Als dan ook nog blijkt dat alle Duitsers hier Engels spreken, sommigen zelfs met een Brits accent, is de lol er voor mij al snel vanaf. Jammer, want het verhaal is natuurlijk wel erg sterk en de acteerprestaties zijn alleszins redelijk, met een mooie bijrol voor Neerlands trots
Carice van Houten.
Snaaf
Qua verhaal, zeker een vette film. Het heeft mij goed aan het denken gezet, helemaal nadat men op de aftiteling vermeldt dat dit slechts één van de 20 pogingen van duitse kant was om adolf hitler te vermoorden.....
Maaar.......waar het naar mijn mening in een film om draait, zakt deze film heel erg hard als het gaat om entertainment gehalte. Gewoonweg suf, onrealistisch pratende duitsers, echt heel slecht.
En totaal geen actie....
Als je van realisme houdt, zeker kijken, anders niet !
usr14112
In het begin vond ik de film niet aankomen. Veel verschillende personages, weinig diepte, het kabbelde een beetje vooruit. Het tweede deel was een stuk beter. Ook al weet je wel hoe het verhaal afloopt toch weet de film de spanning er aardig in te brengen en ik moet zeggen na afloop, het is gewoon een goeie film. Overigens dat Engels klinkt niet lekker. Dan zijn films als Das Boot of Der Untergang toch meteen een stuk realistischer.
ASroma
mensen die zeuren dat er engels wordt gesproken....is het nu zo moeilijk om die knop even om te zetten?? En waarom zou tom cruise geen duitser kunnen spelen?? is er bepaalde eisenlijst van typisch deutsche kopf?? krijg je weer zo n cliche dikke zwijnenkop, nee dat is realistisch......
ik vond het een geslaagde en spannende film, heb de hele tijd op het puntje van mijn stoel gezeten. Een heerlijk WO2 sfeertje hangt er in de film. Het werd tijd dat er omtrent dit onderwerp eens een goede film werd gemaakt, geslaagd!
pmeester
Mooie rol van Cruise. Zat goed in elkaar qua spanning en sfeer.
De tweede wereld oorlog eens anders bekeken.
Top!
Elineloves
Ik had er meer van verwacht van deze film, op een of andere manier wist hij me niet te boeien. Het was zelfs zo erg dat ik halverwege de film in slaap viel, en toen ik wakker werd een paar hoofdstukken terug moest zetten.. Maar ook na mijn korte dutje wist hij me niet te verrassen. Al met al een redelijke film, de sfeer zit er wel in.. maar toch onbreekt er iets.
LEIDENAAR187
Misschien moet je dan op tijd naar bed gaan,of gewoon blijven kijken naar prison break,ben je toch zo'n fan van?
LEIDENAAR187
Goede film,maar het is niet wat het had kunnen zijn.
De film is een lekker stukje geschiedenis,want ik wist weinig tot niks af van deze mannen en de aanslag op Hitler.
Daardoor was het niet altijd makkelijk te volgen,de plannen voor de aanslag,al de verschillende mensen en alles wat er na de aanslag gebeurt was ook niet altijd duidelijk en beetje vaag.
De film mist een dosis spanning,maar die werd na de ontploffing van het koffertje wel beter.
Als je je verplaatst in die mensen,wat ze probeerded,hoe close ze waren,maar wij weten dat hitler nog leeft en snel een einde zal maken aan hun ideeen,bizar en eng.
De aankleding van de film was prachtig,auto's,interieurs,kostuums,en ook op details werd gelet,werkelijk prachtig allemaal.
Ik heb een hekel aan Tom Cruise,sinds oprah,dat kerk-gedoe,vind het een maffe vent,en toch stoorde ik me niet aan hem deze film,en vond hem juist wel overtuigen,tja een duitse kop heb die wel
Carice van Houten,tja,voegt niks toe aan deze film,zal vast leuk voor d'r zijn dat je Cruise mag zoenen,en om deze film op je CV te schrijven,maar dat was het ook wel.
Omdat deze film waargebeurd is voegt die wat extra's toe,meelevende spanning,triest eigenlijk dat ze de echte val van Hitler nooit hebben mogen meemaken.
De film is boeiend en interessant vooral,en daardoor een 3.5
Chimpz
Een goedgemaakte film die er tof uitziet en goed gespeeld wordt (Tommeke Cruise doet dat niet eens zo slecht). De film neemt zaken als karakterontwikkeling echter niet echt serieus en een boeiend subplot zou het geheel al wat vlotter maken. Op zich zeker geen slechte film op eender welk vlak, maar naar mijn mening een verhaal dat door zijn gebrek aan spanning meer weggelegd is voor documentaires dan speelfilms.
boldhead
heb me zeer vermaakt tijdens de hele film en stoorde me totaal niet aan het engels.
de spanning zat er goed in en oke, je weet hoe de film afloopt, maar toch....
al met al een goede film
Leland Palmer
Veel wist ik niet van 'Operation Valkyrie', al was het einde wel al duidelijk uiteraard, want Adolfje gaat niet dood. Toch maar even tussen spoilers, voor de zekerheid
Opzich heeft de film me aardig kunnen boeien, maar écht spannend werd het nooit. Toch bevat de film net genoeg baggage om de aandacht nog goed op het scherm te kunnen houden, vooral visueel is het bijv. prima in orde allemaal, al was de explosie wel erg karig gefilmd.
Opzich is het personage Claus von Stauffenberg wel interessant - en wordt hier prima gespeeld door Tom Cruise, maar het is allemaal wel erg dunnetjes hoor. Ik had graag wat meer willen weten waarom hij Adolf zo graag dood wou hebben. Daar had best wat dieper op ingegaan mogen worden, want nu is het eigenlijk allemaal behoorlijk simpel. Daarnaast vind ik het erg vreemd dat Hitler de bomaanslag heeft kunnen overleven. Die tas stond vlak naast 'm, dan ben je toch morsdood lijkt me. Ik geloof dat een tafelpoot zijn leven gered heeft, nou wat een rotbom zeg. Dan zal het 'm wel daaraan gelegen hebben, want nu zou niemand zo'n aanslag meer overleven natuurlijk. Ondanks dat de afloop al bekend is, blijft het prima onderhoudend allemaal. Dat er Engels gesproken wordt vind ik geen probleem, al is het natuurlijk wel een pluspunt dat er in de ''goede'' taal gesproken wordt, maar oké... in Tarantino's Inglourious Basterds wordt er Duits, Frans en Engels gesproken en dat schijnt bij een aantal (Amerikanen) ook in het verkeerde keelschat geschoten te zijn, omdat ze dan voor de verandering moeite moeten doen om naar de ondertitels te kijken, dus het is toch nooit goed.
Naast Carice van Houten en Halina Reijn als Nederlandse inbreng, dacht ik nog een Nederlander te zien. Misschien heb ik het mis, maar zo'n beetje dikke, oudere man, die ook bij Hitler in de kamer staat en een keer bij een vergadering. Die gast kwam me zo bekend voor, maar ik kan 'm niet vinden. Nou jah, maakt voor de rest ook niet. Ik heb me prima vermaakt met deze film. Niet echt hoogstaand, maar goed genoeg voor een voldoende van mijn kant.
LEIDENAAR187
HarmJan,je had graag willen weten waarom Stauffenberg Hitler zo graag dood wou hebben?Daar hadden ze dieper op in moeten gaan?
Ben je serieus?haha...
Vraag je je dan ook af waarom veel mensen Saddam dood willen hebben?
En dat nu niemand meer zo'n aanslag zou overleven is niet waar,laatst zelfs nog die gozer in nederland met die autobom.
Wat ik me juist afvroeg was waarom Cruise niet snel het gebouw binnenrende(alsof die wou helpen) en alsnog een kogel in z'n schoot voor de zekerheid.

WOII-film 'Valkyrie' met Carice van Houten en Tom Cruise komt binnenkort naar Netflix

Oorlogsthriller 'Valkyrie' met Tom Cruise en Carice van Houten donderdagavond 9 mei uitgezonden op televisie

De grootste internationale films met een Nederlandse acteur

Der Untergang

The World's Fastest Indian
Biografie / Roadmovie, 2005

Rush
Biografie / Sport, 2013
berlijn, duitslandzelfmoordbommoordweerstandman vrouw relatietweede wereldoorlognaziplanvriendschapbedrogtreasoncolonelmilitary officerplotgerman officermedal geweldoperation valkyrie