Genre: Thriller / Oorlog
Releasedatum: 22 januari 2009
Bekijk via Netflix
Bekijk via Videoland
Plot Valkyrie
"Many saw evil. They dared to stop it."
Claus von Stauffenberg (Tom Cruise) staat dichtbij Hitler en is een dienaar in diens Derde rijk. Maar Stauffenberg walgt van de misdaden van de nazi-regering. Hoe langer hij de gruwelijke misdaden meemaakt, des te meer hij inziet dat Hitler een enorm gevaar vormt. Hij besluit samen met enkele andere officieren Hitler om te brengen door een aanslag op hem te plegen.
Claus Schenk Graf von Stauffenberg
Erich Fellgiebel
Carl-Friedrich Goerdeler
Koektrommel
Erg geslaagde film
Zelfs al weet je al hoe het afloopt, bleef het toch lang spannend en voor zover ik verstand heb van historie, was de film nog redelijk waarheidsgetrouw ook (over de stukjes met zijn vrouw heb ik mijn twijfels)
Arie18
Echt jammer dat Carice van Houten zo'n kleine rol had.
Ze gaf de film wel wat extra's...
Voor de rest wel boeiende film.
Tsjah jammer dat de geschiedenis het einde heeft bepaald en dat je dat dus al weet.
JacoBaco
Zo zijn er heel veel meer van dat soort films en die toch best goed zijn, maar je vind Valkyrie ook goed.
- Titanic
- Das Boot
- Apollo 13
- Hotel Rwanda
- Star Wars. Ownee, die niet nee..
Arie18
- Titanic
- Das Boot
- Apollo 13
- Hotel Rwanda
- Star Wars. Ownee, die niet nee..
klopt jah
Laat die star wars maar weg jah die kijk ik niet
Sutherland
Ik vond dit een goede en spannende film, ook al weet je al wat er uiteindelijk zal gebeuren, op het einde zit ik toch echt vol verwachting te kijken naar wat er gebeuren gaat. Tom Cruise speel m.i. goed, net als Bill Nighy. Jammer dat Carice niet zoveel screentime heeft gekregen.
Maar waardoor de film bij mij minder waardering krijgt is het feit dat er engels wordt gesproken. En ja, ik snap waarom dat zo is, maar ik vind het hartstikke ongeloofwaardig om een puur engelse acteur zoals Nighy met dat vette Britse accent van hem, als Duitser engels te horen praten! Om nog maar te zwijgen over Hitler zelf! Sorry, maar dit kan ik gewoon niet negeren in de film, ook al is de film nog zo goed, dit heeft mij enorm gestoord.
3.5* wat dus meer had kunnen zijn.
Barrie vd Laan
carice van houten heeft een saturn award nomination gekregen voor deze film. De film is in totaal 8 keer genomineerd. Ook Tom Cruise en Bill Nighy kregen een nominatie.
Martine de Vries
Ik vond hem goed.
Ik had eerst operation Valkyrie gezien en daar werd wel meer ingegaan waarom Claus von Stauffenberg meewerkte, maar het hele plan werd daar minder goed uitgelegd.
In deze film werd de complexheid van het plan beter duidelijk en interessant om Hitler Duitsland eens van een andere kant te zien.
Het Engels stoorde ik me niet aan. Beter goed Engels dan beroerd Duits.
maria311
Vond er niks aan. Vervelende film. Ik vind Tom Cruise normaal gesproken altijd goede films hebben, maar dit was niks.
Engels pratende Duitsers, erg vreemd en verwarrend! Je moet je telkens weer bedenken dat het Duitsers moeten voorstellen en geen Yankees
yourmother
Ik vond het een redelijke film. Heel jammer dat de "Duitsers" engels praten.
Quido
Carice van Houten genomineerd voor Saturn Award
De Nederlandse actrice Carice van Houten is genomineerd voor een Saturn Award. Zij heeft haar nominatie ontvangen voor haar rol als vrouw van een Duitse legerleider in de thriller Valkyrie. Dat staat op de website van het evenement te lezen. De Saturn Awards worden jaarlijks uitgereikt aan de beste spannende film. Valkyrie ontving in totaal zeven nominaties, waaronder die voor beste film, acteur (Tom Cruise), mannelijke bijrol (Bill Nighy) en regisseur (Bryan Singer). Het is niet de eerste keer dat Van Houten genomineerd wordt voor een Saturn Award. Vorige jaar was zij in de race met haar rol als joodse onderduikster in de thriller Zwartboek.
Bron: ANP
xxtanjabxx
Heb hem zonet gekeken, was een aardige film. Krijgt een duidelijk beeld van wat er gebeurd is. Een aanrader maar niet de allerbeste film die ik gekeken heb.
roc12345
goeie film heb de boek complot tegen Hitler gelezen en daarna gelijk deze film bekeken ik heb veel oorlogsfilms bekeken maar deze was echt boven de maat
precies heel nauwkeurig en denkbaar mogelijk uitgevoerd de verhaal
klopt en is 100 procent boeiend geen enkel moment verveelt echt een aanrader ga straks defiance bekijken en bijde films vegelijken en daar uit zal ik mijn definitieve oordeel trekken welke film je meer aanspreekt
dartviper
goeie film alleen jammer dat cruise de rol van von staufenburg heeft dit maakt de film minder. Voor de rest goed te kijken.
3,5 sterren.
Larsbrouwers
Prima film, niks op aan te merken maar hadden er wel wat meer van kunnen maken, verhaal leent zich ervoor namelijk!
Filmkriebel
Carice van Houten genomineerd voor Saturn Award
Bron: ANP
Vind ik eerlijk gezegd onzin. In totaal zien we haar amper 10 minuten in de film. Veel talent heb ik niet gezien. Die is zeker van bil gegaan met de jury of zo?
Ja, dat slaat inderdaad nergens op. 10 minuten haalt ze zelfs bij lange na niet.
Nominatie is voor beste vrouwelijke bijrol. Bij de oscars zijn de bijrolprijzen weleens naar mensen gegaan met nog veel minder dan 10 minuten screentime. Zelfs weleens naar iemand met maar één scene als ik me niet vergis.
Lachwekkend. Carice kwam een paar momentjes kort in beeld en in die momenten gebeurde er weinig memorabels. Ze is een coming star, vandaar dat ze zeker weer genomineerd is.
Filmkriebel
Je kan zo voor van alles prijzen verzinnen. Ernstig kun je dit toch niet meer noemen.
Buiten specifiek deze rol (die ik niet zag en me nou niet meteen groots lijkt) vind ik dat onzin, als iemand in één scene een verpletterende indruk maakt mag hij of zij best een prijs krijgen van me, al heeft die persoon maar 1 minuut screentime.
Timecop
Goed filmpje, overigens vond ik deze: Stauffenberg (2004) minstens net zo goed. Met de huidige vriend van Carice als Stauffenberg.
rutger94
erg goede film. Ondanks dat je al weet hoe het afloopt blijft het spannend. Minpunt vind ik dat de hele film in het Engels is. Vooral als je Hitler door de radio in het Engels hoort klinkt dat heel raar. Voor de rest vind ik het een hele goede film.
notsub
Ik vind Tom Cruise niet de man om deze rol te spelen. Hij is wat te glad en overtuigt mij niet. De film wordt dan ook nog een in het engels afgewerkt, wat een tweede misser is. Maar verder waan je je wel in de Tweede Wereldoorlog en is het verhaal best een film waardig. Er had meer ingezeten is mijin eindconclusie.
moRtyrIsDope
Ontsettend goeie SPANNEDE film !!
eindelijk weer een goede film waar
goed veel spanning in zat.
RESPECT naar de
mensen die omgekomen zijn in de strijd tegen
Hitler !!
HASCH
Het is een redelijk goede film. Heb mij wel gestoord aan de Engels sprekende Duitsers. Vanwege het historisch gegeven heeft deze film van mij een hogere waardering gekregen, anders was hij niet meer dan een gemiddelde van 2,5 waard.
JellevOosterhout
een erg goede film heb er van genoten hier en daar vond ik de film iets in zakken. ook de acteurs waren erg goed in hun personage neer te zetten.
de actie scene´s mogen er ook zeker wezen en het einde van deze film is toch ook weer erg aangrijpend.

WOII-film 'Valkyrie' met Carice van Houten en Tom Cruise komt binnenkort naar Netflix

Oorlogsthriller 'Valkyrie' met Tom Cruise en Carice van Houten donderdagavond 9 mei uitgezonden op televisie

De grootste internationale films met een Nederlandse acteur

Der Untergang

The World's Fastest Indian
Biografie / Roadmovie, 2005

Rush
Biografie / Sport, 2013
berlijn, duitslandzelfmoordbommoordweerstandman vrouw relatietweede wereldoorlognaziplanvriendschapbedrogtreasoncolonelmilitary officerplotgerman officermedal geweldoperation valkyrie