• 9.375.132 stemmen

Gesproken taal: Japans en Spaans

Releasedatum: 17 april 2008

Plot [Rec]

"Experience fear."

Een jonge tv-journaliste en haar cameraman lopen mee met de lokale brandweer. Op een nacht moet de brandweer een oude vrouw redden, die in een appartementengebouw vast lijkt te zitten. Maar wat in eerste instantie op een doodnormale routineklus lijkt, begint langzamerhand te veranderen in een gruwelijke en duistere nachtmerrie.

Greeneyelady1 schreef:
Kan iemand nog antwoord geven op mijn vraag s.v.p. ?

Nee

Ik vroeg het mezelf ook af, maar ik kwam niet verder dan dit:

Who is the boy in the attic of the penthouse?

The former resident of the penthouse was an agent of the Vatican who was charged with researching and isolating a suspected virus believed to be the biological cause of what was described as 'demonic possession', which was later confirmed to exist in a young girl (Niña). The agent kidnapped and brought the girl to the penthouse to conduct his research and to possibly cure her; unfortunately, during the work the virus managed to mutate and become contagious. The agent abandoned his efforts to cure her after failing to engineer a vaccine and sealed her in the room before leaving the city.

How the virus spread from then on - and the origins of the boy in the attic,
remain unclear.

Dus....

avatar van SJRS.VLDT

SJRS.VLDT

Ik hou helemaal niet van horror, kortom omdat ik de verhalen altijd slecht vind, en dan kan het mij al nooit meenemen. Dit is de enige en dus meteen de beste horror-film die ik echt gewoon steengoed vond! Superfilm! Dat Spaans past ook echt in de film, je wordt er alleen maar nerveuzer van.. jammer dat er nu ook een deel 2, had niet gemogen eindelijk... maar vooruit;)

avatar van deTuinman

deTuinman

SJRS.VLDT schreef:

Dan zoek je naar de verkeerde horrorfilms.

avatar van Xen0n

Xen0n

JDSsmetje schreef:

Is deze film in het engels gesproken of in het spaans ?

Volgens mij is deze film niet in het engels te vinden, maar zo ja dan had ik toch beter moeten zoeken want ik kijk toch liever in het engels. Overigens is de re-make van deze film wel in het engels: Quarantine (2008). Maar ik heb tegen mijn principes in een film gekeken in een andere taal als engels.

Waar ik in dit geval dus heel blij mee was, want Quarantine kan deze film van geen kant overtreffen.

avatar van Tjurk

Tjurk

saaie film

en die journaliste schreeuwt constant, en moet constant in beeld..

JENNIFER JENNIFER is ook irritant.

echt geen enge film, je kunt je onmogelijk inleven.

zoo'n domme film gewoon!

en die cameraman kan niet normaal filmen ofzo ? ..

avatar van Xen0n

Xen0n

Tjurk schreef:

saaie film

en die journaliste schreeuwt constant, en moet constant in beeld..

JENNIFER JENNIFER is ook irritant.

echt geen enge film, je kunt je onmogelijk inleven.

zoo'n domme film gewoon!

en die cameraman kan niet normaal filmen ofzo ? ..

Een journalist is toch niet voor niks een journalist!? En hierin inleven is helemaal niet onmogelijk, maar misschien voor jou dan...

Probeer maar is te filmen als een statief wanneer je opgejaagd word door hetgeen wat je dood gaat worden... Dat is juist het sterke punt van deze film, het hysterische camerawerk geeft de angst goed weer.

Op geen moment storend geweest.

Ga jij maar lekker 5en en 0,5en uitdelen... Aan zo iemand hebben ze natuurlijk niets hier T_T

avatar van NinjaNade

NinjaNade

Deze film is echt super. mede door het aparte film-stijltje.
Dit is een van de weinige films die mij echt liet schrikken.
(als de camera ronddraait op de zolder en je ziet opeens een besmet iemand)

4.5

avatar van J8R

J8R

Ik ben 1x geschrokken tijdens deze film.. Dat was het moment waarop dat lijk ineens naar beneden viel .. En dat vind ik toch wat weinig. Ik zat geboeid te kijken, maar geen moment op me nagels te bijten van de spanning.. Misschien toch door het aparte camera werk.. helaas, niet echt mijn ding deze film. 2*

avatar van Horrorfreak12

Horrorfreak12

deze film heb ik in de ciné gezien

kmoet toegeven dak echt mijn stioel stevig vasthad en men jas bijna over men kop had getrokken van de schrik ( zeker omdak me ma 2 mense der zat en de zaal was leeg )

super goede horrorfilm ( wat je niet zou verwachten van de spanjaarden)

kan niet wachten op het vervolg

Awake78

Nou dat vervolg kan mij iig gestolen worden. Maar deze was wel echt goed! Vreselijk spannend en goede (doch ietwat voorspelbare) schrikmomenten. Acteerwerk droeg bij aan de echte ervaring, goed dus.

In de laatste scene in dat bovenste appartement kreeg ik toch wel heftige flashbacks aan The Blair Witch, maar dat mag verder de pret niet drukken.

Awake78 schreef:

Het schrikmoment met de vallende brandweerman vind ik wel origineel. Later las ik dat de halve cast op dat moment niet wist dat het zou gebeuren.

In de laatste scene zie je tenminste nog wat. Bij TBWP zie je helemaal niets. Maar ik wil best geloven dat die scene uit TBWP het einde van [REC] eventueel heeft beinvloed.

Awake78

Haha, met voorspelbaar bedoelde ik inderdaad niet die vallende brandweerman, die was precies goed getimed en zag je echt niet aankomen. Dat schrikmoment kwam echt uit de lucht vallen

Met die laatste scene, doelde ik op dat groene nachtkijker-beeld, met het oog van dat meisje erin. Misschien wel een opzettelijke link naar TBWP, wie weet.

avatar van 606

Xen0n schreef:

Ja en de film The telling die staat op 1,69 en hij geeft 4,5 ster

en deze film die hoger verdiend 0,50 geven

avatar van Zoyechka

Zoyechka

Aardig goeie film.

Het is wel een enigzins standaard verhaal, maar het is goed uitgewerkt.

De onduidelijke camerabeelden maken het nog spannender..

Vooral het einde is erg creepy

avatar van Biglia

Biglia

Xen0n schreef:

Als je alleen maar in het Engels kijkt mis je een hele hoop goede films.

avatar van Leviwosc

Leviwosc

Veel jatwerk van andere films, bijvoorbeeld dat stuk in de garage, doet me heel erg denken aan The Mist en de laatste scene is zo overduidelijk gejat van The Blair Witch Project.

Ik zal eerlijk zijn, doorgaans kijk ik enkel drama's en thrillers, een horror is dus iets wat ik absoluut niet gewend ben. Maar deze film viel mij tegen, ik had verwacht dat ik toch wel een paar keer goed zou schrikken, maar niets van dat alles. De film heeft mij teleur gesteld, wellicht zijn het toch klassieke spookverhalen die beter bij mij passen.

Wel erg leuk dat de film in het Spaans is.

2 sterren.

JacoBaco

The Mist en [REC] komen beide uit 2007. Dus misschien heeft The Mist het wel afgekeken van [REC]. Maar dat vind ik onzin. Ze hebben niets van elkaar afgekeken.

En die laatste scene lijkt niet eens een beetje op die van TBW.

Awake78

Tja schrikken heeft ook met veel variabelen te maken; of je alleen kijkt of met meerdere, wat voor tv/bios, staat het geluid wel hard genoeg, kijk je de film overdag of 's nachts.

Deze film bevat wel degelijk echte (en goede) schrikmomenten, zo niet, dan doe je toch iets van bovenstaande niet goed m.i.

avatar van rokkenjager

rokkenjager

Niet onaardig maar alle lof niet geheel waardig. Voorspelbaar als de pest, vol met clichés en met af en toe een zwaar irritante hoofdrolspeelster. Gelukkig biedt de film wel een vrij angstaanjagend sfeertje en is nergens echt saai. Al was ik wel blij dat 'ie niet meer dan 80 minuten duurde.

avatar van Film Pegasus

Geweldige horrorfilm. De aanpak hebben we al eens eerder gezien, maar de kwaliteit van de beelden en het realiteitsgehalte is veel groter dan bij gelijkaardige films als Cloverfield en Blair Witch Project die ook deze stijl hanteren. Met de nodige schrikeffecten en een grote dosis spanning is dit één van de betere horrorfilms van de laatste jaren geworden. Een aangename verrassing en een absolute aanrader.

avatar van G to the J

G to the J

De middeleeuws ziektes! wat een geweldige film.

Meteen vanaf het begin bloedstollend spannend.

En het camera werk maakt het nog spannender...

Dit is echt een geweldig horror..

Fantastisch

avatar van nckos

nckos

avatar van judgepaddy

judgepaddy

nckos schreef:

Zware bagger.

Bedankt voor deze schit-teren-de bijdrage.

Ik heb nu een compleet nieuwe inzicht in deze film!

avatar van Cyberator

Cyberator

Iemand de amerikaanse versie gezien? hoe is die?

Ookal verwacht ik niet veel van amerikaanse Rip offs

nckos schreef:

Zware bagger.

Ja wat een nutteloos commentaar. Heb je echt niets aan nee...

Zet dan tenminste nog: 'Zware bagger, omdat ik de zwaailichten van de politie-auto's voor de deur irritant vond' of zoiets.....

avatar van megaman

megaman

Gisteravond heb ik [REC] even opgezet en ik was aangenaam verrast. De eerste spaanse film die ik heb gezien en een verdomd goeie mag ik wel zeggen. Blair Witch Project en Cloverfield vindt ik toch net iets beter maar met deze film is niks mis naar mijn mening. Hoewel het gaat over geinfecteerde mensen, noem ik deze film maar gewoon een zombiefilm in een Blair-Witch-Project jasje. Resultaat: Een zeer geslaagde film in tegenstelling tot Diary of the Dead . Ik heb Quarantine nog niet gezien en ik vraag me af of deze eveneens een aanrader is.

SJRS.VLDT schreef:

Dan raad ik je aan om 'A Tale of Two Sisters' te gaan kijken

A Tale of Two Sisters

avatar van Robinho.

Robinho.

0* sterren voor camera-werk (al dan expres gedaan)

2* voor de schrikmomenten

0,5* sterren voor de moeite

Opgeteld een 2,5*

avatar van m1701

m1701

Sow

deze film heeft me zeker verrast. Wist eigenlijkj niet zo goed wat ik moest verwachten. Heb toch constant op het puntje van mijn stoel gezeten!

Er zaten zeker hele spannende stukken in. Vooral het einde vond ik super. Vond t wel vervelend waarom niemand iets wilde vertellen. Maar dat maakte het ook wel een beetje misterieus.

Film is zeker de moeite waard om te kijken!!! Camera werk maakte de film nog spannender omdat sommige stukken daardoor moeilijk te zien waren en je zelf een beetje een invulling moest geven van wat er gebeurde... TOP!!!

avatar van i.Ron S.

i.Ron S.

Deze film doet perfect waarvoor hij is gemaakt.

Het simpele verhaal heeft hier eigenlijk niet zoveel belang.

avatar van Sacra1990

Sacra1990

Eindelijk eens een film vanuit het camera beeld zelf !

En raad eens geen eens een slechte film leuke stukjes @ Oma en het kindje Nice film niet de beste maar zeker wel 4 * waard.