• 9.375.307 stemmen

Gesproken taal: Japans en Spaans

Releasedatum: 17 april 2008

Plot [Rec]

"Experience fear."

Een jonge tv-journaliste en haar cameraman lopen mee met de lokale brandweer. Op een nacht moet de brandweer een oude vrouw redden, die in een appartementengebouw vast lijkt te zitten. Maar wat in eerste instantie op een doodnormale routineklus lijkt, begint langzamerhand te veranderen in een gruwelijke en duistere nachtmerrie.

avatar van Cyberator

Cyberator

2 woorden

Echt eng!

avatar van Siorgi

Siorgi

Geweldige film is dit! Spannend, niet te langdradig en met een uitermate meeslepend laatste kwartier.

avatar van stoffel75

stoffel75

Heel sterke horrorfilm; de invalshoek van de reality-show vond ik heel goed. Film heeft weinig gore nodig om effectief te zijn. De manier van filmen is heel effectief, evenals het wegvallen van geluid, licht en beeld soms. Uit minimale effecten wordt een maximaal resultaat gepuurd; alles draagt bij tot de realistische sfeer. En de interviews met de bewoners vond ik super; vooral dan met César, wat een heerlijke nicht. Jammer van de remake en het vervolg, daardoor zal er wel wat van de stootkracht van deze eerste verloren gaan. Desondanks een stevige aanrader. Angsthazen, beter niet kijken in het donker.

avatar van Jules15

Jules15

Had er meer van verwacht! Goede film! maar toch niet mijn type

avatar van Mavoe

Mavoe

Had er echt heel veel meer van verwacht. Na de reactie's hier gelezen te hebben dacht ik eindelijk weer eens een echte thriller te gaan zien. Mwoaahhh!

avatar van sateck

sateck

Schrikbarend goed..!!

Tjah of ie heel goed was... Ik schrok me een paar keer helemaal rot. En dat was alweer een tijdje terug

avatar van KayJay

KayJay

Een erg goede horror film! Is constant beklemmend, ik vind de film zeer origineel! Er zitten goede schrikeffecten in en ik moet zeggen, het is erg lang geleden dat een horror film mij die momenten heeft bezorgd! Een echte aanrader, 5 sterren!

avatar van sander.h

sander.h

Ik heb me wel vermaakt hiermee. De aanloop duurt een beetje te lang maar eenmaal in het flatgebouw wordt er een goede sfeer neergezet. Je moet wel tegen paniekerig Spaans en tegen een handcamera kunnen. Voor mij gelukkig geen probleem.

Het laatste kwartiertje zorgt echter voor een extra spanningsboost waardoor de film wat mij betreft naar de 4* mag. Anders was hij op 3,5* gebleven.

avatar van tijn79

tijn79

Waanf@#kingzinnige film!!!

Op zich totaal niks bijzonders, maar juist door het camerawerk krijgt ie net dat extraatje mee

avatar van Madecineman

Madecineman (moderator films)

Niet onaardig maar zeker niet zo vernieuwend, gedurfd en vooral eng als ik gehoopt had. Op het laatste kwartier naar vind ik de film de grauwe middenmoot der horrorfilms niet ontstijgen. Erg voorspelbaar allemaal, je kan op je klompen aanvoelen wanneer er een "schrik" moment aankomt en dat kan toch nooit de bedoeling zijn van zo'n moment. Verder staat de film nogal bol van de nodige clichés uit het genre, alleen de vorm is deze keer ietsjes anders (alhoewel dat natuurlijk ook al weer eerder gedaan is).

De sfeer vind ik niet altijd even geweldig geslaagd. Het geheel oogt vaak erg schoon en helder, er zitten te veel scriptmatige truukjes in om het realistisch te laten zijn en bovendien is het acteerwerk gewoon vrij matig tot soms zelfs slecht. Allemaal factoren die er toch voor zorgde dat ik niet echt in de film kwam te zitten en dat ondanks het zogenaamde realistische first-person perspectief. De presentatrice mag dan wel een hoge aaibaarheidsfactor hebben, ze is net zoals de rest van de karakters totaal oninteressant. En dat is zelfs al gaat het hier natuurlijk vooral om zombievoer toch wat jammerlijk.

Film kent een handjevol sterke momenten en de special effects afdeling krijgt wel een dikke pluim! De gore en de zombies zagen er goed uit en dat heerlijke gescheld in het Spaans klinkt gewoon erg gaaf

avatar van wendyvortex

wendyvortex

Zeer goede horrorfilm. Behoorlijk goede scares en ook qua spanningsboog is de film dik in orde. Net als de hoofdpersonen zit je ook als kijker lang in spanning over wat er nu precies allemaal aan de hand is.

Wel even een kleine opmerking (al werkt het in deze film wel goed): Dat geintje met die hand-held-camera's daar moeten we nu voorlopig maar een jaartje of 15 mee stoppen. Zelfs Hollywood heeft z'n eerste film al zo gemaakt (Cloverfield).

Verder niks negatiefs over te melden.

avatar van dennislaport

dennislaport

tja is een manier van filmen... Ik vind het wel wat hebben als de films zoals dit zijn....

avatar van korp

korp

Madecineman schreef:

Hoezeer ik me toch blijf verbazen dat men blijkbaar deze film zo ontzettend goed vind, is het ook wel eens goed om iets ''herkenbaars'' te lezen. Hier ben ik het helemaal mee eens. Het lijkt wel overhyped een beetje

avatar van R1992

R1992

Wat een viswijf die spaanse journalist, werd helemaal gestoord.

Daarnaast de chaos met de camera en het geschreeuw irritant:s

Opzich nog best relaxte en creepy movie die mij wist te overtuigen tot op ong. de helft van de film.

Het 1e halfuur was gewoon creepy en mysterieus, ik had geen idee wat komen ging en zat geboeid te kijken.

Dan kom je te weten wat er met de bolle gory vrouw gebeurd is, die opeens een agent bijt.

aaa.. wat een afgang, een afgezaagde shit zombiefilm,daar zat ik dus naar te kijken;)

Op het moment dat de zombies 'echt' tevoorschijn komen en de overgebleve slachtoffers gaan zoeken, waaronder viswijf en de cameraman, stort de hele film in elkaar.

De angst voor het 'onbekende' dat werd opgebouwd in het begin van de film en het niet wetende wat er aan de hand is, wordt volkomen verpest door de scenes die volgen.

Er bleef voor mij niets meer over dan een film met het albekende cat en mouse spel.

Ik was teleurgesteld, ik wist zeker dat deze film goed zou worden en iets nieuws in de horror kon brengen... iets dat ik tot noch toe niet gezien had.

Blijkbaar vinden bepaalde mensen dat afgezaagde zombiefilms toch vernieuwend kunnen zijn, nog triester dat mensen het nog aannemen ook

2* voor ong. het eerste halfuur van de film, de rest was te triest.

Na de scene met de bolle vrouw wou ik de film gelijk uitzetten, maar k heb hem met veel moeite en teleurstelling afgekeken:p

Al waren sommige momenten zoals op de zolder en de eindscene spannend.

avatar van Frankeermachine

Frankeermachine

Ik ben geen liefhebber van horrorfilms, maar met deze film heb ik me prima vermaakt.

Het verhaal is erg magertjes en klopt soms van geen kant, maar het gaat in een sneltreinvaart en de film is voorbij voordat je er erg in hebt.

Door het gestuntel, geshake van de camera krijg ik juist het gevoel dat ik er bij ben (heeft een 'realistischer' effect op mij).

Toch 4 sterren, omdat ik er toch van genoten heb.

avatar van ChantalArdon

ChantalArdon

Gisterenavond bekeken. De laatste tijd geen films meer gezien waarvan ik echt zoiets had van 'eng' ! Maar, deze zeker wel. Vond 'm goed, spannend en van die schrikmomenten die er in zaten. Echt één van de engere films die ik de afgelopen tijd heb bekeken.

avatar van Fingquality

Fingquality

Lekker creepy filmpje. Zo moet horror zijn. Niet al te ingewikkeld verhaaltje, vlot, prima acteerwerk, niet te lang en vooral erg spannend. Film duurt precies lang genoeg, want je wordt toch behoorlijk zeeziek na een uurtje van dat geschud met de camera.

Horror die barst van de cliché's, maar zeer vermakelijk blijkt.

avatar van kennyvw

kennyvw

één van de betere horrors. Heb echt enkele keren enorm hard verschoten en ik vond het verhaal iets beter uitgewerkt als the blair witch project;.

avatar van PatrickBateman

PatrickBateman

Goeie film, die spannend blijft tot het einde.

Goed acteerwerk van de hele cast, erg overtuigend. Je krijgt echt het gevoel dat je er midden in zit. Het feit dat het Spaans is ben je snel vergeten. En Manuela Velasco wil ik wel vaker zien!

avatar van JDSsmetje

JDSsmetje

Is deze film in het engels gesproken of in het spaans ?

avatar van Vascago

Vascago

JDSsmetje schreef:

Is deze film in het engels gesproken of in het spaans ?

Je kunt hem vast wel ergens in het engels vinden. Maar in het spaans met engelse of NL subs is toch een stuk mooier.

avatar van Theunissen

Verrassend sterke Horror film. De film komt snel op gang en weet direct te boeien en is zelfs spannend, vooral op het eind. In het begin heb je nog zoiets van "waarom gebeurt dit allemaal" maar op het eind wordt het een en ander verklaard. Ik heb de film vandaag gezien op film 1 en hij duurde daar iets van 70 minuten, waarom hierboven 85 minuten vermeld staat vind ik dan ook vreemd. Manuela Velasco speelde best sterk en de scene waar ze op de grond naar de camera kroop was best sexy

avatar van maerk

maerk

Spanje en horror.

[Rec] is een hele sterke horrorfilm, punt. Het cameragebruik, alsof het een documentaire is, is geen bijster origineel idee, maar het werkt wel. Ik vond hem in ieder geval stukken doeltreffender dan The Blair Witch Project en Cloverfield.

Het eerste half uur is opzich niet zo bijzonder. Er gebeurt niet veel speciaals, behalve dan dat de politieman gebeten wordt. Maar vanaf het moment dat de brandweerman naar beneden valt, geniaal moment, en het gebouw wordt afgesloten wordt het écht spannend. Er onstaat een flinke chaos. Er wordt geschreeuwd, geruzied en gerend maar ondanks dat wordt het niet te verwarrend. Erg mooi en geloofwaardig om naar te kijken. En stap voor stap ontvouwt het verhaal zich en bouwen de spanning en gore op. Sommige scènes zijn best angstaanjagend en geven een claustrofobisch gevoel. de inwoners kunnen geen kant op en er is veel drukte en lichte paniek. Dit alles sluit af met een fantastische finale. Erg mooi al die foto's en enge werktuigen. Ik had al verwacht dat er iets zou zijn op de zolder, maar dat dat ding de spot zou kapot maken had ik niet verwacht. En toen kwam daar het beste moment van de hele film: In het pikkedonker, met night vision, en dan ziet de cameraman iets bewegen. Zo'n afschuwelijk gedrocht komt binnen en ze kunnen nergens naartoe omdat de ruimte te klein is. Wat een machtige scène was dit, heel erg spannend. Balaguéro heeft eerder al het goede Fragile afgeleverd, en deze film is ook weer heel sterk.

Die Spanjaarden weten wat horror is, ben benieuwd naar andere horrorfilms en zelfs een beetje naar [Rec] 2. Dat gescheld in het Spaans was trouwens erg aangenaam om naar te luisteren.

avatar van Greeneyelady1

Greeneyelady1

Beste mensen, ik vraag mij echter wel af wat die kleine jongen op zolder deed, op het moment dat Pablo en de reporter op de bovenste verdieping terecht waren gekomen om te schuilen van die enge wezens? Toen Pablo bezig was met filmen van die zolderkamertje zag je een klein, geinfecteerde jongetje in beeld. Ik begrijp die samenhang niet met die vrouw (Nina uit Portugal) die daar woonde?? Iemand ??

avatar van behangdelul

behangdelul

Ik wist niet wat ik moest verwachten na diverse berichten. Als ik had geweten dat dit een zombie/infect film zou zijn had ik hem al veel eerder gekeken.

REC. is een aardige film, maar die te vroeg eindigd en er had veel meer in gezeten.

avatar van djkoelkast

djkoelkast

Hysterische film, ik vond hem erg slecht. Was mij allemaal veel te ongeloofwaardig en ik vond het eigenlijk ook behoorlijk saai.

De enige reden voor 1* in plaats van 0,5 is de leuke 'presentatrice'.

Ik begrijp de hoge cijfers totaal niet.

Totaal niet spannend en totaal niet eng. Kan onder de W van Waardeloos.

avatar van glimlicht

glimlicht

Naargeestige film met een geweldige soundtrack,,
helaas is het verhaal in de film erg matig en de personages eigenlijk alleen maar irritant (stoere brandweerman en stom klein kind)

Ook waren er veel ongeloofwaardige situaties aanwezig,,
twee mannen staan rustig te praten terwijl ze net achter hun een geinfecteerde hebben achtergelaten (die ze natuurlijk geheel volgens horrorclichés te grazen neemt als de camera net een hoekje om is) Om een voorbeeld te noemen.

Het einde was het engste van de film,, de rest van de gebeurtenissen voorspelbaar en vaak genoeg voorgekomen.

*2,5

avatar van Rujar

Rujar

Geen beste film. De hoofdrolspeelster is erg irritant. Zit totaal geen spanning door oa matig acteerwerk en matig script.

avatar van Aapje81

Aapje81

Pluspunten:

-Welgeteld twee aardige schrikmomenten

-Een spannend einde.

- En een aantrekkelijke hoofdrolspeelster die door haar voortdurende gekwetter er in ieder geval voor zorgt dat je niet in slaap valt.

Minpunten:

- Alles is veel te druk en hysterisch.

- Door de wiebelende camera wordt het eigenlijk nergens spannend of realistisch. Dit probleem had ik helemaal met The Blair Witch Project en in mindere mate met Cloverfield. Maar ook hier werkt het niet in het voordeel van de film. Ik kan er eigenlijk niet meer bij waarom mensen dit toch zo angstaanjagend vinden voor mij is het vooral slaapverwekkend.

- Het plot en de sfeer. Het probleem dat ik hierbij had was dat het scenario aanelkaar hangt van cliche's en er eigenlijk nergens een beklemmend of claustafobisch gevoel ontstaat. Alleen in het laatste kwartier is dit gevoel heel even aanwezig. Maar dit is toch iets te weinig om echt te kunnen overtuigen.

-De slecht uitgewerkte personages. Ik vind het bij horrorfilms altijd erg prettig als personages zorgvuldig zijn uitgewerkt zodat je met ze te doen krijgt. Dat is hier absoluut niet het geval. Alleen de mooie hoofdrolspeelster is de uitzondering, maar de compassie die ik bij haar voelde had meer te maken met haar uiterlijk.

Kortom Rec is niet onaardig en heeft zeker zijn momenten maar laat me over het geheel genomen toch met een onbevredigend gevoel achter. Nee, deze film is volgens mij toch vooral een hype.

avatar van Greeneyelady1

Greeneyelady1

Kan iemand nog antwoord geven op mijn vraag s.v.p. ?