[Rec] (2007)
Bekijk via CineMember
Bekijk via CANAL+
Plot [Rec]
"Experience fear."
Een jonge tv-journaliste en haar cameraman lopen mee met de lokale brandweer. Op een nacht moet de brandweer een oude vrouw redden, die in een appartementengebouw vast lijkt te zitten. Maar wat in eerste instantie op een doodnormale routineklus lijkt, begint langzamerhand te veranderen in een gruwelijke en duistere nachtmerrie.
Ángela Vidal
Guillem
Hysterical Mother
Young Police Officer
G to the J
Eindelijk eens een film vanuit het camera beeld zelf !
En raad eens geen eens een slechte film leuke stukjes @ Oma en het kindje Nice film niet de beste maar zeker wel 4 * waard.
Zijn er al een paar uit vanuit camerabeeld zelf..
Blair witch project, cloverfield
Karl van H.
Zijn er al een paar uit vanuit camerabeeld zelf..
Blair witch project, cloverfield
Ik wil niet bijdehand doen (dit lieg ik), maar elke film is vanuit het camerabeeld geschoten
dualcia
Ik had er al veel van gehoord, dus toch maar eens kijken, en was opzich wel vette film enzo! Zaten wel ruige stukjes tussen, en ik ben me een paar keer kapot geschrokken
Maar echt eng vond ik hem niet eigenlijk dusja ^^
Maar hij was gewoon vet, spannend verhaal, en de manier waarop het gefilmd is maakt het ook bijzonder en een stuk spannender ook
G to the J
Nja.. dit is wel redelijk bijdehand..
ik bedoel dat de film opgenomen op een handcamera.. Om zo een realistischer beeld te geven....
Karl van H.
Gisteravond voor de tweede keer gezien - althans, ten dele; ik viel halverwege de film in. Wat meteen weer opviel is hoe intens de manier waarop het geheel in beeld is gebracht is; ondanks dat ik het eerste halfuur had gemist (waarin, naar mijn herinnering, overigens toch maar weinig gebeurde) zat ik er meteen weer in. Ik schrok dan ook meteen toen er twee bloederige handen tegen een raam sloegen, nadat er twee zombies waren losgebroken; in principe allemaal te voorspelbaar voor woorden, doch niettemin zéér effectief.
Het gedeelte met het kleine meisje was vervolgens ook weer erg spannend - en die achterlijke politieagent die netjes zijn wang toewendt naar dat monster was enorm irritant - hoewel het geheel ook hier weer van clichés aan elkaar hing. De hieropvolgende vlucht die de hoofdpersonen moeten maken behoort zeker tot de spannendste momenten van de film, en het moment waarop de oude vrouw 'n paal (?) van de brandweerman in haar gezicht krijgt was toch wel een dikke glimlach waard. Spijtig dat 'ie dood moest, maar dat vergeef ik de makers wel.
Het einde was ook weer smullen, ondanks dat ik het al een keer gezien had. Bij het moment waarop het kelderluik openviel vloog ik werkelijk waar drie meter de lucht in; wát een moment was dat. Dat die cameraman vervolgens zo stom is om zijn camera in dat gat te steken, om te kijken of er misschien een uitgang is was ook weer zo'n 'Nee, doe dat nou niet!'-moment - heerlijk!
Jammer was wel dat de verschijning van het bezeten meisje deze keer een stuk minder indruk maakte. Ik moest zelfs wel een beetje grinniken om dat hoofd van haar. Totdat ik beneden de achterdeur moest afsluiten, natuurlijk, waarbij ik ook een stukje door het donker moest lopen. En ja hoor, toen ik eenmaal in bed lag deed ik liever mijn ogen niet meteen dicht, dus we mogen concluderen dat de makers van [REC] met de eindscène goed werk hebben geleverd.
Bij de tweede herziening was [REC] minder indrukwekkend dan bij de eerste, maar toch lijkt een welgemikte 4,0* (na de eerste kijkbeurt zou ik, denk ik, een 4,5* hebben gegeven) me zeer verdiend.
R1992
'nadat er twee zombies waren losgebroken', toen was ik al weg. überjammer dat zombies de sfeer moesten verpesten
Awake78
Zombies klinkt meteen weer zo goedkoop. Het waren gewoon geïnfecteerde mensen
R1992
Ze gaan een tijdje dood en worden wakker als moordlustige moordmachines zoals in Dawn of the Dead, dat noem ik zombies
Het is ook ongelofelijk goedkoop en stom, Awake78. Écht ongelofelijk jammer dat de regisseurs niets origineels konden bedenken en met zombies gelijk de sfeer van de film moesten verpesten. Gewoon kut
- 11913 berichten
Invalshoek vond ik erg origineel en de sfeer extreem claustrofobisch. Een zo goed als perfecte horrorfilm.
Zombies klinkt meteen weer zo goedkoop. Het waren gewoon geïnfecteerde mensen
Klopt.
Madecineman (moderator films)
Legan
Met [Rec] leveren de beide heren een film af dat vanaf de eerste minuut boeit en dit doorzet tot de allerlaatste seconde. Maar niet alleen boeiend. Oh nee. Ook zeer sfeervol, spannend, realistisch en beklemmend. Natuurlijk zijn er enkele minpuntjes zoals de voorspelbaarheid van het verhaal (en welke kant het telkens opgaat), en de clichés welke niet niet ontweken worden. Maar alles wordt zo goed gebracht met ruim voldoende interessante ontwikkelingen en een uitstekende timing, dat dit alles met gemak naar de achtergrond wordt verdrongen.
Een strakke film met een supereinde.
playah26
Eindelijk weer een horror van niveau, goed spannend, top geacteerd, en goed gefilmd alsof je er echt helemaal midden in zit.
Sfeertje was prima, had alleen iets meer schrik momenten verwacht want die waren op 1 hand te tellen.
playah26
Daar geef ik je helemaal gelijk in..
Ik schrik niet zo snel bij films maar bij de paar die hier in zaten dus wel, en waren inderdaad heel erg goed.
vooral bij dat stukje dat hij dat luik opendoet en het filmt met de camera, je voelt hem zo erg aankomen en toch schrik je je wezenloos
Karl van H.
Daar geef ik je helemaal gelijk in..
Dat was inderdaad een prachtig doe-dat-nou-niet!-moment
Baldur
Intens stukje cinema, het cameraconcept werkt uitstekend hier. Erg beklemmende sfeer, en zeker spannend. Het laatste halfuur is helemaal top. Perfecte speelduur ook, dit soort films moeten niet te lang duren. 4.5*
Glacius
Ik schrok zo erg, dat ik een meter naar achteren sprong.
Ik heb de film op de computer gekeken in het donker, en zat vrij dicht op het scherm, wat bij deze film eigenlijk vrij goed werkt en ik kan zeggen dat dit een intense rit was.
De film blijft interessant en als eenmal de essentie van de film start constant spannend.
Korte speelduur maar past precies bij het type film. Ik moet zelfs bekennen dat ik de korte speelduur niet had opgemerkt tijdens het kijken van de film.
®Tc
Af en toe waag ik me dan toch eens aan een horrorfilm, niet echt mijn favoriet genre. Maar zoiets heb ik nog nooit gezien.
De film komt rustig op gang en laat de situatie onbekend. Je zit met de mensen samen in het gebouw zonder enige vorm van informatie en dat blijft het een tijdje aanhouden. Wanneer de situatie volledig omkantelt nadat die 2 gebeten mannen begonnen te flippen begint de grote hysterie. Nogal veel schrikmomenten , geschreeuw en enorm rommelig camerawerk. Nu begrijp ik best wel dat het nodig is omdat de cameraman zelf nogal in een onleuke situatie zit. En het werkt wel, wat een creepy stuk !
***
niethie
Het Blair With achtige plotje kon me opzich prima bekorren, maar dat constante hysterische gedoe en geschud met camera zorgde ervoor dat het ruim een half uur duurde eer ik er helemaal inzat, af en toe was het zelfs zo ergelijk dat ik even heb overwogen hem gewoon uit te zetten. Gelukkig dat ik dat niet gedaan heb want de rest van de film kwam als een grote verrasing, de schrikeffecten zijn heel effectief en er heerst een heel claustofobisch sfeertje. Erg griezelig allemaal!
Jammer voor de rest want dat heeft natuurlijk wel invloed op mijn cijfer...
3 sterren (lijken me meer dan genoeg)
Glacius
Blair Witch achtige plot?
Dat de film de zelfde methode van filmen heeft, betekend niet dat het plot hetzelfde is.
deTuinman
Blair Witch achtige plot?
Heb jij de blair witch wel gezien dan? want het ze komen wel degelijk overeen
Glacius
Tuurlijk heb ik de Blair Witch gezien.
Enige overeenkomst is het genre en filmwijze.
Niets meer noemenswaardige overeenkomsten om deze film specifiek te vergelijken met de Blair Witch.
- 11913 berichten
Prima gezegd Glacius. Alle films zijn wel door andere films geinspireerd, en [REC] is toch echt wel een andere film dan Blair Witch en Cloverfield.
niethie
Dat klopt, ik moest er tijdens het kijken gewoon vaak aan denken. Heb het misschien ook wat verkeerd geformuleerd door het plotje te noemen, had beter kunnen zeggen dat ''De Blair Witch achtige manier van filmen me erg kon bekorren'' Is al een heel verschil...
Bram87
Geweldige vond ik deze film. Een horror film waar niet al te veel gore situatie's in zitten hebben bij mij zowiezo al een streepje voor. Het enige wat me een beetje ging irriteren was dat spaanse gekrijs. Maja, dat vergeef ik ze wel. Ik ben heel erg benieuwd naar deel 2!
- 11913 berichten
Maar heb je het over het gekrijs an sich of echt over de taal?
judgepaddy
Maar heb je het over het gekrijs an sich of echt over de taal?
Geloof me. Ik heb een Spaanse vriendin gehad.
In bepaalde situaties hoort dat bij elkaar!

[REC] 4: Apocalipsis
2014

[REC]³: Génesis
2012

[Rec]²
2009

De beste moderne Spaanstalige horrorfilms

Angstaanjagende horrorfilms uit vijf verschillende landen

Mahanagar

When the Wind Blows
Animatie / Drama, 1986

À l'Intérieur
Horror / Thriller, 2007
terreurobsessiecamcorderreligion and supernaturalbitecinematographerattempt to escapelodgerlive-reportage zombiegevonden beeldenvirusfirefighterpov