• 9.379.091 stemmen

Geregisseerd door: Roland Emmerich

Met onder meer: Steven Strait, Camilla Belle en Omar Sharif

Releasedatum: 13 maart 2008

Plot 10,000 BC

"The legend. The battle. The first hero."

D'Leh, een 21-jaar oude jongeman, leeft in een primitieve stam 10.000 jaren voor Christus. Zij overleven door het jagen op mammoeten die eens per jaar door hun gebied reizen. D'Leh heeft bepaald niet veel aanzien in de stam, maar droomt heimelijk van prinses Evolet die ver buiten zijn bereik is. Maar wanneer de jagers van de stam en de prinses gevangen worden, realiseert D'Leh zich dat het tijd voor hem is om in actie te komen, voordat zijn stam zal uitsterven.

avatar van zephyr

zephyr

Deze film moet je gewoon ondergaan en niet als een tiener op allerlei fouten gaan zitten letten. Slecht voor je fantasie. Al met al deze film valt nog makkelijk te pruimen door legio goede beelden en een intrigerend door overleveringen en sagen tot stand gebracht verhaal.

avatar van grid8400

grid8400

eerste 3 kwartier moest ik echt mijzelf dwingen om te blijven kijken. Mijn god wat slecht. Van die studio opnamens en vreselijk slecht acteerwerk. Daarna wordt het toch wel leuk. Viel tegen, maar niet echt heel slecht.. 2,5*

avatar van amenmalek

amenmalek

Het enige waar ik een beetje kippenvel van kreeg was de prachtige shot van "The mountain of the Gods".... verder vond ik het niet bijster boeiend, weinig spectaculair acteerwerk, veel wijde shots (maar ja, wat wil je in Nieuw-Zeeland: lees, LOTR).

1,5 ster

avatar van nynke92

nynke92

super film! dikke 5 sterren.

avatar van etherman

etherman

Eigenlijk een bagger film met weinig inhoud.Alsof de film mij soms ook emotioneel moet raken....nee het acteer werk is zwaar slecht en komt niet geloofwaardig over.Ook vanwege het feit dat de film uit het prehistorisch tijdperk boekje komt en iedereen doodleuk engels op zijn amerikaans spreekt,waardeloos!over de special effects ben ik wel tevreden maar weegt veels te licht tegenover de verkeerde dingen in deze film.jammer maar helaas!2,5 sterren voor de alleen goede specialeffects en soms goede muziek.de rest bagger

avatar van Flavio

Flavio

Slechte film maar daar had ik wel een beetje op gerekend...Emmerich zuigt nu eenmaal. Maar ach, een combinatie van wat mooie beelden en houterig acteerwerk kan op zn tijd best vermakelijk zijn.

Wel een ont-zet-tend slecht einde, waarschijnlijk had de scenarioschrijver er opeens geen zin meer in en moest Emmerich het maar uitzoeken. Of was die staking aan de gang? Of hij had een weddenschap verloren of zo, te erg...

avatar van chupaa

chupaa

Ik vind het een zeer goede film ,

beetje vergelijk baar met apocalypto

Geen spijt dat ik deze film heb gekeken

Je wilt na deze film zelf ook een jager worden

avatar van gotti

Wat let je?

avatar van Willy Wartaal

Willy Wartaal

Ja ik ook, heb meteen mijn speer uit de kast gehaald.

Zal niet te veel worden vuil maken aan deze waardeloze film.

Slecht acteerwerk, slecht verhaal, slechte s-tijger en het einde is werkelijk waar om te kotsen. En dat is niet overdreven het is ECHT om te kotsen.

avatar van ASroma

ASroma

grid8400 schreef:

klopt jah, in het begin dacht ik echt wat is dit voor een amateur zooitje, maar gaande weg de film heeft het idd wel een "beetje" weg van apocalypto en niet heel erg slecht. Toch nog 3 sterren

avatar van Lui

Lui (crew films)

• 11911 stemmen

net nog eens gekeken, maar heb hem na 20 afgezet omdat het mij totaal niet meer boeide.. de eerste keer in de bios vond ik het nog wel gaan, maar nu....

avatar van Robin2011

Robin2011

Was toch aangenaam verast van deze film, de shots waren erg mooi en het verhaal boeide zeer zeker.

avatar van usr14112

usr14112

Middelmatig film die maar neigt naar matig. Verhaal lijkt op apocalypto maar die film is echt een stuk beter. Matige acteerprestatie's.

2 *

avatar van Dutchmeister

Dutchmeister

Slechte film. Heb hem met moeite uit gekeken. Al was het einde wel redelijk interessant.

2* voor de moeite die ze hebben gedaan.

Deze film suckte echt hard, mensen...Historisch VOLLEDIG incorrect en de acteerprestaties waren te vergelijken met die van een kleuterklasje.....Niet gaan kijken dus !

avatar van Martijnnn

Martijnnn

Ik vind historische incorrectheid niet bepaald een minpunt, er is duidelijk voor gekozen.

Martijnnn schreef:

Dan zou ik zeggen dat ze er duidelijk de verkeerde categorie voor gekozen hebben :S

avatar van rbrt93

rbrt93

Wat zit iedereen nou te zeiken op deze film?

hij is echt heel goed en mooi, ik hou vooral van die shots zoals bij lord of the rings. dat je honderden kilometers verder kan kijken en dan 3 van die jagertjes ziet lopen.

4,5 sterren van mij!

avatar van Leland Palmer

Leland Palmer

Het ziet er soms wel leuk uit, maar voor de rest is dit gewoon één groot prutswerk van Emmerich. Die tijger lijkt supernep, de vele gebieden die zo mooi moeten zijn kunnen niet overtuigen en de muziek is niet goed gekozen wat mij betreft. Als er dan ook nog een paar matige acteurs in dit flutverhaaltje voorkomen is de maat helemaal vol. Ik had niet veel verwacht, maar ik heb nog minder gekregen dan de lage verwachtingen die ik had. Erg jammer...

avatar van tevelenco

tevelenco

'Wat een ongelofelijke B-film was dit zeg!!

Waar ik bij Apocalypto bijna de gehele film op het puntje van mijn stoel heb gezeten heb ik me bij deze film vooral geergerd.

Wat een ongelofelijk slecht verhaal, neppe special effects en uitzonderlijk slechte actuers die werkelijk niets uitstraalden.

Enig pluspuntje was de hoofdrolspeelster die er wel goed uitzag maar dat was dan ook alles.

avatar van OlafK

OlafK

Visueel was de film erg mooi maar voor de rest... totaal inhoudloos, acteerprestaties waren niet van een heel hoog niveau en het verhaal was flut. Tel daarbij de historische fouten op en je komt op ongeveer 2 sterren uit.

avatar van Martijnnn

Martijnnn

Historische fouten, lol ik kan nog steeds niet begrijpen dat mensen deze film zowieso om de historische waarde zouden kijken.

avatar van Max en Joep

Max en Joep

OlafK schreef:

Tel daarbij de historische fouten op...

kom kom kom...

we hebben het hier toch maar over slechts een heerlijke no-brainer, die volledig pretentieloos is?

avatar van Lad

Lad

Martijnnn schreef:

Inderdaad, de film draait niet om historische correctheid, de film wilt het publiek gewoon amuseren, en dat is redelijk gelukt bij mij.

Goede, degelijke film!

avatar van martijntjuhh

martijntjuhh

Historisch correct of niet, wat maakt het uit?! helemaal niets vind ik. Het gaat toch of de film leuk is of niet!

In tegenstelling tot de meeste mensen hier, heb ik me redelijk vermaakt met deze film. Ik vond dat de film mooi gemaakt was, en bleef me boeien tot aan het einde.

Niet alles was goed aan deze film, het verhaal kon wel iets beter. Sommige gedeeltes waren namelijk een beetje voorspelbaar.

Ik zag ook dat er aanmerkingen waren op de acteerpresaties van de cast. Ik had hier geen problemen mee. Misschien kwam dit doordat er niet echt veel geacteerd hoefde te worden. Misschien zat ik wel te diep in het verhaal om dit op te vallen.

al met al wel een rum voldoende waard: 3, 5*

avatar van MrEd

MrEd

Zoals een groot deel van de gebruikers heeft aangegeven.......

BAGGER.

Slecht acteerwerk, flinterdun verhaaltje een irritante voice over die het verhaal probeert te vertellen en magere CGI.

avatar van Lord Salo

Lord Salo

Tijdens het kijken herinnerde deze film mij aan 'Apocalypto' 2006. Door naar deze film te kijken ben ik er voor de zoveelste keer achtergekomen hoe goed Apocalypto was.

Maar goed we hebben het over 10,000 B.C.

tevelenco schreef:

'Wat een ongelofelijke B-film was dit zeg!!

Ik heb ook niet zo veel toe te voegen hieraan, maar toch denk ik aan andere bagger films en dan denk ik dat deze toch wel een 3* verdient vanwege de mooie landschappen en het sfeer die mij een beetje aan Apocalypto deden denken.

avatar van B100!

B100!

Geen onaardige film.

Het is een liefdesverhaal in een ander jasje!

avatar van Baklap

Baklap

Zeker niet onaardig.. niets aan de hand filmpje...

avatar van Ché Cliché

Ché Cliché

Heel veel slechter kan het niet worden. Wat een absolute flutfilm.