Genre: Avontuur / Drama
Met onder meer: Steven Strait, Camilla Belle en Omar Sharif
Releasedatum: 13 maart 2008
Bekijk via Videoland
Plot 10,000 BC
"The legend. The battle. The first hero."
D'Leh, een 21-jaar oude jongeman, leeft in een primitieve stam 10.000 jaren voor Christus. Zij overleven door het jagen op mammoeten die eens per jaar door hun gebied reizen. D'Leh heeft bepaald niet veel aanzien in de stam, maar droomt heimelijk van prinses Evolet die ver buiten zijn bereik is. Maar wanneer de jagers van de stam en de prinses gevangen worden, realiseert D'Leh zich dat het tijd voor hem is om in actie te komen, voordat zijn stam zal uitsterven.
D’Leh
One-Eye
Moha
Lu’Kibu
rickaleks
Echt een hele erge tegenvaller. Er had hier zoveel meer in kunnen zitten als er een mooi en goed verhaal aan werd gekoppeld. Maar dat verhaal was echt heel slecht.
2 sterren.
mikeypsp
Ik heb wat gemengde gevoelens over deze film. Het is geen slechte film als je kijkt naar het spektakel, de special effects zijn meestal goed alleen de sabeltandtijger vond ik er nep uitzien. De film bied best spectakel en mooie omgevingen .
Het verhaal op zich gaat ook nog wel. Ik ben van mening dat je in een film best wat mag spelen met de feiten. maar wat hier gebeurt ja dat kan echt niet.. mamoeten gebruikt als werkdieren, romeinsachtige gebouwen in 10.000 v chr???? er klopt in ieder geval helemaal niks van. Dat is jammer want er had veel meer ingezeten. Het is best een redelijke budget film denk ik. Dus de mogenlijkheden waren er best.
toch 3 sterren(is een 6) dat was ie minimaal toch wel waard
vkint
Deze film is zeker een must see! Goeie film mischien een beetje te bla bla. maar t verhaal en spanning is goed
lindakroes
Een tegenvaller! Slecht geacteerd en afgeraffeld.... Alleen de special effects waren oke.... Jammer had er meer van verwacht.
R&M
Nooo man ik vond hem echt Gruwelijk man van mij krijgt ie echt de hele 5 steren mzzl
R&M
whimp
De spanning mist, en in animatie en avontuur is alles toegestaan, het verhaal is simpel en zo vaak verteld, maar toch heeft deze film mij wel vermaakt.
Kadafi
Jij hebt ook op Camilla Belle zitten geilen?
Angrod_Pallanén
Vond het nogal een tegenvaller. Niets vermaakte me en het boeide ook niet. Het verhaal was splinterdun, de personages waren niet interessant genoeg om ook maar iets om te geven en het einde was waardeloos. Misschien ligt het aan het feit dat ik hem op de computer heb bekeken (in DVD kwaliteit weliswaar, maar toch) want het leek alsof ik naar een goedkope '50s film keek waar je de zwarte lijnen van de set voor het blauwe scherm duidelijk te zien waren. Dat verpeste menig mooi plaatje. Daarbij dat de animatie ook niet zo geweldig was (op de mammoeten na die zo realistisch leken dat ik af en toe moest bedenken dat ze toch echt uitgestorven zijn) en dat noch de muziek noch de acteerprestaties me wisten te boeien. Uitzonderlijke tegenvaller die alles wat een standaard avonturenfilm nog weet te presteren nog niet behaald.
Maar ik moet er wel bij vermelden dat ik hem zag na twee delen Pirates, en dan valt eigenlijk alles wat je daarna kijkt tegen.
deTuinman
Wederom heeft Emmerich wel de goeie mensen in dienst, alleen kunnen ze niet samenwerken.
Wat een flop
Leg uit...
NTsuno
ok, het verhaal laat wat te wensen over maar voor de rest best een vermakelijke film. Er is een hoop ophef over de film gemaakt, maar ik ben het met de meeste eens, dat is niet helemaal terecht. Verder best een kijkje waard.
dondiego
Veel meer van verwacht zoals de meesten van jullie.
Een paar vermakelijke stukken in met wat spanning en actie maar voor de rest heb ik met moeite mijn ogen open kunnen houden.
Aeneas
Ik vond het verhaal niet erg spectaculair maar wel vermakelijk. De special effects waren aardig en de ogen van Camilla Belle maakten een hoop goed.
Toch was het minder dan ik er van verwacht had. Voor mij 2,5*
haranloren
Ik snap werkelijk waar niet waarom mensen nu nog zeggen dat 'ze er meer van verwacht hadden'
Mheo
Na het zien van de trailer had ik er iets meer van verwacht. Maar toch geen slechte film. Op een gegeven moment deed het mij een beetje aan "Apocalypto" denken ...
Aeneas
Heel simpel: Op basis van wat je hoort, leest en ziet van een film creeër je een bepaalde verwachting van de film. Ook op dit forum zijn er mensen die deze film geweldig vonden en mensen die het 3x niks vonden.
Van wat ik ervan gehoord had verwachte ik persoonlijk geen 5* film, maar wel een film die ik met minimaal 3 tot 3.5* kon beoordelen.
Achteraf viel het me meer tegen dan verwacht, vandaar mijn opmerking
Idd, en ik heb alleen maar slechte dingen gehoord en gezien.
brucecampbell
Mijn zoontje van 4 vond het allemaal fantastisch en overweldigend, maar ikzelf vond er niets aan.
sofripa
Verhaallijn: toe maar. Special effects: zeer goed. Acteerwerk: zozo. Oja, historisch acuraat: no way.
Dus kijken? Doet geen pijn aan de ogen, wel een beetje aan de hersenen.
kaketoe
Deze film had zo veel beter gekund, jammer dat ze er niet alles eruit hebben gehaald. Ondanks heeft de film me kunnen blijven boeien dus vandaar 3*
Daniël Moerman
Hele mooie film! Dit is één van de betere films die ik tot nu toe heb gezien. Dikke 4,5 sterren!
Spider
Zoals met bijna alle Roland Emmerich films mist ook deze film "iets". De man wil zo graag de nieuwe Spielberg zijn dat er ergens iets mis gaat. Misschien is het verschil dat Spielberg betere acteurs voor zijn films cast en dat Emmerich teveel oog voor zijn special effects heeft. Film ziet er perfect uit (inclusief de acteurs) maar toch mist het de grootsheid van een blockbuster. Wel perfecte popcornvermaak.
natju
Ik heb me prima vermaakt met deze film.
De special effects waren goed, alleen die tijger was soms erg nep.
De rest zag er prima uit. Acteerwerk niet het beste wat ik heb gezien.
Oja, deze film doet me wel een beetje denken aan apocalypto.
Gioia221
Ik viond het een hele mooie film, Het heeft me zo ontroerd.
De broerderschap enzo, hele mooie film
Deze film ga ik zeker nog een keer bekijken:)
shanetjuh
Redelijke film heb me niet verveelt. maar om te zeggen een super film dat gaat me een beetje ver
christophel
niet echt een bijzondere film, kan ook niet zeggen dat er extreem goede spelers waren, de nep beesten vond ik irriterend, film wel helemaal uitgekeken, 3.0
Spider1980
Had er misschien teveel van verwacht.
En jammer dat ie erg veel op Apocalypto leek.
Al met al wel genoten van deze, toch wel meeslepende film.
lagaiske
De special effects zagen er best wel prima uit.(de mammoeten vooral)
Al mochten het er wel iets meer geweest zijn.
Verder een verhaal die veel gelijkennisen heeft met eerder vertoonde films.
Dus zeker verre van vernieuwend.
Had best ook wel een beetje meer diepgang mogen hebben.
Het einde met de rebirth van het meisje vond ik er ook zwaar over.
Deze film moest dus een happy end krijgen.
Degelijk maar beneden mijn verwachtingen.
DaDonDaDa
Zoals vele voor mij al gezegd hebben , redelijke film . als je er niet teveel van verwacht dan is die best goed.
DaZtorm
Film die zich afspelen in het verleden en zijn opgenomen met de laatste en mooiste middelen, is altijd een groot gevaar. Ik weet nog wel toen na de film Titanic toen we met zijn alle fouten gingen zoeken in de film, nou in deze film hoef je niet te zoeken.
We kunnen legio fouten opnoemen over de diersoorten die op die plaatsen niet leefde of al uitgestorven was (met als top natuurlijk de Gastornis die een schrikvogel moet voorstellen en die 40 miljoen jaar geleden is uitgestorven).
Dat tast de geloofwaardigheid zeer aan, maar de opnames en beelden zijn mooi. Oké, van de ijstijd naar de piramides is een beetje ja.... nogal vreemd en complete zeiljachten ook, maar de film bleef mij wel boeien.
Kortom: neem de film niet serieus maar kijk hem wel!

Apocalypto

Oorlog / Actie, 2005

Goal!
Drama / Sport, 2005

Drama / Misdaad, 2008
jagerinheemsfemale loverpyramidmammothsapient mountain villagestone agefighterprimitive time saber-toothed tigerprehistoric adventure