• 9.374.495 stemmen

Geregisseerd door: Don Siegel

Met onder meer: Clint Eastwood, Harry Guardino en Andrew Robinson

Gesproken taal: Spaans en Engels

Plot Dirty Harry

"Detective Harry Callahan. He doesn't break murder cases. He smashes them."

Harry Callahan is een inspecteur die vuile klusjes opknapt, een hekel aan misdadigers heeft en dit met een revolver bewijst. Zijn bijnaam is dan ook Dirty Harry. Deze keer gaat het om een moordenaar die vanaf de daken van de stad het op kinderen heeft voorzien en na zijn arrestatie weer losloopt. Harry volgt hem ook in zijn vrije tijd maar dat kan hem zijn leven kosten.

avatar van neo

neo

Dit is absoluut de beste Dirty Harry film. Clint Eastwood spreekt in deze film ook de klassieke zin: Go Ahead make My Day Punk.

avatar van Jordy

Jordy

het is toch iets van (uit m'n hoofd, al 5/6/7 jaar niet meer gezien die films):

You probably ask yourself "did he shot 5 or 6 times"? Well you could better ask yourself "Do I feel lucky today?" Well do ya, punk?? Go ahead, make my day"

avatar van Jordy

Jordy

I know what you're thinking. Did he fire six shots or only five? Well, to tell you the truth, in all this excitement, I've kinda lost track myself. But being as this is a .44 Magnum, the most powerful handgun in the world, and would blow your head clean off, you've got to ask yourself one question: Do I feel lucky? Well, do ya punk?

avatar van dttom

dttom

Yep klassieker

avatar van Blindfold

Blindfold

Ik weet niet eens meer of ik deze gezien heb. Zo lang is het al geleden. Nou mag ik zeker ook niet stemmen?

avatar van Ralfke

Ralfke

• 2075 stemmen

Ook weer in mij jeugdjaren voor het eerst gezien. Eastwood op zijn best en dit is dus zo'n klassieker uit de jaren '70!

Klassieker in het genre!! En een Clint Eastwood op zijn best: Genieten dus;

avatar van Mirandak

Mirandak

Heerlijk deze film. Ik heb zaterdag (op dvd) samen met mijn pa bekeken. Hij blijft iedere keer weer leuk.

avatar van shayed

shayed

Klassiek. ***1/2

avatar van jackie

jackie

Go Ahead make My Day Punk.

Deze zin zegt ie niet in dit deel.

avatar van jedymaster

jedymaster

Wat is dan wel de oneliner is deze film?

avatar van Wouter

Geen onliner, maar een van de beste quotes ooit:

Much ado about nothing, als ik het zo lees. Coole quote is ook beste quote ??

avatar van Wouter

Ik vind hem erg tof. En ja een van de coolste quotes is wat mij betreft een van de beste.

Da's leuk aan een quote.

Fantastische Quote ja.

When a man is chasing a woman through an alley with a butcher's knife and a hard-on, I figure he isn't out collecting for the Red Cross!

and the Real Harry :

Well, I'm all broken up over that man's rights!

Helaas wordt dit door sommige op de site verkeerd ge-interpreteerd.

avatar van Wouter

Hoe bedoel je? Volgens mij is de quote nogal duidelijk. He couldn't care less.

Klopt.

FisherKing schreef:

Fantastische Quote ja.

and the Real Harry :

Well, I'm all broken up over that man's rights!

Beste parodie op deze uitspraak komt uit Naked Gun:

Frank Drebin:

"Well, when I see five weirdos dressed in togas, stabbing a man in the middle of the park in front of a full view of 100 people, I shoot the bastards, that's my policy.

Mayor:

" That was a Shakesphere In The Park Production of Julius Caesar, you moron! You killed five actors! Good ones! "

Shake-wie?

Mischa

Sorry, Wouter, niet opgelet bij het jatten. Het is natuurlijk Shakespeare, als in 'Bacon' of 'Dee'

avatar van roda

roda

klopt het wel wat in het plot hierboven staat, dat Harry een hekel aan kleurlingen heeft ?

in Magnum Force heb ik er in ieder geval niks van gemerkt.

avatar van blabla

blabla

• 2070 berichten

Harry heeft een hekel aan alles en iedereen.

Althans dat is de ironische indertoon en het beeld dat zijn collega's van hem hebben in deze film.

roda schreef:

Vreemd inderdaad. Volgens mij klopt dat niet.

Mischa

Blabla heeft gelijk; Harry heeft een hekel aan iedereen, dus ook aan 'blacks' en 'spics'

avatar van roda

roda

Mischa schreef:

in het vervolg op deze film 'Magnum Force' duidelijk niet.

daarin heeft ie een zwarte partner en deelt ie het bed met een Chinese dame.

Harry heeft dus alleen maar een hekel (en terecht) aan criminelen en mensen met asociaal gedrag.

avatar van speedy23

speedy23

Boeiende actiefilm met Clint Eastwood als beeldenstormende politieagent die vastbesloten is de psychopathische moordenaar te pakken, zelfs als hij daarvoor van de geldende regels moet afwijken. Briljant gefilmd en gemonteerd, met maximale werking. Tot '88 speelde Eastwood de hoofdrol in nog vier Dirty Harry-films: The Enforcer, Magnum Force, Sudden Impact en The Dead Pool. Gefilmd in Panavision. Swingende muziek van Lalo Schifrin. Opgedragen aan de politieagenten van San Fransisco die hun leven lieten tijdens hun dienst terwijl zij hun plicht vervulden...

avatar van jassonn

jassonn

roda schreef:

in Magnum Force heb ik er in ieder geval niks van gemerkt.

Vind dat dat van die kleurlingen wel weggehaald mag worden,en wat algemener omschreven kan worden.

Goeie film overigens. 3,5 *

avatar van Jan Spoelstra

Jan Spoelstra

Harry heeft een hekel aan alles en iedereen, maar vooral aan mensen die......

Ketchup op hun hotdog doen!

avatar van Captain Pervert

Captain Pervert

Erg leuke film, klassieke "Eastwood-vehicle" waarin hij het concept van ongeleid-projectiel-agent zo ongeveer uitvond, en sindsdien is dat duizenden malen gekopieerd.

Een agent die met een belachelijk groot handvuurwapen criminelen liever afschiet dan arresteert en ondertussen sarcastische grappen maakt, geweldig gewoon.

Daarbij is deze film ook nog een solide thriller.

avatar van as

as

Een nieuwtje van Dark Horizons:

Harry Gets "Dirty" All Over Again

Ahhh the Warner Bros. Lot in Burbank. Behind those huge concrete walls of an indeterminate beige/pink/yellow hybrid colour lies a lot like no other, and one which 'BastardofCarolina' was visiting when he came upon this juicy rumour:

"Warner are remaking Dirty Harry. I know because I auditioned for a feature there last week and another prospect (someone you might know in fact) told me about it - information from his agent that just came down that day.

Clint Eastwood passed on doing a new Dirty Harry flick a few months back apparently, which they'd been fleshing out ideas for for several months prior. He's beyond that now obviously. So yeah, it's being remade. The idea is start from scratch and put Callahan back into his swinging 30's or something.

And you know who they want? (whether this means he'll get it or not I dunno) The Rock. Apparently Dwayne's a big fan of Eastwood's early stuff and knows about it. So the ball's in his court it seems. Ben Bratt is another. Regardless, guess he'll still have 1 bullet left in the chamber...