• 11.462 nieuwsartikelen
  • 163.679 films
  • 10.471 series
  • 30.454 seizoenen
  • 618.662 acteurs
  • 194.162 gebruikers
  • 9.039.193 stemmen
Avatar
 
Netflix verwijdert binnenkort onder meer 'The Matrix' en 'True Grit'
Foto: © ANP

Netflix verwijdert binnenkort onder meer 'The Matrix' en 'True Grit'
Foto: © ANP

Het is een eindeloze roulering: het aanbod van Netflix. Het ene moment kondigt de streamingdienst een hele rits nieuwe titels aan en het andere moeten we gedag zeggen tegen een reeks oudere. Dat laatste is binnenkort weer aan de hand, dus voordat ze - wellicht voorgoed - verwijderd worden, hier nog een kleine herinnering. 

Edge of Tomorrow (2014) • 28 februari

In een nabije toekomst wordt de aarde aangevallen door buitenaardse wezens, waar geen enkele militaire macht tegen opgewassen is. Majoor William Cage (Tom Cruise) is een officier die nog nooit een oorlogsfront van dichtbij gezien heeft, totdat hij betrokken raakt bij een zelfmoordmissie. Hij sneuvelt binnen enkele minuten en belandt vervolgens op raadselachtige wijze in een timeloop, waarin hij steeds opnieuw hetzelfde gevecht moet leveren en elke keer weer de dood vindt. Maar na elk gevecht kan Cage meer tegenstand bieden aan zijn tegenstanders, mede dankzij de hulp van Special Forces strijder Rita Vrataski (Emily Blunt). Met elk gevecht tegen de ruimtewezens, komen Cage en Rita een stap dichter bij het verslaan van de vijand.

Geregisseerd door Doug Liman, met Tom Cruise, Emily Blunt en Brendan Gleeson. Deze film krijgt een 3,60/5.

The Matrix (1999) • 28 februari

Thomas A. Anderson is een man die twee levens leidt. Overdag is hij een normale computerprogrammeur en 's nachts een hacker die bekend staat als Neo. Neo heeft altijd zijn eigen bestaan in twijfel getrokken, maar de waarheid gaat zijn verbeelding ver te boven. Neo wordt het doelwit van de politie als hij wordt benaderd door Morpheus, een legendarische computerhacker die door de overheid als terrorist wordt bestempeld. Als opstandeling tegen het systeem moet Neo de confrontatie aangaan met de agenten: superkrachtige computerprogramma's die erop gericht zijn Neo en de hele menselijke opstand te stoppen.

Geregisseerd door Lilly Wachowski en Lana Wachowski, met Keanu Reeves, Laurence Fishburne en Carrie-Anne Moss. Deze film krijgt een 4,01/5.

Dirty Harry (1971) • 28 februari

In 1971 wordt San Francisco geconfronteerd met een maniak die bekend staat als de "Schorpioenmoordenaar", die onschuldige slachtoffers maakt en losgeld eist via boodschappen die zijn achtergelaten op de plaats van de misdaad. Inspecteur "Dirty" Harry Callahan wordt op de zaak gezet, en moet samen met zijn nieuwe partner inspecteur Chico Gonzalez voor zorgen dat de Schorpioen wordt opgespoord, gearresteerd en achter de tralies wordt gezet. Door de listigheid en genadeloosheid van de moordenaar is Callahan er echter toe gedwongen onorthodoxe methodes te gebruiken. 

Geregisseerd door Don Siegel, met Clint Eastwood, Harry Guardino en Andrew Robinson. Deze film krijgt een 3,64/5.

Dumb & Dumber (1994) • 28 februari

We volgen Harry en Lloyd en twee ongelofelijke domoren, die voortdurend worden ontslagen bij het bedrijf waar ze werken. Lloyd is inmiddels limosine-chauffeur en krijgt de opdracht om een vrouw genaamd Mary Swanson naar het vliegveld te brengen. Wanneer hij echter ziet dat ze bij het uitstappen haar koffer vergeet, maakt hij het zijn persoonlijke missie, haar deze te komen brengen. De vrouw heeft de koffer echter bewust achtergelaten als losgeld voor een stel ontvoerders. Ervan overtuigd dat Lloyd een slinkse crimineel is die het geld probeert te jatten, gaan de ontvoerders achter hem aan. Aanvankelijk heeft Lloyd niets door, maar naarmate zijn reis met Harry vordert, beginnen ze iets te vermoeden. 

Geregisseerd door Bobby Farrelly en Peter Farrelly, met Jim Carrey, Jeff Daniels en Lauren Holly. Deze film krijgt een 3,34/5.

True Grit (2010) • 28 februari

Na de moord op haar vader door ingehuurde hand Tom Chaney, gaat de 14-jarige boerin Mattie Ross op pad om de moordenaar te zoeken. Om haar te helpen, huurt ze de sterkste Amerikaanse marshall in die ze kan vinden. Tegen zijn wil in sluit ze zich bij hem aan op zijn tocht door de Indian Nations op zoek naar Chaney. Ze worden vergezeld door Texas Ranger LaBoeuf. Het onwaarschijnlijke trio stuit op verschillende gevaarlijke situaties, waarvan sommigen de heldhaftigheid van elk van hen op de proef stellen. 

Geregisseerd door Ethan Coen en Joel Coen, met Jeff Bridges, Hailee Steinfeld en Matt Damon. Deze film krijgt een 3,46/5.

Reacties (0)

Gast

  • berichten
  • stemmen

Let op: In verband met copyright is het op MovieMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.

Dit artikel bevat nog geen berichten. Wees de eerste.

Gerelateerde Clips