menu

Dirty Harry (1971)

Alternatieve titel: Smerige Klabak

mijn stem
3,65 (1532)
1532 stemmen

Verenigde Staten
Actie / Misdaad
102 minuten

geregisseerd door Don Siegel
met Clint Eastwood, Harry Guardino en Andrew Robinson

Harry Callahan is een inspecteur die vuile klusjes opknapt, een hekel aan misdadigers heeft en dit met een revolver bewijst. Zijn bijnaam is dan ook Dirty Harry. Deze keer gaat het om een moordenaar die vanaf de daken van de stad het op kinderen heeft voorzien en na zijn arrestatie weer losloopt. Harry volgt hem ook in zijn vrije tijd maar dat kan hem zijn leven kosten.

Trailer

https://www.youtube.com/watch?v=K6Vi1VurN9s

Wanneer je deze, als ook andere ingevoegde media op de site wilt zien, dan moet je hier even toestemming voor geven.

Met het tonen hiervan wordt er mogelijk door een andere partij cookies geplaatst en/of wordt je ip-adres geregistreerd, zonder dat MovieMeter hier invloed op heeft. Lees ons privacybeleid voor meer informatie over hoe MovieMeter met je privacy omgaat.

zoeken in:
avatar van Richard_Voorhees
3,5
Haha, vroeger deed men vaak op VHS-hoezen en misschien zelfs bij bioscoopreleases(?) de titel van een bepaalde speelfilm in het Nederlands vertalen.
Ik heb zelf de tijden niet mee mogen maken, maar vond men vroeger het echt aansprekend als men zag dat 'Smerige Klabak' uitgebracht was?

avatar van Richard_Voorhees
3,5
Ook zo'n heerlijk gedateerd woord trouwens (klabak). Smeris was dan beter geweest, maar goed. Als je het mij vraagt is het nog altijd beter dan 'Smerige Glimmerik' (ja, dat laatste werd/word echt gebruikt als een benaming voor een agent/politieman).

avatar van Rico120
1,5
sorry ik vond deze film geen reet aan en ik vond hem zelfs oer en oer saai

avatar van lovecraft
"Alternatieve titel: Smerige Klabak"
Hahahahaha. Dat wist ik nog niet. Wat een alternatieve titel... Geweldig.

Zwolle84
Haha, ik las 'smerige klasbak'. Vond het al zo'n aparte subtitel.

avatar van W.V.
3,5
Weer een aflevering van de samenwerking tussen Siegel en Eastwood, die twee leverden acceptabele films af en Eastwood kon in Hollywood doorgaan waar hij Italië mee gestopt was, namelijk de harde wrekende schutter te spelen. En dat gaat Clint gewoon goed af. Ik weet nog wel dat hij in de 70-er jaren door critici werd afgeschilderd als een acteur die niet meer in zijn mars had dan een wrekende, schietende en nors kijkende actiefiguur. Dan is het na 40 jaar dus heel prettig om te constateren dat Clint toch echt wel meer kon als acteur, maar ook produceren, schrijven of regisseren, Clint beheerst het allemaal, gezien de vele prijzen welke hij de afgelopen decennia kreeg.
Ook Harry Callahan was een prachtige en eigenlijk vernieuwende rol, het was namelijk nog niet voor gekomen dat een politie man zoveel geweld in de film gebruikte. De studio's waren er ook wat huiverig voor, want de tagline's die ze gebruikten spraken al voor zich, het publiek kon achteraf niet klagen dat ze niet waren gewaarschuwd, de mooiste vind ik deze, Harry is the one with the badge, of deze You don't assign Harry to a murdercase, you just turn him loose.
Eastwood wordt door Santoni goed ondersteund, maar het best geeft Robinson partij aan Eastwood, hij zet een geweldige "creep" neer. De scene waarin hij wordt uitgedaagd , do you feel lucky, die geweldige mimiek van zowel Eastwood als Robinson, subliem.
Jammer dat na deze film zoveel vervolgen kwamen, allemaal wel acceptabele films, maar het haalt een beetje de magie van deze film weg. Neemt niet weg dat ik de film zeker twee keer per jaar nog ga kijken.

avatar van Aazhyd
2,5
Waar de westerns met Eastwood nog prima te pruimen zijn, is deze toch wel behoorlijk verouderd. Zo'n typisch jaren 70 sfeertje, met veel donkere beelden. Een simplistisch verhaal met een wel heel overdreven bad guy. Eastwood die zijn ding doet, maar eigenlijk niet echt opvalt. Er zitten ook nogal wat saaie stukken in. Jammer.

avatar van des1
3,0
Andrew Robinson verdient een pluim voor het zoooo exuberant neerzetten van serial killer Scorpio. Een vent die er gewoon om vraagt to get his face smashed in. Die combi van gerochel en gekrijs als Callahan op z'n been gaat staan in het stadion... Zouden hij en Eastwood niet hebben liggen rollebollen van het lachen? Indertijd werd de film door sommige recensenten gekwalificeerd als crypto-fascistisch. De dystopsiche SF film Judge Dredd, waarin Stallone politie agent en rechter speelt, deed het jaren later dunnetjes over. Geen recensent die daar moeite mee had.

avatar van FunkStarr
4,0
Blijkbaar nog niet gestemd. Klassieker natuurlijk, met een heerlijke Eastwood en een geweldige serial killer (ontzettend goed neergezet). Sfeer en muziek zijn dik in orde.

avatar van Daan258
2,5
Ik denk dat iedereen wel eens iets gehoord heeft over de film Dirty Harry. Ook al ben je misschien niet zo'n film liefhebber.
En ik was daar één van. Niet dat ik geen filmliefhebber ben, maar ik heb de naam Dirty Harry heel vaak voorbij horen komen.
Gister voor het eerst bekeken maar ik moet eerlijk bekennen dat ik het nou niet zo'n zeer fantastische film vond.
Slecht was het absoluut niet , vooral het acteerwerk van Clint Eastwood hier in zijn jongere jaartjes waren best goed.
maar daarnaast vond ik het verhaal, actie en spanning niet zo heel bijzonder.
AL met al toch wat meer van verwacht met name door de zeer hoge rating.

2,5*

3,0
TMP
Degelijke actiefilm. Qua plot niet echt geweldig, maar de coole vertolking van Harry Callahan door Clint Eastwood maakt het nodige goed. Enkele (inmiddels) zeer bekende one-liners geven het personage nog iets extra's. De bad-guy is daarentegen iets te overdreven om echt te overtuigen.

avatar van Lakte
4,0
Zeer goede film met 1 van mijn helden Clint Eastwood! Iedere Eastwood fan moet deze gezien hebben samen met The Good, The Bad and the Ugly, The Gauntlet, Kelly's Heroes en Escape From Alcatraz!!

Feeling lucky punk!? Well do ya?

avatar van FlorisV
4,0
Absolute filmklassieker met een politieke boodschap die werd verguisd door de "progressieven" onder ons: misdaad loont domweg omdat de bestrijding door linksige sentimenten te slap geworden, terwijl de "sterke arm" van de wet sowieso altijd al in het nadeel is...als je ziet op hoeveel kosten 1 psychopaat met een scherpschuttersgeweer de gemeenschap al kan jagen. Iemand die met 100% zekerheid schuldig is kan niet worden veroordeeld door onrechtmatig verkregen bewijs, zelfs niet als er overmacht in het spel is...de wet kan even onverbiddelijk als onrechtvaardig zijn en idiote consequenties hebben. Het starre dogma "regels zijn regels" wordt duidelijk afgeserveerd.

Mooie beelden van San Fransisco begeleid door een fraaie, sfeervolle 70s score. Ook zeer donkere nachtelijke scenes maar het is allemaal te volgen. Andrew Robinson is een goeie psycho en zou later nog uitblinken in Deep Space Nine. Eastwood speelt hier een veel interessantere en kwetsbaardere held dan de Naamloze Vreemdeling in zijn westerns.

Er zit geen moment in de film van rek of saaiheid, hier en daar humor, to-the-point dialogen, afgewisseld door actie, achtervolging, en het tonen van het soort treurige decadentie dat we in die andere klassieker, Taxi Driver, niet veel later ook konden ervaren.

En ik heb altijd gedacht dat Dirty Harry een Magnum .45 had! Hier iig een .44! Is al krachtig genoeg om olifanten neer te schieten...maar hou goed het aantal schoten bij, 5 of 6...

avatar van Boneka
3,0
Dirty Harry I is in mijn optiek een middelmatige politiefilm die op het eind zowaar nog wat schwung krijgt, maar over de hele linie heen toch niet schittert. Misschien omdat ie behoorlijk gedateerd is en nogal eind jaren 60/70 uitstraalt. Met name de muziek, maar goed dat weet je als je een film bekijkt uit 71. Ik heb Dirty Harry altijd een leuke reeks gevonden, maar al heel lang niet meer gezien. Ik hoop dat de andere delen in ieder geval wat beter zijn. Word vervolgd!

avatar van Boneka
3,0
TMP schreef:
Degelijke actiefilm. Qua plot niet echt geweldig, maar de coole vertolking van Harry Callahan door Clint Eastwood maakt het nodige goed. Enkele (inmiddels) zeer bekende one-liners geven het personage nog iets extra's. De bad-guy is daarentegen iets te overdreven om echt te overtuigen.


Zo vond ik dat dus ook...........;)

avatar van loneranger
Een klassieker waarin Clint Eastwood voor het eerst de rol van 'Dirty' Harry Callahan speelt. Eastwood is goed, Robinson als Scorpio vind ik hier en daar wat irritant en overdreven. Desondanks een prima film en de eerste in een reeks van vijf.

avatar van IH88
4,0
“There is one question, Inspector Callahan: Why do they call you "Dirty Harry"?”

Clint Eastwood als Dirty Harry, een iconisch personage waar iedereen wel eens van gehoord heeft. Anno 2018 heb je ontelbare van dit soort eigenzinnige politieagenten voorbij zien komen, maar allemaal zijn ze schatplichtig aan Dirty Harry. En terecht, want Eastwood is weergaloos in de rol en mag zijn cowboy/western aanpak lekker doortrekken naar de straten van San Francisco. Het verhaal is conventioneel en de moordenaar is niet de slimste en meest charismatische bad guy die je ooit hebt gezien. Maar Eastwood en de wat grauwe en donkere sfeer (en cinematografie) maken veel goed.

avatar van Fisico
3,5
Dirty Harry is me al die tijd ontsnapt. Van naam een film als een klok en ook de beroemde quote “You've got to ask yourself one question: 'Do I feel lucky? Well, do ya, punk?” blijft legendarisch. Deze week eindelijk aanschouwt en wederom vastgesteld dat Eastwood een geweldige presence gaf als Harry Callahan. Geen Westerndecor, wel een in misdaad badend San Francisco waarbij inspecteur Callahan niet gelooft in regels, rechtbanken en wetten, maar des te meer zijn revolver en zijn buikgevoel laat spreken.

Zijn onverschrokkenheid brengt hem zelfs in verlegenheid wanneer een gestoorde bad guy die het gemunt heeft op kinderen hem in diskrediet brengt. De film neemt sowieso een loopje met de wetten regels door het hoofdpersonage in de verf te zetten. En zelfs als kijker ben je even bereid hierin mee te gaan. Goeie cinematografie, montage en sfeerschepping. Hier en daar leuke quotes, vooral van Callahan uiteraard. Leuke misdaadprent, maar geen absolute topper. Niet altijd even realistisch en ook de andere politielui komen er nogal schlemiel vanaf, maar dat vergeef ik de film. Meer dan degelijk materiaal, sterke 3,5*!

avatar van JanLo
3,5
des1 schreef:
Andrew Robinson verdient een pluim voor het zoooo exuberant neerzetten van serial killer Scorpio. Een vent die er gewoon om vraagt to get his face smashed in. Die combi van gerochel en gekrijs als Callahan op z'n been gaat staan in het stadion... Zouden hij en Eastwood niet hebben liggen rollebollen van het lachen? Indertijd werd de film door sommige recensenten gekwalificeerd als crypto-fascistisch. De dystopsiche SF film Judge Dredd, waarin Stallone politie agent en rechter speelt, deed het jaren later dunnetjes over. Geen recensent die daar moeite mee had.
Leuk zo'n woord als exuberant. Daar waren vast ook woorden voor te vinden die gebruikelijker zijn, maar dit komt wat beter over als je graag filmrecensent wil zijn!

5,0
Richard_Voorhees schreef:
Ook zo'n heerlijk gedateerd woord trouwens (klabak). Smeris was dan beter geweest, maar goed. Als je het mij vraagt is het nog altijd beter dan 'Smerige Glimmerik' (ja, dat laatste werd/word echt gebruikt als een benaming voor een agent/politieman).
Pfff smerige glimmerik poeh poeh wat een erg woord zeg.
Sorry ben wel iets meer gewend dan dat.

avatar van Shadowed
3,0
Typisch Eastwood.

Maar niet minder vermakelijk daarom, want deze film is voor zijn jaartal nog behoorlijk leuk eigenlijk. De "do I feel lucky, do ya punk?" scene blijft natuurlijk eventjes bij. Maar naast een paar leuke quotes, leuke shootouts, een gekke Eastwood en een nog gekkere Scorpio is dit filmpje eigenlijk heel normaal.

Eigenlijk vond ik Robinson als Scorpio zelfs leuker dan Eastwood. Eastwood speelt altijd een beetje hetzelfde type, en doet dit redelijk maar soms net iets te overdreven met zijn stoere gezicht. Visueel is het zoals verwacht niet volledig met de tijd meegegaan.

Een verhaal dat niet erg origineel is, een normale copflick is het eigenlijk gewoon. Het is allemaal vreselijk voorspelbaar, en dan zijn het enkele bijzondere momenten die er nog eventjes bovenuit steken. Zoals richting het begin, de schietpartij midden op straat is natuurlijk een bekende.

Voor de rest niet al te bijzonder eigenlijk. Het is best vermakelijk, zeker richting het einde en de film bied veel boeiende actie maar niet te veel. Het weet wel degelijk in de rem te trappen soms, al durft de film soms wel wat uit te halen. Wel leuk om eens gezien te hebben.

Trouwens, de boodschap dat de politie eigenlijk een stel mietjes zijn en de killer gewoon laten jagen is natuurlijk wel erg grappig. Maar dat red de film uiteindelijk niet helemaal van een hoog cijfer. Het blijft gewoon een 6 voor mij.

avatar van arno74
3,0
Binnen het actiegenre een bovengemiddelde film. Maar de typische mindere elementen van het genre zijn ook hier aanwezig, het verhaal is erg simpel, en het wordt weinig meeslepend gebracht. Het is ook duidelijk een product van de seventies die de tand des tijds niet echt heel goed doorstaat. Tegenwoordig is het stoer als je heel veel fuck roept in een film, in Dirty Harry was het stoer als je racistisch was. De film kent geen humor en dat maakt het lastig te verteren. Met verstand op nul haalt het nog een 3,5*, maar ik rond het naar beneden af.

avatar van Basto
4,5
arno74 schreef:
Binnen het actiegenre een bovengemiddelde film. Maar de typische mindere elementen van het genre zijn ook hier aanwezig, het verhaal is erg simpel, en het wordt weinig meeslepend gebracht. Het is ook duidelijk een product van de seventies die de tand des tijds niet echt heel goed doorstaat. Tegenwoordig is het stoer als je heel veel fuck roept in een film, in Dirty Harry was het stoer als je racistisch was. De film kent geen humor en dat maakt het lastig te verteren. Met verstand op nul haalt het nog een 3,5*, maar ik rond het naar beneden af.


Het is toch helemaal geen actiefilm? Het geeft juist een geweldig beeld van de jaren 70. Dirty Harry is een archetype van tegengeluid op de love en peace stroming van de jaren 60. Je zou je verstand juist aan moeten zetten en dat aspect moeten waarderen. Zo ook dat het verhaal geïnspireerd is op de Zodiac killer. De jaren 70 waren een rauwe tijd. De oliecrisis, Vietnam, Watergate, waarom zou daar humor in moeten zitten?

avatar van Walter S.
4,0
Gister terug gekeken na minimaal 20 jaar geleden, wilde na zijn laatste film die ik erg cool vond wel weer eens een Clint Eastwood film kijken. Dirty Harry (of Schmutzige Harry zoals ie in Duitsland vast en zeker heet) blijft toch een erg coole 70's film hoor.

Paranoid_Fish
Toch één van de mindere Eastwood films. Vond er eigenlijk niet veel aan.

avatar van Lovelyboy
3,5
Die titel alleen al; Smerige klabak.

Cult filmpje die me in eerste instantie niet heel erg aan wil. Eastwood is in eerste instantie wel heel flink en stoer, en niet te vergeten dat hij aan iedereen een hekel heeft, zelfs racistisch is. Een instelling en werkwijze die nooit geaccepteerd zou worden. Desalniettemin draait de film niet zozeer om de te stoere smeris, als wel om de aanklacht tegen de zachtere en 'politiekere' aanpak van de politie. En daar draait de film wel goed op. Zo ook de mazen van de wet die in het nadeel van de politie zijn, en een 100% schuldige crimineel laten lopen, zo ook de angst van hooggeplaatsten als de burgemeester om vooral fouten te maken en niet door te willen pakken. Het zal Harry de reet roesten, die lost het allemaal op zijn eigen manier op. Sterk overigens hoe hij zijn badge weg gooit na het doden van Scorpio. Even geen flinke shit...maar twijfel en ongeloof richting het systeem waar hij voor werkt maar niet meer in gelooft.

Prima sfeer overigens, mooi tijdsbeeld van de straten van San Fransisco met al die oude auto's en een fijne soundtrack. Prima rol ook van de doodenge en labiele Andrew Robinson. Al met al vermakelijke en prima film.

avatar van martijn011
3,5
Goede film die de tand des tijds niet helemaal doorstaan heeft, maar heb me er prima mee vermaakt. Dit was m'n eerste kennismaking met de 'Dirty Harry' films, ben van plan de overige films ook maar eens te gaan zien.

Clint Eastwood vind ik ongeëvenaard in westerns, maar een rol als deze vult hij ook goed in. Het is geen getalenteerd acteur, maar hij heeft een hoop charisma. Hij is ook op z'n best zonder dialoog, net als bijvoorbeeld Stallone en Schwarzenegger. Die moet je ook geen lappen tekst geven, ziet er niet uit.
De film kent een heerlijke jaren '70 sfeer met fantastische locaties. Je kunt zien dat het al bijna vijftig jaar oud is, maar toch heeft het ook wel weer wat. Het acteren an sich is niet best, maar het verhaal is simpel, doch vermakelijk.
Andrew Robinson is een goede schurk, wat mij betreft de ster van de film. Vooral richting het einde maakt hij er echt wat van.

Prima film, ruim voldoende.

avatar van Vidi well
4,0
Mijn ouders hadden deze film op VHS en als kind heb ik deze dan ook meerdere keren gezien. Gisteravond kwam ik hem tegen op Netflix en het is opmerkelijk hoe anders je een film met volwassen ogen bekijkt.

In mijn herinnering was Dirty Harry een coole politiefilm (wat het ook zeker is) maar pas nu valt me de bijzonder sobere uitzichtloze sfeer van de film op, waarin geen één personage echt goed lijkt te zijn (met uitzondering wellicht van de jonge agent), en waar angst voor fouten en reputatie regeren, totdat de rechtstaat op een punt is beland waar ze meer geïnteresseerd zijn in bureaucratische regels dan in recht.

Dit nihilisme zien we dan ook vooral bij Harry, die als agent dan wel voor de goede zaak strijdt, maar zeker zo verbitterd is als zijn omgeving. Zo niet nog meer. Hij doet zijn werk zonder enig plezier, en elke klus voelt voor hem als een verplichting. Dit is geen agent die nog veel sympathie koestert voor zijn medemens. Slechts een enkele collega kan op zijn inlevingsvermogen rekenen, en de nieuwe agent wordt als een zoon onder zijn hoede genomen.
Maar verder lijkt Harry afgestompt door het leven te gaan, wellicht als gevolg van het traumatische verlies van zijn vrouw.

Deze sombere sfeer zien we ook terug in de setting: Want het zonnige San Francisco wordt toch erg duister neergezet. Het geloof in traditionele normen en waarden lijkt volledig kwijt in deze wereld en wordt symbolisch verbeeld: Het bord met de tekst Jesus Saves wordt aan flarden geschoten en Harry wordt in elkaar getrapt aan de voet van een enorm kruis. We zien een samenleving in verval, met nachtclubs, illegale prostitutie, vechtpartijen, kindermoord, openlijk racisme, en een gewetenloze moordenaar die zonder duidelijk motief willekeurig onschuldige mensen doodt.

Deze film biedt geen duidelijke antwoorden, en geen motief voor de narigheid die we zien. Wanneer de moordenaar uiteindelijk gedood is, brengt dit geen verlichting. Geen opluchting dat het allemaal opgelost is.
Want er is uiteindelijk niets opgelost. Morgen wacht weer een dag met de nodige ellende. Harry beseft dit zelf ook en geeft de strijd uiteindelijk op met het weggooien van zijn badge.

4*

avatar van cor1946
4,0
geplaatst:
De film natuurlijk gezien in de bioscoop in 1971. Goede film met Clint Eastwood. Nooit op gestemd. Bij deze dus. Echt Eastwood ook met al zijn films.

avatar van Kondoro0614
4,0
geplaatst:
“There is one question, Inspector Callahan: Why do they call you "Dirty Harry"?”

Dan eindelijk deze film eens gezien en hopelijk na de derde keer dit bericht te typen (omdat Word hem telkens weggooit) heb ik me best vermaakt met deze film. Ik wou hem al langere tijd zien en was best blij toen ik zag dat Netflix de film had toegevoegd aan hun abo. Dit gaf mij dus mooi de kans deze film aan te gooien.

De cast was zeer vermakelijk. Ik vond de ‘killer’ (zo hete die ook gewoon) heel erg sterk in deze film, ‘Andrew Robinson’ wist een maniak te creëren en daarbij ook koudbloedig over te komen, vaak erg duister en soms met een vleugje droge humor. Geweldige rol en geweldige acteerprestaties. En uiteraard onze Spaghettiwestern acteur ‘Clint Eastwood’ die het ook in deze misdaad film ontzettend goed wist te doen, rauwe blik en leuke one-liners.

De film is mooi geschoten, duurt nergens te lang en kent een leuke vaart aan spanningen en actiescenes. Het ‘superhelden’ gedrag van Eastwood zat nergens tegen en ik vond het leuk om te volgen vooral.

“Uh uh. I know what you're thinking. "Did he fire six shots or only five?" Well to tell you the truth in all this excitement I kinda lost track myself.”

De film is dus zeker het kijken waard. De film kent goede en harde misdaadscenes en begint gelijk bij de opener al erg gaaf. Spanning, actie en avontuur komen hier tot een goed recht.

4.0*

avatar van mjk87
3,0
geplaatst:
Niet heel slecht en best sfeervol, maar ook wel verouderd. Zeker visueel, technisch en qua acteerwerk. En Eastwood vind ik ook niet helemaal passen in deze rol. Verhaaltje zelf is wel aardig, vooral doordat in het begin nog wat kleinere zaakjes lopen voor men naar het hoofdverhaal terugkeert, dat helpt ook in de sfeer en uitwerking van het personage van Eastwood. Leuk eens gezien te hebben, maar daar blijft het bij. 3,0*.

avatar van Onderhond
2,0
Erg matig.

Prototype van een politie thriller, deze film heeft duidelijk zijn steentje bijgedragen aan het genre. Probleem met zulke films is dat ze vaak al zo ver voorbijgestreefd zijn door kopieën en mutaties, dat het origineel nog maar weinig te bieden heeft. Ook daarvan is deze film een perfect prototype.

Al zal het wel wat helpen als je Eastwood een leuk acteur vindt. Ik kan hem maar moeilijk hebben, ook hier vind ik hem een erg zwakke acteerprestatie afleveren. Hij probeert wel cool te zijn, maar het lukt hem gewoon niet. Ook de neerslachtige 70s look doet het bij mij zelden goed, veel grijsheid en lelijkheid. Het zijn zaken waar de film niet bepaald beter door wordt.

Plotje is verder simpel maar voldoende, ook de actiescenes zijn wel aardig, maar weinig speciaal. Een paar vuurgevechtjes die niet al te veel adrenaline introduceren. Echt vervelend is het ook niet, daarvoor kijkt de film iets te makkelijk weg, maar kwalitatief heeft deze film niet echt veel meer te bieden. Magertjes, zeker voor een film met zo'n klassiekerstatus.

2.0*

avatar van FlyingGustman81
3,0
geplaatst:
Ik zag hem een tijdje op Netflix staan en toch aan begonnen. En wilde hem zien omdat ik toch nieuwsgierig was naar Eastwood. Eigenlijk nog geen films met hem gezien. Maar het is mij tegengevallen. Voor mij geen topper, omdat ik Eastwood er geen acteur voor vind voor die rol. Ondanks dat, geen slechte film; 3,0*.

Gast
geplaatst: vandaag om 23:48 uur

geplaatst: vandaag om 23:48 uur

Let op: In verband met copyright is het op MovieMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.