• 9.375.219 stemmen

Geregisseerd door: Don Siegel

Met onder meer: Clint Eastwood, Harry Guardino en Andrew Robinson

Gesproken taal: Spaans en Engels

Plot Dirty Harry

"Detective Harry Callahan. He doesn't break murder cases. He smashes them."

Harry Callahan is een inspecteur die vuile klusjes opknapt, een hekel aan misdadigers heeft en dit met een revolver bewijst. Zijn bijnaam is dan ook Dirty Harry. Deze keer gaat het om een moordenaar die vanaf de daken van de stad het op kinderen heeft voorzien en na zijn arrestatie weer losloopt. Harry volgt hem ook in zijn vrije tijd maar dat kan hem zijn leven kosten.

avatar van flipsen

flipsen

Ben zeer benieuwd wat dat oplevert. Ik denk dat een vervanging van Eastwood altijd slecht uit zal vallen. Hij heeft er namelijk het ideale postuur, de ideale kop en de ideale stem voor.

Clint Eastwood=Dirty Harry.

avatar van djelle

djelle

Goeie actiefilm. Vooral het typische, eigenwijze fuck them all -karakter van Eastwood vind ik enorm goed gedaan. 3,5

avatar van Clint

Clint

Heb van de week 'n poster van Clint gekocht waarin ie in de laatste scene met een stalen gezicht richt op die killer. Daaronder een quote:

'Well, do ya punk?'

Ahh geweldig

avatar van robert DUVALL

robert DUVALL

Clint schreef:

'Well, do ya punk?'

Ahh geweldig

idd echt super strakke film maar ja ik heb dan ook thuis een magnum 44; the most powerfull handgun in the world oh

5.0 zonder twijfel

avatar van zoutzak

zoutzak

'When a naked man is chasing a woman through an alley with a butcher knife and a hard-on, I figure he isn't out collecting for the Red Cross'.... ge-wel-dig

wel een vette poster, clint in actie met zn magnum

avatar van xangadix

xangadix

"If you're vice, I'll kill myself..!"

"Well do it at home."

avatar van Epitaph

Epitaph

Ik las zojuist op IMDb,

Dirty Harry (2006)(VG) announced........Harry Callahan

Lykt me toch goed nieuws.

avatar van ericck

ericck

Die one-liners: geweldig!

Onderhoudende film, af en toe wel een beetje traag (een minuut lang een bus in beeld is een beetje te veel van het goede), wel spannend!

avatar van lazaroni_86

lazaroni_86

nou ik vond CLINT niet zo dirty voor een COP. Samuel l. jackson vond ik veel en veel en veel beter dirty spelen in SHAFT, maar voor de rest een gooie film van mij een 3.5

avatar van Poisonthewell

Poisonthewell

Goeie politiethriller. Ik vond de bad guy ook wel goed gecast. Gaandeweg ontwikkel je wel zo'n gruwelijke hekel aan die vent dat je hoopt dat Clint hem eerst langdurig zal martelen alvorens hem overhoop te knallen. En dan heb je als acteur dus goed werk geleverd 4*

avatar van The One Ring

The One Ring

Eindelijk gezien en ik ben niet teleurgesteld. Clint Eastwood zet met Dirty Harry met gemak de coolste actieheld ooit neer. De one-liners zijn briljant en wie kan ze beter uitspreken dan Clint? Ook een geweldige scéne vind ik die waarin Harry iemand moet redden die zelfmoord moet plegen. Voeg ook nog eens een zeer gemene schurk toe en je hebt de perfece actiefilm. Enige minpunt is dat het af en toe net iets te donker was, waardoor je soms te lang niks zag.

avatar van Diesel

Diesel

I know what you're thinking. "Did he fire six shots or only five?" Well, to tell you the truth, in all this excitement I kind of lost track myself. But being as this is a .44 Magnum, the most powerful handgun in the world, and would blow your head clean off, you've got to ask yourself a question: Do I feel lucky? Well, do ya, punk?

Hoe kan het ook misgaan met Don Siegel op de regiestoel. Goed doordacht verhaal, ijzersterke rol van Clint Eastwood, de juiste locaties, leuke oneliners en een prachtig einde. 4*

avatar van mister blonde

mister blonde

die quote zat toch pas in de sequel? wel geweldig idd.

avatar van Art

Art

Nee hoor Die quote zit gewoon in deze Dirty Harry. Misschien ben je in de war met de quote "Go ahead, make my day."

avatar van mister blonde

Geweldige klassieker !!

5 punten!

avatar van feanaro surion

feanaro surion

Leuke film! Clint Eastwood is weer geweldig, de film is spannend, mooi gefilmd en ook nog erg grappig. 4 sterren

avatar van Ravio

Ravio

Al zo ontzettend vaak gezien en hij blijft gewoon geweldig.

avatar van Dylan Blanker

Dylan Blanker

Uitstekende actiefilm, met veel spanning, goed verhaal en met sterk acteerwerk van Clint Eastwood, die een goed karakter neerzet (hard, maar toch hij hij gevoel). Bovendien heeft de film een typische jaren 70 sfeer. **** (4 sterren).

Echt de moeite waard!

avatar van Dennis Evahi

Dennis Evahi

Diesel schreef:

Steengoed dit!!!! Bedankt voor de tekst.

Ik geef ook ****-sterren.

avatar van Jonathan Crane

Jonathan Crane

Clint Eastwood IS gewoon de coolste man die op deze aarde rondloopt. Men denkt stoer te worden door een zonnebril op te zetten, maar Clint is gewoon van nature stoer. Vooral door zijn aanwezigheid heerst deze film. Dan is er nog de sterke regie, de geweldige over the top killer Scorpio en een lekker jaren 70 soundtrack. Heerlijke film.

4,5/5

avatar van Waku

Waku

Regelrechte actieklassieker.

Eastwood is de kampioen "one liners"...

Verder een sterke actiefilm.

Sterke karakterstieke rollen.

avatar van Youri

Youri

Aanrader en klassieker van hoog niveau. Bijna onbegrijpelijk dat Clint Eastwood 2e keus was voor de rol van Dirty Harry. Eerste deel blijft het beste, al zijn 2 en 3 ook erg goed in elkaar gezet. Sterke rol van Eastwood, mooie uitspraken die stuk voor stuk klassiekers zijn. C'mon Punk Make My day.

avatar van U-96

U-96

• 2077 stemmen

Nou eindelijk eens de eerste Dirty Harry film gezien. Zoals verwacht is de film me prima bevallen. Clint Eastwood zet het goed uitgediepte karakter van inspekteur Harry Callahan prima neer; grauw, hard, ruw, eerlijk en erg moedig. Beetje standaard verhaal, maar voldoende uitgewerkt. Andrew Robinson zet een gevaarlijke maar tevens ook grappige psychopaat neer.

Met name de dialogen en de sfeer van de film vormen samen een echt standbeeld in het politiefilmgenre. Prima film, totaal niet verveeld.

avatar van orbit

orbit

• 12092 berichten

Een van de beste misdaadfilms/thrillers gemaakt! Rauw en medogenloos, perfecte casting van Eastwood en een hele nare schurk (in de schoolbus ).

avatar van Werwolf

Werwolf

flipsen schreef:

Clint Eastwood=Dirty Harry.

En zo is het!

avatar van otherfool

otherfool

Rommelige film die in het tweede deel vooral veel herhaling van zetten biedt. Desondanks haalt de film het net door toedoen van de ultracoole Eastwood, wiens 'Well Do Ya, Punk' in nogal wat quote top tientjes zal staan.

Verder doet Santoni het goed als rookie en ademt de film een lekker Frisco sfeertje uit, maar de spanningsboog verslapt dus hevig in het laatste half uur. Jammer.

3*.

avatar van the spies

the spies

Clint is 'the man'! Echt één van de allerbeste actiefilms ooit! Zo worden actiefilms niet meer gemaakt. Het einde geeft je zo'n gevoel van, "wow".

Het schijnt dat die kerel die de badguy speelt, later meerdere malen met de dood is bedreigt, omdat hij z'n rol zó overtuigend speelde.

avatar van thunderball

thunderball

nee de tekst is:

A aa! I know what you thinking: did he fired 6 shots or only five?

Well to tell you the thru I really forgotten myself in all this exitment, but being this is the 44 magnum, the most powerfull handgun in the world, which can blow your hat clean off!

So you had to ask yourself a question:

Do I feel lucky?

Well, do you, punk?

avatar van Muzikant

Muzikant

Uitstekende en spannende filmklassieker, met een geweldige clint als keiharde politieagent Harry Callahan. Verder een sterk verhaal, goede dialogen, sfeervol, en voor de rest gewoon vermakelijk van begin tot eind. Niets mis mee.

Behoort zeker tot mijn favoriete films van Clint Eastwood.

Een aanrader! 4*