Genre: Biografie / Drama
Gesproken taal: Deens en Engels
Releasedatum: 24 april 2008
Bekijk via SkyShowtime
Plot Into the Wild
"Into the heart. Into the soul."
Christopher McCandless (Emile Hirsch) laat zijn leventje voor wat het is en vertrekt naar de wildernis van Alaska. Zijn kaart van het gebied gooit hij weg, en zijn voedselvoorraad lijkt bij lange na niet voldoende te zijn. Een verhaal over de aantrekkingskracht van de natuur en complexe relaties tussen een vader en zoon.
Christopher McCandless / Alexander Supertramp
Billie McCandless
Walt McCandless
Carine McCandless / Additional Narration (stemrol)
Rainey
Jan Burres
Wayne Westerberg
Tracy Tatro
Ronald "Ron" Franz
Mads
Malick
Toch even een kanttekening bij mijn hoge cijfer.
Spoiler Alert
Van te voren wist ik dat ik niet veel kon verwachten van Emile Hirsch. En mijn verwachtingen kwamen ook uit. Hij draagt de film aardig maar Sean Penn zorgt ervoor dat de valkuilen mooi worden ontwijkt. Door het verhaal niet chronologische te vertellen zorgt Penn ervoor dat de film geen saaie rit wordt maar een film die veels te vol is zonder enige diepgang. Oftewel een makkelijk verteerbaar film voor het hele volk. In plaats van dat hij de visie van McCandless duidelijk naar voren laat komen lijkt het meer een jongen die zijn zus in de steek laat omdat hij het niet meer aankan wat zijn ouders tegen elkaar doen. We hebben dus te maken met een probleemgezin. Althans dat haal ik uit de vele flashbacks. De keuze is dan makkelijk gemaakt, je bent jong en je wilt de wereld verbeteren. Hoe doe je dat? Door de wildernis in te gaan.
Soms vraag je je af wat als een Terrence Malick deze film zou maken? Krijgen we dan de tegenhanger van Badlands te zien. Of wat als Werner Herzog dit project zou aangrijpen? Krijgen we dan een tweede Grizzly Man. Allemaal speculaties want Sean Penn heeft de film gemaakt en dat is jammer te noemen. Want hij maakt er soms echt een knoeiboel van. In het eerste uur zitten al twee moment waarbij Hirsch in de camera kijkt en ons iets probeert te zeggen. Maar wat? Waar moeten we ons bewust van worden. Dat is niet het enige waar Penn mee zit te kloten. Want de film is opgebouwd in vijf hoofdstukken die ieder duidelijk aangeeft welke periode van McCandless leven hij nu wilt behandelen. Sinds wanneer moet ik aan een handje worden genomen?
En dan die kleurige letters waar Sean Penn de film mee begint en herhaaldelijk terug laat komen. Of de constante muziek onder de film dat enige uitleg moet geven over de gemoedstand van McCandless. Voegt het iets toe. Nee, alleen wordt de film wat mooier voor het volk die het anders maar veels te saai zou vinden. Ik vond het een stijlafbreuk van een zeer interessant gegeven.
En dan die voice-over. Sean Penn heeft teveel gekeken naar de echte beeldende kunstenaars. De voice over leek zo uit een Terrence Malick film uit te lopen alleen is het daar op zijn plaats en hier niet. Door al die toevoegingen, die nergens echt helpen om het karakter McCandless te doorgronden, begint hij steeds meer te lijken op een Christus figuur.
Want neem nou eens de rivier die hij even zonder ervaring gaat bevaren. Of waarom vertrekt hij zo onvoorbereid Alaska in? Daarmee kun je herleiden dat de jongeman deze reis niet gepland had maar genoeg had van zijn ouders. Je kunt dus ook concluderen dat de jongeman teveel eer tegemoet komt. Zijn slechte kant, wat dus min of meer zijn inschattingsvermogen is, wordt maar vrij magertjes behandeld.
Verder vond ik de film veels te kort om indruk te maken. De relatie met zijn ouders en zus hadden met een half uur extra een beter inzicht gegeven in het karakter van McCandless. Niet alleen de relatie met zijn ouders maar ook de mensen die hij onderweg tegenkomt zouden met wat meer screentime beter uit de verf komen. Want zo is de ontmoeting met de diepgelovige Hal Holbrook indrukwekkend maar veels te kort.
Gelukkig kwam er in de laatste twintig minuten van de film opeens een ommekeer waardoor ik een beeld kreeg van McCandless en zijn visie op de wereld die me verre van het Christus figuur bracht. Dus al met al geen moment verveeld maar toch even een kleine kanttekening over hoe ik deze film ervaarde...
Volgens mij heb ik me nu negatiever geuit dan ik daadwerkelijk ben.
mr. white
Heerlijke film om op een vrijdagavond van te genieten. Alles klopt: prachtige beelden, mooi verhaal en goed acteren van Emile Hirsch.
Nergens sentimenteel en toch krijg je een brok in je keel. Respect voor Penn dat ie nooit de gemakkelijke weg kiest met zijn scripts.
zesentwintig
Goede film....voorlopig een 4.5 maar ik denk dat als ik hem nog een keer kijk en er wat meer de tijd er voor neem dat het dan zeker een dikke 5 word
DVD-T
Mijn hoge verwachtingen voor deze film werden helemaal ingelost en meer zelfs.
Ik vond de film in het begin ietwat moeilijk op gang komen, De relatie tot zijn ouders vond ik niet altijd even goed overkomen.En die gekleurde letters waar velen het over hebben vond ik ook een kleine storende factor.Maar zo heeft elke film wel zijn gebreken of mis stappen, daar reken ik de film dan ook verder niet op af.Vanaf het moment dat Christopher de wereld intrekt word het steeds mooier en mooier.
Penn vuurt een salvo aan imposante en zeer mooie shots op de kijker af, en laat een erg mooie kant van America zien.Het ene moment zit je midden in een prachtig uitgerekte woestijn en vervolgens weer in het fraaie Alaska.De lokaties trekken veel aandacht naar zich toe, toch wist Penn mij als kijker ook de gehele film geboeid te houden met het verhaal.Alles word erg ingetogen gebracht en deed mij steeds meer en meer meeleven met McCandless.Het moment waar hij terug in de stad komt en zich daar helemaal niet happy voelt vond ik een heel sterk moment in de film.
In het begin moest ik wel een beetje wennen aan Hirsch maar die is goed op dreef en deed mij al die andere rollen waarin ik hem gezien had helemaal vergeten.Hij ontmoet een aantal zeer leuke en boeiende karakters onderweg waarvan ik dat hippie duo nog het beste vond.Op het einde van het avontuur was ik toch echt wel even sprakeloos.Vooral die laatste teksten die in beeld kwamen zorgden voor een brok in mijn keel.Prachtige film.
Voorlopig 4.5*, maar deze maakt heel snel kans om op de volle 5* te komen.
The Caped Knight
Ik vond dit een verschrikkelijk mooie film!Van begin tot eind werd ik gegrepen door de film. Ik kreeg bijna zelf zin om mn spullen te pakken en de wijde wereld te gaan verkennen.
brabusRUS
Mijn tip is: neem de tijd voor deze film. Kies een moment uit, wanneer je niet zo veel dingen aan je hoofd hebt. Kijk hem in een keer uit met een lekker kopje thee.
Filmkriebel
Sean Penn blijft me verbazen als regisseur. Dit is een prachtige film met hippie-accenten. Emile Hirsch speelt hier een ontroerende rol als een sociale en intelligente jongen die de eenzaamheid van Alaska opzoekt omdat het zijn droom is. Onderweg ontmoet hij boeiende mensen, op wie hij een overdonderende indruk achterlaat. Mensen die allen bereid zijn om hem in hun gemeenschap op te nemen. Er zit immens veel gevoel in. "Into the Wild" is een must die me met een traan achterliet op het einde.
genietje
Wat een waanzinnige film.........prachtig! Mooi spel, mooi verhaal(echt gebeurd), mooie beelden en mooie muziek. Zo weinig spelers en toch zo indrukwekkend!
opa_paul
Ik zal maar niet gaan quoten, want dan vul ik waarschijnlijk zo een pagina zonder mijn eigen commentaar. Ik denk dat dit voornamelijk geldt voor 'Verhoeven'.
Ten eerste snap ik niet dat iedereen altijd een film wil verpesten voor een ander! Er moet altijd verraden worden dat het waargebeurd is, slecht afloopt, en/of een droevig einde heeft. Laat mensen dit toch zelf uitzoeken! Je hoeft niet van tevoren te weten dat het waargebeurd is; dat maakt het einde juist een stuk minder verrassend.
Er wordt ook door veel mensen iets gezegd over het 'schijnbaar storende gebruik van de gele letters door het scherm heen'. Wat veel mensen niet weten is waar dit op gebaseerd is. De gele letters zijn de exacte texten uit de brieven die McCandless heeft geschreven aan Westerberg, Franz en Burres. Zo schrijft hij bijvoorbeeld "Heb de laatste voorbereidingen getroffen... en trek nu... de wildernis in." De voice over van zijn zus is ook daadwerkelijk hetgeen wat zij gezegd heeft in een interview met de schrijver van het boek. Daarom vind ik dat Penn dus een juweeltje heeft gemaakt. Hij is compleet bij het verhaal gebleven. Hij heeft er alles ingestopt wat ze onderzocht hebben aan zijn levensverhaal. Alles wat je ziet, is gebeurd en geverifeerd door zijn dagboeken en de verhalen van anderen.
Ik denk dat heel veel van het commentaar dat er gegeven wordt berust is op foute informatie... of beter gezegd: het ontbreken van juiste informatie.
Voor mij is het in ieder geval een prachtige film.... een van de mooiste aller tijden.!
cooperino
Zeer indrukwekkende film waar ik naar afloop over bleef nadenken. Mooie beelden en mooie muziek.
1 van de betere films wat mij betreft
joko16
Mooie film met een triest einde.
Wat ontmoet die man veel bijzondere mensen zeg!
kimberlyVD
Prachtige film met geweldige acteerprestaties van de hoofdrolspeler. Het verhaal is ontzettend mooi verteld waardoor je meeleeft met Christopher. 4,5 + een plaats in m'n top10
opa_paul
Zojuist de special edition dubbel dvd box gekocht. Ben benieuwd. Heb 'm inmiddels al 3 x gezien op dvdrip kwaliteit. Binnenkort de 4e x op fatsoenlijke kwaliteit met extra's!
Btw... beste film van 2008, veruit! Kom er net achter dat deze film dus ook genomineerd mag worden voor de top 10 2008. (dacht dat de films die al eerder gemaakt zijn niet op gestemd mocht worden) Dus Into The Wild 2007..., mijn definitieve 1e plaats voor 2008!
john constantine
Mooie film, met Een uitstekende acteerde Hirsch
Prachtige locatie's goed acteerwerk en een mooi verhaal! Het einde was, echt de hoogtepunt en had ik totaal niet aan zien komen. Het verhaal maakt de film persoonlijk het sterkst omdat het waargebeurd was!
hij krijgt van mij een 5.0*!!
donnie darko
Ja, ongelooflijke film, he.
Had er veel van verwacht, maar kreeg echt nog wel veel meer dan wat ik had kunnen dromen. Prachtige film over een zeer intrigerende jongeman die een prachtige trip door de VS en Alaska maakt en daar ongelooflijke mensen op leert kennen.
Het einde is bloedmooi, en de rest van de film moet niet voor het einde onderdoen.
Handsome Bill
Schitterende film die je nog lang in het hoofd blijft zitten.
Ook de NGC docu die erbij zit is zeer de moeite waard.
Sean Penn is goed bezig.
gauke
Na zoveel geschreven teksten hier, moeilijk om nog iets zinnigs toe te voegen. Prachtige roadmovie, schitterende natuuropnames.
joeriL
Deze film krijgt vind ik wel een veel te hoog gemiddelde hoor. Vooral mensen die nog nooit een art house/niet westerse film hebben gezien geven deze film zo te zien erg hoog. Het eerste uur (tot hij bij de boerderij kwam) vond ik wel heel erg sterk, maar je kunt er toch niet omheen dat er daarna veel mindere stukken komen. Als je het meisje ziet weet je gelijk dat er een romance zal volgen en het gezeur met die opa op het eind vond ik ook een beetje teveel worden, penn laat wel zien dat hij kan regisseren. Ook tof dat de film er niet te koop mee loopt doordat hij dat penn is geregiseert.
lambertjan
Geweldige muziek bij de film. Eddie Vedder tilt de film naar een hoger niveau.
Goed acteer werk en een subliem verhaal. Eeen van de beste films die ik gezien heb de afgelopen tijd
RadioactiveMan
een van de beste films van de laatste tijd
de omgevingen en landschappen zien er ook mooi uit
daar krijg je zin van om er zelf op uit te trekken
Steve-a
Geweldig in alle opzichten. Schitterende landschappen, geweldig verhaal, goed geacteerd en mooie score.
Mar10Segovia
Vandaag herzien en jawel, een halve ster erbij voor deze indrukwekkende prachtfilm.
Handsome Bill
Hoezo romance?
Hij had haar zo kunnen pakken maar zelfs deze luxe liet hij lopen.
Nee je commentaar raakt kant nog wal vind ik.
De rol van Hal Holbrook was ontroerend en paste perfect.
N811
Eerste uur gezien, morgen kijk ik de rest.
Het goed er allemaal goed uit
The Petrix
Vandaag voor de tweede keer gekeken, wederom gewoon een superfilm!!
Bla
Heb deze film ontzetten lang uitgesteld omdat het concept van een jongen die door de wildernis trekt me niet erg aantrok. Begrijp me niet verkeerd, ik hou ontzettend van reizen en nieuwe dingen zien maar dan in de noodzakelijke 'luxe' en niet met visnet in de ene en machete in de andere hand.
Afijn, dan toch eindelijk gekeken en hij overdonderde me. Het begin was zeer sterk, dan zakt hij iets in naar mijn mening, maar knalt op het einde weer van het scherm af. Alle rollen werden mijns inziens goed vertolkt en vooral Emile Hirsch, waarvan ik tot nog toe Speed Racer, Girl Next Door en Alpha Dog had gezien en me daar niet overal even erg kon bekoren, deed het erg goed. Het hippie-gezin en de oude man op het einde springen er ook uit. Verder nog een hoop bekende gezichten (Donnie Darko, 40-year Old Virgin, Psycho).
Al met al een zeer geslaagde film en ik kan zeggen dat ik het werk van Penn erg begin te waarderen. 5*.
P.S.: De beschrijving van de film mag wel aangepast worden. Het gaat nu niet om de vader-zoon relatie an sich. Het is meer de problemen binnen het gezin inclusief moeder en zus.
alinarocksmovies
erg mooi gedaan. het verhaal is vooral erg goed en emile hirsch speelt geweldig. een van mijn lievelings films.
bitterzoet__
Prachtig!
Zojuist voor het eerst gezien en is zelfs boven mijn (al vrij hoge) verwachtingen uitgestegen.
Emile Hirsch zet zijn personage heel goed neer en alle mensen die hij onderweg ontmoet zijn zijn ook mooi gedaan.
Een dikke vette 5*
Boogie1963
een van de meest verrassende films die ik gezien heb. deze film heeft al mijn verwachtingen overtroffen. Dit is een toppertje.
johan76
Mooie film maar toch niet het pareltje dat ik had verwacht na al die possitieve recenties!
Acteerprestaties staan op punt en de natuurshots zijn geweldig maar toch zakte de film bij momenten wat weg en werd het wat cliché!

Vijf roadmovies waardoor je meteen een auto wilt huren en erop uit wilt gaan

Vliegverbod: vijf goede films over verre reizen

Intouchables
Komedie / Drama, 2011