• 9.375.055 stemmen

The Talented Mr. Ripley (1999)

Thriller / Drama | 139 minuten

Genre: Thriller / Drama

Alternatieve titel: The Mysterious Yearning Secretive Sad Lonely Troubled Confused Loving Musical Gifted Intelligent Beautiful Tender Sensitive Haunted Passionate Talented Mr. Ripley

Geregisseerd door: Anthony Minghella

Met onder meer: Matt Damon, Jude Law en Gwyneth Paltrow

Gesproken taal: Engels en Italiaans

Releasedatum: 24 februari 2000

Plot The Talented Mr. Ripley

"How far would you go to become someone else?"

In de late jaren '50 wordt de getalenteerde, maar evenzoveel getormenteerde Tom Ripley - na het dragen van een Princeton jasje dat hem niet toebehoort, en waardoor hij een piano op een tuinfeest mag bespelen - door de vader van playboy Dickie Greenleaf naar Italië gestuurd om Dickie over te halen terug te keren naar Amerika. Eenmaal aangekomen, raakt Tom echter innig bevriend met Dickie en diens verloofde Marge. Hij valt voor jazzmuziek, Dickie en de luxueuze levensstijl... maar wie of wat heeft nu werkelijk zijn voorkeur?

Tom Ripley

Inspector Roverini

Alvin MacCarron

avatar van Bartel

Bartel

Ik vond het echt een hele mooie boeiende en spannende film, echt een ware psychologische thriller. Wat ik wel mis in deze film is meer achtergrond kennis van Ripley, wie is hij werkelijk? waar komt hij vandaan? etc. De homofiele tintjes in deze film gaven me af en toe echt de kriebels.

Ook het einde viel me tegen, wat als er ooit nog een vervolg zal gaan komen het misschien nog de moeite waard zal maken.

Maar...vaak zijn vervolgen niet zo goed als het eerste deel.

avatar van TerryA

TerryA

redelijk film, maar ik vond "Ripley`s Game" met John Malkovich veel beter. ook met geweldig soundtrack van Ennio Morricone

avatar van Tommeh

Tommeh

Redelijke film, die het alleen bij lange na niet haalt bij het origineel Plein Soleil met Alain Delon.

avatar van *Nientjah*

*Nientjah*

Best aardige film, Matt Damon acteerde goed maar de film werd soms een beetje langdradig.

3 sterren.

avatar van *Nientjah*

*Nientjah*

Wie heeft die alternatieve titel verzonnen?

avatar van Theatertje

Theatertje

Het verhaal is speciaal, maar valt best wel mee. Het is vooral de soundtrack die blijft nazinderen in je hoofd.

avatar van MaxB52

MaxB52

bah 2*

avatar van martinstegenga

martinstegenga

Tja ik kan bah niet zeggen van zo'n film. Ik vond het juist een zeer speciaal maar ook een goeie film. Ik heb na het kijken van deze film een andere kijk gekregen op Matt Damon. Hij speelt dan wel altijd de kneus, maar hoe hij hier bijvoorbeeld acteert laat hij ook zien dat hij meerdere personages waaronder de niet-kneus kan zijn. Het verhaal zat goed in elkaar, nadat Tommie Dickie dood had geslagen kreeg de film een hele andere stijl waardoor het echt een boeiende film werd. Voor mij een -=*4*=- film.

avatar van tevelenco

tevelenco

Goede psychologische thriller met een goed verhaal wat zoals al vaker is gezegd wel erg langzaam verloopt.

Ik vond het mooi om te zien hoe snel Tom vriendschap maakt met Dickie en hoe subtiel dat naar verloop van tijd steeds minder werd.

Echt erg goed geakteerd van Matt Damon die in deze film vele gezichten laat zien.

Zodoende bleef de film me ondanks de lange speelduur toch boeien en was ik erg benieuwd hoe het af zou lopen.

avatar van Usual Suspect

Usual Suspect

De film heeft een sterk scenario, en een nog sterkere rol van Damon als Ripley.

De film bevat daarnaast zeker een aantal saaiere periodes, maar ook daar wordt je weer uitgetrokken door de fantastische beelden en plaatjes.

Verder speelt Paltrow uitstekend, maar weet Law niet altijd even sterk over te komen.

3,5.

avatar van *Skylar*

*Skylar*

*Nientjah* schreef:

Wie heeft die alternatieve titel verzonnen?

Vast iemand die niets beters te doen had

avatar van filmanalist

filmanalist

ik had beter verwacht maar niet slecht wel een leuke film om te kijken voor als je nix te doen heb

avatar van horrorfriek

horrorfriek

goede sterke thriller!

avatar van john kruger

john kruger

dat viel vies tegen, bah!

avatar van Dirigent

Dirigent

Een erg mooie film vind ik The Talented Mr. Ripley ik heb hem van een vriend als aanrader gekregen en ik moet zeggen dat ik dat ook best wel vond dus ik raad hem degenen weer aan die hem nog niet gezien hebben!

* * * *

avatar van jumpstylemovie

jumpstylemovie

Team america : MATT DAMON!!!_)+

avatar van missl

missl

hele spannende film met een sexy jude.

avatar van jumpstylemovie

jumpstylemovie

een beetje aan de lange kant,,,

avatar van maerk

maerk

Weet niet wat ik moet denken van deze film.

Het eerste uur van de film is tergend saai en Damon speelt dan niet goed. Maar daarna wordt hij iets boeiender...in sommige scenes. Meestal erg saai omdat er niet erg veel gebeurt en een teleurstellend einde.

Nu is mijn cijfer nog heel mild en dat is te danken aan Gwyneth Paltrow, Cate Blanchett en Philip Seymour Hoffman. Ook de scenes waar de film niet saai was waren erg spannend.

Hoge verwachtingen die niet waargemaakt zijn.

avatar van psycholamp

psycholamp

• 1960 berichten

Het was een aardige film, al gaf ie mij het gevoel, dat ik een flutromannetje aan het lezen was. Ik had ook graag gezien dat Tom Ripley iets meer van zijn talenten had laten zien. Niet iets om op dvd te gaan kopen.

avatar van Rancid

Rancid

Bartel schreef:

De homofiele tintjes in deze film gaven me af en toe echt de kriebels.

Ook het einde viel me tegen...,

Grappig dat je dan uitgerekend een plaatje van Jack Sparrow hebt staan:p

avatar van VanRippestein

VanRippestein

maerk schreef:
Weet niet wat ik moet denken van deze film.

hehehe grappig dat je het zegt: ik vond het eerste deel van de film echt geweldig: mysterieus, met een retro tintje qua kleurgebruik tot aande moord op het bootje

Daarna gaat de snelheid omhoog, en de sfeer omlaag (over het algemeen)... jammer, want ik vond de relatie tussen tom en Dickie erg goed uitgewerkt...

avatar van Teddy Daniels

Teddy Daniels

zeer sterk geacteerd door Matt Damon

maar ook door Jude Law met z'n natuurlijke flair.

vond hem soms wel tikkeltje langdradig

maar getuigd toch van een groot talent

RIP Anthony Minghella

avatar van sinterklaas

sinterklaas

Gisteren op tv gezien. Was een prima filmpje waar je toch voor blijft zitten. Matt Damon maakte er weer iets moois van. In het begin denk je dat het een soapige liefdesfilm word maar dat veranderd snel. De Italiaanse sfeer zat er ook goed in en is ook perfect gekozen.

Toch blijft het wel een beetje een maf verhaal: Als je de film niet gezien hebt: moet je deze spoiler niet lezen. Ripley vermoord mensen uit misverstand en blijft de hele tijd onschuldig bewezen. Ook aan het eind.

Maar voor de rest een prima film.

4,0

Wel een hele lange alternative titel heeft deze film.

avatar van Ajda

Ajda

Vond het een geweldige film vond het vooral leuk dat ik het zelf spannend vond wat voor voor wending de leugen nu weer zou krijgen.

En of course Jude Law is gewoon sexy

avatar van cambal

cambal

gestyleerd stervehikel , absolute top , soms word je gewoon stil van zoveel moois, zwijmel .

avatar van Dimensie

Dimensie

Als je de tijd hebt voor een goede psychologische thriller, moet je hier even voor gaan zitten.

Aanrader!

avatar van s0njaa

s0njaa

hmm hmm ..

sexy jude law

Maar geen top-film..

Soms iets te langdradig en ongeloofwaardig

3 sterrentjes

avatar van Zinema

Stijlvolle maar enigszins onevenwichtige thriller met uitstekende rollen van Damon en Law. Het verhaal loopt helaas niet altijd even lekker. E.e.a. is wel onderhoudend. Redelijk.

avatar van Hankieh

Hankieh