• 9.378.932 stemmen

Geregisseerd door: Michel Gondry

Met onder meer: Jack Black, Yasiin Bey en Danny Glover

Releasedatum: 15 mei 2008

Plot Be Kind Rewind

"You name it, we shoot it."

Jerry woont en werkt op een autosloperij naast een transformatorstation en heeft het angstige vermoeden dat het transformatorstation zijn hersenen doet smelten. Wanneer hij het wil saboteren gaat het mis en raakt hij gemagnetiseerd. Het magnetische veld om hem heen bezorgt hem nog meer problemen als hij Mike bezoekt, zijn vriend die in de oude slechtlopende videotheek van Elroy Fletcher werkt. Door het magnetische veld zijn alle videobanden onbruikbaar geworden, hierdoor zou Elroy zijn zaak wel kunnen sluiten. Aangezien er maar weinig klanten zijn valt de schade mee en besluiten Mike en Jerry elke film die ze willen huren met hun beperkte middelen zelf na te maken.

avatar van Olaf K.

Olaf K.

Cute! Gondry zet zijn charmante anti-geliktheid uit The science of sleep voort. Zo innemend gedaan en met zo’n onschuldige en hartverwarmende boodschap dat je het Gondry vergeeft dat het verhaal nauwelijks meer is dan het centrale idee. Doordat ongeloofwaardige ontwikkeling op ongeloofwaardige ontwikkeling wordt gestapeld onstaat een soort sprookje. Check ook de zeer inventieve website (www.bekindmovie.com).

avatar van Martijnnn

Martijnnn

deperry schreef:

Kijk dan lekker niet, dan hoef je jezelf ook niet te irriteren.

Het is maar een tip

Als ik toch van te voren eens zou weten welke film ik dom en saai zou gaan vinden zou het een stuk makkelijker zijn. Maar aangezien ik dat niet kan en er voor zover ik weet ook geen mensen zijn die dat wel kunnen vind ik je reactie een beetje aan de domme kant.

Hij viel mij ook tegen.

avatar van Captain Pervert

Captain Pervert

Leuk concept waar echter veel meer in had gezeten. Het is matig uitgewerkt met goeie grappen zo nu en dan maar algemeen een lage grapdichtheid, geen plot, en geen diepgang.

Best leuk maar vooral zonde.

2.5 sterren

avatar van Achmed

Achmed

Ik vondt het niet all te grappig, ik had meer verwacht van JB! Mischien als ik hem binnenkort herzie hij beter wordt (ik hoop het teniminste)dan gaat de score omhoog maar nu hou ik het bij een 3/10

avatar van Sjaako

Sjaako

Gewoon leuk, vooral door de sweded films. Verder een aardig verhaaltje.

Wel vermakelijk, maar niet super of zo.

avatar van simpelekees

simpelekees

kon me in het begin nauwelijks vast houden maar het werd des te beter. Vroeger zelf ook veel eigen filmpjes gemaakt en het gevoel dat je krijgt bij het terug kijken van zulke filmpjes doen me genieten van deze film.

3.5

avatar van Gizzmann

Gizzmann

Ik snap eigelijk niet wat mensen anders hadden willen zien met dit concept. De film was voor mij toch echt precies wat ik ervan had verwacht en de trailer gaf dat allemaal al erg goed weer. Vreemd dat tijdens de verwachtingen iedereen zo erg enthousiast leek, want dit is toch precies het soort film waarmee er werd geadverteerd. Zo heel veel meer had er nou ook weer niet uit het verhaal gehaald kunnen worden.

Vond het een fijne feel-good film, lekker luchtig en vooral erg orgineel en creatief.

avatar van TyphOn

TyphOn

Ik verwachtte er niet veel, maar ik heb genoten hoor. Anderhalf uur topvermaak met Black en Def, dat best een goed duo bleek te zijn. Reuze creatief verhaal en erg leuke stukjes. Een dikke 3.5*.

avatar van gotti

Ietwat teleurstellend. Begint erg sterk, kakt dan een beetje in, wordt weer erg leuk bij het 'sweden' (een geweldig shot wanneer de sweded trailers in '1 take' worden laten zien), maar faalt eigenlijk faliekant aan het einde. Nogal een anticlimax helaas...

Mede door het begin en midden toch nog 2,5*, maar het was allemaal net iets te niksig om écht sterk en leuk te worden...

avatar van Pastichio Rocker

Pastichio Rocker

Heb me helemaal suf gelachen bij deze film. Heerlijk hoe ze met minimale middelen 'Ghostbusters', 'Rush Hour 2' en andere kaskrakers opnieuw opnemen en zo hun omgeving erbij betrekken. Geweldig uitgewerkt door Gondry en een leuk inkijkje in de wereld van het filmmaken. Ik begrijp niet dat sommige mensen het einde van de film een anti-climax kunnen noemen. Alsof alles bij toverslag kan worden teruggedraaid. Het is juist erg knap van Gondry dat hij nooit de realiteit uit het oog verliest en er een sprookje van maakt met een happy end. Nee, wat mij betreft zijn al die lui die zeiken over een anti-climax en dergelijke gewoon ver-Amerikaniseerd. Het is toch heerlijk om te zien dat op het einde, ondanks dat het gebouw tegen de grond gaat, de hele straat meegeniet van hun eigen geschoten film over het verzonnen leven van Fats Waller? Eigenlijk probeert Gondry ons te vertellen dat je nooit de moed moet opgeven en soms moet putten uit je creativiteit (en die van anderen) om tot een geschikte oplossing te komen. Dikke 4*

avatar van bennie jolink

bennie jolink

Ik had eigenlijk meer verwacht van deze film, vooral meer "sweded" scenes waarbij je echt een film als geheel in "sweded" stijl voorbij zou zien komen. Dat gebeurt helaas niet. Wat overblijft is eigenlijk gewoon een cute simpel verhaaltje over drie mensen die lopen te hannessen met een videocamera.

Uiteindelijk toch wel erg leuk om naar te kijken. Extra punten voor de supergrappige Danny Glover.

avatar van speedfreak

speedfreak

Ik vond het begin gewoon zalig omdat die twee mannen zo ongelooflijk dom zijn. Maar naar het einde toe vond ik het toch maar een beetje te melig worden om van deze film een goede film te maken.

avatar van MarkFish

MarkFish

Het verhaal, de plot, viel me uiteindelijk wel mee. Ik dacht aanvankelijk dat het echt nergens over zou gaan. De scenes dat ze de films naspelen zijn verreweg het grappigst, maar het was toch ook wel leuk om te zien hoe de hele buurt daar in meegaat, eigenlijk klakkeloos en kritiekloos, en uiteindelijk participeert in de films.

avatar van hinkie

hinkie

nee, de humor is niet melig en de film is niet komisch. Het is leuk als ze de films na gaan spelen maar da's dan ook het enige. De karakters, vooral van Jack Black, vond ik irritant slecht gespeeld/bedacht.

avatar van Tonypulp

Tonypulp

Het leek me een erg leuke film (Met name omdat jack black erin speelt, kan altijd wel lachen om hem) het verhaal leek me perfect voor heel wat goede grappen en leuke scéne's..maar ben toch een beetje teleurgesteld.

De personages waren best wel irritant, vooral die zoon van de eigenaar vond ik erg saai, en nooit grappig.

De grappigste momenten waren toch wanneer ze de films gingen na maken, die waren toch erg leuk om te zien.

Verder vind ik jack black zwaar tegen vallen, zijn personage is niet leuk, hij heeft het ook niet leuk gebracht. meer irritant.

Het gebrek aan humor, en soms irriterende gebeurtenissen maken deze film niet geslaagd. jammer want het idee erachter is erg goed!

avatar van Ninto

Ninto

Hele aardige komedie.

avatar van KorneelDR

KorneelDR

Pff, wat een gezeur allemaal hier. Ik vond het een geweldige film. Alleen was Jack Black in het begin erg vervelend en irritant. Daarna werd het beter en het naspelen van de films is echt geniaal verzonnen door Gondry. Het einde was ook geniaal, hij weet een soort melancholisch geluk, wat hij ook schitterend verfilmde in Eternal Sunshine, op het scherm te krijgen dat me deed denken aan Cinema Paradiso

avatar van Zinema

Matig uitgewerkte komedie die wel lef toont. Een goede cast betekent helaas niet automatisch een goede film. Bevat een hoop potentie die niet wordt gebruikt. Zakt met name tegen het einde wat in en blijft hierdoor op een nipte onvoldoende steken. Sommige scenes zijn echter wel hilarisch. Origineel en bovengemiddeld. Mooi gefilmd.

avatar van Melvin Udall

Melvin Udall

Te mager verhaal dat net aan een voldoende scoort door de grappige 'sweded' stukjes.

Op de een of andere manier weet Gondry niet de juiste snaar te raken en dat is jammer.

avatar van stefan dias

stefan dias

Wist deze film op een piepklein schermpje op het vliegtuig toch heel hard te waarderen. Zeker een pak leuker dan science des rêves. En het moet gezegd, Gondry filmt tenminste dingen die je nergens anders te zien krijgt. Dat het verhaal hier redelijk rechtlijnig is helpt in dit geval wal vind ik om de leuke filmpjes allen hun plaats te geven. Gewoon een geweldig idee dat soms op heel verrassende manier uitgevoerd wordt. Mooie film.

avatar van StephanieBO

StephanieBO

haha grappige film met inderdaad wel wat hilarische momenten. Alleen had ik er meer van verwacht omdat de film op Lowlands werd gedraaid.

En tussen alle goede films die daar gedraaid worden valt deze enorm in het niets, helaas.

2*I

avatar van shanetjuh

shanetjuh

Vond hem totaal niet grappig maar dat kan aan mij liggen

avatar van Esteban

Esteban

'n Origineel idee en minimale middelen die dwingen tot creativiteit, dat is Michel Gondry op het lijf geschreven. Helaas. Uiteindelijk weet de charme en het enthousiasme van Black en Def de film nog te redden, verder leek dit iets teveel op 'n Gondry-light. Eén bepaalde montage-scène getuigd van vindingrijkheid, maar verder blijft het iets teveel steken bij een basisidee waar weinig mee werd aangevangen. Hier zat meer in. Een kleine teleurstelling.

avatar van gherdt

gherdt

Een niet onaardig zondagmiddagfilmpje. Maar van Gondry verwacht ik toch wel wat meer.

Een sympathiek verhaaltje over kleine luiden met grootse daden en terloops ook nog even een moraaltje er doorheen gejast (samen komen we er wel!). Het verhaaltje is flinterdun en weinig fantasievol uitgewerkt, het verloop is voorspelbaar. De acteurs doen wat ze altijd doen, Jack Black speelt de neurotische, wereldvreemde idioot en Mos Def doet weer een leuk sulletje. Toch nog 3 sterren vanwege de pretentieloosheid, het enthousiasme en het simpele feit dat ik vrolijker was toen de film af was dan toen ie begon....

avatar van Waku

Waku

Enig aardige zijn de verwijzingen naar bekende oudere filmtoppers.

Verder vrij matige komedie.

Wel een fraai en sfeervol feelgood einde.

Maar al met al net niet genoeg voor een voldoende.

avatar van tal1b

tal1b

niet slecht, maar ook niet goed, had een voor voorstukje gezien van be kind rewind, maar die is beter dan de film zelf.

deze film duurde gewoon wat te lang, heb het einde niet eens gezien.

avatar van braal

braal

2,5 ster.

Naast ijzersterke creatieve parodieën, vond ik het iets meer drama dan komedie.

Mager als komedie, 3* voor een Jack Black film (ik had het wat platter verwacht. Creatief individu die Jack maar raar).

avatar van _Moonwalker

_Moonwalker

Ik had er niet zoveel van verwacht, maar heb me best vermaakt. Het idee is origineel. Zien hoe 2 mensen kaskrakers proberen na te maken met slecht materiaal was zeer grappig. Camerawerk was top en JB en Def konden goed met elkaar opschieten.

Ik geef een 3.5.

avatar van Drs. DAJA