Be Kind Rewind (2008)
Geregisseerd door: Michel Gondry
Met onder meer: Jack Black, Yasiin Bey en Danny Glover
Releasedatum: 15 mei 2008
Plot Be Kind Rewind
"You name it, we shoot it."
Jerry woont en werkt op een autosloperij naast een transformatorstation en heeft het angstige vermoeden dat het transformatorstation zijn hersenen doet smelten. Wanneer hij het wil saboteren gaat het mis en raakt hij gemagnetiseerd. Het magnetische veld om hem heen bezorgt hem nog meer problemen als hij Mike bezoekt, zijn vriend die in de oude slechtlopende videotheek van Elroy Fletcher werkt. Door het magnetische veld zijn alle videobanden onbruikbaar geworden, hierdoor zou Elroy zijn zaak wel kunnen sluiten. Aangezien er maar weinig klanten zijn valt de schade mee en besluiten Mike en Jerry elke film die ze willen huren met hun beperkte middelen zelf na te maken.
Jerry
Manny
James
Kid 2
stephan73
Gondry heeft met zijn vorige drie films mij behoorlijk overtuigt (in mindere mate Human Nature), dus ik verwacht dat dit weer goed kan zijn!
Matchostomos
De filmtechnische fantasie van Gondry in combinatie met de komische capriolen van Jack Black, én bovendien ondersteund door wat nu reeds een bijzonder hilarisch en (verrassend?) inventief plot lijkt te zijn.
Beste mensen, 'Be Kind Rewind' is een prent die ik absoluut zie zitten.
sju
Eindelijk het eerste beeldmateriaal beschikbaar, en dus gelukkig hier toegevoegd. Plot klonk vanaf de geruchten aan al geweldig, maar mijn verwachtingen (en waarschijnlijk van anderen ook niet) zouden lang niet zo hoog zijn als deze film niet door Michel Gondry zou worden geregisseerd...!
WB
Er is nog geen datum bekend? Lijkt me geweldig namelijk. Michel Gondry heeft zichzelf wel bewezen met Eternal Sunshine... (de enige die ik nog van hem gezien heb). Jack Black in zo'n klunzige situatie. Heerlijk
Gizzmann
Deze MOET ik zien. Jack Black is altijd puik en dan ook nog in een film van deze regisseur, wat het net wat interessanter maakt en waardoor het plot gelijk al een stuk beter klinkt.
AHWA
Best grappige trailer. Deze wil ik wel zien.
BlueJudaskiss (moderator films)
- 11913 berichten
Niet zo'n fan van Gondry, maar het verhaal klinkt heel erg tof!
Inland Rabbit
hoorde laatst hier ook iemand over praten. Wist er nog niks van en dat terwijl ik Gondry toch echt wel heel goed vind tot nu toe. Leuk idee en zal vast lachen worden. Compleet anders dan de 2 films van m die ik heb gezien. Aan de ene kant lijkt me dat wel jammer, want ik hou wel van zijn artsy stijl, maar aan de andere kant word het dan misschien teveel van hetzelfde. We zullen zien.
The Last
Heb zojuist de trailer gezien.
Het is inderdaad erg komisch.
BlueVelvet
Eternal Sunshine en La Science de Reve vond ik érg goed, maar dit lijkt me helemaal niets. Ben sowieso geen fan van Jack Black, en het plot klinkt ietsje te over the top
The Last
De film kan nog wel is een groot succes worden: Het heeft een goed budget van 20 miljoen, duurt maar anderhalf uur en heeft een geweldig plot.
wwelover
Wisselvallige film. Geen geweldige Jack Black. Maar wel een vermakelijke film en orgineel verhaal.
Nicolage Rico
- 20220 berichten
Het lijkt me wel dat films "opnieuw" maken meer geld kost dan het oplevert door de video te verhuren aan een oud vrouwtje.

Man on the Moon
Komedie / Biografie, 1999