Be Kind Rewind (2008)
Geregisseerd door: Michel Gondry
Met onder meer: Jack Black, Yasiin Bey en Danny Glover
Releasedatum: 15 mei 2008
Plot Be Kind Rewind
"You name it, we shoot it."
Jerry woont en werkt op een autosloperij naast een transformatorstation en heeft het angstige vermoeden dat het transformatorstation zijn hersenen doet smelten. Wanneer hij het wil saboteren gaat het mis en raakt hij gemagnetiseerd. Het magnetische veld om hem heen bezorgt hem nog meer problemen als hij Mike bezoekt, zijn vriend die in de oude slechtlopende videotheek van Elroy Fletcher werkt. Door het magnetische veld zijn alle videobanden onbruikbaar geworden, hierdoor zou Elroy zijn zaak wel kunnen sluiten. Aangezien er maar weinig klanten zijn valt de schade mee en besluiten Mike en Jerry elke film die ze willen huren met hun beperkte middelen zelf na te maken.
Jerry
Manny
James
Kid 2
Thieuke
Niet zo grappig als gedacht en gehoopt, maar wel een mooi verhaallijn. Dus toch nog een verrassing. Eigenlijk was het dus gewoon een leuke en boeiende film om te kijken.
Vinokourov
Grappig stel, die Mos Def en Jack Black. Het had wat nutteloze gedeeltes, maar de stukken waarbij films opnieuw opgenomen worden, waren een feestje om naar te kijken. De creativiteit van Gondry blijft ongekend groot. Aangenaam filmpje
Pastichio Rocker
Na herziening puntje eraf. De boodschap achter de film is nog steeds mooi maar nu ik geen paddo's achter mijn kiezen had stoorde ik me aan het vreselijke overacteren van Jack Black, en was de film lang niet zo grappig als het had kunnen zijn. Het gebruik van kleur viel me nog steeds op: veel vibrante kleuren die het beeld uitspatten, en Danny Glover was nog steeds goed in zijn rol. 3*
jumpstylemovie
Een van mijn tijdschriften geeft deze film 5 sterren.
Maar als ik het hier zo bekijk valt dat dus best tegen?
Pastichio Rocker
Ga 'm eens kijken zou ik zeggen. Een eigen mening vormen over iets is goed.
legian
vond 't nogal traag opgang komen, ik zat me nog net niet afte vragen of ik naar een komedie keek.
maar toen begon de film eindelijk en jaa toen kwamen de grapen heb me er prima mee vermaakt vanaf toen, en vooral 't einde zorgt er toch voor dat ik em nog wel 3* wil geven.
valerio2003
Ik had hoge verwachtingen van deze film met een van mijn favoriete acteurs(Jack Black) maar helaas ik vond er geen bal aan.
Aapje81
Een tegenvaller. De film liep voor geen meter en vooral de acteurs vielen mij erg tegen.
guuzer
Vreeeeselijk slecht deze film zeg. Enige reden dat ik deze film ooit gekeken heb is dat ik een pathe unlimited card had en alleen deze draaide op dat tijdstip.
Niet kijken dit...
Nicolage Rico
- 20220 berichten
Hier had heel wat meer in gezeten, zeg.
Doordat heel de film onzinnig is, is het einde zo goed als nutteloos.
Kleine 3*, voor het krankzinnige verhaal - hoewel het ietwat weg heeft van Bowfinger.
dtoebast
Dit was echt een lachfilm om van te huilen zo slecht. Het is gewoon mij humor niet waarschijnlijk. Desalniettemin de scene's zaten met plakband aan elkaar. Slechte geacteerd, slecht verhaal
takkiej
Wat een draak is dit zeg!
Idee leek zo leuk...maar ze hebben er erg weinig mee gedaan...
Vooral Black viel me zwaar tegen, normaal kan ik hem goed hebben, nu was het iriteren geblazen!
DeCol
Hele grappige film. Vooral het maken van Ghostbusters en Boyz in the Hood was hilarisch. Met name de dingen die ze gebruiken in de films is echt prachtig. Een pizza die als bloedplas wordt gebruikt, heel leuk bedacht. Jack Black en Mos Def spelen leuk en vooral Jack Black was elke keer weer lachwekkend. Vaak vind ik hem erg overacteren, natuurlijk hier ook, maar hier was het wel lachwekkend. Het verhaal is zo onwaarschijnlijk als wat, maar wel leuk.
maarten541
Hele aardige film, maar geen groot werk. Gewoon een prima lachfilm!
Hoe deze film in Quality Film Collection is gesukkeld is vrij bizar. Een film die me wel wat leek maar toch een wisselend resultaat opleverde. De film kent z'n leuke momenten en dat is altijd goed meegenomen met een komedie. Alleen wordt de film watverprutst door Jack Black die echt niet goed is hier. Het geheel is idd niet geloofwaardig, maar te veel overacting doet de film helemaal geen goed. Gelukkig zijn er nog genoeg leuke momenten om de film wat op te trekken.
LeeGer
Ben het met Pegasus hierboven eens dat Black de film verprutst. Nu is het een aardige film, het had een heel goede film kunnen zijn, als Black zijn personage wat 'normaler' had neergezet. Door zijn overdreven manier van acteren eist Black onterecht alle aandacht op en is de film als komedie mislukt. Daardoor komt vervolgens ook de dramatische verhaallijn van Leroy niet goed uit de verf.
polopolo150
Zelf heb ik minder moeite met de rol van Black. Het acteren was voor mij niet zo'n groot probleem. Alleen het verhaal is voor mij wat deze film kapot maakt.
Voor mij zijn er niet echt hilarische momenten in deze film. Alleen de 'goeie' en 'over de top' momenten is het wat deze film een komedie maakt... want het verhaal van deze film is te lachwekkend om als Drama te verkopen.
Ik kon me wel vermaken met deze film, maar alleen in het midden en het einde. Maar het begin verpeste gewoon de hele film... die hele begin van de film liet me gewoon zien en voelen alsof ik een kleuter was... gewoon bizar.
Voor mij net geen voldoende deze film.
missl
Sommige dialogen zijn wel oke maar het verhaal en de uitvoering ervan slaat nergens op. een waste of my time.
canciser
Het begin was wat aan de flauwe kant, maar halverwege heb ik me doodgelachen tot het einde toe. De uitvoering was juist leuk. Geen topvermaak maar leuk voor tussendoor. 3*
Knisper
Behoorlijke teleurstelling toch wel. Het basisidee is nochtans erg leuk, maar het lijkt erop dat Gondry zelf maar wat aanklooit en doet wat hij leuk vindt, zonder 'the bigger picture' in gedachte te houden. Creativiteit ligt wat mij betreft dan ook niet per se in met enthousiasme doen wat je leuk vindt. Als je een creatieve en leuke film wilt maken, betekent nog niet dat je zonder plan en gedachte over het eindidee te werk kan gaan. De 'Swedes' zijn wel leuk, maar missen een echte functie in de film en het beperkte verhaal lijkt er alleen maar te zijn om Gondry zijn gang te kunnen laten gaan.
Iedereen die de zelf opgenomen film grappig vindt, moet Saneamento Básico, o Filme maar eens kijken. Ook een groep die zonder ervaring een film opneemt, maar tien keer zo leuk en vooral ook tien keer zo orgineel.
Verder kijkt het wel lekker weg, maar Gondry verbruikt met Be Kind Rewind wel heel veel krediet.
FillumGek
Erg originele film die goed vermaakte.
Het hele zooitje kwam wat traag op gang, maar vanaf Black werd gemagnetiseerd werd het leuker en leuker. Black vind ik sowieso een leuk overdreven komisch acteur en samen met Mos Def zijn ze een grappig stel.
In deze film was ik natuurlijk vooral benieuwd naar de films die ze na gingen spelen. Zo komen er tientallen voorbij die grappig worden nagebootst of de spot mee worden gedreven. Het maakt het allemaal nog leuker als je de originele films zelf hebt gezien. Het einde was lekker over de top en paste goed bij de feelgood-sfeer van de film.
Drs. DAJA
Lastige film. De film wil graag een ode afleveren aan het sweden zelf wat zowel in subject als in filmstijl terugkomt. Veel vreemde jumpcuts en geluidsovergangen die vermoeden dat de hele film met de microfoon op de camera is gedraaid. Hierdoor krijg je een erg amateuristisch gevoel waarbij opbouw en filmtrucage te niet wordt gedaan en waarbij we het belang van onscreen gebeurtenissen uit de reacties moeten halen. Tsja, de film wil een ode afleveren maar dit gaat ten koste van het subject. En dat gevoel blijft de hele film een beetje hangen, het is vermakelijk maar niets wordt ten volste benut. Be Kind Rewind is een interessant concept maar als film werkt hij niet helemaal.
Ravenstein
Misschien hier en daar wat onevenwichtig, maar sympathiek filmpje.
Black haalt de humor die al op het randje van het subtiele zweeft gewoon onderuit. Waar hij goed is in andere films, verprutst hij het nu een beetje. Mos Def komt veel beter uit de verf.
Rosicky
Leuk idee, maar het wil allemaal net niet werken. De scenes waarin bekende films worden nagespeeld zijn erg leuk, maar er zitten te lange stukken tussen die minder geweldig zijn.
groente12
Hier had er echt meer in gezeten. De film begint ronduit zwak, en kan geen potten breken in de eerste 20 minuten. De ode aan bekende films is wel leuk en geinig gedaan waaronder Rush Hour en Robot Cop. Mos Def valt hier echt tegen als acteur, en doet het tegenovergestelde van wat hij in 16 blocks deed, namelijk goed acteren. Jack Black valt ook een beetje tegen zijn humor red het gewoon niet. De speelduur van de film is te lang, na ongeveer 70 minuten kijken had ik er eigenlijk al genoeg van. Een gemiste kans.

Netflix gooit ook de geprezen oorlogsfilm 'Platoon' uit het aanbod

Nederlandse komedieserie 'Moedermaffia' scoort op Videoland

Duitse spionageserie 'Unfamiliar' nu beschikbaar op Netflix