Genre: Actie / Misdaad
Releasedatum: 24 juli 2008
Bekijk via Netflix
Bekijk via HBO Max
Plot The Dark Knight
"Welcome to a world without rules."
Bruce Wayne
Ramirez
Wuertz
Scarecrow
JacoBaco
hoezo waar slaat dat nou weer op dat het de schuld van de marokkanen is hou je woorden voor je vooral als het ook niet de waarheid is
Nou nou waarschijnlijk is hij zelf een Marokkaan en maakt hij gewoon een grapje of anders is Fikret8 geen Marokkaan en maakt hij gewoon een grapje.
CTK
O, nee, vandaag stond er in de krant dat ze extra streng gingen controleren op The Dark Knight... ik wil wel de film zien! Maar de kans is nu nog maar klein. Mocht ik hem niet kunnen zien, heb ik Hancock alvast als alternatief gekozen.
O, ik hoop dat ik erin mag...
Tharoy
O, ik hoop dat ik erin mag...
Werkelijk te triest voor woorden. Hoe wil je in godsnaam piraterij gaan tegenhouden door dit soort idiote dingen te doen? Hell, in het eerste deel werd niet veel gescholden en viel het geweld ook mee, maar nu omdat het iets 'grimmiger'(wat ik dus logisch vind) is in het tweede deel hebben die gasten bij kijkwijzer het maar 16+ gemaakt?
Ik vind de joker er niet eens heel overtuigend uitzien in de trailers, je ziet meteen dat er schmink gebruikt is. Een twaalfjarige krijgt er iig geen nachtmerries van.
Bash je me nu nou?
Ach, je weet wat ik bedoel.
Leland Palmer
Ik vind de joker er niet eens eng uitzien in de trailers, je ziet meteen dat het schmink is.
Huh, ik dacht dat het echt was
bij deze alvast een heel punt eraf!
Fikret8
Is two-face dan wel echt verminkt? Anders hoef ik hem ook niet te zien.
DVD-T
Ja, nu is de lol er voor mij ook af,had ie beter tussen spoiler tags kunnen zetten
Ik heb mijn gereserveerde kaartje alweer verkocht aan iemand van 15
JacoBaco
Ik schakel snel de moderators in om te redden wat er te redden valt.
Anders wil strax niemand meer naar de bioscoop als ze hier lezen dat het allemaal nep is. Ikzelf ben nu ook helemaal van de kaart
Lad
38 stemmen is toch ook niet zoveel, ik denk dat precies over een week er een stuk of 700 stemmen zijn, als de hype zich doorzet, maar dan kan haast niet anders.
Kijk die andere sites is enzo...
Prudh
32 pagina's vol sh#t. Jammerlijk dat bij dit soort film er geen filmisch gericht commentaar verchijnt. Jammer want zou hier graag wat meer over willen lezen. Toch een film waar ik best naar uitkijk.
Idd. Wat een hoop poep wordt hier gepost zeg.
- 20609 berichten
Kijk die andere sites is enzo...
- 20609 berichten
Waarom maak je je om dit soort dingen druk?
- 20609 berichten
Idd. Wat een hoop poep wordt hier gepost zeg.
hwwtje
Hebben jullie trouwens in de gaten dat het aantal stemmen op IMDB al heel lang op 69000 en nog wat staat? Hebben ze de 'stemmachine' geblocked of zo?
Leland Palmer
Daar komt maar één keer per dag een update van geloof ik.
JacoBaco
Dat Valt best mee. Als je nou een weekje wacht dan kom je hoogstwaarschijnlijk om in de talloze serieuze recensies van de moviemeter gebruikers.
Tot die tijd gewoon een hoop poep.
hwwtje
Daar komt maar één keer per dag een update van geloof ik.
Serieus??? Nieuw voor mij.
Albus Dumbledore
- 2041 berichten
Jeetje, je zou maar een jaar of 15 zijn, in Nederland wonen en je wil heel erg graag naar TDK
*GROM*
maar ik ga het wel proberen. IK WIL ER NAAR TOE!
Ik woon dicht bij Belgie, dus misschien ga ik dat wel doen, ja.
Supbatspi
Al die discussies over de vergelijking tussen de Nolan-reeks en die van Burton en het verschil tussen Nicholson en Ledger. Het feit dat Batman Begins zo sterk was (de films van Burton kunnen daar niet eens bij in de buurt komen) en al die hype, stemmen en ongelooflijk positieve recensies geven toch aan dat TDK ook keihard gaat knallen. Dan kunnen de diehard fans wel trouw blijven aan hun Nicholson als de Joker en aan de Burton-films met hun over de top cartooneske uitstraling, maar als TDK zo populair is als ie is, willen mensen het blijkbaar liever zo zien. Meer duister, chaos, psychopatisch, etc.
Jongens, begin 2009 (of misschien eerder) ligt TDK in de winkel. Wie is er dan in hemelsnaam nog in staat om in de mood te zijn voor de Burton-Batman uit 1989 met Keaton en Nicholson? Laat me niet lachen!
freekoz
het is inderdaad lullig als je nog geen 16 bent en je wil naar de film en ze controleren je op je leeftijd
Mr_White
- 2067 berichten
En daar hebben we er weer één. Met al zijn hype zijn de meeste mensen het er nog altijd over eens dat Michael Keaton de beste Batman/Bruce Wayne neerzette. Sowieso gaan de twee series heel goed samen, Burton's films als fantasierijke comicbook-interpretatie van Batman en Nolan's films als realistische interpretatie van Batman. Maar ja, mensen moeten altijd alles in een wedstrijd veranderen.
frankieman
Keaton vind de minste van de drie(Keaton, Kilmer en Bale, Clooney's mislukking ga ik niet in een serieuze discussie gebruiken) en hoewel Bale hem erg goed brengt vind ik toch dat Kilmer de beste was, tenminste als Batman in het Bruce Wayne deel is Bale het beste.
@ De leeftijdsrating
Ik zie er geen enkel probleem voor mij in, zoals gezegd is de bioscoop waar ik altijd ga erg makkelijk in dit soort dingen en daarnaast ben ik nogal redelijk lang en zie ik wat volwasener uit dus ik kom wel binnen
Supbatspi
Het vergelijken van de films en de acteurs voor de Joker is niet bij mij begonnen. In mijn eigen opinie sluit ik mij aan bij de kleine groep mensen die rationeel genoeg is om te zeggen dat de 2 zoveel van elkaar verschillen dat vergelijken eigenlijk helemaal niet kan. Maar als dat bij menig personen niet helemaal doordringt, dan maar zo. Dan moet er niet gezeurd worden en gedacht worden dat de oude films zich staande houden nu de reeks van Nolan zich aan het uitbreiden is.
Verder kan ik niet zeggen dat Keaton nou zo'n geweldige vertolking heeft neergezet. Ik zeg niet dat er een betere acteur op zijn plaats gestaan heeft, maar hij sprong ook zeker niet met grote hoogte boven Val Kilmer uit. George Clooney was inderdaad wel een grap, maar dat terzijde.
Fikret8
Ik verwacht in ieder geval dat Heath Ledger zijn rol beter neer zal zetten dan Cesar Romero.
Dan vergeet je nog een Joker als vergelijking.
JacoBaco
Nog even en we gaan hier discussiëren over wie de beste James Bond was.
Sean Connery, George Lazenby, Roger Moore, Timothy Dalton, Pierce Brosnan, Daniel Craig of Barry Nelson?
majunior
Uit voorstukjes vind ik (nu al) dat de Joker van Cesar Romero, en de joker van Jack Nicholson vrij oppervlakkig zijn in vergelijking met de de Heath Ledger Joker. Hij is gewoon zo duister, mysterieus en eng; freakin geniaal.
K ga vanavond naar de voorpremiere

The Dark Knight Rises
2012

Batman Begins
2005
Legendarische Batman-film 'The Dark Knight' van Christopher Nolan woensdag op televisie

Dit zijn enkele van de beste films uit de koker van Warner Bros.

Dit is de reden dat Heath Ledger als The Joker steeds aan zijn lippen bleef likken

The Shawshank Redemption

Pulp Fiction
Misdaad, 1994

Schindler's List
Oorlog / Drama, 1993
dc comicscrime fightergeheime identiteitanti heroscarecrowsadismechaosburgerwachtjokersuperheldgebaseerd op striptragic herogeorganiseerde misdaadanti villain criminal masterminddistrict attorneysuperkrachtimaxsuper villainfighting crime neo-noirdc extended universe (dceu)batmanbatman most wantedbased on comic strip bold