Genre: Actie / Misdaad
Releasedatum: 24 juli 2008
Bekijk via Netflix
Bekijk via HBO Max
Plot The Dark Knight
"Welcome to a world without rules."
Bruce Wayne
Ramirez
Wuertz
Scarecrow
Martijnnn
Want het geweld in Batman is echt?!
Je moet echt eens alles (en al helemaal jezelf) niet zo gigantisch serieus nemen. Deze film gaat over een man in een vleermuis kostuum die andere mannen die op hun beurt dan weer een slechte jeugd hebben gehad een paar tikjes op hun smoel geeft omdat ze slechte dingen hebben gedaan. Geniet er gewoon van en trek niet allemaal van die scheve vergelijkingen. Vind je het niet leuk, geen probleem, maar ga niet doen alsof je 1 of ander filosofisch wonder bent, er is een verschil tussen echt en fictief geweld in films, dat zien mensen. Dit is niet The Matrix, er is een lepel.
stalker
snap niet dat jij uberhaupt nog naar films kijkt met zo'n instelling
Kwestie van op de hoogte blijven van de zieke amusementsindustrie. Heb de film ook niet helemaal uitgekeken, maar ben weer op de hoogte. Genieten van "heerlijk cynisch" geweld, dat is wat de massa wil. Bah!
Je geniet van geweld ( als het niet echt is. )
Maar je trapt er met open ogen in.
Weinig psychologisch zelfinzicht heb jij.
Wat is er mis met genieten van geweld in film? Lijkt me juist een prima uitlaadklep. En ben jij ook tegen Tom en Jerry?
En Vertigo gaat over moord. Foei! En The Third Man gaat ook al over moord, daar kun je toch niet van genieten. Dat is schandalig!
Blijkbaar beschik je over weinig psychologisch zelfinzicht.....
Om maar te zwijgen van de dierenmishandeling uit 1900....Pot verwijt de ketel.
stalker
Want het geweld in Batman is echt?!
Ik denk juist dat je dit wel heel serieus moet nemen! Maar wat doet de amusementsindustrie? Ze voeren het zo over de top, dat het ineens moet kunnen. Net als met games. "het is maar een spelletje." Fictief geweld is wel degelijk een aanjager van echt geweld. Maar de machtige lobby van de amusementsindustrie blijft hardnekkig ontkennen dat er een oorzakelijk verband zou zijn.
Timothyvdmeer
Tip kijk geen films meer. Kan je thuis lekker met een strip van Dora gaan zitten.
Wat een onzinnig commentaar.
Wat een ouderwets onzin standpunt. Dan zou de mens tegenwoordig geweldadiger moeten zijn dan vroeger. Geweld zit nu eenmaal in de mens en ik denk eerder dat geweldadige films een goede bliksemafleider zijn, dan dat ze mensen aanzetten tot geweld. Ik kijk met heel veel plezier geweldadige films, maar heb nog nooit iemand in elkaar geslagen......
Toon dat verband eerst maar eens aan, voordat je je zo betweterig opstelt.
Kijk eens naar de meest geweldadige regio's op aarde? (Afrika, Irak, Afghanistan.) Dat zijn nu niet bepaald de plekken waar dit soort films veel aftrek vinden...
stalker
Blijkbaar beschik je over weinig psychologisch zelfinzicht.....
Om maar te zwijgen van de dierenmishandeling uit 1900....Pot verwijt de ketel.
In deze films komt geen excessief geweld voor zoals in Batman. In Batman gaat het om geweld en cynische humor. Daar is een enorme ontvankelijkheid voor en er valt honderden miljoenen aan te verdienen.
Vrees dat jij vooral voor jezelf spreekt als je het over die ontvankelijkheid hebt.... En als jij er zo agressief van wordt, moet je maar niet meer kijken dan.
En wat miljoenen ermee verdienen te maken heeft is mij een raadsel. Als ze er geen geld voor kregen, zou het dan minder schadelijk zijn?
Nee, je klinkt als de oude onwijze heren uit de Engelse filmkeuring in de jaren 80, en mijn god, wat zaten die er naast....
stalker
Wat een onzinnig commentaar.
Wat een onzinnige tip! Alsof er geen goede films zouden zijn...
stalker
Ik word hier helemaal niet agressief van hoor... Zie alleen hoe het werkt...
paul83
Is nooit wetenschappelijk bewezen. Eerder het tegendeel zoals Reinbo al zei.
Je neemt jezelf en de filmindustrie veel te serieus.
stalker
Is nooit wetenschappelijk bewezen. Eerder het tegendeel zoals Reinbo al zei.
Je neemt jezelf en de filmindustrie veel te serieus.
Gelukkig hoef ik van mijzelf niet altijd een wetenschappelijk bewijs om iets aan te nemen. En ik ben overigens blij dat ik mijzelf en de filmindustrie serieus neem.
Niet iedereen heeft last van schuimvorming rond de bovenlip als ze een geweldsvideootje kijken..... Misschien moet je er toch eens naar de dokter mee.
yeyo
De cynische humor waar stalker zo over klaagt, maakt het toch eerder ontwapenend en irreëel? Er zijn wel blockbusters die geweld op een nogal onaangename manier verheerlijken (check Bad Boys 2 maar 'ns), maar iets in een stripboek context zoals Batman zou ik nooit alarmerend kunnen noemen. Ik betwijfel bovendien dat geweld in de media een oorzaak zou kunnen zijn van reëel geweld. Hoogstens een trigger-effect. Maakt het in zo'n gevallen trouwens uit of het over gratuit of 'functioneel' geweld gaat? Als je het verband wil erkennen, zou iemand namelijk door elke vorm van geweld kunnen beïnvloed worden.
stalker
Ik herinner mij dat ik in 1990 tijdens Wild at heart een scène zag waarbij je een hond met een afgerukte hand in zijn bek zag wegrennen na een bomaanslag. Er steeg een luid cynisch gegrinnik op in de zaal, precies het effect dat David Lynch voor ogen had. Daarna kwamen films als Pulp fiction en Natural Born kilers waarin gebruik werd gemaakt van dit effect: til het geweld zover over de top dat het absurd wordt, zodat je er om kunt lachen. Ik begrijp wel dat het om te lachen is, dat legt de regisseur er dik bovenop. Maar ik ben blijkbaar niet zo braaf dat ik om deze effecten moet meegrinniken. Ik hou meer van subtiliteiten ipv grofheden met cynische humor...
En hoeveel mensen zijn er die avond rondom de bioscoop vermoord of in elkaar geslagen?
Het kan best zijn dat jij er niet van houdt, maar het is onzin om te gaan lopen beweren dat het slecht is, omdat het geweld aanjaagt. Ik ben zelf sterk overtuigd van het omgekeerde effect. Kan er geen genoeg van krijgen, houd me rustig.
Lefgozer
Hadden jullie na het zien van Bambi ook zo'n zin om herten neer te schieten? Hou toch op man, stalker. Denk dat jaren '30-'60 films meer in jouw straatje liggen inderdaad.
stalker
Ik geloof dus niet in het uitlaatklep argument. Analoog aan gewelddadige films en games zou porno ook helpen om te kanaliseren en juist geen olie op het vuur zijn... Geloof er maar in, de amusementindustrie is blij met zulke naieviteit.
stalker
Er is niets mis met goede films uit de jaren 30 tot 60.En ook niet met goede films van de afgelopen vijftig jaar....
Kom dan op met je bewijs van het verband i.p.v. met je gedateerde en onware insinuaties.
Martijnnn
Dus ook al is het tegendeel bewezen jij blijft koppig bij je eigen punt en neem je het tegenovergestelde aan?! Stel het zal een keer voor gekomen zijn dat iemand agressief werd van een film, wil dat dan betekenen dat de film bij iedereen hetzelfde effect zal krijgen?!
Als mensen geweldadig worden van films of games ligt dat aan de mensen niet aan de film/game.
stalker
neem jij jezelf nog wel serieus?
stalker
Ik geloof niet in jouw (door de amusementsindustrie gesponsorde) bewijzen...
Neem jij jezelf wel serieus? Je kunt toch moeilijk een paar bewegende plaatjes de schuld geven van iemands handelen. Volgens mij zijn het nog steeds de daders (mensen) die verantwoordelijk zijn voor hun handelen. Als 10.000.000 mensen een spelletje spelen of een film zien en een idioot gaat daarna zijn school overhoop schieten. Denk je dan werkelijk dat dat door de film of game komt?
Ik geloof niet in jouw (door de amusementsindustrie gesponsorde) bewijzen...
Ik beweer helemaal niets te bewijzen. Jij bent degene die met een (onzinnige) stelling aankomt...
Martijnnn
neem jij jezelf nog wel serieus?
Heb je mijn avatar al gezien?!
Al DeNiro
Niet het geweld in films zorgt voor agressieve mensen, maar frustraties die ze krijgen omdat ze niet kunnen voldoen aan het mooie leven die ze voorgeschoteld krijgen in films, series en reclames.
Miekeey
wat een discussie toch weer.
Uiteindelijk is de persoon toch de baas over zichzelf en hoe die zijn leven indeelt.
Als hij of zij na het zien van een bloederige film of game iets in het hoofd haalt om het te reconstrueren dan is dat toch die persoon zijn schuld.
Het is wel allemaal heel erg makkelijk om dat de film/game-industrie te gaan vervloeken.
Oftwel Martijnnn en Reinbo: jullie hebben het bij het juiste eind en jullie neem ik serieus in tegenstelling tot de overjarige Stalker, wiens naam al meer dan genoeg zegt dunkt me.
Uiteindelijk bepaal je nog altijd zelf wat je doet, je hebt toch een eigen wil nietwaar...?
paul83
Correct.
Vraag me trouwens af of iemand op dit forum bij iemand een potlood heeft laten verdwijnen....
stalker
Ja, ik denk dat deze spelletjes daartoe hebben bijgedragen.
Amerikaanse soldaten in tanks in Irak krijgen in hun tank keiharde death metal te horen, omdat dit aantoonbaar agressief maakt. Ik denk dat je je hoofd in het zand steekt, wanneer je het agressieve individu alleen verantwoordelijk maakt voor geweld. De toegediende scheut agressie middels een game, filmpje, muziek werkt wel degelijk als een katalysator. De amusementsindustrie trekt alleen de handen er vanaf, stelt zich niet medeverantwoordelijk en komt met 'jouw' argument.

The Dark Knight Rises
2012

Batman Begins
2005
Legendarische Batman-film 'The Dark Knight' van Christopher Nolan woensdag op televisie

Dit zijn enkele van de beste films uit de koker van Warner Bros.

Dit is de reden dat Heath Ledger als The Joker steeds aan zijn lippen bleef likken

The Shawshank Redemption

Pulp Fiction
Misdaad, 1994

Schindler's List
Oorlog / Drama, 1993
dc comicscrime fightergeheime identiteitanti heroscarecrowsadismechaosburgerwachtjokersuperheldgebaseerd op striptragic herogeorganiseerde misdaadanti villain criminal masterminddistrict attorneysuperkrachtimaxsuper villainfighting crime neo-noirdc extended universe (dceu)batmanbatman most wantedbased on comic strip bold