Genre: Actie / Misdaad
Releasedatum: 24 juli 2008
Bekijk via Netflix
Bekijk via HBO Max
Plot The Dark Knight
"Welcome to a world without rules."
Bruce Wayne
Ramirez
Wuertz
Scarecrow
sportfan27
Sorry hoor maar iedereen vindt dit zo fantastish maar wat is er zo goed aan
TROLL alert !
Agrippa
Het jammerlijke probleem bij een hoop filmkijkers is, dat ze het verschil niet zien tussen de kwaliteit van een film en of het wel of niet hun ding is.
Zelfs al hou je niet van een Batman en het is helemaal niet je ding, dan nog moet je kunnen zien dat de ideologie die Heath Ledger als de joker uitdraagt (beangstigend) goed in beeld wordt gebracht. Dat de film goed in elkaar zit, een goed script heeft, prima camerawerk bevat en de juiste muziek laat horen.
Maarja aan de andere kant maakt het weinig uit voor een top 250. Gooi je de belachelijke ratings eruit dan zou het gemiddelde misschien wat hoger uitvallen, maarja dat is dan bij alle films zo dus maakt het geen verschil....
Chris Redfield
beste batman film ooit,komt ook omdat mijn favo villain erin komt The Joker die fantastish gespeeld is door Heath Ledger (RIP) heel veel respect voor deze man jammer dat die zo vroeg is moeten heengaan want normaal kwam The Joker terug in The Dark Knight Rises.
een dikke 5 voor deze fantastische film!!
Martijnnn
Ik heb de film nog nooit gezien, maar ga het vanavond proberen.
Misschien een schande maar dit is een film die ik altijd in de dvdtheek laat liggen.
Ik heb in de loop van de tijd veel positieve reacties over deze film gehoord, alleen ben ik geen Batman fan vandaar dat ik de film altijd laat liggen.
De eerdere Batman films die ik heb gezien (3 stuks) ,waren niet echt mijn films.
Maar deze ga ik dus vanavond de kans geven en kijken of hij dus echt zo goed is als iedereen hier aangeeft.
Zal daarna wel een cijfer en mening geven.
Zon film (welke wel) komt toch niet tot recht op tv!
Wernertje
Maar als je een onderwerp of thema of genre in de film niet leuk vindt of er iets mee hebt, dan houd het snel op.
Ik ben geen sf fan en Star Trek is zo'n film die misschien bijzonder mooi is gemaakt maar het zijn gewoon mijn films niet ik heb er wel eens na gekeken maar kon er gewoon niets mee.
Het zelfde geldt voor Batman ik heb Batman uit 1989 gezien destijds in de bios omdat het zo'n bijzondere film moest zijn destijds. Maar ik vond het gewoon niets, de personage Batman ligt mij gewoon niet.
En daarom ben ik vaak terug houdend met het kijken van deze films, ik twijfel echt niet aan het feit dat the Joker briljant is en dat de effecten bijzonder zijn, maar als ik naar een film kijk die mooi gemaakt is het verhaal etc ligt me niet dan kijk ik ook minder kritisch naar de film.
Maar misschien gaat er naar vanavond wel een wereld voor me open, wie weet.
tboezem
Na deze al zeker een keer of 5 gezien te hebben toch maar verhoogd naar 4,5 * , de rol van Ledger blijft geniaal.
Succes met deze film vanavond overigens, ik zal aan jullie denken tijdens de '' ik schat een stuk of 12'' reclame blokken.'
Blij dat ik 'm op blu-ray heb.
Mee eens, niet fijn als je in een super coole geniale megavette film als deze zit, en voortdurend onderbroken wordt door reclame. Blij dat ik 'm op de mediaplayer heb.
JohnMovieLover
Inderdaad, je gaat een top-film als dit toch niet kijken op zo'n waardeloze zender als SBS6 waar je een half uur reclame per uur krijgt.
Ik ben ook nooit zo into-batman geweest, superman e.d. trokken me ook niet zo. Maar dit is zo'n geweldige film. Constant spanning, top acteerwerk van o.a. Christian Bale en Heath Ledger. Het verhaal is ook zeer leuk, wat Joker allemaal uithaalt en de bommen enzo.
Een paar maanden geleden kwam ik erachter dat er nog een Batman film was waar Bale inspeelde, Batman Begins. Die ik toen ook gekeken, maar die is zeker niet zo goed als deze, simpelweg omdat het china gedeelte een beetje ontzettend ongeloofwaardig gemaakt was en Liam Neeson een matig rolletje speelde.
Ik vind het echt heel jammer dat ik deze film nooit in IMAX heb kunnen zien, simpelweg omdat mijn interesses 3 jaar geleden wat anders waren en ik toen niet zovaak naar de bios ging. Daarom ga ik zeker The Dark Knight Rises daar kijken.
Alle mensen vanavond alsnog veel kijkplezier!
Seifer
Met SBS 6 is deze film om 12 uur waarschijnlijk nog niet afgelopen, gelukkig gaat het nu iets beter op die zender nu ze geen shownieuws van 30 min tussenin een film proppen.
Starmaster501
Klopt het dat ze een stuk van het geluid hebben weggehaald toen die gast voor het raam hing? Je hoort altijd zo'n boem en schrik muziekje...
Maar ik ga hem niet kijken. Stomme reclame's. Heb hem op blu-ray is veel leuker
tboezem
Jep, ga die mooi in de bios kijken. Heb er ook spijt van dat ik deze daar nooit heb bezocht, is gewoon een hele andere ervaring.
Al DeNiro
Na al die hoge waarderingen en positieve meningen moet ik toch even een tegengeluid laten horen.
Dit is een zeer overschatte film in mijn ogen.
Komt maar laat op gang en doet in veel opzichten (verhaal, sfeer, actie, quotes, muziek) onder aan BB.
Bale, Oldman, Freeman en Caine die in BB nog uitstekende hoofd & bijrollen hadden, lijken nu bijna figuranten in de grote Heath Ledger-show.
3,0 sterren voor het indrukwekkende acteerwerk van Ledger.
Ik moet wel bij zeggen dat ik Nicholson's Joker nog steeds de beste vind.
mnrk
Daarom moet je deze film op dvd, Blu-ray of op Film 1 kijken, wordt je toch helemaal gek van op sbs 6 ( reclame's en shownieuws
Maar het blijft een topfilm
supermovieman
Maar ik ga hem niet kijken. Stomme reclame's. Heb hem op blu-ray is veel leuker
Ze hebben ook het stukje eruit geknipt waarin Two-Face, echt Two-Face wordt!
Boneka
Wat een vreselijke film, was er al bang voor. Beeld en geluid zijn prima verzorgd maar voor de rest TERRIBLE. Die jankmuziek steeds, totaal geen rust het gaat maar door, MADNESS echt een psychose film. Nooit meer.
rayman
Goede Batman film, mede (of juist vooral) door het goede spel van ledger.
Maar mijn voorkeur gaat toch uit naar Batman (1989), Batman returns en Batman Forever.
Dat zijn meer Fanatsy films en staan ook dichter bij de Batman Comics.
Ook mis ik Wayne Manor (Batman's woonhuis) en de Batcave in deze film.
En voor mij is Butler Alfred uit de oude Batman films (Michael Gough) ook de enige echte Alfred, deze Michael Gough is overigens vorige week op 93 jarige leeftijd overleden
wavanbuuren
Terminator meets Saw meets James Bond. Vervolgens haalt Ledger de perfecte marketing truc uit die het leven kent, namelijk doodgaan en de hype is verklaard. Maar maakt dat ook een goede film? Dat durf ik met NEE te beantwoorden.
Het verhaal is rommelig en vooral ongeloofwaardig. Met name de enscenering rond de arrestatie van the Joker, de zogenaamde dood van Gordon spannen daarin de kroon, maar daar zijn nog legio voorbeelden van te noemen.
Komt nog bij dat ik die verkrachte stem van Bale zodra hij een batman pak aan had super irritant vond.
Is er dan niets positiefs te melden over The Dark Night? Ja hoor. Ondanks de lange speelduur verveelt de film niet. De vaart zit er lekker in en de special effects doen het goed. Verder laat Caine nog maar eens aan Ledger en Bale zien wat echt acteren is.
Met ** veruit de minste Nolan die ik zag.
Wernertje
Ik heb de film naar een uurtje af gezet en niet omdat ik het niets vond maar vanwege de irritante reclames tussen door.
De film duurt 250 minuten en de film begon gisteren om 20:30 en was 23:30 afgelopen een uur reclame tussen door.
Naar 3 kwartier moest ik me door 3 reclame blokken van circa 6 minuten heen slaan en dit terwijl ik net in de film zat kwam er weer reclame.
Ik vond het begin wel oké dus ik ga van de week ff kijken of ie ergens op een schijfje te koop is voor weinig.
Nu weet ik ook waarom ik eigenlijk vrij weinig films tegenwoordig op de tv kijk en ze meestal gewoon op schijf kijk.
Hoewel ik de film nog niet helemaal heb gezien krijgt ie van mij alvast 2.5 ster en ga er van uit dat wanneer ik de gehele film heb gezien het wel tot 3 a 3.5 ster kan op lopen.
sportfan27
MADNESS echt een psychose film. Nooit meer.
Laat dat nu net de bedoeling van the Joker zijn, jammer dat je dat niet door had.
lykathea
Terminator meets Saw meets James Bond.
Meets Batman Begins meets The Godfather, meets Citizen Kane meets The Great Dictator meets La Sortie de l'Usine Lumière à Lyon.
Zo. Van alles wat.
83Utreg!
Heel aardige film toch wel, zo word er van het cartooneske gegeven van de ''superheld''- waar ik niet direct dol op ben- toch nog wat gemaakt. Veel aktie, heel duidelijke goed-slecht verhoudingen, en een simpel verhaal maken het een prima vermakelije aktiefilm. Door alle enorme verhalen toen de film uitkwam, en zijn plotselinge nr 1 positie op IMDB, had ik nogal een pretentieuze film verwacht met allerlij diepere lagen en bijzondere wendingen. Dat was het gelukkig niet, waardoor het toch gewoon een badman filmpje blijft, maar wel de beste die ik heb gezien. Dat mensen dit ineens out of the blue de beste film ooit begonnen te vinden is natuurlijk enorme kolder, echt lachwekkend. Vaak word dan the Joker aangehaald, en zijn prima akteerwerk. Dat het mooiste jongentje van de klas een Joker kan neerzetten zoals hij dat doet is inderdaad opmerkelijk, toch was ik niet erg onder de indruk ofzo en eigenlijk vind ik het ook maar een wazige badguy, een beetje een vies mannetje ook.
snivoos
Wat mij betreft de beste Batman film ooit gemaakt.
Gisteren op tv voor de 2e keer gekeken, en ook al waren de reclames tussendoor enorm irritant, toch weer genoten.
stalker
Dit is een van de slechtste films die ik ooit heb gezien heb, een grote verheerlijking van geweld en het kwaad, slim gekruid met "heerlijk cynisme", zodat de massa het vreten wil.
Ik zie geen verschil met het Amerikaanse militaire geweld in de wereld en het geweld in deze Amerikaanse film, behalve dat de film nog schaamtelozer is. Terwijl de meeste weldenkende mensen de Amerikaanse militaire agressie veroordelen, loopt men weg met deze film. Het argument is meestal: het is maar een film...
wavanbuuren
Zo. Van alles wat.
Inderdaad, scherp opgemerkt. The Dark Night is van alles wat en daardoor net niks.
paul83
Dit is een van de slechtste films die ik ooit gezien hebben, een grote verheerlijking van geweld en het kwaad, slim gekruid met "heerlijk cynisme", zodat de massa het vreten wil.
Ik zie gen verschil met het Amerikaanse militaire geweld in de wereld en het geweld in deze Amerikaanse film, behalve dat de film nog schaamtelozer is. terwijl de meeste weldenkende mensen de Amerikaanse militaire agressie veroordelen, loopt men weg met deze film. Het argument is meestal: het is maar een film... Maar ondertussen wordt genoten van het geweld en het kwaad. Dat is schijnheilig. Of je zou er rond voor uit moeten komen dat je ook geniet van het geweld dat in het echt gebeurd in deze wereld. Dus via de film wordt geweld gelegitimeerd.
Pffff. Wat een gezever.....
Ik geniet van het geweld in oa GTA, Machete, COD, Fallout, The Expandables en Rambo 4. Heerlijk is dat! Armen en benen afgeknald zien worden, vrouwen slaan en mensen bestelen. Waarom? Omdat het kan en geen nadelige gevolgen heeft voor iemand in deze wereld. Hou toch op met je domme betoog. Nu ga je iedereen nog hypocriet noemen ook.
Blijkbaar ben jij iemand die fictie niet kan onderscheiden van realiteit. Niet echt goed voor je persoonlijk ontwikkeling.
En hou eens op over het militaire geweld van het Amerikaanse leger..... Amerikanen afzeiken is echt te goedkoop in deze tijd.
Fictiever dan The Dark Knight kan ook bijna niet.
Awake78
Wel weinig kijkcijfers gister: 550.000 (22 best bekeken programma). Had wel wat meer verwacht. Of zou dat komen omdat de helft van de mensheid deze film al op dvd heeft?
stalker
Fictiever dan The Dark Knight kan ook bijna niet.
Je geniet van geweld ( als het niet echt is. )
Maar je trapt er met open ogen in.
Weinig psychologisch zelfinzicht heb jij.

The Dark Knight Rises
2012

Batman Begins
2005
Legendarische Batman-film 'The Dark Knight' van Christopher Nolan woensdag op televisie

Dit zijn enkele van de beste films uit de koker van Warner Bros.

Dit is de reden dat Heath Ledger als The Joker steeds aan zijn lippen bleef likken

The Shawshank Redemption

Pulp Fiction
Misdaad, 1994

Schindler's List
Oorlog / Drama, 1993
dc comicscrime fightergeheime identiteitanti heroscarecrowsadismechaosburgerwachtjokersuperheldgebaseerd op striptragic herogeorganiseerde misdaadanti villain criminal masterminddistrict attorneysuperkrachtimaxsuper villainfighting crime neo-noirdc extended universe (dceu)batmanbatman most wantedbased on comic strip bold