• 9.381.104 stemmen

Genre: Actie / Misdaad

Oorsprong: Verenigde Staten / Verenigd Koninkrijk

Geregisseerd door: Christopher Nolan

Met onder meer: Christian Bale, Michael Caine en Heath Ledger

IMDb beoordeling: 9,1 (3.130.973)

Gesproken taal: Engels en Mandarijn

Releasedatum: 24 juli 2008

Plot The Dark Knight

"Welcome to a world without rules."

Nomak schreef:

Het is allemaal al eens eerder gedaan.

Eens, maar Nolan heeft het wel op een volwassenere manier gedaan.

Nomak schreef:

En om Batman films te maken moet je ook niet echt creatief zijn.

Je kan de film nog zo goed maken als je wil, origineel is het niet. Het is allemaal al eens eerder gedaan.

Nomak schreef:

Creativiteit is een woord dat ik moeilijk met Nolan kan associëren.

Insomnia is ook al een remake.

En om Batman films te maken moet je ook niet echt creatief zijn.

Batman begins is geen remake, wel een reboot...

God wie verzint al die namen

avatar van deTuinman

deTuinman

Nomak schreef:

Je kunt wel degelijk een eigen draai geven aan de cinematografie.Er is een basis, maar die is erg beperkt om enkel fouten te voorkomen.

avatar van Teddy Daniels

Teddy Daniels

verlaagd naar 3,5*

Toch wat overhyped door het vroege sterven van Heath Ledger

volgens mij is de rol van Bale moeilijker

hij heeft drie dimensies in z'n rol (harde jongen als Batman, vrouwenverslinder voor het grote publiek & de gevoelige man voor z'n butler), terwijl Ledger steeds kan terugvallen op herhaalde bewegingen van z'n personage ( de tong, manier van spreken, manier van lopen enzovoort)

avatar van Roel-

Roel-

• 1978 berichten

Teddy Daniels schreef:

...

FilipSTG

Bale is dan ook een prima acteur!

avatar van Ruben1994

Ruben1994

Ben ik helemaal mee eens, Ledger zette wel een hele goede joker neer,.. maar omdat hij ''nieuw'' is als joker valt batman een beetje weg

Bale acteert erg goed in deze film, ik vind alleen wel dat hij als Bruce Wayne beter acteert dan als batman,.. maar dat zal wel aan de rol liggen

avatar van Donvado

Donvado

Ondanks dat het niet mijn genre is heb ik deze film toch maar gekeken gezien de hoge waardering. Ik vond de film echt zwaar tegenvallen. Daarentegen mijn complimenten voor Ledger als the joker. Deze acteur maakt deze film nog tot 3*. Ik kan me wel voorstellen dat mensen deze film met plezier kunnen kijken, maar omdat het totaal niet mijn genre is vond ik hem enorm tegenvallen.

avatar van bloodymagic

bloodymagic

Zeer goede film, geen moment verveeld

avatar van fockbejaarden

fockbejaarden

Toen ik de hoge waardering op moviemeter zag, dacht ik laat ik em maar ff kijken. Ik vond de film niet speciaal ofso. Heath Ledger speelde de joker goed maar voor de rest was het een normale actiefilm.

avatar van Justinx

Justinx

Met The Dark Knight vraagt de filmmaker twee en een half uur lang constante oplettendheid van de kijker. Iets wat voor de gemiddelde filmregisseur niet te doen is, maar wel wordt geprobeerd door Christopher Nolan die al een aantal grote films op zijn naam heeft staan. Maar of The Dark Knight voor twee en een half uur weet te boeien?

De openingsscene van de film schets in ieder geval al een prachtig totaalbeeld van The Dark Knight. In de actiescene waarin dieven met clownsmaskers een bank overvallen, wordt men al meteen in het verhaal gezogen. De dieven schieten elkaar neer om er vervolgens zelf met de buit er van door te kunnen gaan. Dat dit allemaal de opzet is van The Joker wordt dan al snel duidelijk. Het is slechts de opening die al weet te boeien en als een voorbode kan worden gezien van een van de beste films - zoniet de beste - van 2008.

Wat dan volgt is een ruim twee uur durend spectakel die geen enkel moment weet te vervelen. Heath Ledger speelt als The Joker een geweldige rol, die (bijna) de acteerprestaties van Christian Bale en Maggie Gyllenhaal compleet wegblazen. De verschillende verhaallijnen en plotwendingen zorgen ervoor dat je The Dark Knight graag een keer opnieuw wilt bekijken.

Het einde, tot slot, geeft genoeg ruimte voor een mogelijk net zo spannend vervolg. Helaas zonder Ledger als Joker en dan misschien bij voorbaat al niet meer overtrefbaar. Conclusie is dat we met The Dark Knight absoluut de beste Batman-film voor onze kiezen krijgen.

avatar van L. luchtloper

L. luchtloper

Met een halve ster verhoogd. Ik blijf het een geweldige film vinden. Toen ik hem voor de eerste keer zag kreeg ik echt het gevoel dat het chaos was, en je zat in spanning te wachten wat er nu zat aan te komen. Gisteren kreeg ik datzelfde gevoel weer, ondanks dat ik wist hoe hij ging aflopen. Daarnaast heeft de film, naast alle actie, spanning en sfx ook een goede boodschap. Daarom beschouw ik hem als de beste film van 2008.

avatar van lastigerd

lastigerd

ik vond de film tot het einde zeer en zeer goed , alleen vond ik het niveau aan het einde een beetje dalen , de actie werd minder en de spanning zakte , maar het was wel een zeer goede film en vooral de joker werd goed gespeeld vond ik

avatar van CTK

CTK

Zometeen ga ik hem dan eindelijk eens bekijken.

Ben benieuwd of hij mij net zo weet te boeien als zijn voorganger. Als ik de meesten mag geloven, dan moet deze beter zijn.

avatar van Sentinel69

Sentinel69

ik vind de film een beetje overgewaardeerd.

Vermakelijke actiefilm maar niet echt bijzonder.

avatar van Quido

Quido

Erg mager, enige positieve zijn de gelikte beelden (al is het cinematografisch best saai) en een prima, komische rol van Heath Ledger.

FilipSTG schreef:

Natuurlijk, maar hij moet niet doen alsof het de enige juiste is.

I

Slaat wat mij betreft nergens op, hij uit keurig zijn mening. Ik heb mensen vaak genoeg op ergere manieren hun mening zien uiten.

lykathea schreef:

Misschien is het interessanter als je je mening beargumenteerd, ipv een nietszeggende smiley neer te zetten.

Wat een lage manier van discussie voeren hier zeg

avatar van MissRose

MissRose

Dn!S schreef:

Ik vond juist de opmerkingen van The Joker over zijn visie op de maatschappij erg interessant. Het wordt een mooie strijd tussen The Joker die geen vertrouwen in de beschaving heeft, en Batman die dat wel heeft. Bovendien sloegen de meeste explosies direct terug op zijn destructieve karakter. Hij blies dingen op omdat hij het leuk vond. Om te zien hoe de omgeving zou reageren.

Graag zou ik ook voorbeelden ontvangen van wat jij bestempeld als macho dialogen. Volgens mij viel dat best mee. Allicht wordt er stoer gepraat, maar het neemt nergens de vormen aan van de gemiddelde dertien in een dozijn actiefilm waar jij deze film onder plaatst.

Ik vind het veel te eenvoudig om deze film als zodanig te bestempelen. Deze film heeft echt zoveel meer te bieden dan explosies en macho dialogen. En trouwens, wat is er mis met morele vraagstukken?

Ik ben het geheel met Zavo eens, de film is niet meer of minder dan een "verstand-op-nul-actiefilm".

De dialogen zijn slecht, onnatuurlijk uitgevoerd en dienen er alleen voor het publiek in te lichten over zaken die niet (direct) in beeld komen.

Het zo genaamde morele vraagstuk is afgezaagd en niet vergenoeg uitgediept. Als ze hier dieper op in hadden willen gaan had er wel wat meer film tijd aan besteed kunnen worden in plaats van de tien minuten die het werkelijk krijgt (de twee boten die elkaar moeten opblazen en het gesprek op het dak tussen Batman en Joker op het dak).

Het enige lichtpuntje in de hele film is de Joker (Heath Ledger), hij is het enige karakter wat zich enigszins ontwikkeld en is uitgediept, wat mooi afsteekt tegen Batman en Bruce Wayne die natuurlijk nogal platte karakters zijn.

Het inroepen van Morgan Freeman en Micheal Cane hebben de film niet kunnen redden.

Ik vind het dan ook onbegrijpelijk dat deze film is uitgeroepen tot film 2008!

Kraay schreef:

Wat een lage manier van discussie voeren hier zeg

Ik vond eigenlijk dat het wel duidelijk was zo.

Als je echt van mening bent dat alleen het gegeven dat iets al eerder is gedaan jouw eigen project creativiteitloos maakt, tja, dan maak je jezelf wel behoorlijk belachelijk.

Meneer is dan genoeg.

FilipSTG

Kijk, alles IS al eens eerder gedaan, ook in muziek. Of je kan het té ver willen doordrijven om het toch te proberen, zoals ik vrees dat Cameron gaat doen met zijn Avatar, waar we toch al één miezerig fotootje hebben van gezien... ook al is de film al één jaar gedraaid...

TDK is een film van een regisseur die wel het derde deel mag maken, maar het niet moet, Spider Man 3 ligt nog te vers in het geheugen...

lykathea schreef:

Ik vond eigenlijk dat het wel duidelijk was zo.

Meneer is dan genoeg.

Waarom? Waarom? Waarom?... Ik vond het trouwens wel leuk dat je me eerst meester noemde, maar dat heb je helaas al weer weg ge-edit.

Ik weet trouwens ook niet waar je "creativiteitsloos" vandaan haalt, ik heb het Zavo niet zien zeggen.

avatar van Nomak

Nomak

lykathea schreef:

Die smiley van jou mag nog zo bedenkelijk kijken als hij wil, het is gewoon een feit dat het personage van Batman of de Joker niet origineel is.

Het is al eens eerder gedaan, je kan er als regisseur en/of acteur een eigen wending aan geven, maar zelfs dan kan ik het niet creatief of origineel noemen.

Iedereen praat hier over het talent van Christopher Nolan, maar dan wil ik weleens zien dat hij dat talent gaat gebruiken.

Laat hem eens wat vaker van 0 beginnen en daarvan iets maken wat nog nooit eerder gedaan is.

Een remake of zoals het hier eerder "reboot" werd genoemd, daar kan je iemand zijn talent toch niet aan herkennen.

Bijvoorbeeld M. Night Shyamalan vind ik dan heel wat creatiever en talentvoller. Hij wist me steeds weer te verrassen. Zo zijn er natuurlijk nog veel meer regisseurs, ik noem er gewoon 1 om mijn standpunt duidelijk te maken.

Nomak schreef:

Bijvoorbeeld M. Night Shyamalan vind ik dan heel wat creatiever en talentvoller. Hij wist me bijna steeds weer te verrassen. Zo zijn er natuurlijk nog veel meer regisseurs, ik noem er gewoon 1 om mijn standpunt duidelijk te maken.

Shyamalan mag in geen enkel opzicht vergeleken worden met Nolan! veel te groot niveau verschil...

avatar van Nomak

Nomak

Shyamalan is ook een slecht voorbeeld. Hij is een God in vergelijking met Nolan.

Nomak schreef:

Memento Hij kan t wel.. Maar TDK is niet orgineel te noemen, Nolan zit vast aan verhaallijnen van de eerdere delen. Hij heeft er een leuke wegkijker van gemaakt, net als Begins, maar ik zie geen elementen terug die ik nog niet van andere Hollywood en batmanfilms ken.

Kevin13

Memento is wel een leuk filmpje, maar Unbreakable en The Sixth Sense laten hem toch wel ver achter hun.

Nomak schreef:

Origineel is het niet, nee.

Maar je koppelt daar meteen creativiteit aan, dat vind ik onzin. Zelfs een Gus Van Sant kan met een exacte kopie van Psycho creatief bezig zijn.

Kraay schreef:

Ik haalde het weg omdat het wat ongepast was.

En waarom je Zavo erbij haalt weet ik ook niet, want hem quote ik niet.

lykathea

Shyamalan is een one trick pony, die overigens wel steeds zichzelf weet te overtreffen in het verzinnen van een vergezocht en abominabel verhaal.

Signs