Genre: Actie / Misdaad
Releasedatum: 24 juli 2008
Bekijk via Netflix
Bekijk via HBO Max
Plot The Dark Knight
"Welcome to a world without rules."
Bruce Wayne
Ramirez
Wuertz
Scarecrow
deTuinman
Er is geen stemvervormer, Bale doet dat zelf lol.
Neee.... werkelijk??!!
erkin17
dit was echt een hele leuke film. was vaak spannend en er zat niet te veel actie in.het boeide echt de hele tijd
namingway24
Dit is mijn eerste bericht op deze site en ik kom soms niet op de goede woorden, maar deze tekst geeft volgens mij mijn gevoelens vrij accuraat weer. Eventuele schrijffouten moeten maar genegeerd worden. Feedback is natuurlijk altijd welkom.
Ik ben tot de conclusie gekomen dat Batman van Tim Burton toch mijn favoriete verfilming van het personage is. Waar ik die film bijna op alle punten perfect vind (behalve missschien Kim Basinger's geschreeuw) heb ik hier toch wat punten van kritiek weten te ontdekken.
Ik vind de teksten af en toe iets te pretentieus. Sommige gesprekken hadden zeker wat ingekort kunnen worden. Christian Bale als Batman/Bruce Wayne weet helaas ook niet echt te overtuigen.
Fysiek is het dik in orde, maar qua acteerprestatie is hij voor mij toch een zwakkere schakel. En dan heb ik het niet alleen over zijn stem als Batman. Ik zat op bepaalde punten meer de Joker aan te moedigen omdat ik Batman/Bruce Wayne wat oppervlakkig vond overkomen.
Nee, dan weet Aaron Eckhart mij meer te overtuigen. Ik vind hem ook veel sympathieker en geloofwaardiger als openbaar aanklager met het hart op de juiste plaats. En hoewel de transformatie van Harvey naar Two-Face wat abrupt is, vind ik hem toch zeker geloofwaardig. De effects vallen ook zeker niet tegen.
Ook wilde ik ook even vermelden dat ik Maggie Gyllenhaal vele malen beter vind dan Katie Holmes. Holmes heeft wel een leuk koppie, maar het is toch meer een meisje. Ik vind Gyllenhaal meer vrouw, en gewoon geloofwaardiger als serieuze love-interest. En ik val op haar manier van lopen. Dat met die armen en dat heupwiegen. Tja, moeilijk uit te leggen.
En dan nog even dit. Ledger's rol als de Joker was gewoon een oprecht geweldige prestatie en hij heeft een Joker neergezet die voor dit personage als de nieuwe standaard voor de 21e eeuw moet worden beschouwd. Het feit dat hij er niet meer is beïnvloed dit niet, in positieve, nog in negatieve zin.
Maar waar het om gaat; the Dark Knight blijft een overrompelend actiespektakel en één van de beste films van het jaar.
En dit is geen reclame, maar ik wil mensen die geen comics lezen, maar die door deze film toch geïnteresserd zijn geraakt vooral aanraden eens een comic-winkel binnen te stappen. Ik kan vooral de graphic novels "the Killing Joke" en "Joker" aanraden.
wibro
Ben ik helemaal met jou eens, maar ik vrees toch dat deze 'Batman' door de MovieMeter users tot de beste film van 2008 zal worden uitgeroepen. Voor mij is het na "Blindness" de slechtste film van het jaar.
Tago
nu ik de film gezien heb vind ik t ook jammer dat Heath Ledger overleden is. Dooie hollywood-acteurs boeien mij in t algemeen niet zo. Erg jammer dat hij dit kunststukje niet meer kan herhalen...
Wat betreft Maggie Gyllenhaal. Bleeeeeh!! wat een hondekop heeft ze toch. afschuwelijk lelijk mormel waar alle hoofdpersonages omheen druilen. net als in spiderman een erg storende factor om naar te kijken. nergens geloofwaardig als babe...
tegen t eind veel ongeloofwaardige scenes en iets teveel cliches die het niveau vd film naar beneden halen. wel mooie actiescenes maar had toch beter verwacht. al met al een dikke pluim vanwege the Joker, zonder hem had de film van mij nog geen 3 gekregen. ..
AddictedToMovies
Voor mij is er 1 goede batman film: Batman uit 1989. Daar had ik echt het gevoeld dat de comics leefden. Niks was realistisch, maar dat was niet nodig. Het was gewoon leuk. Leuke acteurs (vooral Jack) en echt zo'n Burton sfeertje. Al die andere films vind ik echt slecht.
TDK had ik eerst een 3,5 gegeven, maar ik dacht ik geef hem nog een kans (dus ik had verwacht dat ie nog beter zou worden). Maar hij werd alleen maar slechter. Van die strontvervelende dialogen, en flauwe grappen, en acteerwerk vind ik ook best beroerd. Op drie na, Heath Ledger/Joker, Morgan Freeman/Luciusichael Caine/Alfred, die zijn ontzettend goed. Gary Oldman, die normaal een van mijn favoriete acteurs is, heeft hier ook een flut rol.
Hier proberen ze (net zoals in Batman Begins) heel realistisch te doen, maar dat slaat natuurlijk nergens op. En waar slaat het op dat er iemand met een wapen in de rechtzaak zit? Er waren wel een paar goede dingen, zoals de twee boten aan het eind.
De volgende Batmans zijn natuurlijk onvermijdelijk, dat zal ook wel weer niks worden. Met Eddie Murphy en Shia Ledinges? Bah.
En Christian Bale, hou op met die domme stem!!
2,5* vooral voor Heath Ledger.
FilipSTG
De twee boten aan het eind waren voor een groot stuk CGI, dus wees blij dat niet alles super-realistisch is
twee boten ?
ik heb dat niet gezien
was het na de aftiteling ofzo ?
AddictedToMovies
Ik bedoelde dat ik het goed gevonden vond, beschaafde mensen en harde criminelen die elkaar konden vermoorden voor hun zelf. Niet hoe mooi de boten waren.
IcU
Laatst op dvd gekocht en wederom bekeken. Nu in totaal 4 keer gezien sinds dat hij uitkwam. Echt een geweldige film en hij heeft nu een plaatsje in mijn top 10 gekregen. Normaal ben ik niet zo te spreken over het in de top 10 zetten van films die nog niet zo oud zijn, maar deze film blijft gewoon geweldig en heb hem nu al 4 keer gezien. Ik weet zeker dat ik hem in de loop van de weken weer ga kijken. 5/6 keer is het gemiddelde aantal kijkbeurten van films in mijn top 10, dus past deze film er makkelijk bij.
mierenmark
hoe komt het dat deze film in de toplijst nog niet ergens boven the shawshank redemption hangt?
maar voor dat jullie mij straks allemaal gaan aftroebellen schrijf ik eerst mary cristmus en a happpy new jear!
hetzelfde
Ruben1994
ja, jij ook,..
en natuurlijk ook alle andere movimeter gebruikers, een fijne kerst en een gelukkig nieuwjaar
Kevin13
hier bestaat een topic voor
Lad
Juist deze film bekeken, met niet zo overdreven hoge verwachtingen. Dit omdat ik niet echt een "Batman"-liefhebber ben.
Eerst legde ik me nog eens lekker plat in de zetel, heerlijk relaxed. Dit duurde amper een dikke 2 minuten, want de eerste scene van The Dark Knight is er al direct eentje om recht te veren. Zeer leuk begin van de film, die scene. Ook merk je al direct hoe geniaal Heath Ledger (RIP) in deze film speelt, bij de eerste ontmoeting van de Joker.
Na die mooie beginsscene komt de kennismaking bij Batman, dit gespeeld door de populaire Bale (die ook na deze film mij nog niet helemaal overtuigd heeft). Ook dit zat goed in mekaar en ook hier krijg je de kennismaking met hem via een gevecht. Toch vond ook ik het een beetje belachelijk dat hij zo'n zware stem had. Maar na een tijdje valt het al niet meer op.
Vanaf dan begint het, de Joker wilt Batman en laat dat merken! Dit wil hij via de fel geviseerde maffia-bendes in Gotham City. Zij hebben het al lang moeilijk om hun zaakjes te regelen, omdat Batman er altijd tussenzit. Sinds kort kregen ze ook al te maken met een gekke clownbende die verschillende maffia-banken overvalt, met de Joker op kop uiteraard. Als hij dan plots die kamer binnengaat vol maffia-kopstukken, is iedereen verbaasd, inclusief ik. Heerlijk die scene hoe hij die ene gangster omlegt met die potlood! Zalig bedacht!
Batman krijgt het zowaar heel moeilijk tijdens dit deel van de film. De Joker is véél meer dan een ordinaire dief. En nogmaals, Ledger weet die zo fantastisch te vertolken. Ik dacht soms echt dat ze een extreme gek hadden gepakt uit het gesticht, hem geschminkt hadden en dan de camera lieten rollen.
Sommige moorden waren goed gevonden en de dialogen waren soms ook schitterend, zeer leuk om te volgen.
Het einde van de film is knap, al had ik liever nog iets meer "Joker" aan bod gehad en iets minder die "Two-face".
Ook lovenswaardig is de cast van deze film. Stuk voor stuk hebben die prachtprestaties geleverd. Van Freeman tot de butler van Batman (ben de naam kwijt, maar speelt ook in CoM, waar hij het ook uitstekend doet)...
Al bij al overduidelijk de beste film van 2008. Twijfel tussen 4,5 en 5 sterren. Maar ach, laat me dan maar voor het hoogste kiezen, The Dark Knight verdient dat zeker!
bronsaz
om eerijk te zijn ,met veel verwachting ervoor gaan zitten.... maar als deze film uitgeroepen is tot beste film 2008 dan ga ik die overige films uit 2008 niet kijken... vond hem tegenvallen.. 2 sterren
Filmi Corleone™
In zijn genre is The Dark Knight wel degelijk de beste film van 2008.
Roel-
- 1978 berichten
Mwah, als je het misdaad genre neemt is "The Bank Job" een stuk beter. Maar dat is een hele andere discussie
Genre "Man in vleermuispak" bedoeld hij.
combi
- 20609 berichten
Genre "man in vleermuispak" bedoeld hij.
AGE-411
Is dit echt de film van het decenium, of is deze gewoon wat overgewaardeerd?

The Dark Knight Rises
2012

Batman Begins
2005
Legendarische Batman-film 'The Dark Knight' van Christopher Nolan woensdag op televisie

Dit zijn enkele van de beste films uit de koker van Warner Bros.

Dit is de reden dat Heath Ledger als The Joker steeds aan zijn lippen bleef likken

The Shawshank Redemption

Pulp Fiction
Misdaad, 1994

Schindler's List
Oorlog / Drama, 1993
dc comicscrime fightergeheime identiteitanti heroscarecrowsadismechaosburgerwachtjokersuperheldgebaseerd op striptragic herogeorganiseerde misdaadanti villain criminal masterminddistrict attorneysuperkrachtimaxsuper villainfighting crime neo-noirdc extended universe (dceu)batmanbatman most wantedbased on comic strip bold