Genre: Actie / Misdaad
Releasedatum: 24 juli 2008
Bekijk via Netflix
Bekijk via HBO Max
Plot The Dark Knight
"Welcome to a world without rules."
Bruce Wayne
Ramirez
Wuertz
Scarecrow
Ruben1994
brrr, het idee alleen al,..
Robin hoeft van mij nooit meer in batman films,..
ik vind Robin eigenlijk in de oude films een beetje een minpuntje
Prinsesje..
Christian Bale zet een batman neer die meer is dan een stripfiguur.
En wat is ie lekker
sodo
Harvey: You're a lucky man
He is not
Salvatore: Who?
Harvey: Your driver...
hellspawn666
eindelijk....ze beginnen het weer te begrijpen...actie wat op een normaal tempo gaat is echt te volgen en leuker om naar te kijken.
Goed verhaal....erg goed gespeeld...en hele goeie actie.
Als er meer van dit soort films waren zou ik ze verzamelen.
zeker een aanrader!
mjk87 (moderator films)
Al het goede aan de film noem ik maar niet, dat weet iedereen wel. Goed in beeld gezet, fijne muziek, briljante Heath Ledger, sterke bijrollen, et cetera. Verder is Bale erg goed als Wayne, maar minder als Batman. Dat gegrom was gewonweg irritant.
Maar geen 5* film, toch een paar puntjes van kritiek.
Het stuk na de intro gaat niet snel genoeg en had zo de prullenbak in gekund. Daar had men wel iets anders voor kunnen verzinnen. Zorgt wel geloofwaardigheid, maar te langdradig.
Ook is de sfeer veel minder dan Batman Begins. Prima om voor een realistische aanpak te gaan. Iets dat wonderwel werkte in voorgenoemde film, mede omdat er nog een beetje fantastische comicsfeer hing (Die rails, dat eiland, de onderwereld). Hier is echter alles glad gestreken en kijken we naar een Anytown US, waar niets bijzonders aan is. Een paar kale gebouwen, maar dat vormt geen Gotham City. Dat is veel donkerder en onheilspelleneder. Ik miste echt die sfeer om de film een meesterwerk te vinden. Helaas. Dan toch liever de Tim Burton Wereld.
Ruben1994
je hebt gelijk van dat gegrom, maar daarvoor trek ik geen punten van
mijn oordeling af. Ik had trouwens eerst ook niet in de gaten dat Lau op de berg met geld zat
adempinar
LET'S PUT A SMILE ON YOUR FACE . . . Why so serious ? ?
Master zal ik zeggen . .
Blur
Een subtiel tegengeluid: Mij viel de herbeleving op DvD tegen, ten opzichte van de bioscoop ervaring. Het aantal acties is bij nader inzien beperkt. en veel dialogen zijn eendimentionaal ( zoals een strip betaamt).
De overdonderende biocoopbelevenis blijkt meer op sound gebaseerd te zijn (met piepende oren de bioscoop uit), dan op cinematografische aspecten. Er zijn geen diepere gronden te beleven in de al bekende confrontaties. Een echt goede film geeft pas na meerdere keren zijn details vrij, Deze geeft al de eerste keer alles
Jaxxx
Dat is toch niet alleen bij deze film?? In de bioscoop is het geluid altijd overdonderend, lijkt me,,
Tapa
ik vond de eerste Batman, met Jack Nickelson als Joker, beter en leuker, maar dat is mijn mening
Maar het speelt lang niet altijd zo'n grote rol. Bij actie films meer dan drama en bij de meer dan andere actiefilms. Persoonlijk vond ik het aanzwellende toontje een wat makkelijke oplossing, en slechts de eerste paar keer effectief. Verderop in de film had ik zo iets van. 'O, daar heb je dat toontje weer, dit moet blijkbaar spannend zijn'.
deTuinman
Ik deel die mening hoor. Heath Ledger is een onverantwoorde hype.
Aapje81
Heath Ledger was voor mij het enige dat ik erg goed vond aan The Dark Knigt. Door zijn aanwezigheid krijgt de film een erg hoge waardering.
Want verder heeft de film niet veel te bieden.
-Het scenario vond ik rommelig.
-Het idee om terrorisme en actualiteiten te verweven met een comic vond ik eerder storend dan vernieuwend.
-Bale is een van de slechtste Batmans die ik in tijden heb gezien. Vooral zijn stem vond ik verschrikkelijk.
Kortom als Ledger hier niet in had gezeten had ik twee punten minder aan deze film gegeven.
JacoBaco
Vooral zijn stem vond ik verschrikkelijk.
Oh nee hè, niet weer die stem. Als ik mijn stem zou mogen uitbrengen over de stem van Batman, dan stem ik erbij in dat het inderdaad een hele vervelende stem is, maar ik heb het nu wel een beetje gehad met die stem. Laat die stem nu is een keer voor wat het is.
dvd-me
Daar hebben jullie dus wel volkomen gelijk in, zijn stem zuigt echt, maar niet zo hard dat mijn stem verandert.
- 20609 berichten
fantastische stem, en beste batman ooit.
Aapje81
haha excuus ik heb deze topic niet heel erg intensief gevolgd maar ik geloof dat de stemproblemen van Batman meerdere mensen al was opgevallen.
wilco91
Geweldige film, mooi verhaallijn dat je gelijk vanaf het begin pakt. Er word goed geacteerd, spectaculaire scènes en een mooi eind.
The Joker is toch wel het hoogtepunt van de film. Heath Ledger acteert echt geweldig. Geen acteur die dit ooit kan nadoen.
Wel vond ik het jammer dat Katie Holmes de personage van Rachel niet meer deed omdat ik haar toch een betere actrice vind dan Maggie Gyllenhaal.
Wel een echte aanrader!!
deTuinman
Niet dat het een probleem is. Erg logisch dat Bruce Wayne niet herkenbaar wil zijn.
Aapje81
Vergis ik mij of was voor het Nolan tijdperk nooit een stemvervormer?
deTuinman
Vergis ik mij of was voor het Nolan tijdperk nooit een stemvervormer?
Toen vond ik het al raar waarom bruce wayne nooit herkent werd.
W.M.J.M
Een van de bekenste mannen van de hele wereld, in het verhaal dan, en nooit iemand die de stam herkent is inderdaad ongeloofwaardig. Toch klinkt het gewoon niet, zijn stem zou wel wat minder vervormt mogen zijn.
- 20609 berichten
wat dus de bedoeling is samen met onherkenbaarheid!
Kevin13
JacoBaco
Moet je is naar Superman kijken, zijn bril af en niemand die hem nog herkent
Je vergeet zijn haar, want als Superman zit daar INEENS heel veel gel in.
Mr_White
- 2067 berichten
Moet je is naar Superman kijken, zijn bril af en niemand die hem nog herkent
Bij Superman draait het ook om houding. Als Clark Kent gedraagt hij zich natuurlijk niet zo als Superman. Net als Bruce Wayne zich voordoet als saaie, verwende playboy in plaats van stoere boevenmepper.
Ruben1994
ja, ook laat bruce wayne dat goed zien bij dat stuk als hij met zijn lamborgini (of hoe je dat ook schrijft
) die pick up tegen houd als die mr. Reese wil doden, en dan vraagt ie ook nog of ie niet naar het ziekenhuis moet

The Dark Knight Rises
2012

Batman Begins
2005
Legendarische Batman-film 'The Dark Knight' van Christopher Nolan woensdag op televisie

Dit zijn enkele van de beste films uit de koker van Warner Bros.

Dit is de reden dat Heath Ledger als The Joker steeds aan zijn lippen bleef likken

The Shawshank Redemption

Pulp Fiction
Misdaad, 1994

Schindler's List
Oorlog / Drama, 1993
dc comicscrime fightergeheime identiteitanti heroscarecrowsadismechaosburgerwachtjokersuperheldgebaseerd op striptragic herogeorganiseerde misdaadanti villain criminal masterminddistrict attorneysuperkrachtimaxsuper villainfighting crime neo-noirdc extended universe (dceu)batmanbatman most wantedbased on comic strip bold