• 9.379.030 stemmen

Genre: Actie / Misdaad

Oorsprong: Verenigde Staten / Verenigd Koninkrijk

Geregisseerd door: Christopher Nolan

Met onder meer: Christian Bale, Michael Caine en Heath Ledger

IMDb beoordeling: 9,1 (3.129.796)

Gesproken taal: Engels en Mandarijn

Releasedatum: 24 juli 2008

Plot The Dark Knight

"Welcome to a world without rules."

Ruben1994

brrr, het idee alleen al,..

Robin hoeft van mij nooit meer in batman films,..

ik vind Robin eigenlijk in de oude films een beetje een minpuntje

avatar van M.Goodkat

M.Goodkat

heb eindelijk de steelcase edition van TDK

avatar van Prinsesje..

Prinsesje..

Christian Bale zet een batman neer die meer is dan een stripfiguur.

En wat is ie lekker

Salvatore: Who?

Harvey: Your driver...

avatar van hellspawn666

hellspawn666

eindelijk....ze beginnen het weer te begrijpen...actie wat op een normaal tempo gaat is echt te volgen en leuker om naar te kijken.

Goed verhaal....erg goed gespeeld...en hele goeie actie.

Als er meer van dit soort films waren zou ik ze verzamelen.

zeker een aanrader!

avatar van mjk87

mjk87 (moderator films)

Al het goede aan de film noem ik maar niet, dat weet iedereen wel. Goed in beeld gezet, fijne muziek, briljante Heath Ledger, sterke bijrollen, et cetera. Verder is Bale erg goed als Wayne, maar minder als Batman. Dat gegrom was gewonweg irritant.

Maar geen 5* film, toch een paar puntjes van kritiek.

Het stuk na de intro gaat niet snel genoeg en had zo de prullenbak in gekund. Daar had men wel iets anders voor kunnen verzinnen. Zorgt wel geloofwaardigheid, maar te langdradig.

Ook is de sfeer veel minder dan Batman Begins. Prima om voor een realistische aanpak te gaan. Iets dat wonderwel werkte in voorgenoemde film, mede omdat er nog een beetje fantastische comicsfeer hing (Die rails, dat eiland, de onderwereld). Hier is echter alles glad gestreken en kijken we naar een Anytown US, waar niets bijzonders aan is. Een paar kale gebouwen, maar dat vormt geen Gotham City. Dat is veel donkerder en onheilspelleneder. Ik miste echt die sfeer om de film een meesterwerk te vinden. Helaas. Dan toch liever de Tim Burton Wereld.

Ruben1994

je hebt gelijk van dat gegrom, maar daarvoor trek ik geen punten van

mijn oordeling af. Ik had trouwens eerst ook niet in de gaten dat Lau op de berg met geld zat

avatar van adempinar

adempinar

LET'S PUT A SMILE ON YOUR FACE . . . Why so serious ? ?

Master zal ik zeggen . .

avatar van Blur

Blur

Een subtiel tegengeluid: Mij viel de herbeleving op DvD tegen, ten opzichte van de bioscoop ervaring. Het aantal acties is bij nader inzien beperkt. en veel dialogen zijn eendimentionaal ( zoals een strip betaamt).

De overdonderende biocoopbelevenis blijkt meer op sound gebaseerd te zijn (met piepende oren de bioscoop uit), dan op cinematografische aspecten. Er zijn geen diepere gronden te beleven in de al bekende confrontaties. Een echt goede film geeft pas na meerdere keren zijn details vrij, Deze geeft al de eerste keer alles

avatar van Jaxxx

Jaxxx

Dat is toch niet alleen bij deze film?? In de bioscoop is het geluid altijd overdonderend, lijkt me,,

avatar van Tapa

Tapa

ik vond de eerste Batman, met Jack Nickelson als Joker, beter en leuker, maar dat is mijn mening

avatar van Reinbo

Jaxxx schreef:

Maar het speelt lang niet altijd zo'n grote rol. Bij actie films meer dan drama en bij de meer dan andere actiefilms. Persoonlijk vond ik het aanzwellende toontje een wat makkelijke oplossing, en slechts de eerste paar keer effectief. Verderop in de film had ik zo iets van. 'O, daar heb je dat toontje weer, dit moet blijkbaar spannend zijn'.

Tapa schreef:

Ik deel die mening hoor. Heath Ledger is een onverantwoorde hype.

Aapje81

Heath Ledger was voor mij het enige dat ik erg goed vond aan The Dark Knigt. Door zijn aanwezigheid krijgt de film een erg hoge waardering.

Want verder heeft de film niet veel te bieden.

-Het scenario vond ik rommelig.

-Het idee om terrorisme en actualiteiten te verweven met een comic vond ik eerder storend dan vernieuwend.

-Bale is een van de slechtste Batmans die ik in tijden heb gezien. Vooral zijn stem vond ik verschrikkelijk.

Kortom als Ledger hier niet in had gezeten had ik twee punten minder aan deze film gegeven.

avatar van JacoBaco

JacoBaco

Aapje81 schreef:

Vooral zijn stem vond ik verschrikkelijk.

Oh nee hè, niet weer die stem. Als ik mijn stem zou mogen uitbrengen over de stem van Batman, dan stem ik erbij in dat het inderdaad een hele vervelende stem is, maar ik heb het nu wel een beetje gehad met die stem. Laat die stem nu is een keer voor wat het is.

avatar van dvd-me

dvd-me

JacoBaco schreef:

Daar hebben jullie dus wel volkomen gelijk in, zijn stem zuigt echt, maar niet zo hard dat mijn stem verandert.

• 20609 berichten

fantastische stem, en beste batman ooit.

Aapje81

haha excuus ik heb deze topic niet heel erg intensief gevolgd maar ik geloof dat de stemproblemen van Batman meerdere mensen al was opgevallen.

avatar van wilco91

wilco91

Geweldige film, mooi verhaallijn dat je gelijk vanaf het begin pakt. Er word goed geacteerd, spectaculaire scènes en een mooi eind.

The Joker is toch wel het hoogtepunt van de film. Heath Ledger acteert echt geweldig. Geen acteur die dit ooit kan nadoen.

Wel vond ik het jammer dat Katie Holmes de personage van Rachel niet meer deed omdat ik haar toch een betere actrice vind dan Maggie Gyllenhaal.

Wel een echte aanrader!!

wilco91 schreef:

een beetje acteur heeft daar toch echt geen problemen mee, beetje make-up tongetje uit steken en een redelijk script doet wonderen, zwaar overgewaardeert imo.

Aapje81 schreef:

Niet dat het een probleem is. Erg logisch dat Bruce Wayne niet herkenbaar wil zijn.

Aapje81

Vergis ik mij of was voor het Nolan tijdperk nooit een stemvervormer?

Aapje81 schreef:

Vergis ik mij of was voor het Nolan tijdperk nooit een stemvervormer?

Toen vond ik het al raar waarom bruce wayne nooit herkent werd.

avatar van W.M.J.M

W.M.J.M

Een van de bekenste mannen van de hele wereld, in het verhaal dan, en nooit iemand die de stam herkent is inderdaad ongeloofwaardig. Toch klinkt het gewoon niet, zijn stem zou wel wat minder vervormt mogen zijn.

W.M.J.M schreef:

mwa, je zou hem maar in een donker steegje in het echt tegen komen en hij spreekt op die manier tegen je, wedden dan dat je in je broek schijt!

wat dus de bedoeling is samen met onherkenbaarheid!

avatar van Kevin13

Kevin13

W.M.J.M schreef:

avatar van JacoBaco

JacoBaco

Kevin13 schreef:

Moet je is naar Superman kijken, zijn bril af en niemand die hem nog herkent

Je vergeet zijn haar, want als Superman zit daar INEENS heel veel gel in.

avatar van eppai

eppai

Super film! ;'

vooral the Joker is echt lachen.

*4,5

avatar van Mr_White

Mr_White

• 2067 berichten

Kevin13 schreef:

Moet je is naar Superman kijken, zijn bril af en niemand die hem nog herkent

Bij Superman draait het ook om houding. Als Clark Kent gedraagt hij zich natuurlijk niet zo als Superman. Net als Bruce Wayne zich voordoet als saaie, verwende playboy in plaats van stoere boevenmepper.

Ruben1994

ja, ook laat bruce wayne dat goed zien bij dat stuk als hij met zijn lamborgini (of hoe je dat ook schrijft ) die pick up tegen houd als die mr. Reese wil doden, en dan vraagt ie ook nog of ie niet naar het ziekenhuis moet