• 9.374.332 stemmen

There Will Be Blood (2007)

Geregisseerd door: Paul Thomas Anderson

Met onder meer: Daniel Day-Lewis, Paul Dano en Kevin J. O'Connor

Releasedatum: 28 februari 2008

Plot There Will Be Blood

"There will be greed. There will be vengeance."

Begin 20e eeuw. Wanneer Daniel Plainview een mysterieuze tip krijgt over een klein stadje in het Westen waar de olie letterlijk uit de grond zou spuiten, gaat hij met zijn zoontje H.W. op avontuur, op weg naar het stoffige Little Boston. In dit meedogenloze stadje, waar het plaatselijke vermaak zich beperkt tot de Hallelujakerk van de charismatische voorganger Eli Sunday, slaan Plainview en H.W. hun slag. Maar ook al maakt de olie hen rijk, toch blijft niets bij het oude wanneer de conflicten escaleren en alle menselijke waarden - liefde, hoop, geloof, ambitie, gemeenschap en zelfs de band tussen vader en zoon - onder vuur komen te liggen als gevolg van corruptie, bedrog en de rijkelijk vloeiende olie.

Daniel Plainview

Abel Sunday

Mr. Bandy

avatar van Ghostryder

Ghostryder

Sterke film met vooral van Daniel Day-Lewis weer een uitstekende acteer prestatie!

Je hebt (net als in Gangs of New york) echt het gevoel dat de film zich in die tijd afspeelt, heerlijk rauw , donker en bovendien sterk de verhoudingen tussen individuen neergezet, minpunt vond ik de soms overtrokken religieuze monologen van dat irritante priestertje die al helemaal niet serieus te nemen valt , de rol die hij neerzet is op geen enkele manier gelijkwaardig aan die van Daniel Day-Lewis dus deels voorspelbaar hoe het afloopt hehe zeker een aanrader!

avatar van Mug

Mug

Ik vond Paul Dano anders niet onderdoen voor Daniel Day-Lewis in deze grootse prent.

There Will Be Blood voelt perfectionistisch aan. Het is daarom extra zuur (onvergeeflijk) dat de [ja, ik ook struikelde er over] grimeur vergeten was aandacht te schenken aan Paul Dano's '15 jaar later' look.

Prachtig camerawerk, onheilspellende soundtrack, rommelende oliebronnen, schmierende oliebaronnen, gedetailleerde aankleding, en 'the famous last words' van de film die nu al een plekje in m'n cinema-eindes top 100 hebben veroverd.

Jammer dat de film middenin in een flinke dip komt met de introductie van de zogenaamde halfbroer. Olie werd zeep.

Moddervette 4 sterren. Het probleem van het nastreven van perfectie en grootsheid is de grote kans te verzuipen. There Will Be Blood gaat gelukkig slechts een paar keer kopje onder.

avatar van aphexfreak

aphexfreak

Knalt zo mijn favorietenlijst binnen!

Geweldige film met een heerlijk rauwe sfeer en een zeer boeiend onderwerp.

Heel de film kwam de muziek mij trouwens zeer bekend voor, meer dan 1 keer moest ik denken aan Colin Greenwood en die zag ik tot mjin verbazing dan ook op de aftiteling staan.

avatar van Wezze

Wezze

Begon veelbelovend, eindigde als een aardige film.. 3,5*

avatar van monaldo

monaldo

Als ik de reacties hier zo lees lijkt het alsof ik een totaal andere film heb gezien. Afgezien van de sterke acteerprestaties heeft deze film voor de rest niks.

Geen spanning, verhaal is zo saai als ik weet niet wat en het wordt ook geen moment spannend en het einde..... laat maar zitten.

Misschien dat ik een van de weinigen ben die het dan niet heeft begrepen, maar dan mag iemand wel aan mij uitleggen wat zo goed is aan deze film.

avatar van mishad

mishad

Even de reacties doorlezen, er zijn zat reacties met daarin verteld waarom de desbetreffende poster deze film goed vind. Wat natuurlijk niet wil zeggen dat jij de film ook goed moet vinden om dezelfde redenen.

avatar van Obiwan

Obiwan

Ik vond de film een beetje lang duren (bijna 3 uur)

Sommige scenes waren erg voorspelbaar andere weer niet !!

Al met al een redelijke film !! die zeker de moeite waard is om te bekijken .

avatar van Jason28

Jason28

1e klas meesterwerk. Na deze film is me ook gelijk duidelijk waarom Daniel day lewis de oscar heeft gewonnen. Zeer goed acteerwerk. een monumentaal epos.

avatar van willemfilm

willemfilm

Een hele knappe film, zonder dat ik er rillingen van heb overgehouden. Geweldig acteerwerk. Duurde me wel iets te lang. Het verhaal had zonder te morsen korter gekund.

avatar van INCTRL

INCTRL

Heb lang op bloed moeten wachten.

Voor de rest kan ik deze film in 1 woord samenvatten: GAAP!

avatar van tok-tok

tok-tok

waardeloos, echt gaaaaaap

ik heb de helft gezien, en ik had gelezen dat het einde NOG slechter was dan het begin.DIKKE VETTE DRAMA DUSSS

avatar van klute89

klute89

INCTRL schreef:

Heb lang op bloed moeten wachten.

Voor de rest kan ik deze film in 1 woord samenvatten: GAAP!

Op bloed, 't is geen horrorfilm! . Maar een drama, en zo saai is hij toch niet?

avatar van MaxB52

MaxB52

tok-tok schreef:

waardeloos, echt gaaaaaap

kleuter

avatar van pain in the ass

pain in the ass

Ik had hier van tevoren - mede door de lange speelduur - wat bedenkingen bij, maar vond de industriële revolutie een net wat te interessant uitgangspunt om TWBB links te laten liggen. Geen moment spijt van gehad. De film neemt met behulp van flink wat fraaie plaatjes rustig de tijd om een pracht van een sfeerimpressie weer te geven die nog beter bijblijft dan het (op zich niet eens zo bijzondere) verhaal zelf.

Dikverdiende oscar voor Daniel Day-lewis die TWBB werkelijk naar hoog niveau tilt. Zijn bitterheid, meedogenloosheid en zelfs waanzin druipen van je scherm af. Jammer dat de rol van Ciarán Hinds niet wat groter was, 't is een acteur die ik sinds de serie Rome graag mag zien spelen.

avatar van Roel-

Roel-

• 1978 berichten

Deze film kon mij totaal niet boeien. De muziek was op enkele momenten werkelijk (irritant!)zenuwslopend en alles was zo ongelofelijk erg opgerekt. Een speelduur van rond de 100 minuten was niet verkeerd geweest.

Acteerwerk was wel uitstekend maar of het die oscar voor Daniel Day-Lewis waard was betwijfel ik.

Helaas, meer dan 2 sterren voor deze film zit er niet in.

avatar van usr14112

usr14112

Afgezien van de natuurlijk weer fantastisch acterende Lewis vond ik deze film tegenvallen. Het verhaal is oppervlakkig, de relatie's die Plainvieuw had werden niet goed uitgediept waardoor je eigenlijk niet goed in de film kwam. Daar komt bij dat de film lang duurt en dat samen met het bovenstaande maakt het tot eigenlijk best een saaie film. Kon mijn ogen op het laatst dan ook met moeite open houden. Jammer.

avatar van INCTRL

INCTRL

klute89 schreef:

Op bloed, 't is geen horrorfilm! . Maar een drama, en zo saai is hij toch niet?

"there will be blood" dan verwacht je toch wel heel wat meer bloed (in welke vorm dan ook) dan het het uiteindelijke resultaat. Het is letterlijk een drama ja,deze film!

avatar van Lord Salo

Lord Salo

monaldo schreef:

Afgezien van de sterke acteerprestaties heeft deze film voor de rest niks.

Ik heb de film net gezien en ik had er meer van verwacht. Alleen maar emoties en de lange stiltes in de film zijn vervelend. Ook vond ik hem langdradig vanwege de lange speelduur.

Inderdaad behalve goede kwaliteit en het goede acteren, het goed overbrengen van normen/waarden en emoties is het voor de rest saai. Ik ben het grotendeels met monaldo eens...

avatar van billgoldberg

billgoldberg

Ook ik had er meer van verwacht. Waarschijnlijk komt dit omdat de film vooraf door velen de hemel werd ingeprezen. Daardoor werden mijn verwachtingen tot grote hoogtes opgeschroefd. Maar na het zien van de film vroeg ik me toch af waar al die juichende recensies op gebaseerd waren. Inderdaad, er wordt goed in geacteerd en de hele setting is prachtig om te zien, doch het verhaal is ietwat beperkt. Jammer, want een beter verhaal had de film zeker goed gedaan. Niettemin is TWBB het bekijken meer dan waard!

avatar van aphexfreak

aphexfreak

aphexfreak schreef:

Knalt zo mijn favorietenlijst binnen!

Geweldige film met een heerlijk rauwe sfeer en een zeer boeiend onderwerp.

hmmm ik bedoel natuurlijk Johnny Greenwood!

avatar van scrat

scrat

Deze film heeft een geheel eigen sfeer, het brengt je terug in die tijd en gooit je er pas uit als de film is afgelopen.

Prachtige muziek, lugubere klanken en stiltes.

Ik kan begrijpen dat het voor sommige mensen iets te langdradig is, maar ik denk niet dat het ten goede van de film zou zijn als die korter zou zijn geweest.

DDL is met zijn arrogante kop de perfecte man voor deze rol.

Heeft (vind ik) terecht de oscar voor beste acteur gewonnen.

Beste film? in ieder geval wel van de genomineerden.

De film is anders dan anders, verfrissend om weer eens een unieke film te zien.

avatar van Tomson_

Tomson_

Twijfel tussen een 3,5 en 4,0. Daniel Day-Lewis trekt de 4,0 over de streep. Zijn oscar is meer dan verdiend.

De muziek vond ik zo nu en dan wel vervelend, en in het tweede deel van de film zakt het tempo wat mij betreft iets te ver in.

Zoals gezegd toch een 4,0 dankzij het ijzersterke acteerwerk van Lewis!

avatar van pietpuk

pietpuk

Een echt filmepos. En wat een acteur ! Wel een lange zit. Muziek soms te overheersend,op het irritante af.

avatar van bartman

bartman

Knap gemaakte en vermakelijke film: wist van begin tot eind te boeien, terwijl het zeker geen korte of flitsende film is.

Het karakter van Plainview maakte de film fascinerend, diens relatie met die "third revelation"-prediker was bovendien een bron van vermaak.

En natuurlijk een bijzonder sterk geacteerde hoofdrol!

avatar van Keutul

Keutul

pietpuk schreef:

Ik vond de muziek juist erg leuk.

avatar van nicket

nicket

Geweldig !!

avatar van klute89

klute89

De muziek in There Will be Blood vult goed het verhaal aan, en helpt ook mee aan de sterke sfeer die er heerst.

avatar van Ruubster

Ruubster

Deze film lijkt qua verhaal erg langdradig en saai. Toch heb ik hem makkelijk af kunnen kijken. Dit heeft de oorzaak dat het verhaal ieder keer net op tijd weer een wending krijgt. Het acteren, de shots in combinatie met de muziek doen veel goed aan deze film.

Maar wat ik echt niet begrijp is het einde van de film. Waarom gebeurd dit met de hoofdrolspeler. Ondanks dit sta ik wel open om van diverse mensen te horen waarom hun denken dat dit zo is.

Ik kom op dit moment helaas niet verder dan 3 sterren maar misschien dat dit nog gaat veranderen door andere inzichtendie ik hoop te krijgen.

avatar van Val.Broman

Val.Broman

Echt de beste film van de 21e eeuw. Het begint erg rustig en sloom maar saai vond ik het nooit worden. Daniel Day Lewis speelt echt 1 van de beste film rollen ooit en ook Paul Dano speelt zijn rol fantastisch. Nadat ik de film gezien had vond ik het eigenlijk een beetje tegenvallen maar de film blijft goed in je hoofd zitten en een dag later zag ik pas in dat deze film eigenlijk de oscar voor beste film had moeten winnen. Dat komt vooral door de geweldige eind scene's, eerst met zijn 'zoon' en daarna met de 'profeet'. Door het einde met daarna een leuk deuntje( de muziek in deze film was vreemd maar op 1 of andere manier toch heel goed passend en interresant) erachteraan verliet ik met groot plezier de bioscoop.

avatar van apolicum

apolicum

Val.Broman schreef:

Nadat ik de film gezien had vond ik het eigenlijk een beetje tegenvallen

Door het einde met daarna een leuk deuntje erachteraan verliet ik met groot plezier de bioscoop.

Ik verlaat ook altijd met groot plezier de bioscoop als het wat tegenvalt