There Will Be Blood (2007)
Geregisseerd door: Paul Thomas Anderson
Met onder meer: Daniel Day-Lewis, Paul Dano en Kevin J. O'Connor
Releasedatum: 28 februari 2008
Te zien in één bioscoop ()
Plot There Will Be Blood
"There will be greed. There will be vengeance."
Begin 20e eeuw. Wanneer Daniel Plainview een mysterieuze tip krijgt over een klein stadje in het Westen waar de olie letterlijk uit de grond zou spuiten, gaat hij met zijn zoontje H.W. op avontuur, op weg naar het stoffige Little Boston. In dit meedogenloze stadje, waar het plaatselijke vermaak zich beperkt tot de Hallelujakerk van de charismatische voorganger Eli Sunday, slaan Plainview en H.W. hun slag. Maar ook al maakt de olie hen rijk, toch blijft niets bij het oude wanneer de conflicten escaleren en alle menselijke waarden - liefde, hoop, geloof, ambitie, gemeenschap en zelfs de band tussen vader en zoon - onder vuur komen te liggen als gevolg van corruptie, bedrog en de rijkelijk vloeiende olie.
Daniel Plainview
H. B. Ailman
Abel Sunday
Mr. Bandy
lykathea
Naar mate de dagen verstrijken des te meer ik aan de film blijf denken. - Hij heeft een immens grote impact op me achtergelaten, één die ik op voorhand niet verwacht had.
Ik krijg steeds meer vertrouwen in die herkijk.
%%%%%%
Ik wacht nog effe op imdb komen bij het begin alle krakers hoog te staan zie ondermeer American gangster. Straks gaan ze hard achteruit als er meer stemmen komen.
lykathea
No Country For Old Men en vooral There Will Be Blood zijn daar de uitzonderingen van.
Een film als 3:10 to Yuma en, inderdaad, American Gangster zullen hopelijk gauw uit de top 250 verdwijnen.
garlic senior
American Gangster en 3:10 to Yuma staan niet in de top 250, dus kunnen ze daar ook niet uit verdwijnen. Ben het wel met je eens dat American Gangster overgewaardeerd is. 3:10 to Yuma heb ik nog niet gezien, maar dat lijkt me niet zo'n indrukwekkende film. Een standaard western in een nieuw jasje.
lykathea
Beide films staan heus wel in de top 250 (imdb)
Waarschijnlijk heb je het idee dat we over de moviemeter top 250 praten, maar sinds die lijst nieuwe films verbied om in de top 250 te komen (erg goed systeem), is dat inderdaad onmogelijk.
3:10 to Yuma is wel degelijk een goede film hoor, een echte acteursfilm waar Christian Bale en Russell Crowe zeer vermakelijk in spelen, maar een top 250 plaats is iets teveel van het goede.
garlic senior
Ik dacht inderdaad dat je het had over de top 250 had van Moviemeter. Tegenwoordig worden bijna alle net uitgekomen films overgewaardeerd, maar na een aantal jaren daalt het gemiddelde van de meeste films wel weer.
Wouser
Sorry maar begrijp ik hieruit dus dat jij jou stem dus koppelt aan het gemiddelde cijfer die de gebruikers van IMDB geven? Beetje raar...
RedEye_18
Ik heb hem gisteren gezien en het enige wat ik kan zeggen is.....
wow.
Deze film gaat verder waar andere films ophouden, maar zoveel meer dan dat. PTA heeft zichzelf tienvoudig overtroffen. En DDL overtreft elke acteur in tienvoud.
Ik schrijf er later meer over ik ga even naar de soundtrack luisteren.
Koekebakker
NL biosrelease is een week vervroegd!
Nog steeds 28 feb toch?
Kan niet wachten, zit elke week bij de nieuwe biosreleases in de krant te kijken en hij is er nog steeds niet.
Fikret8
Staat in de imDb top 250 op nummer 14, vorige maand nog rond de 30ste plaats, dus hij blijft maar stijgen.
The Last
Nog steeds 28 feb toch?
Nope, 21e.
In België staat hij blijkbaar gepland voor de 20e. Trailer al 2 keer in de bioscoop gezien maar ziet er nogal slaapverwekkend uit. De lengte van de film is al ook niet al te hoopvol.
wo2-Freak
Huh.. Bioscoop release is tog 21e of 28e februari. Hoe kan er dan al op gestemd zijn???
Fikret8
In de VS is die al uit, de film zal vast wel op internet te zien zijn.
stuffie
3:10 to Yuma, No Country for old men, Amercian Ganster, allemaal butfilms. Ik heb geen vertrouwen meer in die imdb top 250. Ook deze film niet en ik twijfel of ik hem moet gaan kijken...
%%%%%%
rokkenjager
Als Anderson nu ook nog de slag weet te maken van een ietwat emo-regisseur naar een epische opvolger van een Ford, Leone en Kubrick dan is dit helemaal mijn ding.

kos is duidelijk de user met de meest verwachtingen.
Co Jackso
- 21924 berichten
Geloof me, hij is niet de enige. Constant spoilers moeten ontwijken van films die hier nog in de bioscoop moeten komen, wordt ook op een bepaald moment vervelend. Maar het is het vast allemaal waard.
rokkenjager
Ik heb zelf ook aardig wat verwachting vooral mede door Daniel Day-Lewis.
BASWAS
Paul Thomas Anderson is voor mij op ‘t ogenblik de beste cineast. Heb alle vier zijn voorgaande films gezien en vindt ze in opgaande lijn ijzersterk.
Zag laatst Giant (1956). Door hetgeen ik reeds over There Will Be Blood gelezen had, kwam ik op het idee dat deze twee films veel met elkaar gemeen moeten hebben. Via googlen met beide titels kwam ik erachter dat Anderson in het kleine Texaanse plaatsje Marfa gedraaid heeft. Dat is ook de locatie geweest voor Giant van George Stevens.
Ook de stills van Daniel Day-Lewis doen denken aan de ouder gemaakte James Dean. Als 24-jarige speelt Dean zowel de rol van de jonge als oude Jett Rink, een armoedige boerenknecht die een stinkend rijke oliebaron wordt.
Ben zeer benieuwd naar deze nieuwe film van Paul Thomas Anderson.
Pjotr8
Valt heel erg tegen.
Wat een trage film.
Begrijp niet dat de beoordelingen zo hoog zijn.
Hij was niet slecht maar 6,5 op imdb zou beter passen.
Ook hier zou een 3 meer dan voldoende zijn.
Je kunt alleen maar op je eigen beoordelingen vertrouwen en dus heeft dit stemmen eigenlijk weinig nut. Ieder z'n smaak.......
Pjotr
sSjorsz
Oh wat ben ik benieuwd naar deze film, ik heb hoge verwachtingen vanwege het feit dat deze film erg hoog staat aangeschreven en Anderson als regisseur.. Maar waar nou precies het goeie zit in deze film, al sla je me dood, ik vind het ook leuk dat ik het nog niet weet, ik weet echt niet wat ik moet verwachten, ik hoop hem gauw te zien:)
Zuzuu
Hij staat al op nr. 16 in de top 250 van IMDb, terwijl het nog niet uit is. Ik ben benieuwd.
veroen
er zijn volgens mij teveel mensen die actie of iets dergelijks verwachten......
film lijkt me echt een superfilm! alleen al door day-lewis, laatste jaren elke keer ijzersterke rollen neergezet...
vind het alleen wel heel erg apart dat in de veronica gids deze film met 3 sterren word beoordeeld terwijl het toch echt een grote favoriet is voor bij de oscars... vaag.
en mensen die zeggen dat no country for old men geen goeie film is? sorry maar ik vind het echt een topper!! ieder natuurlijk zijn eigen mening maarja..
rondh
Zeker niet mee eens. Alle 3 goed.

Felle kritiek? Quentin Tarantino haalt uit naar Paul Dano: 'Zwak en oninteressant'

Oscarwinnende film 'There Will Be Blood' van Paul Thomas Anderson morgen op televisie

'There Will Be Blood' wordt morgenavond (28 januari) uitgezonden: 'Eén van de beste films van de laatste tien jaar'

Oscarwinnende film 'There Will Be Blood' van Paul Thomas Anderson vanavond op televisie

One Flew over the Cuckoo's Nest

Cidade de Deus
Drama / Misdaad, 2002

O.J.: Made in America
Documentaire / Biografie, 2016
broer of zus relatiecaliforniëkapitalismegebaseerd op boekpastordeaf-muteamerican dreamfanaticpipeline petrolhebzuchtbaptismnarcissismvadermisanthrophyoliegeldreligieimpostorkerkmoordenaaralcoholischoil industry narcissismchild abandonmentcharacter studyzealot bowling alleysign languagesoil fieldshockingturn of the century19e eeuwadopted sonbegin 1900complexpersonality changepipeline 20th century1890smilkshake commandingsurdez