• 9.377.914 stemmen

Iron Man (2008)

Actie / Sciencefiction | 126 minuten

Genre: Actie / Sciencefiction

Geregisseerd door: Jon Favreau

Met onder meer: Robert Downey Jr., Jeff Bridges en Gwyneth Paltrow

IMDb beoordeling: 7,9 (1.210.838)

Gesproken taal: Engels, Perzisch, Urdu en Arabisch

Releasedatum: 1 mei 2008

Plot Iron Man

"Heroes aren't born. They're built."

Tony Stark (Robert Downey Jr.) is een multimiljardair, industrialist en bovenal een geniale uitvinder. Hij wordt ontvoerd en gedwongen om een verschrikkelijk wapen te bouwen. In plaats daarvan maakt hij een ingenieus ijzeren pak waarmee hij weet te ontsnappen. Als hij terugkeert in de VS, ontdekt hij een complot dat de stabiliteit van de wereld in gevaar brengt. Onder zijn alias Iron Man probeert hij het tij te keren.

Tony Stark / Iron Man

J.A.R.V.I.S. (stemrol)

Harold 'Happy' Hogan

avatar van RSmovie91

RSmovie91

Ok, op die manier lees ik het toch wat fijner dan wanneer het op zo´n wat kinderachtige manier vertelt wordt.

avatar van planet_of_death

planet_of_death

Neemt Iron Man zichzelf serieus? En de humor dan?

avatar van Threeohthree

Threeohthree

Die referentie klopt niet. Aangezien het hier niet om zelfspot gaat, ga ik er van uit dat hij de film bedoelde. En die is wel degelijk serieus. (geen kick-ass stijl)

avatar van Madecineman

Madecineman (moderator films)

Bericht met slordig taalgebruik verwijderd.

avatar van erik1677

erik1677

heb lang om deze film heen gedraaid, maar nu toch maar eens bekeken, en heeft me eigenlijk wel prettig verrast moet ik zeggen.

Vooral het 1e uur was subliem, en Robert Downey jr is daar echt subliem.

Het laatste halve uur vind ik wel iets minder dan de rest van de film, maar blijft ook wel genietbaar.

Binnenkort maar eens deel 2 kijken.

avatar van scorsese

Goeie actiefilm met uitstekende special effects. Meer dan de helft van de film gaat over het fabriceren en testen van het ijzeren pak, hierdoor komt het 'echte' verhaal pas laat op gang. Niet dat dit zon probleem is, want de film is over de gehele linie onderhoudend genoeg. Verder een leuke cast waarbij Robert Downey Jr een onverwacht goede keuze is.

avatar van Yamato

Yamato

Om te beginnen zeg ik maar meteen dat ik niet snap waarom Downey is gecast voor de hoofdrol, hij heeft naar mijn idee niet het uiterlijk en het charisma om de rijke vrouwenverslinder uit te kunnen hangen. Dat gezegd hebbende waren zijn acteerprestaties verder goed te noemen. Hoewel ik van mijn leven nooit een stripboek aan heb geraakt ben ik voor de verfilmingen van Marvel Comics altijd wel te porren, staat vaak garant voor een hoop prettige actie, interessante personages en lekker ongecompliceerd clichématig superheldenvermaak. Dit was daar geen uitzondering op, leuke film die het altijd wel goed doet.

avatar van meurisse

meurisse

Lang geaarzeld om deze blockbuster te bekijken, maar toch een meevaller.

Of Downey het type was of niet, ik vind z'n rol goed neergezet. Net als de rest van de cast trouwens.

De film blijft boeien van begin tot eind. Een plus voor deze film.

avatar van noke

noke

Downey jr is hilarisch!! Maar hem een superheld noemen...nee. Als hij het pak uit heeft is hij leuk, maar wanneer hij echt de held uithangt vind ik de film inzakken. Alleen de scenes waarbij hij het pak test kan ik wel waarderen

avatar van Bruens

Bruens

Leuke opzet, geen topper 3 sterren.

avatar van naert

naert

de eerste keer dat ik deze film zag vond ik hem wel goed maar de keer daarachter wat saai niet echt een film die je honderd keer achter elkaar kan kijken

avatar van RyanReynolds

RyanReynolds

Ik heb juist het tegenover gestelde, ik kan deze film juist wel 100 keer bekijken.

En dat komt vooral door downey, want wat zet hij hier een pracht rol neer.

En de special effects zijn dodelijk.

avatar van Decec

Decec

Uitstekende spannend SF film...

Heerlijk uitgekeken...

AGE-411

Prima acteerwerk?

avatar van Grover

Grover

Een goed opgezette superhelden verfilming met een team die je daarin niet snel zou verwachten, zoals Gwyneth Paltrow en Jeff Bridges. Het verhaal neemt de tijd en eigenlijk is dat ook het beste deel van de film. Het gedeelte waarin het tot een duel komt en de aap uit de mouw, is dan weer redelijk doorsnee. Het einde vind ik wat gemakkelijk t.o.v. de rest van de film. Maar heb me wel vermaakt en dat is ook het doel met dit soort films.

avatar van TMP

TMP

Vermakelijke film, maar zeker niet meer dan dat. Had er eigenlijk wel iets meer van verwacht, de film wordt nergens echt goed.

avatar van sweinsteiger

sweinsteiger

Mooi verhaal en mooie cover !!

avatar van Thijssie1990

Thijssie1990

Ik was erg positief verrast door Iron Man.

Om eerlijk te zijn ben ik helemaal niet zo'n Marvel gek. Sterker nog, ik had nog nooit van de comic book held Iron Man gehoord. Bij toeval kwam ik dit tegen en besloot om hem te kijken. Zonder spijt!

Wat een geweldig actie film is dit. Een van de betere actie films die de afgelopen jaren uit Hollywood is gekomen...nou wil dat nog niet veel zeggen.

Deze Iron Man oftewel Tony Stark word erg leuk gespeeld door Downey Jr. Hij zet als Stark zelf een soort van anti held neer die toch aan het einde van de dag weer de held is. Ach, we kennen het recept allemaal wel maar bij deze film passen de puzzelstukjes wél allemaal.

Verder hoef je natuurlijk niet veel van het verhaal te verwachten. Maar door de leuke special effects, de vormgeving (dat huis!!!) en het spel van Downey is deze film erg goed te pruimen.

Chapeau.

avatar van kaztor

kaztor

Heerlijke actie-film gebaseerd op de Iron Man-strip. Zeer goede rollen ook, vooral door Downey Jr. en Jeff Bridges . Er zit een hele goede opbouw in waar ruim de tijd voor is genomen, maar de dosering is ook precies goed met actie op precies de juiste momenten en die actie-scenes zijn ook om te smullen. Een must-see voor de liefhebbers!

avatar van FunkStarr

FunkStarr

• 1922 berichten

Aardige film, met een uitstekende Downey Jr. en de actiescenes zijn ook in orde.

avatar van Broek

Broek

Vond het een aardige film,heeft eigenlijk alles wat je maar wil in een actie film.

Goed acteer werk,geweldige special effects,prima cast en op bijzondere wijze Cliche's geprobeerd te ontwijken aangezien je er bijna niet omheen kan in een verfilming van een strip.

avatar van m1701

m1701

vond het een beetje een matige film

onsamenhangend verhaal. Bleef wat vlak.

nee vond em niet zo heel boeiend.

De grapjes erin waren wel leuk en Downey Jr en Paltrow deden het ook wel aardig.

Voor de rest niet veel aan

avatar van ILDIB

ILDIB

Lekkere wegkijker met een zeer prettige downey die zijn rol meer dan goed draagt. Het uiteindelijke verhaal is misschien wat simpel, maar hé, wat zou het. Het vermaal is meer dan goed.

avatar van Dennissssss

Dennissssss

Best een leuke film. Echt duidelijk een eerste deel waarin een verhaal wordt opgebouw voor waarschijnlijk nog vele vervolgen....

Paar nieuwe snufjes, wat langdradig af en toe, aardige special effects, een leuke Robert Downey Jr. en vooral Gwyneth Paltrow!

avatar van Denzz

Denzz

Topvermaak van de bovenste plank. De film is voorzien van een paar goede grappen, een selectie leuk gecaste acteurs (Downey als Sparks was geweldig ), enkele bombastisch actiescènes en de CGI in de film was onovertroffen. Toch is het verhaal vrij simpel en het komt nogal traag op gang vanwege de speciale aandacht voor het produceren van het pak. Dit is dan weer erg fascinerend om te zien. Vermakelijk.

avatar van Whunter

Whunter

Zeer verassend leuk! Er gebeurt van alles en nog wat.... Toppie!

avatar van rush_itt

rush_itt

Een echte aanrader voor op de zondagmiddag, kijkt lekker weg. Downey Jr. vervult zijn rol super, een goede acteur waar nog veel doorgroei potentie in zit, naar mijn mening. De special effects in de film zien er super uit. Het verhaal komt wat langzaam op gang, ik zag ook nog geen directe link met de verraders in de film. Aan de ene kant is dit een pluspunt maar aan de andere kant kwam je er te simplistisch en pontificaal achter hoe de vork in de steel zit. Al met al een dikke 3!

avatar van de kardinaal

de kardinaal

Ik vind dit wel één van de mindere superhelden films. Ik heb ze overigens niet allemaal gewaardeerd. Het zijn er nogal wat ineens. Maar de meeste heb ik toch wel gezien.

Ik vind sowieso Iron man niet zo interessant als figuur. Geef mij de Hulk maar,of Wolverine.

avatar van movie-edje

movie-edje