• 9.374.188 stemmen

Iron Man (2008)

Actie / Sciencefiction | 126 minuten

Genre: Actie / Sciencefiction

Geregisseerd door: Jon Favreau

Met onder meer: Robert Downey Jr., Jeff Bridges en Gwyneth Paltrow

IMDb beoordeling: 7,9 (1.209.977)

Gesproken taal: Engels, Perzisch, Urdu en Arabisch

Releasedatum: 1 mei 2008

Plot Iron Man

"Heroes aren't born. They're built."

Tony Stark (Robert Downey Jr.) is een multimiljardair, industrialist en bovenal een geniale uitvinder. Hij wordt ontvoerd en gedwongen om een verschrikkelijk wapen te bouwen. In plaats daarvan maakt hij een ingenieus ijzeren pak waarmee hij weet te ontsnappen. Als hij terugkeert in de VS, ontdekt hij een complot dat de stabiliteit van de wereld in gevaar brengt. Onder zijn alias Iron Man probeert hij het tij te keren.

Tony Stark / Iron Man

Harold 'Happy' Hogan

avatar van Beitel

Beitel

Angrod_Pallanén schreef:
De trailer was waardeloos. Stark had precies dezelfde soort opmerkingen als zijn naamgenoot uit de tv-serie Shark. En als hij eenmaal Iron Man is dan ziet het er niet uit. Het leek echt een film met waardeloze special effects en die niet eens probeert de beste is zijn genre te worden. Deze skip ik maar, want het leek echt nergens op.

Hmmm? Je ziet 'm alleen maar even op het einde wat rondvliegen in dat pak, en ik snap niet wat daar op aan te merken is. De rest heeft eigenlijk wel een leuke uitstraling, het ziet er naar uit dat het op z'n minst een strakke film wordt.

avatar van lordhumangus

lordhumangus

IK dacht dat ik naar een nieuwe trailer van the A-team zat te kijken. Achter gesloten deuren flanst ie een stalen pakje inelkaar met een toevallige aanwezige lasapparaat en allerlei benodigdheden en later zie je een "pimp my suit uitvoering" waarin hij kan vliegen.

Dat was het zo een beetje. Moet dit 150 miljoen dollar kosten dit kunstwerkje. Daar lusten de honden geen brood van.

avatar van Angrod_Pallanén

Angrod_Pallanén

Beitel schreef:

Kan me de trailer niet meer precies herinneren en heb geen zin om hem opnieuw te bekijken, maar weet nog wel dat die vliegende blikkendoos gewoon belachelijk eruit zag. Zie daar geen superheld in.

avatar van Real_Movie

Real_Movie

Eerlijk gezegd gaat deze film niet echt volle zalen trekken.

Ik vondt de trailer zeer teleurstellend en ik verwacht er ook niet veel van.Andere kant het kan nog misschien nog indruk maken op me,maar dat verwacht ik niet.

Ik vindt Iron Man geen superheld waar je op zit te wachten.

Ik denk zelfs dat de film gewoon heel erg slecht gaat scoren.

Als je mij vraagt een beetje een overbodige film voor 2008.

avatar van Bobby Digital

Bobby Digital

Ik kijk er naar uit !!

avatar van deLeeuw

deLeeuw

• 1944 stemmen

'' absolutely ridiculous I don't paint '' ghehe..

En net als Die Hard 4.0 moeten die Amerikanen weer even de Joint Strike Fighter showen..!

Maar goed, over 2 jaar hebben wij ze ook

avatar van tottenham89

tottenham89

Phoenix schreef:

Waar relateer je dat dan aan?

Downey Jr. en Paltrow zijn geen kleine namen hoor.

Ja precies,

ik bedoel Terrence Howard,Jeff Bridges en Shaun Tobb zijn ook wel redelijk bekende acteurs

avatar van Kricky

Kricky

ziet er cool uit, k denk wel dat ik deze in de bios ga zien. 2008 gaat volgens mij een futuristisch jaar worden

avatar van Horrordude

Horrordude

lordhumangus schreef:

Het 'toevallig aanwezige lasapparaat' ligt daar omdat hij gedwongen werd om een bom, of raket te maken voor de terroristen teminste, dat is wat ik uit de trailer begreep.

The Last

Gaat wereldwijd het spektakel van 2008 worden.

Hm.. Robert Downey als superheld. . Dit spektakel laat ik maar aan me voorbij gaan.

avatar van Mr_White

Mr_White

• 2067 berichten

Ik snap al die kritiek nog niet echt, ik vind het er zover nog allemaal geweldig uitzien. En Downey Jr. is gewoon perfect voor deze rol.

Pastichio Rocker

Ik ga 'm kijken omdat Robert Downey Jr. een kei van een acteur is, maar de trailer die ik in de bios zag leek helemaal nergens op.

avatar van rokkenjager

rokkenjager

Om eerlijk te zijn kijk ik hier naar uit, vooral vanwege Robert Downey Jr. die uiteraad een grote bijdrage aan de film gaat leveren.

avatar van Achmed

Achmed

Dit schijnt de volledige trailer te zijn, en ik kan niet wachten tot deze uitkomt

avatar van Mescalino

Mescalino

Hmmm ziet er strak out die nieuwe trailer. Samen met Batman zouden deze twee wel eens DE super hero films van 2008 worden. Gezien het belaberende resultaat van de Hulk twijfel ik sterk of deze ook maar enigzins in de buurt komt.

Kijk hier in iedergeval naar uit.

Achmed schreef:

Die staat al een tijdje op IMDB hoor.

avatar van JohnWilliams

JohnWilliams

Dit lijkt mij een geweldige film, lekker veel actie etc...echt goed!

hmm, ik verwachte veel van deze film tot ik de trailer zag.

slechte acteurs, overdosis special effects, en wat zag Iron Man er slecht uit zeg in het begin, ik had het gevoel dat ik The Hulk Junior zag

hmm, ik verwachte veel van deze film tot ik de trailer zag.

Robert Downey Jr. een slecht acteur?

Pastichio Rocker schreef:

Robert Downey Jr. een slecht acteur?

dat insinueer ik niet, ik zeg alleen dat wat ik voorlopig heb gezien niet goed was

avatar van Bobby Digital

Bobby Digital

Mr_White schreef:

Ik snap al die kritiek ook niet echt om eerlijk te zijn maar ik vond de trailers er best cool uitzien so far, denk dat de meeste Marvel-fans deze film wel leuk gaan vinden. Iron Man is misschien een iets meer onbekende personage uit de Marvel Universe maar ik vond/vind hem nog wel één van de interessantste.

The Last

Jeff Bridges ziet er creepy uit..

avatar van JohnWilliams

JohnWilliams

Die kale is gangster!

avatar van dvdernie

dvdernie

Slechte Acteurs???????????????,

Heb je die cast wel gezien??

Robert Downey Jr. ... Tony Stark / Iron Man

Samuel L. Jackson ... Nick Fury

Lijkt me beter dan bij andere marvel superhelden films

dvdernie schreef:

Slechte Acteurs???????????????,

Heb je die cast wel gezien??

Robert Downey Jr. ... Tony Stark / Iron Man

Terrence Howard ... Jim Rhodes

Gwyneth Paltrow ... Virginia 'Pepper' Potts

Jeff Bridges ... Obadiah Stane / Iron Monger

other cast:

Samuel L. Jackson ... Nick Fury

Lijkt me beter dan bij andere marvel superhelden films

nogmaals, ik zeg dat ze slecht acteren. als je het nu niet snapt zal ik het is uitgebreid uitleggen;

ze acteren slecht

ze acteren slecht

Hoe kun je nou uit een trailer halen dat ze slecht acteren? Een trailer wordt meestal in elkaar gezet om de mensen nieuwsgierig te maken, niet om te laten zien hoe goed de acteurs en actrices wel niet acteren.

Kevin13

wat mij vooral opvalde was het slecht acteren en de lelijke special effects. het begin van de trailer speelt zich af in die auto, daar ergerde ik mij al aan de acteurs

avatar van Bad Kitty

Bad Kitty

Lijkt me helemaal NIKS.

En ik ben echt een grote fan van dit soort films ala spiderman & x-men.

Maar de trailer deed me niks en ik vond het zelfs nep uitzien.

Vooral dat stukje vliegen door de lucht....... zo nepperig

avatar van Japie Mol

Japie Mol

• 1995 stemmen

Den Haag krijgt wereldpremière Iron Man

Uitgegeven: 12 april 2008 16:25

DEN HAAG - Het gebeurt maar zelden dat een grote Hollywoodfilm zijn eerste vertoning beleeft in Nederland.

Het Pathé-theater aan de Spuimarkt in Den Haag valt woensdagavond 16 april wel die eer te beurt: dan vindt in de Hofstad de wereldpremière plaats van de actiefilm Iron Man. De bijzondere voorstelling is ter gelegenheid van de opening van de nieuwe bioscoop.

De bijna 200 miljoen dollar kostende stripverfilming vertelt over een arrogante miljardair die nadat hij een aanslag heeft overleefd, besluit met een zelfgebouwd pak de misdaad te bestrijden.

Downey

De hoofdrollen worden vertolkt door Robert Downey jr., Terrence Howard en Gwyneth Paltrow.

Pathé Spuimarkt is de tweede megabioscoop in het centrum van Den Haag. Het complex heeft negen zalen met in totaal 2400 stoelen. Iron Man is woensdagavond eenmalig te zien voor de bezoekers van het openingsfeest. De film draait vanaf 1 mei in heel Nederland.